Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No nie wiem co mam teraz napisać :diabloti:
Może go zachowam... i będę miała takiego asa w kieszeni na Ciebie :diabloti: Jak nie będziesz chciała chodzić z Wartkunią to ujawniam :cool1:

Posted

ja sobie nie przypominam, żeby mi się udało tak miotnąć Patrykiem, żeby go wywalić :D zazwyczaj się szarpię z nim jak debilka i kończy się tak, że on sterczy na dwóch łapach w powietrzu i dusi mi się na obroży, a ja stękam 'spokój, spokój'... :roll:

dziś jest grzeczny, poza tym incydentem, że wracałam ze spaceru i oszczekał psa nie reagując na wtykanie chrupków do ryja...

Posted

kup żwacza i dłuższy kawałek weż w rękę i wtykaj jak patyk do ryja , niech się drze ze żwaczem w ryju tak długo aż pies przejdzie a on za jaży że ma coś pachnącego w ryju i jeszcze można to zjeść. Ja mam szeroką obrożę i dużym "skoblem ", łapalam za niego i miotającego się psa miałam jakby w opanowaniu a druga ręka wtykała żwacza. Robiłam to bez nerwów ale na siłę ;)
Na głodnego wychodzisz z nim?

Posted

różnie, na długi zazwyczaj tak, bo żarło dostaje rano i wieczorem, a spacer jest długi koło 13-14, czasem o 16, więc raczej głodnieje, z resztą on zawsze jest głodny i chwilami sprawia wrażenie zagłodzonego, jak coś od kogoś żebra :D a po żwaczach ma srakę, spróbuję z innym apetycznym kawałkiem suchej krowy :D

a Majkowska wysłała mi filmik, co Ty gadasz, że ja tu przewracam Patrysia na plecki jak on się sam autentycznie wypierteges na lodzie:D

chciałam porobić z nim sztuczki, a on wszystko zaczyna od obrotu wokół własnej osi bo tak sobie ubzdurał, że właśnie TEJ sztuczki będę chciała jako pierwszej :D (choć ją zawsze rzucam później, najpierw są łapy), jak mi Majkowska powie jak ten filmik tu dodać to same zobaczycie :eviltong:

Posted

to ty sadystka Pata jesteś:diabloti:
ja proponuję przegłodzić go 1 dzień ;)
ja to zrobiłam a następnego dnia Leda przy nodze chodziła w gwarnym miejscu gdzie świrowała jak nigdy ;)

Posted

jak go przegłodzę całą dobę to:

a. nie wytrzymam tego jęczenia/prześladowania/łażenia za mną i kapiącej na podłogę śliny,
b. okaże się, że miejsca dla niego niedostępne - takie jak lodówka - zrobiły się nagle całkiem do rozpracowania :D

Posted

[quote name='Majkowska']Zaraz ogarnę ten filmik na yt bo od wczoraj rządzę youtubem :D[/QUOTE]

ok, to wrzuć tu jak się doda :D
ten potworny skowyt rozczłonkowywanego ciała w tle to sobie tylko Walduś podśpiewuje, że 10 sekund w jednym miejscu mu doskwiera :loveu:

Posted

już się doczekać filmiku nie mogę :diabloti:
uwierz mi że Leda też mi chatę roznosiła z "głodu" a zagłodziłam tak: piątek rano dostała na spacerze żreć w postaci nagród, na krótkim sikowym spacerze wpadło tylko kilka ziarenek karmy i tak aż do wieczora soboty. Efekt był szybki ;)

Posted

coś mi to się takie brutalne wydaje i niehumanitarne :razz: ale kto wie, pewnie i tak wypróbuję w desperacji, jak wszystko na tym biednym eksperymentalnym zwierzęciu...

a z filmikiem ekhym, problemy techniczne :razz: zasiadły informatyczki do roboty :razz:

Posted (edited)

A u mnie Warchlacz by się nie przejął...
Jak przestawiałam go na barf to nie jadł kilka dni i całkiem mu było to na rękę - lżej mu się biegało...

pp niżej podała działający link ;)

Edited by Majkowska
Posted

jedyne ładne zdjęcie Patryka to te z mojego avataru... :diabloti: on rzadko otwiera paszczę, zauważyłam, że jak sapie, to taki jakiś weselszy jest :D ale naprawdę rzadko, są psy, które notorycznie mają rozdziawioną gębę, np. lab TŻ-ta, a Paton jakoś niezbyt :D

Posted

[quote name='Majkowska']Uwielbia go :loveu:

Heheh widzę że już całe albumy przejrzane :lol:
Przed wami to się nic nigdy nie ukryje :evil_lol:

bo dałaś link do całego albumu, filmik jest tu: https://plus.google.com/photos/111393946207694869239/albums/5971756636711911905/5971757951530519490?banner=pwa&pid=5971757951530519490&oid=111393946207694869239

:diabloti:

jeszcze masz szansę edytować post :diabloti:

polecam filmik, naprawdę chciałam nagrać, jak robię z nim sztuczki, ale się podniecił, bo chyba coś już dzierżyłam w łapsku, uznał więc, że pomyśli za mamusię i zrobi obrocik, bo w końcu na smyczy to tak super wychodzi :loveu: moja mała ciota

Posted

łee ja myślałam że zaraz do ToZu przedzwonię za znęcanie się :evil_lol:
ale głupol glebę wyłapał przez głupie pomysły :grin::grin:
A Wald w oddali piszczy i czeka aż go uwolnią ;)

Posted

on tak często robi, że się wywali/uszkodzi przez swój amok :D
dzisiaj dostał od ciotki Izy piłką centralnie w czaszkę (taką gumową, ciężką), aż puknęło :D a potem ode mnie kopa w otwartą gębę, bo kopałam piłkę a on skakał jak nienormalny wokół i naszedł na linię strzału :cool3: ale to mój Patuś, zatoczy się, zatrzyma na moment i dalej zabawa :loveu:

idę spać :loveu: