Sinelka Posted February 28, 2014 Author Posted February 28, 2014 Dziękujemy cioteczce Patrycji za zdjęcia :smile: Quote
Romina_74 Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 A jak z Maniusiem słodko się prezentują :) Cud miód i orzeszki!!! Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted May 28, 2014 Posted May 28, 2014 https://lh6.googleusercontent.com/-IqlF9yYZRRM/U4UBjiUKvfI/AAAAAAAD2wk/-nnCwxVtxxg/s512/DSC06461.JPG jaki uśmiech, od ucha do ucha :lol: słodki szorściak :loveu: Quote
Romina_74 Posted June 3, 2014 Posted June 3, 2014 o proszę, szukałam do jakiej rasy podobna jest Granda i sądziłam, że znalazłam ale Eliot to praktycznie wypisz wymaluj jagdterier czyli niemiecki terier myśliwski :) http://pl.wikipedia.org/wiki/Jagd_terier a o charakterze m. in.: pies myśliwski o dużej pasji łowieckiej, cięty wobec szkodników, lubiący pracę, inteligentny, pojętny, miły w kontaktach z domownikami. Czujny. Wykazuje małą gotowość do podporządkowania się człowiekowi. Quote
Sinelka Posted July 21, 2014 Author Posted July 21, 2014 Cioteczki, trzeba trzymać kciuki za Eliota, bo szykuje się domek. Co prawda dopiero we wrześniu, ale wypadałoby już teraz kibicować chłopakowi. Eliot bardzo się Pani spodobał i od czwartku, albo soboty będzie z nami chodzić na spacery :painting:. Oby się chłopakowi udało :kciuki: Quote
Patrycja* Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 Oj oby się udało! Trzymam bardzo mocno, bo coś Eliocik jakiś taki markotny ostatnio był w boksie :( Quote
saphira18 Posted July 22, 2014 Posted July 22, 2014 Widziałam ludzi, rozmawiałam z nimi, w sobotę ich córka chodziła z Eliotem ;) myślę że będzie dobrze, 3mam :kciuki: Quote
Sinelka Posted July 24, 2014 Author Posted July 24, 2014 Mam już informację, że Państwo biorą Eliota 1 września do domu – tak więc jeszcze chłopak musi miesiąc posiedzieć w schronisku. Domek wydaje się idealny, chcą z nim pracować, nie przeszkadza im wiek (bo dziś okazało się, że chłopak może mieć 6/7 lat) koniecznie musi dużo jeść i spać w łóżku. Musimy jeszcze zrobić Eliotowi badania, bo martwią się tym, że trzęsą mu się łapki. A dziś na spacerze padło pytanie jaki ma stosunek do kotów, a tu obok nas leży sobie kotek (bardzo cierpliwy kotek) powąchali się i było ok. Nowa Pani Eliota ma jeszcze plan, żeby namówić pewną starszą panią na adopcję Toresa.Tak więc dzień pełen wrażeń za nami. Quote
Patrycja* Posted July 24, 2014 Posted July 24, 2014 Wspaniałe wieści :) Eliot już tyle się nasiedział, że należy mu się super domek! Quote
Sinelka Posted August 14, 2014 Author Posted August 14, 2014 Długo nikt się nim nie interesował, a tu już druga rodzina chce go adoptować - starsze małżeństwo z Cieszyna. Proponowałam Toresa, ale Państwu zależy, żeby to był terier, więc podałam namiary na Bongo i Grandę. Quote
Patrycja* Posted August 14, 2014 Posted August 14, 2014 No tak to właśnie jest, że cisza, cisza a potem chętnych aż za dużo. Ale lepiej żeby było za dużo niż nie było w ogóle :) a może inne psiaki na tym skorzystają :) Quote
choba Posted August 30, 2014 Posted August 30, 2014 No i dzisiaj w końcu Eliocik powędrował do domu! :) Powodzenia! Quote
Patrycja* Posted August 30, 2014 Posted August 30, 2014 Widziałam jaki Eliocik był zadowolony jak był z Państwem w biurze załatwiać formalności ;) Powodzenia chłopaku! Quote
Sinelka Posted September 5, 2014 Author Posted September 5, 2014 Niestety informacja o lęku separacyjnym była prawdziwa :sad:. Eliot, teraz Doctor Hau, drapie po drzwiach i piszczy. Nowa rodzinka ma coś działać z p. Beatą Leszczyńską (3mam kciuki). Poza tym jest niejadkiem, więc plan utuczenia psiaka legł w gruzach. Zdjęć jeszcze nie mam, ale czekam cierpliwie póki co. Quote
choba Posted September 5, 2014 Posted September 5, 2014 trzymam kciuki, żeby Państwo dali radę :kciuki: Quote
Patrycja* Posted September 5, 2014 Posted September 5, 2014 Też trzymam mocno kciuki, żeby udało się pomóc Eliotowi. Mam nadzieję, że Państwo nie odpuszczą. Quote
Romina_74 Posted September 9, 2014 Posted September 9, 2014 Również trzymam za powodzenie misji "lękowi separacyjnemu STOP". A czy Państwo zrobili mu dokładne oględziny weterynaryjne? Badania kału, krwi? Ten brak apetytu może być spowodowany jakimiś dolegliwościami psiaka. W schronisku przebywał dość długo a wiemy jak się sprawy mają z jakością jedzenia, tasiemcami, lambliami i kiepskim odrobaczaniem :( Quote
Sinelka Posted September 9, 2014 Author Posted September 9, 2014 O wszystkim im powiedziałam i mieli od razu jechać z nim do weta. Nie wiem w końcu czy byli bo Pani nie miała za bardzo czasu ze mną rozmawiać. Poza tym przy rtg wyszło, że chłopak ma śruty w łapkach i też nie dali mi znać czy decydują się na operację czy nie. Trochę się martwię, bo nie mam żadnego zdjęcia. Ja po adopcji psa od razu pstrykałam foty i na fb, a tu NIC. :-( Za parę dni umówię się na wizytę poadopcyjną i może będę mieć więcej informacji. Quote
Sinelka Posted September 20, 2014 Author Posted September 20, 2014 Doctor Hau obecnie przebywa na wsi z nową Panią i Panem (Pani to dla niego nr 1). Niestety zdarza mu się uciekać i trzeba go szukać po wsi. Z tego co Pani mówiła, tak ja wcześniej pisała cioteczka Romina, to typowy pies myśliwski. W domu jest przekochany, dopóki nie zostanie sam. Nie jest już takim niejadkiem jak był, ale lubi TYLKO gotowanego kurczaka, a z suchej karmy TYLKO RC. Quote
choba Posted September 20, 2014 Posted September 20, 2014 Doktor Hau przecież nie może jeść byle czego :evil_lol: Quote
Recommended Posts