agutka Posted March 17, 2014 Posted March 17, 2014 a myślicie że kto zniera wszystko w domu po psach(wydalone) ;) Jedyna rzecz jaka mnie obrzydziła to gdy Leda u znajomej nachlała się wody i wyrzygała całą wodę z glistami które się ruszały:ekmm: wtedy zaczęły się akcje z odrobaczaniem i badaniem kału- trwało to 2 miechy... A co do barfu to Leda jako pies jest mega pazerna ale tak jak Profesorka pisałaś na kulkach nauczyła się spokojniej jesc , na surowiznie wciąga trzęsąc się przy tym mrucząc, kwicząc-masakra:roll: dlatego wolę rozdrobnić aby chociaż się strawiło nieco więcej, ja kości daję tylko raz w tygodniu bo moje psy bardzo cierpią robiąc kupę. Quote
Pani Profesor Posted March 18, 2014 Author Posted March 18, 2014 APELUJĘ O ZAPRZESTANIE wypisywania mi w wątku o gównach, pająkach, gruczołach, odbytach, śluzach, robakach i innym piekle które sprawia, że wszystko co dziś zjadłam podeszło mi do góry :placz: (tak, wiem, sama zaczęłam, ale to było PYTANIE :cool3:) Quote
agutka Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 ale takie są realia posiadania psa:diabloti::cool3: Quote
Pani Profesor Posted March 18, 2014 Author Posted March 18, 2014 wiem, zbierałam rzygi nieraz :diabloti: Quote
Pani Profesor Posted March 18, 2014 Author Posted March 18, 2014 co nie? :diabloti: (dzisiaj kasztan w normie, ale i tak mu zbadam co się da, bo mam wrażenie, że jego grzbiet wygląda coraz gorzej :roll: jutro Wam dodam zdjęcia w dobrym świetle, tj. zbliżenia na te placki, ręce opadają co się dzieje pod długim futrem...) Quote
agutka Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 no cóż musisz go golić ;) mnie się on strzyżony bardziej podoba ;) Ja bym proponowała zebrać kał do badania jak będzie błonka Quote
Pani Profesor Posted March 18, 2014 Author Posted March 18, 2014 no muszę go opitolić, ale ma naprawdę dużo szarych i czarnych placków/przełysień, będzie wyglądał jak pogryziony... Quote
agutka Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 no na chwilę obecną nic nie poradzisz :( a miałaś iść z nim do kliniki i zbadać ponownie to dziadostwo Quote
Pani Profesor Posted March 18, 2014 Author Posted March 18, 2014 ano wiem, wybiorę się na dniach w końcu, czekam teraz na to co orzecze wetka w ramach trzustki,bo może jeszcze dorobię badania pod innym kątem od razu za jednym zamachem Quote
Pani Profesor Posted March 20, 2014 Author Posted March 20, 2014 ale dzisiaj przygoda :roll:... rzucałam Patrykowi piłkę w czasie powrotu do domu, na naszym skałkowo-parkowym terenie, był luzem, ale kontrolowałam sytuację na bieżąco - nagle, wracając, wyrzucił piłkę z gęby, odwrócił się w bok i zdębiał - myślę sobie OHO, pewnie pies. daję mu od razu STÓJ, stanowczym tonem - stanął i się gapi twardo w bok. dobiegło mnie ujadanie małego psa, idę ze smyczą (biec nie mogę, bo on wtedy automatycznie szarżuje), byłam 10cm od obroży z karabinkiem... i ruszył :placz: nie wytrzymał :-( a już było tak blisko meeega sukcesu, bo okazało się, że tam były TRZY psy, wszystkie luzem, a darł mordę stary jamnik - jakby dureń wytrwał 2 sekundy dłużej, to miałby zaliczoną samokontrolę życia. a tak - dupa :watpliwy: oczywiście nic się nie stało, to była popisówa, podleciał do jamniczki (sucz to była), jamniczka naszczekała, dużo hałasu, a nawet się nie zbliżyły na odległość 20cm od siebie... z tyłu był niby-pin i chartowaty kundel, tylko patrzyły, to jamniczka wyleciała bronić stada, co nie zmienia faktu, że sytuacja niegroźna - podeszłam zapiąć Pata, to jamnica