Pani Profesor Posted May 9, 2014 Author Posted May 9, 2014 [quote name='evel']Ty jesteś na 100% pewna, że rzucanie piłki Patrykowi i innemu psu na raz to dobry pomysł? Bo ja Zu nie rzucam piłki przy obcych. Nigdy. Bo wiem, że jakby co to będzie pranie, w końcu piłka rzecz święta. A skoro Pat ma szał na piłki to wg mnie trochę proszenie się o kłopoty. Tym razem się udało, ale co by było, gdyby jednak nie odpuścił i się nie wyłożył? Co do chwalenia i nagradzania, z Zu muszę piszczeć i robić cyrk, Huntera mogę jedynie pochwalić chłodno "dobry pies", inaczej trzeba się liczyć z uszkodzeniem ciała (raz do niego pisnęłam jak do Zu i tak mi przypieprzył łbem z wyskoku, że mi rozbił wargę :roll:) a do Raven muszę gadać ściszonym głosem... Także ten, nie ma letko :evil_lol:[/QUOTE] kochana, Patryk absolutnie nie broni zasobów - prócz jedzenia. nijak i nigdy, jeśli mu pies zabierze piłkę to gapi się smętnie (Majkowska świadkiem), na Waldka kłapie, jeśli mu się coś nie spodoba, a o piłkę się nie pocięli nigdy, bo Wald zabiera ją w paszczę i zwiewa - dokładnie tak, jak ten piesek dzisiaj. Patryk patrzy mi najwyżej w oczy z miną "no pomóż, idź mu zabierz", albo podchodzi i czai się, aż drugiemu psu wypadnie z mordy - wtedy FRRRRUUU z prędkością światła i już jest jego :D bronić - nie broni, nawet przy psach, które średnio kocha (jak lab tż-ta). to tamten dzisiejszy maluch obronił piłkę, którą uznał z marszu za swoją :) po prostu zdziwiło mnie, że Pat nie oddał po kłapnięciu (tzn. był w kagańcu, i tak by nie oddał, ale wywalił się potulnie), a nie to, że nie bronił piłki, bo nie robi tego nigdy :) Quote
JankaBezZiemii Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 zaglądam ale tyyyyyyyyyyyle gadacie że nie mam czasu nadgonić :oops: pokaż proszę borsukopsa cudnego :loveu: Quote
Majkowska Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 Szczerze to gdyby on Walda kłapnął to Wald by go zignorował tak jak ignoruje wszystkie kłapiące na niego psy . Albo ucieszyłby się że kolega go pogania żeby szybciej uciekał :evil_lol: Quote
Pani Profesor Posted May 9, 2014 Author Posted May 9, 2014 [quote name='JankaBezZiemii']zaglądam ale tyyyyyyyyyyyle gadacie że nie mam czasu nadgonić :oops: pokaż proszę borsukopsa cudnego :loveu:[/QUOTE] hej :D toż są zdjęcia, chyba z 10 stron wstecz :diabloti: jak na moją galerię to i tak nieźle :diabloti: [quote name='Majkowska']Szczerze to gdyby on Walda kłapnął to Wald by go zignorował tak jak ignoruje wszystkie kłapiące na niego psy . Albo ucieszyłby się że kolega go pogania żeby szybciej uciekał :evil_lol:[/QUOTE] Waldek motywuje inne pieski do uprawiania ruchu :eviltong: Quote
angineuuka Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 dlaczego w linku masz bazar z roku 2013? :evil_lol: Quote
JankaBezZiemii Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 10 stron wstecz tom widziała ... nowe chcę :diabloti: on taki szałowy jest :loveu: Quote
Majkowska Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 [quote name='Pani Profesor'] Waldek motywuje inne pieski do uprawiania ruchu :eviltong:[/QUOTE] A żebyś wiedziała, jak się takiemu pieniaczowi zrobi ostrą przebieżkę miażdżąc go własną bronią to zaraz mu się nastawienie do świata zmienia :evil_lol: A dzisiaj was na przebieżkę wyciągnę?? Quote
agutka Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Waldek motywuje inne pieski do uprawiania ruchu :eviltong:[/QUOTE] nic tylko idealny pies dla mojej Ledziny:loveu: ona kocha biegać i jęczeć z bezsilności za psami:diabloti: Quote
