agutka Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 a ja mam łodygę mięty zasadzone jakieś 2 tyg temu i pięknie rożnie ;) czekam aż zacznie być gotow do zerwania (jeszcze nie w tym roku) i napić się z niej herbatki:loveu: Quote
Unbelievable Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 agutka napisał(a):a ja mam łodygę mięty zasadzone jakieś 2 tyg temu i pięknie rożnie ;) czekam aż zacznie być gotow do zerwania (jeszcze nie w tym roku) i napić się z niej herbatki:loveu: a czemu nie w tym roku? Quote
Pani Profesor Posted July 12, 2014 Author Posted July 12, 2014 no właśnie? :cool3: mięta u nas wyrosła ekspresem, mamy zwykłą i pieprzową - hodujemy tylko to, co się nadaje do hodowli lamusów, czyli "polej wodą i zeżryj jak urośnie", nie umiem dbać o rośliny i nawet pelargonia nie wytrzymała :diabloti:, a zielska rosną cudownie i mamy zawsze ekstra plony, z bazylii tż narobił kilka słoików pesto :loveu: a w ogóle mam fajne fotki z dziś, zaraz zrzucę, pomniejszę i pokażę ;) Quote
catie Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 To, że pelargonia nie wytrzymała to nic ;) Mój brat zasuszył kaktusa, do tego trzeba być "mistrzem" ;) A pesto domowej roboty zazdroszczę Quote
Pani Profesor Posted July 12, 2014 Author Posted July 12, 2014 byliśmy na piłce :cool3: ...i na razi tyle, bo photobucket ma "przerwę" i nie pozmniejszam :roll: ale reszta ładniejsza ;) Quote
Pani Profesor Posted July 12, 2014 Author Posted July 12, 2014 ' i teraz dwa moje ulubione - tż rzucał mirabelką, Pat miał ją złapać :diabloti: :loveu: taki jest fajny w dotyku ogolony, że cały czas go wszyscy głaszczą :D Quote
agutka Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 [quote name='Unbelievable']a czemu nie w tym roku? bo to tylko długa łodyga z kilkoma listkami :evil_lol: ha,ha doba poza:-D http://i91.photobucket.com/albums/k320/MarynaWodecka/IMAG1014_BURST010_zps9a60706f.jpg?t=1405100665 on całkiem inaczej wygląda jak jest ogolony... taki rasowy , elegancki ;) Quote
Pani Profesor Posted July 12, 2014 Author Posted July 12, 2014 nie widać na tych dziadowskich fotach, ale ma fajne mięśnie nóg - udko ma takie solidne, twarde :cool3: i ogólnie ładną budowę bokiem, przestał mieć żebra na wierzchu i ma fajną linię, taki sportowy pies można rzec ;) Quote
agutka Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 No na wygłodniałego to nie wygląda ;) mułki ma bo dbasz o jego bieganie , nie to co leniwa gruba Leda ;) Gol go częściej ) Quote
Talia Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 Nie wiem jakim cudem nie mam jeszcze was w subskrypcjach. Witamy się i zyczymy miłego wieczoru :) Quote
Pani Profesor Posted July 12, 2014 Author Posted July 12, 2014 Talia napisał(a):Nie wiem jakim cudem nie mam jeszcze was w subskrypcjach. Witamy się i zyczymy miłego wieczoru :) cześć ;) ja do Was zaglądam często :diabloti: Quote
Unbelievable Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 [quote name='agutka']bo to tylko długa łodyga z kilkoma listkami :evil_lol: ha,ha doba poza:-D http://i91.photobucket.com/albums/k320/MarynaWodecka/IMAG1014_BURST010_zps9a60706f.jpg?t=1405100665 on całkiem inaczej wygląda jak jest ogolony... taki rasowy , elegancki ;) mięta rośnie jak krzak, lubi dużo wody ;) ale jak się trochę zasuszy to i tak odrasta- sprawdziłam ostatnio ;) w tym roku herbatka też będzie Quote
kalyna Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 http://i91.photobucket.com/albums/k320/MarynaWodecka/IMAG1014_BURST016_zpsa605e492.jpg?t=1405102125 wow jęzooor taki długi :diabloti: pieseł taki najarany :lol: Zarąbistą ma tą czarną pręgę :loveu: Quote
agutka Posted July 12, 2014 Posted July 12, 2014 Unbelievable napisał(a):mięta rośnie jak krzak, lubi dużo wody ;) ale jak się trochę zasuszy to i tak odrasta- sprawdziłam ostatnio ;) w tym roku herbatka też będzie Sąsiad ma wielkiego krzaka w zacienionym byle jakim kącie , ja wsadziłam w słoneczne miejsce ale nie podlewałam jakoś systematycznie. Dzięki za radę ;) Quote
Małgonia Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 Pat ma ogon jak u lwa! :D Przecudowny wygolony jest. Nie to że zakłaczony brzydki, ale wiesz... co ogolone to jednak ogolone :evil_lol: Quote
