Pani Profesor Posted February 14, 2014 Author Posted February 14, 2014 jak się przyjrzeć, to na tych fotach widać stan jego sierści :shake: teraz ok.2tyg mijają od ostatniej kąpieli, jest TŁUSTY... no wygląda jak takie typowe, przetłuszczone włosy, ehh... Quote
Pani Profesor Posted February 14, 2014 Author Posted February 14, 2014 [quote name='gops']Ależ ma wcięcie :) Do fryzjera ![/QUOTE] to nie wcięcie, to 'zagłodzenie' :evil_lol: no właśnie dziś mówiłam Majkowskiej, że chyba czas do groomera się przejść, bo jak ta sierść jest krótsza, to go tak nie swędzi, mniej tego łoju się zbiera, tylko obawiam się, że mrozy wrócą... inna sprawa, że chciałam go odhodować i zobaczyć do którego momentu urosną kudły :diabloti: bo jak go braliśmy, to miał dłuższe o wiele niż teraz, ale chyba sobie odpuszczę Quote
Majkowska Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 [quote name='Pani Profesor']to nie wcięcie, to 'zagłodzenie' :evil_lol: no właśnie dziś mówiłam Majkowskiej, że chyba czas do groomera się przejść, bo jak ta sierść jest krótsza, to go tak nie swędzi, mniej tego łoju się zbiera, tylko obawiam się, że mrozy wrócą... inna sprawa, że chciałam go odhodować i zobaczyć do którego momentu urosną kudły :diabloti: bo jak go braliśmy, to miał dłuższe o wiele niż teraz, ale chyba sobie odpuszczę[/QUOTE] Jakby co to polecam się, mam sprzęt, maszynka, trymerek, nożyczki i grzebyczki. Wprawy i umiejętności nie mam, tyle co kota czasem tnę. Choć swojego czasu strzygłam pieska ciotki ( coś na kształt Pata tylko włos bardziej szczotowaty) , tyle ze robiłam mu bardzo nowoczesne fryzy typu schodki i panterka :evil_lol: Quote
Pani Profesor Posted February 14, 2014 Author Posted February 14, 2014 tej mojej ścierce do pełnego efektu żałości jeszcze tylko potrzeba 'nowoczesnych cięć' :D w sumie to nie jest zły pomysł, może nawet i ja sama go ogolę, najwyżej jak coś nie wyjdzie - to na zero, będzie z czego się pośmiać :loveu: jak Ci wyjdzie takie coś: [IMG]http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/03/31/article-1371856-0B6B003A00000578-323_964x730.jpg[/IMG] to oddaję Pata w ciemno :loveu: Quote
Majkowska Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 Mogę spróbować :lol: A to bedlington jest??? Niebardzo psa mogę zlokalizować w tej odslonie... Quote
Pani Profesor Posted February 14, 2014 Author Posted February 14, 2014 nie mam pojęcia, random obrazek z googli :eviltong: Quote
Majkowska Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 A Wartkunię zrobimy w tygrysie prążki, albo tak : [IMG]http://s3-media2.ak.yelpcdn.com/bphoto/PJdFgfkMJrRG3S5odn9ssA/ls.jpg[/IMG] ( a dopiero co przerabiałam jego zdjęcie łącząc go z gepardem - jaka ja zawsze jestem na czasie:evil_lol:) Quote
Pani Profesor Posted February 14, 2014 Author Posted February 14, 2014 tak to Wartkunia wygląda na co dzień, nie trzeba mu specjalnie kości domalowywać :grin: Quote
agutka Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 Ale wy sobie dojeżdżacie ;) no niech tak biega a limo murowane :p [url]https://lh3.googleusercontent.com/-lT9gVozdngI/Uv5J1h0miyI/AAAAAAAAVGk/5yQUZK-Uf_M/s640/WaldPatPark%20080.jpg[/url] Quote
Pani Profesor Posted February 14, 2014 Author Posted February 14, 2014 no właśnie w ten sposób zawsze o coś trzaśnie łbem w domu :D a limo u niego się pod futrem schowa, nawet nie zauważę :diabloti: Quote
Majkowska Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 [quote name='agutka']Ale wy sobie dojeżdżacie ;) [/QUOTE] Ktoooo??? Jeśli o mnie chodzi to staram się wobec szanownej koleżanki być bardzo miła ;) ([SIZE=1]nawet jej dziś chciałam nawilżaną chusteczkę wyczarować do umycia szanownych rączek,a w efekcie jej pożyczyłam mojego kojcowego pieska :P[/SIZE]) A serio to faktycznie dziś mi jakoś powagi we wszystkim zabrakło... Quote
Pani Profesor Posted February 14, 2014 Author Posted February 14, 2014 boże,a po cóż Ci dziś powaga była potrzebna? żeby się nie śmiać, jak wycieram ręce w Twojego pieska? (w swojego nie mogłam, bo to się mija z celem, po Patryku bym musiała znowu iść umyć łapy w kałuży :D :D ) a btw,to ta paczka z dziś, to przedawniony prezent od TŻ-ta , gwiazdkowy :loveu: Quote
agutka Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 a tam powaga... i co na dogo ma być sztywno?? ;) Quote
