Majkowska Posted April 27, 2014 Posted April 27, 2014 [quote name='motyleqq']moje żrą tylko trawę. zwłaszcza teraz jak nowa wylazła, to jest mniammm :lol: To nie dajesz im już nic jeść???? :evil_lol: Mój też żre i chyba wszystkie psy żarły i żrą i co po tym robią to wiadomo - choć ja np u Walda nie widzę takich wymiotów jak u innych psów, on jakoś tą trawę trawi :D Choć ostatnio słyszę wielkie "nie" na trawę - dlaczego?? PP mi kiedyś mówiła co tam szkodliwego itd , ale zapomniałam. Racz przypomnieć profesorko ;) Quote
Pani Profesor Posted April 28, 2014 Author Posted April 28, 2014 ...coś tam mi się obiło, że po pierwsze - ostre źdźbła są niebezpieczne dla przewodu pokarmowego, po drugie - trawa jest często pryskana wszelkim syfem, a po trzecie - Patryk zwyczajnie po niej rzyga :cool3: dlatego unikam sytuacji, w których się nażera do oporu (a młodziutką chrupie i chrupie). idziemy na ten spacer? ja mam mało czasu bo zasrało mnie robotą po uszy :placz: ale muszę zobaczyć Waldzinę:loveu: Quote
Baski_Kropka Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 Mój też się obżera trawskiem jak pasiona krowa... ale nei żyga po niej, chyba że wsadze go do auta :evil_lol: Ale teraz sie wakacjonujemy. Dex nie gonikotów, nie dusi kur i nie chce się dobrać do świnki :D A wy sobie tam... pracujcie :P Quote
agutka Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 trawa działa ponoć przeczyszczająco w szczególności w okresie lnienia, Ledzin uwielbia suche liście w lesie zjadać i to w sporych ilościach Sagat zaś żre trawę i rzyga trawą razem z sierścią Quote
Pani Profesor Posted April 28, 2014 Author Posted April 28, 2014 suche liście :grin: zacznij Ty tego psa w końcu karmić! :diabloti: ...a ja jestem po spacerze z Majkowską :cool3: Patryk się mnie nie słucha, dalej skacze do psów, jak mu się coś nie spodoba, jest niedobry i niegrzeczny, dziękuję, pozdrawiam :eviltong: Quote
Czekunia Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 [quote name='Pani Profesor']...coś tam mi się obiło, że po pierwsze - ostre źdźbła są niebezpieczne dla przewodu pokarmowego, po drugie - trawa jest często pryskana wszelkim syfem, a po trzecie - Patryk zwyczajnie po niej rzyga :cool3: dlatego unikam sytuacji, w których się nażera do oporu (a młodziutką chrupie i chrupie). idziemy na ten spacer? ja mam mało czasu bo zasrało mnie robotą po uszy :placz: ale muszę zobaczyć Waldzinę:loveu:[/QUOTE] Moje futra też mają napady jedzenia trawy, zwłaszcza teraz. Przy czym Sajan zazwyczaj po niej rzyga, a Zarce muszę wyciągać ją z tyłka w postaci kompletnie nienaruszonej:diabloti:. Quote
Pani Profesor Posted April 28, 2014 Author Posted April 28, 2014 [quote name='Czekunia']Moje futra też mają napady jedzenia trawy, zwłaszcza teraz. Przy czym Sajan zazwyczaj po niej rzyga, a Zarce muszę wyciągać ją z tyłka w postaci kompletnie nienaruszonej:diabloti:.[/QUOTE] fuj :diabloti: ja czekam na ciocię Majkowską,bo na pewno ma foty (:evil_lol:) i się zabieram za robotę... majówka zapowiada się ŚPIEWAJĄCO :placz: Quote
agutka Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 ty nic mi nie mów o majówce!:angryy: mieliśmy jechać nad jezioro i hu.. bombki strzelił:placz: wszystkie plany poszły............ Quote
Majkowska Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 Weź ty se paniusiu skrzynkę pierw odblokuj to o fotach pogadamy wtedy ;) Quote
Pani Profesor Posted April 28, 2014 Author Posted April 28, 2014 o matko,znowu zatkana? :oops: (już wyczyściłam ;) ) Quote
Pani Profesor Posted April 28, 2014 Author Posted April 28, 2014 :loveu: nareszcie dla narzekaczek :diabloti: zdjęcia, bo jak Majkowska zrobi, to zawsze będą :cool3: czy to jest dobrze dopasowany kaganiec? jak na moje oko - jest w porządku: model po strzyżeniu kocham takie waldusine połamane fotki :grin: chomiczek w swoim żywiole: Quote
Pani Profesor Posted April 28, 2014 Author Posted April 28, 2014 fota, która niszczy :D :D tak wygląda dziobnięte oczko, które jeszcze dwa dni temu ropiało (kropelki dają radę!) a tyle mamy tym razem kolorów po strzyżeniu: dawaj łapinę... a tu nowa sztuczka, jeszcze nie do końca załapał - "módl się!" :diabloti: Quote
Pani Profesor Posted April 28, 2014 Author Posted April 28, 2014 wiosenna trawka, taka pyszna :roll: kłak w trawie :diabloti: mina pt. "to tylko bąk, czy muszę iść w krzaki?" :grin: nie muuuuszę :D :D Quote
