Pani Profesor Posted April 15, 2014 Author Posted April 15, 2014 [quote name='Baski_Kropka']Miałam kiedyś takie włosy :D oooj dwa lata chyba nosiłam takie blondy, zanimMariusz mnie nie namówił na ciemne... i teraz strasznie tęsknie za blondami i muszę do mojej fryzjerki iść z prośbą o ratunek:D[/QUOTE] i czym robiłaś? doszłaś samymi farbami? bo naprawdę staram się unikać rozjaśniacza, dałam na pasemka i są białawe i prześliczne, a farby cholera zawsze łapią na złoto... teraz też mam złoto-perłową poświatę, a chcę zimną :angryy: ...a pani Gabrysia z PetSpa jest super :loveu: opitoliła Patona elegancko, 40min i pies jak nowy - w ogóle za pierwszym razem wyłoniło się to co mam na avatarze (skunks), za drugim - szarak z czarnymi plackami, a teraz mam szylkreta :D no dosłownie jak takie kocury - trochę brązu, ciapki z rudego, szarego i czarnego futra:D kameleon :loveu: wieczorem foty bo spitalam na uczelnię! Quote
Baski_Kropka Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 Ja rozjaśniaaaaałaaaam... :( Ale miałam fajne włosy, bo kupowałam sobie w fryzjerskim dobre szampony, a do codziennego uzytku polecam szampon z Joanny taki do lnd włosów, on jest taki granatowo fioletowy, i łągodzi troche te wściekłe zółcie :D Quote
*Magda* Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 [quote name='Angi']co tam uczelnia, dogo lepsze :p[/QUOTE] Popieram :p I jestem ciekawa zdjęć Patryczka :) Quote
Pani Profesor Posted April 15, 2014 Author Posted April 15, 2014 [quote name='Angi']co tam uczelnia, dogo lepsze :p[/QUOTE] lepsze lepsze, ale jak chcę, żeby mnie na tej uczelni zostawili jeszcze na 3 latka ponad program, cobym mogła zmienić nick na dogo na "pani doktor" :diabloti: to muszę chodzić i się wymądrzać, sorry, taki klimat :cool3: [quote name='Baski_Kropka']Ja rozjaśniaaaaałaaaam... :( Ale miałam fajne włosy, bo kupowałam sobie w fryzjerskim dobre szampony, a do codziennego uzytku polecam szampon z Joanny taki do lnd włosów, on jest taki granatowo fioletowy, i łągodzi troche te wściekłe zółcie :D[/QUOTE] ja tylko pasemka rozjaśniaczem, reszta farbą, ale jak się wścieknę, to... :diabloti: a tą fioletową joannę mam, faktycznie dobra rzecz bo trochę wygryza żółć, choć nie mam kurczaka - powiedziałabym miodowo-piaskowy, nie wygląda to źle, ale ja chcę ZIMNY I KONIEC :diabloti: [quote name='magdabroy']Popieram :p I jestem ciekawa zdjęć Patryczka :)[/QUOTE] no idę robić zara :shake:dupa nie fotki, bo światła dziennego już niet, a wcześniej nie było kiedy... ale wygląda przekomicznie :loveu: Quote
agutka Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 zimny? to poszukaj dobrej płukanki ;) raz kupiłam w zielarskim taką jakby odżywkę fioletową była mega dobra a żółtawe przebarwienia usuwała natychmiast i patrz pech chciał że już jej nigdzie nie dostałam a fajna asekuracja była po krzywym farbowaniu http://i.pinger.pl/pgr425/b291ed7c000beab850195070 o tak taki kolor byłby idealny ;) Quote
Pani Profesor Posted April 15, 2014 Author Posted April 15, 2014 [quote name='agutka']zimny? to poszukaj dobrej płukanki ;) raz kupiłam w zielarskim taką jakby odżywkę fioletową była mega dobra a żółtawe przebarwienia usuwała natychmiast i patrz pech chciał że już jej nigdzie nie dostałam a fajna asekuracja była po krzywym farbowaniu http://i.pinger.pl/pgr425/b291ed7c000beab850195070 o tak taki kolor byłby idealny ;) no i taki chcę :roll: płukanka chyba guzik da, bo nie mam aż tak jasnych włosów, żeby to wywabić - znalazłam zdjęcie z neta, dokładnie takie coś mam na łbie: i na tym samym poziomie jasności, to jest chyba za ciemne, żeby fioletowa płukanka coś zdziałała... no nic, za miesiąc następna tura, dojdę do tego koloru za wszelką cenę :diabloti: Quote
