Ania&Psy Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Mam pytanko. Czy ktoś posiada fotkę 7 miesięcznego szczeniaka ONa? Przyjechał dzisiaj do nas w odwiedziny wraz z moim kuzynem owczarek w tym wieku. Pies został zakupiony na giełdzie. I w ogóle nie wygląda na ONa - jest mniejszy od mojego Scoobiego (oba psy w tym samym wieku, a Scooby jest huskym), ma jakieś wieeelkie uszy i bardzo krótką sierść (chyba, że są owczarki krótkowłose, nie wiem - nie znam się). Chcę pokazać tacie dowód, że jednak akcja rasowy=rodowodowy jest słuszna. Do tego potrzebne jest mi zdjęcie dla porównania. Za wszelką pomoc z góry dziękuję! Quote
ArtemiGoldeny Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Spróbuj poszukać w necie, w hodowlach... Owczarki mają też krótsza sierść, niektóre są mniejsze, inne większe, suczki są natomiast o wiele mniejsze i drobniejsze...Ale żeby kupować psa na giełdzie?:shake: Quote
ayshe Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 owczarki o krotkim wlosie sa b.rzadkie.to nieprawidowa szata.prawidlowa to gesty podszerstek z twarda sierscia okrywowa dlugosci zroznicowanej .napewno nie jest to siersc krotka ani dluga.dluzsza siersc okrywowa jest na portkach itd.odsylam do wzorca rasy gdzie jest to b.dokladnie opisane.polski wzorzec jest na stronie www.owczarek-niemiecki.com. Quote
ArtemiGoldeny Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Możliwe..na owczarkach to ja sie nie znam:-) Śliczny psiak Quote
ayshe Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 ArtemiGoldeny napisał(a)::-) Śliczny psiak dziekuje.szkoda ze wyrosl:roll: Quote
ayshe Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 a to przyklad na dziewczynke;).tez ten wiek co dzieciak na gorze. a ona tak wyrosla;) Quote
Ania&Psy Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 Dziękuję wszystkim za zdjęcia, od razu po nich widać, że ten pies mojego kuzyna ONem nie jest. Może mój tata w końcu się przekona do tej akcji... Quote
Blow Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 poczekaj,aż wyrośnie;) wtedy na 100% będzie widać,że rodowód=pewność zakupu :cool3: Quote
ayshe Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Blow napisał(a):poczekaj,aż wyrośnie;) wtedy na 100% będzie widać,że rodowód=pewność zakupu :cool3::cool3: :diabloti: no w sumie....kolo mnie mieszkaja ludzie[tak w moim wieku:roll:czyli juz nie szczawie ]ktoryz kiedys radosnie mi zaprezentowali zakupionego z allegro onka:cool3: .wilczasty.taki dziwnie wilczasty ale ok....w koncu alfa i omega nie jestem to co sie bede wychylac[ja sie zreszta tylko na dogo wychylam:cool1: ].no i wogole taki jakis....byl....no napewno nie onek.wlasciwie z onka to mial tylko to ze pies,uszy[klapniete no ale dobrrra],ogon i 4 lapy.stwierdzilam ze ladny [bo co mialam powiedziec-rrrany ludize to nie jest onek:eviltong: -i tak by mi nie uwierzyli:roll: ].no i jest sobie teraz,ma rok ,jest wielkosci sznaucera miniatury,dlugi jak jamnik,uszka klapniete,bezowy,wloski tak pscinki raczej struktura jak np.goldena.lebcio ni w gruszke ni w pietruszke.jak go widze to mowie do swoich psow-uwazajcie onek idzie:diabloti: .juz niestety musialam im poslac wiazanieczke bo lata bez smyczy i atakuje .a ja malo jestem pokojowa jak ktorys pieseczek moje z warkotem atakuje.ani nie jestem mila dla owego pieseczka:diabloti: ani dla wlasciciela:diabloti: :diabloti: .i to tyle przydlugiego wywodu na temat kupowania psow bez potwierdzonego pochodzenia jak sie ma apetyt na rasowego ale za jak najmniej.to dla mnie szczyt snobizmu.kupowac psa okreslonego[chyba zeby szpanowac ze ma sie rasowego:roll: ]ale dorabiac teorie dlaczego bez rodowodu.alez to musi byc meczace:roll: :diabloti: . Quote
