Pani Profesor Posted November 28, 2013 Author Posted November 28, 2013 przypomnij się, Majkowska, to na następnym spacerze dam Ci takiego papryczaka, to przyrządzisz TŻ-towi coś 'rozgrzewającego' :D (choć bardziej pasuje tu słowo "śmiertelnego" :eviltong:) Quote
Majkowska Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 mój tż zje wszystko. A jeśli to faktyczne zabójcze to przyrządzę teściowej :diabloti: Ale wam fajnie, myśmy dziś z Wartkunią nie dali rady, pobiegać idziemy dopiero o 23.30 jakoś. Quote
Pani Profesor Posted November 28, 2013 Author Posted November 28, 2013 'rosołek mamusi zrobiłam, taki rozgrzewający' ,a potem wyciągasz aparat i robisz fotorelację, jak teściówka się dusi :diabloti: nie, serio - ogień z piekieł :D sama zobaczysz! Pat śpi jak zabity po gonitwie, ale jutro można się przejść jakby coś, bo chyba nic nie robię. Quote
Majkowska Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Zobaczymy jaka pogoda będzie. W razie niestosownej aury jestem dostępna 7.30 - 12.00, a w razie słoneczka moja dostępność wzrasta do ok 16.00 ;) Quote
Pani Profesor Posted November 28, 2013 Author Posted November 28, 2013 ja w porannych godzinach mam zajęcia, więc mi późniejsze pasują, ale to się dogadamy :) Quote
Czekunia Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 [quote name='Pani Profesor'] a powiedzcie - półzacisk to ma być tak jak na zdjęciach? :razz: bo mu uregulowałam tak pi razy drzwi, wiem, że normalnie ma wisieć luźno, ale zaciskać się ma jakoś ekhym, bardzo mocno? bo on na normalnej potrafi wyrwać na granicy podduszania się, np. do psa, a nie widzi mi się opcja przepchnięcia łba przez obrożę i ucieczki :razz:[/QUOTE] witam się po raz pierwszy, chociaż podczytuję od dłuższego czasu:oops:. Z obroży będziesz na pewno baaardzo zadowolona - ja też ma dwie od jakichś 2 miesięcy i reszta obróżek poszła w odstawkę:lol:. Uwielbiam je - mam również półzaciski (pierwszy raz i innych już chyba nie będę kupować, są mega wygodne). U mnie zaciski są wyregulowane tak "w sam raz", żeńcie podduszają tylko po zaciśnięciu dopasowują się do szyi, ale można chyba regulować wg potrzeb;). Patryk pięknie wygląda w Batmanach:loveu:. Quote
Pani Profesor Posted November 28, 2013 Author Posted November 28, 2013 cześć, nowa cioteczko! :D zapraszam do dyskusji każdego pokątnego podczytywacza :eviltong: mi też póki co ta obroża bardzo gra, Patrykowi to chyba obojętne, co ma na szyi - chodzi tak samo jak w innej, a nie miałam jeszcze okazji przetestować "trzymalności" tej obróżki przy rwaniu w amoku do innego psa, bo dziś było bez wojen :) fajne te batmany strasznie, jeszcze mnie superman kusi :D Quote
Czekunia Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 [quote name='Pani Profesor']cześć, nowa cioteczko! :D zapraszam do dyskusji każdego pokątnego podczytywacza :eviltong: mi też póki co ta obroża bardzo gra, Patrykowi to chyba obojętne, co ma na szyi - chodzi tak samo jak w innej, a nie miałam jeszcze okazji przetestować "trzymalności" tej obróżki przy rwaniu w amoku do innego psa, bo dziś było bez wojen :) fajne te batmany strasznie, jeszcze mnie superman kusi :D[/QUOTE] Mnie też superman kusi!:evil_lol: Ale jak kupowałam Batmany to obiecałam TZtowi, że never EVER (w domyśle - do końca roku, ale on o tym nie wie:diabloti:) nie kupię ani jednej obroży, więc... Muszę wytrzymać, ale po nowym roku...:eviltong: Quote
Pani Profesor Posted November 28, 2013 Author Posted November 28, 2013 ja nie szaleję z gadżetami psimi raczej, to dopiero druga obroża, ale ta pierwsza jest sfatygowana i brzydka, taka prowizora, więc czuję się usprawiedliwiona :D może MIKOŁAJ mi przyniesie supermany :cool3: Quote
