kalyna Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 Pani Profesor napisał(a):najarany, jak widzi piłkę, to mózg się wyłącza :D próbujemy mu dawać komendy w zamian za rzut, ale jest tak cholernie wyłączony, że albo szczeka, albo się obraca - nic innego nie dociera :D to niedobrze, bo pokazuje, że w fiksacji nie rozumie, nie słyszy, choć całym sobą pokazuje "ja wiem, że coś chcesz, ale umiem o to:" (i tu następuje szczeknięcie albo obrót). no to faktycznie też nie jest dobrze.. ja wiem, ze mają być smycze automatyczne, więc chyba pójdę obczaić.. :D bo chyba nic innego nie jest mi potrzebne... Quote
*Magda* Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 http://img.wiocha.pl/images/e/d/ed047611f6d569cb1aeb465011389ee6.jpg?s=1405266269 Quote
Talia Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 kalyna napisał(a):no to faktycznie też nie jest dobrze.. ja wiem, ze mają być smycze automatyczne, więc chyba pójdę obczaić.. :D bo chyba nic innego nie jest mi potrzebne... Ja dziś byłam w tesco i kupiłam miskę podróżną. Taką składaną, gumową za całe 3.99. Quote
Ty$ka Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Powiem Ci, że uwielbiam psy opitolone, a Pat genialnie wygląda łysy :D Zazdroszczę psa najaranego na zabawki i choć macie do popracowania nad włączeniem mózgu w takim przypadku to wolę to niż pieska, który zabawek nie widzie. Dobra, widzi, ale jak musi dom dzielić z innym psem, tak zabawki kują w ząbki i w ogóle są fuj. Czemu u mnie nie ma ani tesco ani lidla? Sama skusiłabym się na maszynkę... a nie mam nikogo niedaleko, by mógłby ją mi zakupić. Eh... :( Quote
agutka Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Tyska to ja ci zakupię i wyślę paczką- jeśli chcesz? Quote
Ty$ka Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 agutka napisał(a):Tyska to ja ci zakupię i wyślę paczką- jeśli chcesz? Byłabym Ci bardzo, bardzo wdzięczna :) Quote
evel Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 [quote name='Ty$ka']Powiem Ci, że uwielbiam psy opitolone, a Pat genialnie wygląda łysy :D Zazdroszczę psa najaranego na zabawki i choć macie do popracowania nad włączeniem mózgu w takim przypadku to wolę to niż pieska, który zabawek nie widzie. Dobra, widzi, ale jak musi dom dzielić z innym psem, tak zabawki kują w ząbki i w ogóle są fuj. Wiesz, jakby sama sobie podpowiadasz rozwiązanie... :siara: Quote
Pani Profesor Posted July 15, 2014 Author Posted July 15, 2014 cześć :D wróciliśmy! Pat przeżył 500km w aucie na luzaku, całą drogę spał grzecznie i nie było widać, że mamy ze sobą zwierzątko. jest ogólnie względnie grzeczny, choć zaraz mnie czeka spacer na osiedlu tysiąca psów, w tym połowy bezpańskich... ...i zanim nadrobię Wasze wątki to trochę potrwa, bo nie ogarniam swojego nowego komputerka :D Quote
Ty$ka Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 evel napisał(a):Wiesz, jakby sama sobie podpowiadasz rozwiązanie... :siara: :eviltong: A jeszcze z moim talentem do znajdywania bezdomnych psów staje się to oczywistością :megagrin: Cześć Patowi. Chyba coś przegapiłam... gdzie Was wywiało? 500km to sporo. Tak czy inaczej brawa dla grzecznego Pata :loveu: Quote
Pani Profesor Posted July 15, 2014 Author Posted July 15, 2014 Ty$ka napisał(a)::eviltong: A jeszcze z moim talentem do znajdywania bezdomnych psów staje się to oczywistością :megagrin: Cześć Patowi. Chyba coś przegapiłam... gdzie Was wywiało? 500km to sporo. Tak czy inaczej brawa dla grzecznego Pata :loveu: do rodziców ;) na 2 tygodnie, na razie ładnie zaliczyliśmy spacer bez wojen, ale Pat lata nieziemsko podniecony i szaleje na każdy zapach. jest taaaak gorąco, że można oszaleć... :roll: Quote
agutka Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 a ty miałaś gdzieś wyjeżdżać?? :D Jesteś bliżej mnie:cool3: wpadaj ;) Quote
Małgonia Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 Tez chce gorąco :( U nas zachmurzone wszystko... mama dzwonił ze u nich pada. Na dodatek zostawiłam u niej piłkę Rico i nie mamy z czym iść biegc a tak bez celu sam to on nie umie... Quote