Pani Profesor Posted May 10, 2014 Author Posted May 10, 2014 [quote name='Angi']dlaczego w linku masz bazar z roku 2013? :evil_lol:[/QUOTE] bo lubię :diabloti: [quote name='JankaBezZiemii']10 stron wstecz tom widziała ... nowe chcę :diabloti: on taki szałowy jest :loveu:[/QUOTE] nie będą szałowe, bo jest niewykąpany i wygląda jak przetłuszczony łeb gimnazjalisty :eviltong: [quote name='Majkowska']A żebyś wiedziała, jak się takiemu pieniaczowi zrobi ostrą przebieżkę miażdżąc go własną bronią to zaraz mu się nastawienie do świata zmienia :evil_lol: A dzisiaj was na przebieżkę wyciągnę??[/QUOTE] nie wyciągniesz :oops: wczoraj zawaliłam czasowo i dziś znowu piszę, mam masakrę do zrobienia, ale już niedługo :D w niedzielę mam szkolenie, ale w poniedziałek pewnie będę mogła wyskoczyć :) [quote name='agutka']Waldek motywuje inne pieski do uprawiania ruchu :eviltong:[/QUOTE] nic tylko idealny pies dla mojej Ledziny:loveu: ona kocha biegać i jęczeć z bezsilności za psami:diabloti:[/QUOTE] Patryk nie jęczy z bezsilności, tylko warczy z nienawiści :eviltong: Quote
Majkowska Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 A po szkoleniu? Bo sądzę że będziecie się szkolić na skałach?? Quote
Pani Profesor Posted May 10, 2014 Author Posted May 10, 2014 to zależy, ile dzisiaj napiszę :grab: facet wychodzi na 2,5 - 3 godziny podobno, ale nie sądzę, że z zegarkiem w ręku - mailuję z nim i wydaje się być fajny, zobaczymy co poradzi :) dam Ci znać, kochana, czy ja i Pat nie będziemy zmordowani po tej randce i czy nie nawali mi się roboty, bo obecnie zasiadam i zalewam się krwawymi łzami.. a taka ładna pogoda.. Quote
junoo Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 https://lh6.googleusercontent.com/-CFs17iVjWGA/U16pzfqqFPI/AAAAAAAAX9o/Po1gOWRHUI8/s640/pat%20089.jpg według mnie kaganiec idealny :) a on metalowy czy z plastiku? Fajny Pat w nowej fryzurce :D Aron też został obcięty na majówkę :P Quote
Pani Profesor Posted May 10, 2014 Author Posted May 10, 2014 [quote name='junoo']https://lh6.googleusercontent.com/-CFs17iVjWGA/U16pzfqqFPI/AAAAAAAAX9o/Po1gOWRHUI8/s640/pat 089.jpg według mnie kaganiec idealny :) a on metalowy czy z plastiku? Fajny Pat w nowej fryzurce :D Aron też został obcięty na majówkę :P kochana, metalowy powlekany gumą - ciężki jak cholera :cool3: to jest niewątpliwy minus kagańca chopo, bo w starciu z yorka nie zostałoby nic, jakby Pat mu dupnął. kaganiec robi niestety siniaki, w razie mnie niechcący Patryś trzepnie po łydkach no i waży sporo, ale podejrzewam, że jest nie do zajechania w takim trybie, w jakim my używamy (Patryk nie ryje w ziemi, nie próbuje go zdjąć,po prostu nosi). o ile filc się nie przetrze, to jest to chyba dożywotni zakup ;) no i elegancko pasuje, cieszę się strasznie, że za 1 podejściem trafiłam z rozmiarem na mieszańca :) a Aron szybko pewnie zarasta, co? bo mojej mendzie paru miesięcy potrzeba do pełnego ofutrzenia ;) mam spokój do lipca co najmniej teraz. Quote
junoo Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 [quote name='Pani Profesor']kochana, metalowy powlekany gumą - ciężki jak cholera :cool3: to jest niewątpliwy minus kagańca chopo, bo w starciu z yorka nie zostałoby nic, jakby Pat mu dupnął. kaganiec robi niestety siniaki, w razie mnie niechcący Patryś trzepnie po łydkach no i waży sporo, ale podejrzewam, że jest nie do zajechania w takim trybie, w jakim my używamy (Patryk nie ryje w ziemi, nie próbuje go zdjąć,po prostu nosi). o ile filc się nie przetrze, to jest to chyba dożywotni zakup ;) no i elegancko pasuje, cieszę się strasznie, że za 1 podejściem trafiłam z rozmiarem na mieszańca :) a Aron szybko pewnie zarasta, co? bo mojej mendzie paru miesięcy