Robokalipsa Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 [quote name='Pani Profesor'] nic lepszego moim sprzęciorem przy takim świetle nie zrobię :D ale obróżka super - KudłatyArt - polecam, dziękuję ciotce Robokalipsie za polecenie :cool3: - jakościowo serio wygląda na porządną, jest gruba i ciężka. a powiedzcie - półzacisk to ma być tak jak na zdjęciach? :razz: bo mu uregulowałam tak pi razy drzwi, wiem, że normalnie ma wisieć luźno, ale zaciskać się ma jakoś ekhym, bardzo mocno? bo on na normalnej potrafi wyrwać na granicy podduszania się, np. do psa, a nie widzi mi się opcja przepchnięcia łba przez obrożę i ucieczki :razz: Wygląda super :loveu: Ale ,ale widzę,(o ile dobrze paczam) że nie masz na tym kawałku taśmy ,która się zaciska znaczka batmana? bo ja mam ale chyba były skargi że przez ten jeden znaczek coś tam haczy i ściągnęli jednak ? (chociaż mi tam nic nie haczy) Wyreguluj tak ,żeby ZACIŚNIĘTA nie przeszła mu przez łeb. więc regulujesz za samymi uszami na ciasno w zacisku. Na początek może weż sobie dodatkową obrożę,to zobaczysz czy ci nie spróbuje z niej wyjść i czy nie dać ciaśniej.W szale ma się przypływ mocy ,więc pewnie cholera go wie czy nie wylezie :diabloti: Normalnie spróbuj mu w domu ściągnąć przez łep przy zacisku za uszami ,jak sie nie uda to git :D Udusic, nie udusisz mendy bo masz ograniczony zacisk ;) a obróżka oczywiście troszkę się "wyrobi" i będzie mniej sztywna,no ale to oczywiste. Mimo to się nie szmaci i nie rozciąga :p A tak po za tym to cieszę się ,że Ty się cieszysz z zakupu :D Quote
Pani Profesor Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 Tak, u mnie też nie ma znaczka na tym pasku zaciskającym, ale szczerze mówiąc nie zwróciłam uwagi - tam nie jest podszyta taśma żółtą skórką, więc za bardzo nie robi mi to różnicy, niech se będzie tak jak jest :D i testy na wyciąganie łba zrobione, na zaciśniętej nie ma szans :eviltong: Pewnie, że się cieszę - polecę sklep komu mogę i generalnie mam już prezent na gwiazdkę dla ciotki w rodzinie, która ma beagla :D Quote
Robokalipsa Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 No dzisiaj sprawdziłam i rzeczywiście ty masz czarną taśmę samą a ja mam takie cieniutkie ch** wie co :D Że niby właśnie cieńki znaczek :P Czyli mamy "takie same ale inne" :D To jest 3cm? Ja bym go wcisnęła w 4 :diabloti: Hehehe ale ja lubie szerokie obroże :evil_lol: Kudłaty jest fajny,bo mimo ,że mają szmaciane to taśmowe też :) Gdyby Furkidz wpadł na taki pomysł z takimi wzorami jakie mają obecnie to bym był zachwycona. Ale coż ;) Quote
Pani Profesor Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 A ja wcześniej myślałam, że te wszystkie dizajnerskie obróżki są z tego samego, tj. na jedno kopyto, że to taka taśma i koniec, a tu niespodzianka :cool3: faktycznie bawełniane muszą się szybciej niszczyć, bo ta patrysiowa szmata z Kauflanda też była bawełniana i po pół roku generalnie wzorek zniknął :cool3: a batmany się sprawdziły, dziś wyrywał i darł mordę na yorka, ale nie wydostał się z obróżki :) nawet specjalnie nie próbował, może załapał, że się nie da. Quote
Pani Profesor Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 fota by Majkowska :loveu: Quote
Majkowska Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 [quote name='Pani Profesor']fota by Majkowska :loveu: [/QUOTE] Sony Ericson K ileśtam :P Quote
Koszmaria Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 uwielbiam szorstkie ryjki niezbyt zarośnięte,Pat w tej fryzurze jest dla mnie mega przystojny:) no i ten batman:>powinnaś sobie skombinować koszulkę Robina,fajnie byście wtedy wyglądali. a jak się ładnie uśmiechnę,to dostałabym tą mega ostrą papryczkę?albo nasionka? skąd w ogóle wytrzasnęłaś nasiona różnych odmian tych papryczek? Quote
