Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zawsze interesowala mnie sprawa klimatyzacji w samochodzie. Jesli psiak podrozuje w samochodzie z klima czy to ma jakis zly wplyw na niego ? czytalam, ze dla czlowieka nie jest to zbyt zdrowe ale co do psow nie wiem. Dlatego sie pytam :cool3:

Posted

butterfly15 napisał(a):
zawsze interesowala mnie sprawa klimatyzacji w samochodzie. Jesli psiak podrozuje w samochodzie z klima czy to ma jakis zly wplyw na niego ? czytalam, ze dla czlowieka nie jest to zbyt zdrowe ale co do psow nie wiem. Dlatego sie pytam :cool3:

Rozsadnie uzywana klima (czyli ok. 7oC mniej niz na zewnatrz) nie zaszkodzi nikomu, ani psu ani czlowiekowi.

Posted

PATIszon napisał(a):
Rozsadnie uzywana klima (czyli ok. 7oC mniej niz na zewnatrz) nie zaszkodzi nikomu, ani psu ani czlowiekowi.

też tak myślę, tym bardziej, że i dala psa jest lepiej jak ciut chłodniej
ja bynajmniej jeżdżę z klimą i mój pies nie narzeka ;-)

• 3 weeks later...
  • 1 year later...
Posted

ja zmieniajac auto mialam jedno zyczenie...zeby to nowe mialo klimatyzacje. Mam dwa samojedy i jakakolwiek dluzsze podroz w cieple dni to byl koszmar. Otwarte okno podczas jazdy po autostradzie to huk taki ze wytrzmymac nie mozna.
A teraz pieski spia sobie spokojnie na tylnym siedzeniu, bez ziajania bez ukladania na nich mokrych recznikow.
Klimatyzacja jest spoko (oczywiscie zeby tylko nie robic zamrazarki w aucie;))

Posted

tylko zadnych zamrazarek :)

klima zawsze wysusza powietrze w aucie wiec naprawde nie warto przesadzac. obnizenie temperatury o 5-7st jest wystarczajace dla nas i naszych zwierzakow