Pani Profesor Posted July 15, 2014 Author Posted July 15, 2014 agutka napisał(a):a ty miałaś gdzieś wyjeżdżać?? :D Jesteś bliżej mnie:cool3: wpadaj ;) nie tak znowu bliżej, nadal w cholerę daleko ;) Ty$ka napisał(a):W takim razie udanego wypoczynku :D jestem u rodziców, "wypoczynek" to złe określenie na ten pobyt :razz: Panna Cotta napisał(a):Tez chce gorąco :( U nas zachmurzone wszystko... mama dzwonił ze u nich pada. Na dodatek zostawiłam u niej piłkę Rico i nie mamy z czym iść biegc a tak bez celu sam to on nie umie... u nas się zanosi na burzę, ale znając życie pozanosi się i przestanie a ja się rozpuszczę do cna... pies leży nieprzytomny i nie raczy się ruszyć ;) Quote
agutka Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 Jak u Was zanosi się na burzę to najlepsza kąpiel u mnie w morzu na Gdyńskiej plaży:diabloti: Quote
Pani Profesor Posted July 15, 2014 Author Posted July 15, 2014 agutka napisał(a):Jak u Was zanosi się na burzę to najlepsza kąpiel u mnie w morzu na Gdyńskiej plaży:diabloti: chyba jednak guzik z tego wyjazdu w tym roku, bo teraz jestem u rodziców, lada moment jedziemy do Płocka a później nasz kolega - jeden z filarów "ekipy wyjazdowej" - zaczyna praktyki na cały sierpień, za to we wrześniu chcę robić prawko i pewnie dupa blada wyjdzie z pobytu nad morzem :eviltong: ...ale zapraszam do Krakowa :diabloti: taka sama droga :diabloti: Quote
Małgonia Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 A ja sie nie ruszyłam dalej niż 30 km od domu w ostatnich latach :D Wstyd... Muszę koniecznie nawiedzić Kraków... A nie! w Warszawie byłam! trzy lata temu! na 3h i zaraz wracałam! :D Quote
Pani Profesor Posted July 15, 2014 Author Posted July 15, 2014 agutka napisał(a):Ja już byłam w Krakowie w styczniu 8) wiem :mad: jakbym wróciła dobę szybciej,to byśmy się poznały, a tak - kupa... Panna Cotta napisał(a):A ja sie nie ruszyłam dalej niż 30 km od domu w ostatnich latach :D Wstyd... Muszę koniecznie nawiedzić Kraków... A nie! w Warszawie byłam! trzy lata temu! na 3h i zaraz wracałam! :D my często podróżujemy, teraz trochę rzadziej, a kiedyś parę razy w miesiącu potrafiliśmy przelatywać po różnych krańcach Polski ;) ogłaszam wszem i wobec, wzięłam sobie abonament,a co za tym idzie- telefon z aparatem lepszym niż do tej pory :cool3:, choć wciąż to tylko telefon, no ale będzie wreszcie czym robić foty. jeśli chodzi o telefon to jestem bardzo mało wymagająca, wzięłam co dali ;) więc zostałam posiadaczką LG L90, ot, taka delikatna zabaweczka, czuję, że się szybko rozpadnie...no ale aparat jest ;) byliśmy z Patrykiem u tż-ta rodziców i u labradorka :cool3: i dziś w końcu bawiły się po psiemu, przewalały, ganiały - gwałty były, ale w mniejszej ilości :cool3:, więc Pat się zachował bardzo poprawnie. wylatał się jak nienormalny i uwaga - taczał się w trawie i kopał dziury, czyli jednak przejął od Waldka te psie nawyki :D bawi się "w zapasy", co też opanował dość niedawno. widać ewidentnie, że się zmienił i wg. mnie na lepsze ;) (poza ofurczeniem cziłki i wydarciem ryja na kundliszonka za płotem...) Quote
katasza1 Posted July 15, 2014 Posted July 15, 2014 Pani Profesor napisał(a):o, nie zauważyłam Waszych wpisów. kurczę, to może kupię,bo elektronika z Lidla daje radę, znajoma ma żelazko, jakiś tam toster i generalnie są to rzeczy bezawaryjne. firma to Silvercrest <?> i daje radę, może z maszynką będzie to samo. katasza, a jaką masz maszynkę? też taką tanią? Tak, te sama z lidla. W tamtym roku tez byly. Myslalam ze napisalam, ale mi ucieklo. ;) Quote
Baski_Kropka Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 Miło czytać, że Pat się rozwija w dobrym kierunku :D I zazdroszcze wyjazdu nawet do rodzinki :P Chociaż, ja po pobycie w tym roku u dziadków lubego mam już dosyć. Za każdym razem przyjeżdżam obżarta i grubsza o 1-2 kg :P Tyle swojskich pyszności.. Quote
Małgonia Posted July 16, 2014 Posted July 16, 2014 PP zaginęła i została fotografką amatorką :D Jak wróci to zasypie nas zdjęciami na 4 strny :shake: Quote
Recommended Posts