potrzeba do pełnego ofutrzenia ;) mam spokój do lipca co najmniej teraz. Hmm a nie chciałaś spróbować z http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=11849 My taki mamy i bardzo polecamy :) Leciutki, wytrzymały i również fizjologiczny. Aron wcześniej właśnie miał metalowy, ale to groziło wiecznymi siniakami... Co do zarastania... Jak jeździliśmy do fryzjera to robiliśmy to tak co 6 miesięcy, więc nie tak źle. A od czasu jak ciacham nożyczkami to trzeba częściej, bo ja nie ciacham do gołej skórki. Ale myślę, że spokojnie mam luz do lipca/sierpnia :) Quote
Pani Profesor Posted May 10, 2014 Author Posted May 10, 2014 myślałam o baskerze przed zakupem chopo, ale przeważyło jednak to, że chopo ma więcej rozmiarów, jest łatwiej dopasować i jest w nim więcej miejsca na sapanie, niż w baskerze:) choć nie przeczę, że to dobry kaganiec, może się sprawdza przy dobrym dopasowaniu. my na razie zostajemy przy chopo :) Quote
agutka Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 nienawidzę kagańcow -baskerów ,:evil_lol: PP- widziśz każdy tak zachwala chopo i inne fizjologi a tak naprawdę prócz fajną budową nie różnią się niczym od zwykłych metali Quote
LadyS Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 [quote name='agutka']nienawidzę kagańcow -baskerów ,:evil_lol: PP- widziśz każdy tak zachwala chopo i inne fizjologi a tak naprawdę prócz fajną budową nie różnią się niczym od zwykłych metali[/QUOTE] Prócz fajnej budowy? To jest podstawa w kagańcu :diabloti: Quote
junoo Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 [quote name='agutka']nienawidzę kagańcow -baskerów ,:evil_lol: [/QUOTE] a dlaczego? co z nimi nie tak? Quote
agutka Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 tak, zgadza się ale mi chodziło o to że fizjologi są takie lekkie:roll: ;) ja mam fizjologa metalowego bez ogumienia i zwykły większy metal dla drugiego psa i żadnej różnicy nie widziałam w ciężarze ;) tak jak pisałam różnica jest tylko w budowie :) Quote
Pani Profesor Posted May 10, 2014 Author Posted May 10, 2014 ten z ogumieniem na pewno nie waży tyle, ile zwykły druciak z zoologa - dobry na Patryka - by ważył, to niemożliwe - jest naprawdę ciężki, ale jednocześnie solidny :) Quote
Obama Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 My też mamy wiecznie problem z kagańcami:roll: Mam szmaciany, który zakładam tylko jeśli wiem,że ktoś mógłby się przyczepić np w centrum zy na rynku. Mamy też Choppo, ale chyba źle dobrałam rozmiar bo jest wielki, ale musiałam jakoś zmieścić kundlowego garba na nosie:diabloti: Quote
agutka Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 bulki to chyba najbardziej uciążliwe psy w kwestii kagańca ;) Quote
gops Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='agutka']bulki to chyba najbardziej uciążliwe psy w kwestii kagańca ;)[/QUOTE] Nie miałaś staffika na którego żaden fizjolog nie pasuje :p w sumie to mało jaki zwykły kaganiec pasuje :roll: ja ten szeroki i krótki ryj . Quote
Naklejka Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 Widuję Onka w zwykłym metalu, ale jest niczym fizjolog, bardzo głęboki. Widziałam te kagance w zoologu i są bardzo fajne jak na takie zwykłe metale. Arnik ma plastikowy, nie ma w nim za dużo miejsca, ale na spacerach w nim nie chodzi, więc to nie przeszkadza. Jetsan ma skórzany, bo tylko do weta jest potrzebny i sporadycznie na spacery. PP, 80% z ustnej dostałam :evil_lol: Quote
*Magda* Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='Naklejka']PP, 80% z ustnej dostałam :evil_lol:[/QUOTE] Tak naprawdę nie Ty, tylko PP :eviltong: Quote
Recommended Posts