Pani Profesor Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 jakbyśmy się spotkały w Krakowie, to chętnie Ci podrzucę :D (masz psa? może wspólny spacer z potworem? :cool3:) nasiona wziął mój TŻ z allegro, cenowo koło złotówki za nasionko (takie zupełnie suche, jak wygrzebane z normalnej papryki), kupiliśmy ich 18 bodajże, najpierw leżały namoczone na wacikach kosmetycznych pod żarówką kilka dni, później jak puściły pędy powędrowały do rozsadzania w jednorazowych, plastikowych kubeczkach :cool3:, a przyjęły się tylko 3 sztuki (za późno zaczęliśmy, no:( ). Dostały po doniczce i sobie rosną, w lecie stały pod drzwiami balkonowymi, bo bezpośrednie słońce z balkonu je mordowało... za rok zaowocują lepiej,bo będziemy je hodować od kwietnia - regulaminowo :cool3: a odnośnie papryczek, to jest jeszcze kwestia co kto uważa za ostre - habanero samoróbne urywa dupsko według mnie, a takie sklepowe średnio. tzn. jest ostre jak cholera :cool3:, ale te samoróbne aż boli, kiedy się je poliże, więc to relatywne postrzeganie. za rok posadzimy papryczkę o malowniczej nazwie Trinidad Moruga Scorpion, uznanej za najostrzejszą na świecie :) to jest podobno prawdziwe piekło, są filmy na YT, jak szaleńcy to żrą i kaszlą czerwoni przez godzinę... różnie to jest z tym postrzeganiem ostrości, znam jeden bar z burgerami, gdzie mają sos na bazie czystej kapsaicyny... czyli substancji chemicznej, która powoduje ostrość w papryczkach - to jest jako ciekawostka, do spróbowania z wykałaczki... nie odważyłam się, bo widziałam minę gościa który wykałaczkę wytarł w swojego burgera i rozpoczął konsumpcję... Quote
Koszmaria Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 (edited) mogę wziąć na spacer kota,mamy piękne,pedalskie szeleczki[wychodzę z założenia,że skoro od dawna nie mają jajec to im wszystko jedno,a mnie różowe gadżety radują:>] ;) mam znajomego miłośnika wszystkiego co ostre,chcę go zagiąć:>i patrzeć jak się krztusi,mwahaha! Edited November 29, 2013 by Koszmaria Quote
Pani Profesor Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 [quote name='Koszmaria']mogę wziąć na spacer kota,mamy piękne,pedalskie szeleczki[wychodzę z założenia,że skoro od dawna nie mają jajec to im wszystko jedno,a mnie różowe gadżety radują:>] ;) mam znajomego miłośnika wszystkiego co ostre,chcę go zagiąć:>i patrzeć jak się krztusi,mwahaha![/QUOTE] eee,to na miłośnika to pewnie nie podziała, tylko zależy jaki rodzaj miłośnika :D bo też znam takich co "lubią jeść ostro" i jak zaserwuję im moją cebulową, to się duszą, a np. mój ojciec z wujaszkiem co roku organizują na święta konkurs pt."kto tym razem przywlecze coś ostrzejszego" i jedzą te papryki na potęgę... [quote name='Angi'] Pat? :D[/QUOTE] a niby kto? :cool3: Quote
angineuuka Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 Nie Pat :evil_lol: jak macie fejsa to mnie zaproście, bo chyba was nie mam :P Quote
agutka Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 obroża i Pat = idealne połączenie :) śliczny ryjek z niego, muszę poszukać starych fotek Czakusia mojego bo mordek, oczyska bardzo podobne ;) Quote
Pani Profesor Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 [quote name='Angi']Nie Pat :evil_lol: jak macie fejsa to mnie zaproście, bo chyba was nie mam :P[/QUOTE] nie mamy :cool3: [quote name='agutka']obroża i Pat = idealne połączenie :) śliczny ryjek z niego, muszę poszukać starych fotek Czakusia mojego bo mordek, oczyska bardzo podobne ;)[/QUOTE] dawaj dawaj! dużo jest takich patrysiowatych kundli, często widuję na ulicach takich 'kuzynów' :) Quote
Pani Profesor Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 nie, ja bardzo nie lubię fb i wszelkiej maści kont "wielkiego brata" ;) Quote
Recommended Posts