Majkowska Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 Cholera, weszłam żeby napisać jeszcze jedno śmieszne wspomnienie z naszego wypadu i ... zapomniałam... Powaga dziś była mi potrzebna choćby żeby spieprzyć babę jak mi jej piesek skałał po wózku, ale stwierdziłam że lepiej dla niej będzie jeżeli zrobię swojego rodzaju pokaz jak się nie panuje nad własnym psem. Choć nie powiem , ja też miałam ochotę Waldka puścić żeby mu dupsko skroił. Tylko nie chciałam prowokować głupich sytuacji i znów psuc Warchliniaka... Ja też zawsze wycieram w niego ręce a on głupi myśli że ja taka czuła wobec niego:evil_lol: Ale niedługo czeka go kąpiel. Tylko chcę się jakoś ustosunkować do pogody. Przynajmniej dostałaś prezent na Walentynki, mój mi od rana powtarzał " pójdę do sklepu to ci coś kupię..." i ... nie dostałam nic... a ja mu przyniosłam śniadanko do łóżka z kanapkami ozdobionymi w serduszko i Kinię w gratisie z wielkim papierowym sercem z napisem " kocham cię tatusiu" ( trochę Kinia je obśliniła , ale przynajmniej się ładnie świeciło )... Quote
Pani Profesor Posted February 14, 2014 Author Posted February 14, 2014 ta, jeszcze tego brakuje, żeby na własnym wątku mi kazali pisać z sensem :diabloti: oooo nie nie nie ... ...zabieram się za robotę chyba zaraz :roll: Quote
Majkowska Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 [quote name='Pani Profesor'] ...zabieram się za robotę chyba zaraz :roll:[/QUOTE] :lol!::lol!: Jak moja teściowa :evil_lol: " trzeba umyć gary/posprzątać/zrobić pranie.... ale ja narazie nie mam weny" Quote
Pani Profesor Posted February 14, 2014 Author Posted February 14, 2014 [quote name='Majkowska']Cholera, weszłam żeby napisać jeszcze jedno śmieszne wspomnienie z naszego wypadu i ... zapomniałam... Powaga dziś była mi potrzebna choćby żeby spieprzyć babę jak mi jej piesek skałał po wózku, ale stwierdziłam że lepiej dla niej będzie jeżeli zrobię swojego rodzaju pokaz jak się nie panuje nad własnym psem. Choć nie powiem , ja też miałam ochotę Waldka puścić żeby mu dupsko skroił. Tylko nie chciałam prowokować głupich sytuacji i znów psuc Warchliniaka... Ja też zawsze wycieram w niego ręce a on głupi myśli że ja taka czuła wobec niego:evil_lol: Ale niedługo czeka go kąpiel. Tylko chcę się jakoś ustosunkować do pogody. Przynajmniej dostałaś prezent na Walentynki, mój mi od rana powtarzał " pójdę do sklepu to ci coś kupię..." i ... nie dostałam nic... a ja mu przyniosłam śniadanko do łóżka z kanapkami ozdobionymi w serduszko i Kinię w gratisie z wielkim papierowym sercem z napisem " kocham cię tatusiu" ( trochę Kinia je obśliniła , ale przynajmniej się ładnie świeciło )...[/QUOTE] e tam, ja za mocno nie karciłam już później Patryka, bo lab durny lazł w kółko, a był mega rozszalały i potężny, nie chciało mi się rozplątywać patrykowej smyczy spomiędzy kotłujących się psów w razie by podszedł bliżej, a tak Patryk pokłapał go za nos, to się przestał narzucać. prezent kochana gwiazdkowy! :D :D bo my z TŻ-tem lubimy sobie tak 2 miechy później coś dać :loveu: walentynek to ja nie obchodzę :eviltong: [quote name='Majkowska']:lol!::lol!: Jak moja teściowa :evil_lol: " trzeba umyć gary/posprzątać/zrobić pranie.... ale ja narazie nie mam weny"[/QUOTE] o to to to, całe życie to samo :loveu: i właśnie mi przypomniałaś, że miałam wstawić pranie... Quote
*Magda* Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 [url]https://lh4.googleusercontent.com/-brL4ipdJJN0/Uv5Jl7jSR1I/AAAAAAAAVE0/cuNoR600eFY/s576/WaldPatPark%20039.jpg[/url] tu mi się Pat bardzo podoba :loveu: Quote
Sowroneczka Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 Ja z okazji walentynek upiekłam dzisiaj 500 muffinek :crazyeye::evil_lol: Quote
Pani Profesor Posted February 14, 2014 Author Posted February 14, 2014 [quote name='magdabroy'][URL]https://lh4.googleusercontent.com/-brL4ipdJJN0/Uv5Jl7jSR1I/AAAAAAAAVE0/cuNoR600eFY/s576/WaldPatPark 039.jpg[/URL] tu mi się Pat bardzo podoba :loveu:[/QUOTE] wygląda jak 15-letni pies :evil_lol: [quote name='Sowroneczka']Ja z okazji walentynek upiekłam dzisiaj 500 muffinek :crazyeye::evil_lol:[/QUOTE] 500? :watpliwy: mam nadzieję, że to przenośnia :D :D :D Quote
Sowroneczka Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 Poważnie 500 sztuk. Mój mąż uwielbia obiecać gościom jakieś ekstra gratisy, a potem przychodzi do mnie i mów: już napisałem na FB, zroooooobisz? A ja robię...:angryy: Quote
Pani Profesor Posted February 14, 2014 Author Posted February 14, 2014 wnioskuję, że macie knajpę :evil_lol: Quote
Recommended Posts