odskoczyła jak oparzona, nawet nie musiałam odganiać... przeprosiłam tamtych właścicieli (bo to Pat podleciał, choć jamniczka pierwsza się rozdarła, a całe stado było luzem), a gość mi powiedział "nie nie, ja się nie gniewam, PRZECIEŻ DZIEWCZYNIE NIC NIE ZROBI" (jamniczce)... ...już nie miałam ochoty tłumaczyć, że jemu to ryba :cool3: no ale JAKIŚ TAM ślad respektu pokazał, bo jednak się zatrzymał, nie atakował, tylko poburczał i postróżował. jakbym była z TŻ-tem, to NA BANK by się odwołał, luzem takiej "próby ataku" jeszcze nie udało się powstrzymać do tej pory, więc tak czy siak trochę się cieszę :D a poza tym jest wykąpany, pachnący i mięciutki :cool3: i spał ze mną, taka ciepła przytulanka :loveu: Quote
agutka Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 ja tu wskakuje po to by trochę oko nacieszyć a tu bazgroły jakieś:mad: ty masz i tak dobrze że awantury nie wszczął bo byłoby wesoło:diabloti: czemu większość psów to chojraki na smyczach:hmmmm: Quote
Pani Profesor Posted March 20, 2014 Author Posted March 20, 2014 e tam, wesoło - on jak wszczyna awanturę taką ze szczekaczem (a to był jamnik, wiadomo, jak one się zachowują, kiedy drą japę), to zazwyczaj jest serenada warknięć, kwiknięć, doskakiwania do siebie, kłapania zębami, a nawet futro nie poleci, tylko wychodzą oba ze starcia oślinione jak melepety i tyle z wojny... ...gorzej, gdyby tamte pozostałe psy ruszyły, w trójkę mogłyby już zrobić niezłe kuku, mimo tego, że to były kundle bure i niewielkie - podejrzewam, że Patryk by po prostu zwiał :diabloti: ale wtedy musiałabym go ganiać po krzaczorach, nie wiem co gorsze :cool3: Quote
Pani Profesor Posted March 20, 2014 Author Posted March 20, 2014 jak cisza,to jęczą, że nic się nie dzieje, a jak napitolone na 100 stron, to z kolei źle, bo trzeba czytać :roll: nie DOGOdzisz :eviltong: Quote
JankaBezZiemii Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 ja tam lubię czytać szczególnie za serce mnie chwytają wersy o rzyganiu i pasożytach :diabloti: jakieś zdjęcia bym zobaczyła tego jedynego w swoim rodzaju ;) Quote
Pani Profesor Posted March 20, 2014 Author Posted March 20, 2014 idę niedługo na podwójny spacer, to się może gnój załapie w obiektyw :diabloti: Quote
JankaBezZiemii Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 w sumie nieźle byłoby obserwuj błonki na kupie - to intrygujące jest mocno :razz: Quote
Pani Profesor Posted March 20, 2014 Author Posted March 20, 2014 nie ma :cool3: tylko wtedy, co pisałam,teraz kupa absolutnie w normie. byliśmy na spacerze, nie wzięłam aparatu, pozdrawiam :cool3: zaraz natłukę fotek domowych,bo mam dwa psiury znowu :loveu: Quote
JankaBezZiemii Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 Pani Profesor napisał(a):nie ma :cool3: tylko wtedy, co pisałam,teraz kupa absolutnie w normie. byliśmy na spacerze, nie wzięłam aparatu, pozdrawiam :cool3: zaraz natłukę fotek domowych,bo mam dwa psiury znowu :loveu: :roll: tłucz zatem bo christmas niebawem i znów zimowe będą :diabloti: Quote
Pani Profesor Posted March 20, 2014 Author Posted March 20, 2014 ojezu, i się czepiają :-( no się pytam, bo jak mi nasra dziwnie, to gdzie mam pójść po radę? do TŻ-ta? :diabloti: czy dzwonić do wetki co 2 dni, żeby mnie wyśmiała? :diabloti: (jakbym nie pytała,to potem mnie dogo zbeszta, jak mi pies umrze na DziwnąChorobęPoŁacinie, że nie dopytywałam i nie wnikałam :eviltong:) zaraz będą fotki, tylko gdzieś jakiś hosting znowu wygrzebać muszę, zrzucić, zmniejszyć.. Quote
Recommended Posts