Gusiaczek Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Jak Sunia? czekam zatem na zdjęcia ... ;) Quote
Ellig Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Ewa Marta napisał(a):Brawo Mestudio i Pani Doroto!!! Zajrzalam na chwile i bardzo sie ciesze ,ze sunie sa bezpieczne, pozdrawiam serdecznie. Quote
TZmestudio Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Suka u nas ma się ok. Na początku startowała do kotów, ale teraz startuje tylko do tych co biegają (Rudy ma znów przerąbane). Z pozostałymi psiakami żyje zgodnie. Ulubione miejsce do leżenia - kanapa. Ale jak ktoś się zbliża aby na nie usiąść - schodzi sama. Wiele zachowań świadczy, że miała swój dom. To jest bardzo rozumny pies. bardzo szybko się uczy. W domu piszczy jak chce wyjść na dwór. Bardzo przywiązana do człowieka ale nie namolna. Potrafi położyć się przy łóżku i tak sobie polegiwać obok człowieka. Trudno mi znaleźć przyczynę bezdomności. TZmestudio Quote
TZmestudio Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 malagos napisał(a):Śliczna ta sunia! Naprawdę śliczna! podesłać? ;-) TZmestudio Quote
mestudio Posted November 4, 2013 Author Posted November 4, 2013 Może śliczna, ale kłopot mam bo zostaję sama zaraz i nie wiem jak mam sobie poradzić z nią, Sańką i kilkoma innymi psami w domu i na werandzie. Jest za duża, za silna, za nachalna - skacze notorycznie na drzwi i na mnie. Sańka, Duszka i ona warczą na siebie. A wychodzenie z domu to mistrzostwo świata bo z wszystkimi na raz wyjść nie mogę, a chwila nieuwagi i problem gotowy. Mam nadzieję, że fundacja będzie miała dla niej miejsce, dziś mają się odezwać. Dla mnie to stanowczo za dużo. Jak wracamy ze spaceru to suka natychmiast leci na kanapę, masakra - oczywiście mnie się w ogóle nie słucha. Quote
agusiazet Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Piękna suka,powinna szybko znaleźć dom! Quote
malagos Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 a to nie jest jakaś piąta woda po labradorze? Quote
Mazowszanka13 Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 malagos napisał(a):a to nie jest jakaś piąta woda po labradorze? I z goldena i podhalana też coś ma. Quote
Mazowszanka13 Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 A o tej drugiej suczce coś wiadomo ? Jak się ma w tej fundacji ? Quote
mestudio Posted November 14, 2013 Author Posted November 14, 2013 Mazowszanka2 napisał(a):A o tej drugiej suczce coś wiadomo ? Jak się ma w tej fundacji ? Niestety nie będę opisywała na wątku okoliczności w jakich pojawiła się fundacja i nie chodzi tu o samą fundację tylko o kogoś zupełnie innego, mam zdjęcia suni z DT pod opieką Fundacji i sunia jest u nich na stronie więc szukają jej domu. Wygląda cudnie. Panna białaska jest za to bardzo niegrzeczna. W domu nie można z niej spuścić oka, wystarczy się odwrócić aby coś złapała i pogryzła, nawet po nocy znajduję pogryzione zabawki, książki itp. Wchodzi nawet do łazienki w poszukiwaniu czegokolwiek, nawet rolki po papierze kradnie i ciamka - wyjmuje je z kominka bo tam lądują do spalenia jak każdy papier. Ma też pomysły w stylu gonię kota, a jak zamknęłam ją samą w pokoju na chwilę bo przyjechała pani oglądać psiaka, to zwaliła mojego pięknego aloesa tygrysiego, potłukła wielką doniczkę, rozsypała ziemię i tyle było z tego zamknięcia. Ona normalnie chodzi po domu i szuka czegoś do pogryzienia, a jej zabawki jej nie wystarczają - zostawia je po chwili i kombinuje. Wyprowadzana na werandę za karę, potwornie szczeka. Tyle mam dobrego z tej mojej dobroczynności. Boję się wyjść z domu i nie wiem jak i gdzie ją zostawię 27 listopada bo będę musiała wyjść na 8 godzin. Zleciłam jej ogłoszenia, koszt 6 zł, powinny pójść na weekend, dodatkowo w piątek jej wyróżnię tablice - musi znaleźć dom i to szybko. Jest młoda, lubi się bawić, jest łagodna, nie atakuje innych psów choć te ją owszem próbują prowokować. Jest już zaszczepiona przeciwko wściekliźnie - 15 zł. Dopisuję do rozliczenia, uzupełniam też koszty wyżywienia. Quote
mestudio Posted January 23, 2014 Author Posted January 23, 2014 22 grudnia DS, który przygarnął sunię, odwiózł ją po tygodniu do hoteliku u Jamora, sunia w nowym domu dokonała wielu zniszczeń i niestety Państwo zdecydowali się ją oddać. Także mamy kolejnego psa na utrzymaniu. Quote
mestudio Posted January 24, 2014 Author Posted January 24, 2014 Niedawno odwiedziłam sunieczkę i była przeszczęśliwa. Bardzo żałuję, że nie mogę jej zabrać teraz do siebie - muszę wykazać się i zdrowym rozsądkiem i odpowiedzialnością. Nasza piękna pani w całej okazałości. Quote
Ellig Posted January 24, 2014 Posted January 24, 2014 Gusiaczek napisał(a):Jest wyjątkowa ..... Tak i myśle,ze warto ja juz oglaszac, poczekajmy tylko na to co o niej powie Jamor :) Quote
Ellig Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 [quote name='Ellig']Tak i myśle,ze warto ja juz oglaszac, poczekajmy tylko na to co o niej powie Jamor :)[/QUOTE] Ogloszenia wyroznione na "pdmianke" czekają;) Quote
Gusiaczek Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 Mam Cię ;) http://images52.fotosik.pl/195/46f5b030fa96322dgen.jpg Quote
mestudio Posted January 26, 2014 Author Posted January 26, 2014 Nie wiem jaki tekst jej napisać, jakoś tak mi nie idzie. Jamor napisał mi, że jest bardzo grzeczna i nie sprawia problemów tak jak to miało miejsce w DS. Nic nie wspominał o kopaniu kraterów w ogrodzie jak w tamtym DS. Wydaje mi się, że ona potrzebuje uwagi, wybiegania się, a nie puszczenia samopas po domu czy ogrodzie. Ara to przemiła, młoda sunia. Ma około dwóch lat, waży 25 kg, sięga do kolana. Sunia jest wysterylizowana i zaszczepiona, odrobaczona i zabezpieczona przeciwko pasożytom skóry. Ara lubi inne psy i może być towarzyszką dla innego nudzącego się psiaka. Lubi też koty. Bardzo lubi przebywać z ludźmi, ale musi się do nich przyzwyczaić bo obawia się obcych i zachowuje się wobec nich asekuracyjnie. Jest bardzo czujna, reaguje na każdy ruch w okolicy domu. Ara ładnie chodzi na smyczy, nie ma tendencji do uciekania, nie jest skoczna. Ara szuka własnego domku, wyrozumiałego i cierpliwego. Obecnie przebywa w hoteliku dla zwierząt w Warce pod okiem wspaniałego szkoleniowca. Warunkiem adopcji jest..... Może coś z tego się da zrobić w temacie ogłoszenia. Osobiście nie lubię wydumanych ogłoszeń, wierszyków, łzawych opowieści itp. Quote
Ellig Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 Ewa, jakie dane podac do kontaktu, mysle o telefonie, na Ciebie czy na Jamora? Quote
Recommended Posts