Pani Profesor Posted July 13, 2014 Author Posted July 13, 2014 [quote name='Unbelievable']mięta rośnie jak krzak, lubi dużo wody ;) ale jak się trochę zasuszy to i tak odrasta- sprawdziłam ostatnio ;) w tym roku herbatka też będzie dokładnie tak, my zanim przesadziliśmy do klombu balkonowego, to mieliśmy w donicach - jedna mięta zaschła i stała całą zimę na zewnątrz, na wiosnę w trakcie porządków mieliśmy ją wywalić, a tu niespodzianka - nowe listki :D także to roślina atomowa wg. mnie, naprawdę poza podlewaniem o nią nie dbamy ;) a rośnie jak nawiedzona. [quote name='kalyna']http://i91.photobucket.com/albums/k320/MarynaWodecka/IMAG1014_BURST016_zpsa605e492.jpg?t=1405102125 wow jęzooor taki długi :diabloti: pieseł taki najarany :lol: Zarąbistą ma tą czarną pręgę :loveu: najarany, jak widzi piłkę, to mózg się wyłącza :D próbujemy mu dawać komendy w zamian za rzut, ale jest tak cholernie wyłączony, że albo szczeka, albo się obraca - nic innego nie dociera :D to niedobrze, bo pokazuje, że w fiksacji nie rozumie, nie słyszy, choć całym sobą pokazuje "ja wiem, że coś chcesz, ale umiem o to:" (i tu następuje szczeknięcie albo obrót). a co do pręgi, to teraz już nic, na początku po pierwszym ogoleniu była bardzo wyraźna, teraz się rozmywa jakoś, zmienił nieco odcienie futerka ;) [quote name='Panna Cotta']Pat ma ogon jak u lwa! :D Przecudowny wygolony jest. Nie to że zakłaczony brzydki, ale wiesz... co ogolone to jednak ogolone :evil_lol: :grin: a ogon miał dokładnie tak wyglądać, teraz to najfajniejsza część psa ;) Quote
Pani Profesor Posted July 13, 2014 Author Posted July 13, 2014 a tak na marginesie,to w Lidlu jest/ma być jakiś tydzień akcesoriów dla psa i podobno jest jakaś tania maszynka do strzyżenia, myślicie, że na umiarkowanie gęste patrykowe futro jest sens kupować takie ustrojstwo? chyba 50 czy 70zł, więc bardzo tanio w porównaniu do groomerskiego sprzętu... tylko coś obawiam się, że długo nie podziała- macie doświadczenie z takimi gównianymi maszynkami? Quote
Małgonia Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 Nie znam się na maszynkach, ale mozesz mi poopowiadac co innego jeszcze bedzie z psich rzeczy :D A juz widzę, nic ciekawego dla nas nie ma ;c Quote
kesencja Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 PP, czytałam na jakiejś grupie na fb, że maszynka z lidla trzyma się babce już kilka lat, ale nie wiem, czy to ta sama, co teraz jest, dużo osób polecało, ale nie wiem, do jakiego włosia :| Ma ktoś może tą ofertę? Aż bym sprawdziła, czy czegoś nie kupić :D EDIT: Już znalazłam :D Skuszę się może na zestaw zabawek, o tej maszynce pomyślę, ale nie wiem, czy to nie będzie bez sensu, bo przecież wyżła nie muszę golić, a raczej na innego psa się nie zapowiada w naszym domu (a tym bardziej nie długowłosego, więc odpuszczę sobie). Misek się trochę nie opłaca kupić, u mnie w zoologu są tańsze, a pewnie tej samej jakości. Ale jeszcze się skuszę na kilka akcesorium i grzebień do podszerstka :) Uf, trochę tej kasy tam zostawię... :D Quote
katasza1 Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 Ja mam maszynke od roku, uzywana raz w miesiacu i wszystko z nia w porzadku. A Frodo ma chyba podobne futro. Quote
Pani Profesor Posted July 13, 2014 Author Posted July 13, 2014 jeszcze będą cążki do pazurów, może kupię,bo temu gnojkowi dość często trzeba podcinać. a co do maszynki, to 50zł... hmmm, jedno nasze strzyżenie kosztuje 40zł, więc nawet jak maszynka się zepsuje po dwóch razach to i tak dobrze :diabloti:, a Pat nie ma jakiegoś skomplikowanego strzyżenia, to banalna rzecz go opitolić na jedną długość (tak jak ma teraz), pomyślę, może kupię :) Quote
Pani Profesor Posted July 13, 2014 Author Posted July 13, 2014 kesencja napisał(a):PP, czytałam na jakiejś grupie na fb, że maszynka z lidla trzyma się babce już kilka lat, ale nie wiem, czy to ta sama, co teraz jest, dużo osób polecało, ale nie wiem, do jakiego włosia :| Ma ktoś może tą ofertę? Aż bym sprawdziła, czy czegoś nie kupić :D EDIT: Już znalazłam :D Skuszę się może na zestaw zabawek, o tej maszynce pomyślę, ale nie wiem, czy to nie będzie bez sensu, bo przecież wyżła nie muszę golić, a raczej na innego psa się nie zapowiada w naszym domu (a tym bardziej nie długowłosego, więc odpuszczę sobie). Misek się trochę nie opłaca kupić, u mnie w zoologu są tańsze, a pewnie tej samej jakości. Ale jeszcze się skuszę na kilka akcesorium i grzebień do podszerstka :) Uf, trochę tej kasy tam zostawię... :D katasza1 napisał(a):Ja mam maszynke od roku, uzywana raz w miesiacu i wszystko z nia w porzadku. A Frodo ma chyba podobne futro. o, nie zauważyłam Waszych wpisów. kurczę, to może kupię,bo elektronika z Lidla daje radę, znajoma ma żelazko, jakiś tam toster i generalnie są to rzeczy bezawaryjne. firma to Silvercrest <?> i daje radę, może z maszynką będzie to samo. katasza, a jaką masz maszynkę? też taką tanią? Quote
Erykowa Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 Witamy się ! Fantastyczny psiak a wygolony i z tym ogonkiem wygląda cudnie.Ja to czekam na jesień i będę wszystkie galerie oglądać od początku ;) A z ogródkiem mam tak samo,jak coś w miare samo rosnie to moze być raeszta nie przeżyje u mnie :) ale przynajmniej teraz nie szkoda jak Er ryje po ogródku :) Quote
agutka Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 o obcinacz by mi się przydał bo jeszcze się nie dorobiłam a górne pazurki szybko rosną ;) Quote
Recommended Posts