agutka Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 płukanka zawsze stonuje kolor, tylko nie srebrnego koloru tylko fioletowego. No i chyba przydało by się nałożyć większą ilość płukanki , tak aby fiolet (przypałowy :cool3:) pozostawił trochę pofarbowane włosy Quote
Pani Profesor Posted April 15, 2014 Author Posted April 15, 2014 jak u babuszek :loveu: jutro dodam fotki, bo ładuję akumulator a zanim to się skończy, to gówno wyjdzie, bo Patryk + flesz to niefajne połączenie :diabloti: Quote
Pani Profesor Posted April 15, 2014 Author Posted April 15, 2014 bo to u mnie mozolna robota ;( nie mam jak zrzucić wszystkiego naraz, bo muszę każde foto oddzielnie zmniejszać, aparat mam do kitu, a w świetle domowym (mam mocne) Pat wygląda jak wyskubany do połowy kurczak :diabloti: dzisiaj jest jednak wyjątkowo miziable :loveu: nosimy go jak lalę cały dzień, umiarkowanie mu się podoba, ale dostał nawet bonus w postaci wtarabanienia się do wyra (przy pańciu, huhu!), bo taki mięciutki i pachnący jest :loveu: bez futra jak szczeniak! :D Quote
Majkowska Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 Jeśli masz problem ze zmniejszaniem to zainstaluj picasse(obecne gogle+) . Bardzo fajny programek - pobierasz, wrzucasz tam foty,przerabiasz jak chcesz, oznaczasz za jednym kliknięciem wszystkie i wrzucasz na konto w necie na publiczne albo ukryte. Gdyby nie ten program to bym się nawet nie bawiła ze zdjęciami , bo nie mam na to czasu, i tak zostały mi setki fot ładnych ale nie tknietych programem. A jakąś lustrzankę zapowiadałaś.... Quote
Koszmaria Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 ja mam teraz położoną na noc hennę,odcień rubina burgund. kocham hennę.włosy są po niej grubsze,mocniejsze i błyszczą się jak psu jaja:diabloti: ja płukankę fioletową mam od kilku lat w domu,jeszcze nie dojrzałam do jej użycia,czekam aż mi stuknie 80:D Quote
Pani Profesor Posted April 15, 2014 Author Posted April 15, 2014 [quote name='Majkowska']Jeśli masz problem ze zmniejszaniem to zainstaluj picasse(obecne gogle+) . Bardzo fajny programek - pobierasz, wrzucasz tam foty,przerabiasz jak chcesz, oznaczasz za jednym kliknięciem wszystkie i wrzucasz na konto w necie na publiczne albo ukryte. Gdyby nie ten program to bym się nawet nie bawiła ze zdjęciami , bo nie mam na to czasu, i tak zostały mi setki fot ładnych ale nie tknietych programem. A jakąś lustrzankę zapowiadałaś....[/QUOTE] mówiłam gdzieś już wyżej, dlaczego nie chcę picasy ;) a lustrzankę to mama ma mi 'pożyczyć', jak jej 'się znudzi' :diabloti: ale to może potrwać, pewnie nieprędko wpadnie w moje łapska :eviltong: [quote name='Koszmaria']ja mam teraz położoną na noc hennę,odcień rubina burgund. kocham hennę.włosy są po niej grubsze,mocniejsze i błyszczą się jak psu jaja:diabloti: ja płukankę fioletową mam od kilku lat w domu,jeszcze nie dojrzałam do jej użycia,czekam aż mi stuknie 80:D[/QUOTE] henną też robiłam swego czasu, później dłuuugo trzeba kombinować, zanim zafarbuje się chemicznie na nowo, bo włosy mogą zzielenieć :loveu: a z fioletową płukanką to nie przesadzajcie, przecież nie wytrąca jakiegoś super-bakłażana z blond włosów, mi zawsze wyrównywało, w razie wyszły żółte - efekt hełmo-peruki uzyskuje się chyba tylko na siwych ;) (stąd starowinki z fioletowymi pasemkami) Quote
Koszmaria Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 ja nigdy nie farbowałam chemicznie,mi problem z zzieleniałymi włosami odpada;) końcówki mogą Ci się rozdwajać od podcinania włosów tępymi nożyczkami-dobre nożyczki jednak kosztują ponad 100;/ ja podcinam u znajomej,płacę całe 20zł:D Quote