agbar Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 ayshe napisał(a):onek w wieku 6,5 mies.chlopczyk. ayshe napisał(a):dziekuje.szkoda ze wyrosl:roll: ayshe napisał(a):a to przyklad na dziewczynke;).tez ten wiek co dzieciak na gorze. a ona tak wyrosla;) ooo ja cie....piekne te Twoje psy:crazyeye: :loveu: Quote
ayshe Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 no ale przeze mnie nie wychodowane.przeze mnie to np.ta co na avatarze lae jako mniejsza: Quote
agbar Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 ayshe napisał(a):no ale przeze mnie nie wychodowane.przeze mnie to np.ta co na avatarze lae jako mniejsza: no i co ?? i znowu mam piac z zachwytu?:diabloti: :loveu: :loveu: :loveu: musze pamietac zeby TZ tego nie pokazac...na razie....:diabloti: moze kiedys....hihi Quote
ayshe Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 nie no bez przesady-paskudy tez sa. np.pol uzytek[linia eksterierowa z uzytkowa] Quote
agbar Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 ayshe napisał(a):nie no bez przesady-paskudy tez sa. np.pol uzytek[linia eksterierowa z uzytkowa] dlaczego paskudy?? przypomina mi psa moich znajomych...zowie sie LORD i jest czarny jak diabel...i charakterek tez ma diabelski....:diabloti: Quote
saJo Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 ayshe napisał(a):nie no bez przesady-paskudy tez sa. np.pol uzytek[linia eksterierowa z uzytkowa] Pokaz mi rodowod, bo nie uwierze :roflt: :roflt: :roflt: PS. no dobra, zartowalam, nawet mi sie dziewczynka podoba, ale ja mam inny gust. Quote
ayshe Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 :placz: :placz: no co ja ci na to poradze ze toto tak wyroslo?:roll: .mowilam ze paskudztwo.jamnior w zabek czesany.no ale do hodowli zostaje.stworzyc cos z czarnych uzykow jest trudno.nei iwem czym ja ja do ...kryc bede...i tak zle i tak niedobrze. Quote
saJo Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 No przecierz mowie, ze mi sie podoba :roll: :evil_lol: Quote
agbar Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 ayshe napisał(a)::placz: :placz: no co ja ci na to poradze ze toto tak wyroslo?:roll: .mowilam ze paskudztwo. a skad toto sie ulaglo?:evil_lol: smieszne takie ale mi sie podoba:) Quote
ayshe Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 no mowie-tatus uzytek czaarny mamuska eksterier.siem uleglo.tfu na psa urok:roll: :evil_lol: . Quote
agbar Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 ayshe napisał(a):no mowie-tatus uzytek czaarny mamuska eksterier.siem uleglo.tfu na psa urok:roll: :evil_lol: . hihi urok powiadsz?:diabloti: ano ma jakis :evil_lol: Quote
ayshe Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 dealer napisał(a):hihi urok powiadsz?:diabloti: ano ma jakis :evil_lol:tiii glownie czarny...ale dobra,tffarde bede i bede sie bujala z tym dolewem uzytkow....boszsz jak ja nielubie czarnych onkow:cool1: .... Quote
agbar Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 ayshe napisał(a):tiii glownie czarny...ale dobra,tffarde bede i bede sie bujala z tym dolewem uzytkow....boszsz jak ja nielubie czarnych onkow:cool1: .... a w jakim toto wieku??? Quote
Recommended Posts