Pani Profesor Posted April 28, 2014 Author Posted April 28, 2014 groźny PatBull i jego kubeł: kagan wydaje się być zaakceptowany, już się mocno nie dołuje po zakładaniu, lata w nim w miarę swobodnie, więc jest ok :) spacerek udany :loveu: a teraz idę NIE SPAĆ :angryy: Quote
Majkowska Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 Ja Ci dam fotę która niszczy! To że warchlaczek wlazł lekko w kadr to nic nie szkodzi. On się nauczył być statywem i chce pomagać :D Modlitwa Pata mnie zabija. Uwielbiam tą sztuczkę u psów najbardziej! Quote
Pani Profesor Posted April 28, 2014 Author Posted April 28, 2014 [quote name='Majkowska']Ja Ci dam fotę która niszczy! To że warchlaczek wlazł lekko w kadr to nic nie szkodzi. On się nauczył być statywem i chce pomagać :D Modlitwa Pata mnie zabija. Uwielbiam tą sztuczkę u psów najbardziej![/QUOTE] ogólnie ta fota jest super:D piękny plan, wszystko wyraźne + chwilę później Patryk dostał piłką w czambuł :cool3: a Pat modlitwy nie ogarnia, bo robi to tylko opierając się o moją rękę, nie mogę coś przenieść tego na oparcie krzesła, stolik, itd. - wskakuje cały albo kładzie jedną łapę :roll:... ale spokojnie, nauczymy ;) Quote
furciaczek Posted April 29, 2014 Posted April 29, 2014 Ahahaha padlam:lol: https://lh6.googleusercontent.com/-bJ860fnMf7E/U16q-7W8GFI/AAAAAAAAYCQ/HnJcKCWpAt0/s640/pat 066.jpg Quote
agutka Posted April 29, 2014 Posted April 29, 2014 ach w końcu Patyś:loveu: kagan jest idealny , wara zmieniać ;) Quote
Majkowska Posted April 29, 2014 Posted April 29, 2014 Ja dlatego uczyłam od razu na krześle .Z resztą nie chciałam mieć żadnego kontaktu z jego łapami :lol:I ja uczę "głowa". Ale nigdy wam tej sztuczki nie pokażę bo .. jest zbyt efektowna :eviltong: Quote
Baski_Kropka Posted April 29, 2014 Posted April 29, 2014 Zacznij może tego psa karmić hmmm? :shake: Mój od niedzieli jest na diecie chlebowo maślano szynkowej i karma leży w misce i nie żre!!! :/ A zapomniałam dodać, że dostał też wołowe kości z mięskiem z rosołu i rosół... (babcia twierdzi, że wiecznie głodny jest)... Quote
agutka Posted April 29, 2014 Posted April 29, 2014 gdzie karmić? wygląda bardzo dobrze, sportowo ;) Quote
Pani Profesor Posted April 29, 2014 Author Posted April 29, 2014 [quote name='furciaczek']Ahahaha padlam:lol: https://lh6.googleusercontent.com/-bJ860fnMf7E/U16q-7W8GFI/AAAAAAAAYCQ/HnJcKCWpAt0/s640/pat 066.jpg cieszymy się :cool3: [quote name='agutka']ach w końcu Patyś:loveu: kagan jest idealny , wara zmieniać ;) no i mi się wydaje, że jest ok, nie mam zamiaru zmieniać ;) [quote name='Majkowska']Ja dlatego uczyłam od razu na krześle .Z resztą nie chciałam mieć żadnego kontaktu z jego łapami :lol:I ja uczę "głowa". Ale nigdy wam tej sztuczki nie pokażę bo .. jest zbyt efektowna :eviltong: ooo jaka!! :angryy: :D [quote name='Obama']Cóż za sztukmistrz:loveu: szkoda że tak chętnie się nie słucha na co dzień, jeśli nie mam żarcia i nie oscyluje to wokół "Patryk, robimy sztuczki" :roll: [quote name='gops']Super dobrany kagan! I supe Pat łysol :) to dzięki cioteczkom :loveu: [quote name='Baski_Kropka'] Zacznij może tego psa karmić hmmm? :shake: Mój od niedzieli jest na diecie chlebowo maślano szynkowej i karma leży w misce i nie żre!!! :/ A zapomniałam dodać, że dostał też wołowe kości z mięskiem z rosołu i rosół... (babcia twierdzi, że wiecznie głodny jest)... uwierz, że wygląda już lepiej, niż wyglądał od razu po ogoleniu :roll: [quote name='agutka']gdzie karmić? wygląda bardzo dobrze, sportowo ;) no właśnie tu się zawsze waham, ale teraz na maxa zwiększyłam mu dawkę żarcia - wczoraj zjadł ścinki 20dkg a na wieczór 40dkg indyczą goleń (ogroooomną, męczył to z 20 minut), dzisiaj na śniadanie noga 30dkg, warzywa - cała micha startych - i jajo. nie wiem tylko, czy jest sens go podtuczać, a później zmniejszać dawki żarcia, bo chyba oszaleje :cool3: tak czy siak, dużo osób mi mówi (w tym wetka), że powinien trochę przybrać, więc w okresie 'zwiększonej aktywności piłkowej' (czyli - wiosna/lato) będę dawać mu trochę wzwyż. dziś już zjadł więcej, niż powinien wg. diety BARF dostawać dziennie, a to dopiero śniadanie :evil_lol: Majkowska, odpisuję Ci tu na smska - dziś nie idę na dłużej, bo mam posprzątać syf w chacie, nadrobić zaległości i przyjąć typów z biura nieruchomości... Quote
Recommended Posts