Pani Profesor Posted April 15, 2014 Author Posted April 15, 2014 do pewnego czasu i ja nie farbowałam chemią, henna (albo pseudo-henna z venity) była ok, ale wystarczy jeden eksperyment z mocniejszą farbą i kicha, bo się pod spodem rozjaśnia, henna już nie łapie tak ładnie, a nie daj bóg przyjdzie do głowy rozjaśnić, to w ogóle makabra. jutro dzień drugi ochładzania odcienia, pokażę się jak to wreszcie skończę :eviltong: mi końcówki obcina tż maszynką :loveu: albo znajoma fryzjerka (do której łażę rozjaśniać) profesjonalnymi nożycami, a nie płacę za to wcale, bo to zawsze 'przy okazji' :) Quote
Koszmaria Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 ja mam hennę z ELD,tam jest henna i barwnik i koniec składu.szał włosomaniaczy czasem u mnie zaczyna fermentować i wybuchać. fiolet jest taki modny na ten sezon-temu Cię wzięło:>? [a płukanka srebrna by Ci właśnie nie ochłodziła blondu?] Quote
agutka Posted April 15, 2014 Posted April 15, 2014 to ja nie wiem jak stosowałaś płukankę że nie miałaś odcieniu fioletu ;) ja zawsze byłam zadowolona po spartaczonym rozjaśnianiu ale i też płukanki nie żałowałam i trochę 80 przypominałam z włosów ;) Quote
Pani Profesor Posted April 15, 2014 Author Posted April 15, 2014 [quote name='Koszmaria']ja mam hennę z ELD,tam jest henna i barwnik i koniec składu.szał włosomaniaczy czasem u mnie zaczyna fermentować i wybuchać. fiolet jest taki modny na ten sezon-temu Cię wzięło:>? [a płukanka srebrna by Ci właśnie nie ochłodziła blondu?][/QUOT [quote name='agutka']to ja nie wiem jak stosowałaś płukankę że nie miałaś odcieniu fioletu ;) ja zawsze byłam zadowolona po spartaczonym rozjaśnianiu ale i też płukanki nie żałowałam i trochę 80 przypominałam z włosów ;) co Wy z tym fioletem! :D NIGDY nie miałam nawet odrobiny poświaty, to tylko ochładza kolor! stosowanie fioletowego szamponu przygasza żółć, jeśli wyszło jajko/kurczak, a płukanka to poziom hard i trzeba robić mega krótko, albo zrobić płukankę samemu (fiolet gencjanowy w ilości KONIUSZEK WYKAŁACZKI, mniej niż kropla, połączyć z maską do włosów albo wodą i wsadzić w to czambuł - trzymać 15min i gotowe:D). mi to zawsze pomaga, ale teraz mam chyba za ciemne, żeby ochłodzić porządnie na 'platynę' (nie kask! ;) ) - zobaczymy, co wyjdzie, ale efekt babci z lat 80-tych jest mi obcy, może dlatego, że nigdy nie rozjaśniałam aż tak drastycznie, że były jaskrawożółte? (albo wręcz białe). płukanka srebrna jest do czego innego - niebieską z kolei stosuje się, jeśli na blondzie widać rudość - walnięcie srebrnego do żółci może skończyć się gloniasto-zieloną poświatą :cool3: Quote
Pani Profesor Posted April 15, 2014 Author Posted April 15, 2014 patrzcie: http://3.bp.blogspot.com/-SCLsXt9HBLs/TuH5DmgdQ6I/AAAAAAAACBs/79tdV-KVZkw/s1600/blondie.jpg o takie działanie mi właśnie chodzi, wg. mnie do tego służy płukanka - trzeba chyba mieć białe włosy, żeby załatwić sobie całkiem na fiolet ;) (stąd staruszkom wychodzi poświata, bo mają siwe - ale może się mylę, albo mam farta po prostu :diabloti:) Quote
*Magda* Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 A tu znowu po nocach nagadane :roll::eviltong: Quote
Pani Profesor Posted April 16, 2014 Author Posted April 16, 2014 hahaha, ja do Twojej galerii się boję wchodzić np. po dwóch dniach :D :D Quote
*Magda* Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 [quote name='Pani Profesor']hahaha, ja do Twojej galerii się boję wchodzić np. po dwóch dniach :D :D[/QUOTE] Od jutra 2 tyg. spokoju w mojej galerii :p Quote
Pani Profesor Posted April 16, 2014 Author Posted April 16, 2014 a faktycznie :( no to dopiero Ci narobimy spamu do nadrabiania :evil_lol: hue hue hue Quote
Baski_Kropka Posted April 16, 2014 Posted April 16, 2014 Nobo staruszki niechca mieć pożółkłych siwych włosów, tylko białe :P Moja babcia miała cudowne białe włosy, i jasno niebieskie oczy :D Quote
Recommended Posts