gops Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Mi też się bardziej Kasta podoba . Moja suka miała na imię Misia w pierwszym "domu" miała tylko 7 miesięcy jak do mnie przyszła i chciałam jej zmienić imię ale jak zobaczyłam jak świetnie reaguje na Misia to zrezygnowałam , nie widziałam potrzeby zmieniać skoro na to reagowała świetnie , nie chciałam mieszać jej w głowie jeszcze bardziej . Za to pudels miał na imię Mikrus ale że był malutki i nie reagował na nic to zmieniliśmy na Baster . Staff miał mieć na imię Kajtek , ale jak pojechałam i uslyszałam Clayton to w sumie podobne i mi się spodobało więc tak zostało a i tak wołam na niego Clayetan ;) Quote
Majkowska Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Mi też Kasta się bardziej podoba i pasuje do niej. Madżat właśnie pasuje do azjatki. Psom jest dobrze wody z mózgu nie robić, ale każdy z nas lubi psa nazywać setka imion, wiec one chyba się już przyzwyczaiły :D Mój Waldek z rod jest Apollo, a w hodowli mu to zdrobnili na Polduś... Potem ja porównując go do ojca (ma na imię Aldo) ochrzciłam go Alduś,co brzmało podobnie ale ładniej, a potem się nam zrobił Waldemar, który ewoluuje na Warchlemar, Warchlina, Wartkunia itd. Moja mama mówi do niego Adolfik - i też reaguje :evil_lol: Za to mój Amorek [*] imion miał 150 i to wymyślnych tak bardzo że podobieństwa do niczego nie było : np Morlinek , Amin-Dżerek ,Paróweczka itd :D Też reagował ;) Ale i tak jego ulubionym imieniem było MASH :D "Masz" znaczy się :D Quote
qmu Posted October 29, 2013 Posted October 29, 2013 Robokalipsa napisał(a):Kochane pomóżcie :angryy: Zachciało mi się innego imienia dla KASTY a mianowicie... Zakochałam się w imieniu ... NADŻAT Tutaj na forum jest Azjatka o tym pięknym imieniu no i ja nie mogę przestać o nim myśleć :shake: Kasta ma 8 mieś ,myslicie że można zmienić jeszcze? Jak z brzmieniem tego imienia? Kurcze jestem w kropce.. Ech sobie ubzdurałam :angryy: ja tez sie nad tym zastanawialam chcialam z Negry zrobic Zire jakies jeszcze poltora miecha temu, ale sobie odpuscilam perspektywa tlumaczenia kazdemyu znajomemu z osobna ze pies nagle inaczejsie nazywa i robienie jej lekkiej wody z mozgu odpuscilam sobie. Co do zmian u Kastuchy, tez nie mam przekonania do tego nowego imienia jako tak brzemi jak dla kaukaza czy innego poteznego psa i w sumie chyba nawet bardziejdla faceta niz dla suki. Osobiscie wole KASTE :loveu: Quote
Robokalipsa Posted October 29, 2013 Author Posted October 29, 2013 Uwaga Nadżat... :diabloti: A Pani profesor masz :mad:jak mogłaś przekręcić tak piękne imię z Nadżat na Madżat :placz: Odpada odpada,nawet nie umiem na nią tak wołać bo zapominam co chwilę,że miała być Nadżat a nie Kasta:razz:No i z tym tłumaczeniem wszystkim ,że imię zmienione toooooo szczerze mówiąc odechciało mi się zachodu zresztą Kasta często awansuje na Kastucha albo Kastor co dodaje jej męskości :evil_lol: więc jakaś zmiana jest :cool3: i niech tak zostanie . PRZEKONAŁYŚCIE MNIE możecie być z siebie dumne :sweetCyb::eviltong: Co nie zmienia faktu ,że i tak się jaram tym imieniem :diabloti::diabloti: Quote
Pani Profesor Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 [quote name='Robokalipsa']Uwaga Nadżat... :diabloti: A Pani profesor masz :mad:jak mogłaś przekręcić tak piękne imię z Nadżat na Madżat :placz: to nie ja :D to agutka na poprzedniej stronie :siara: Quote
Pani Profesor Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 a tak w ramach pocieszenia powiem, że mój chłop próbował Patryka przechrzcić na KARTON, bo to miało być imię dla psa od dawien dawna, o ile takowego weźmiemy, ale ja przekabaciłam na Patryka - Karton będzie następny :diabloti: i teraz TŻ - "jaki k*wa następny?!" :evil_lol: Quote
agutka Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 zaraz pomyłka ;) Pani profesor- musiałaś mnie wsypać ;) Quote
Pani Profesor Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 no co, kijem mi groziła :diabloti: Quote
Robokalipsa Posted October 30, 2013 Author Posted October 30, 2013 Hahahah :D Profesor brzydko kapować :nono: ale ja prosić o wybaczenie posądzenia o tak haniebny czyn :modla: agutka Ja Ci dam :lmaa: :megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin: Mam dzisiaj głupkowaty dzień :D KARTON biedne zwierzę,bedzie posądzane o zabicie Hanki Z M jak miłość :eviltong: http://kwejk.pl/obrazek/645379/krotsze-zycie-kazdej-hanki-to-karton.html Wybacz ale... musiałam :diabloti: :diabloti: :diabloti: Wiadomo jedno - Twój pies zawsze będzie nosił oryginalne imię :loveu: Quote
Pani Profesor Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 ciesz się, że nie mam dzieci :diabloti: a Karton powstał na dłuuuuugo przed tym, zanim wielmożna Hanka się rozpierteges o pudła. TŻ-ta lab też miał mieć tak na imię, tzn. to pies jego rodziców, no ale jakiś tam zdalny wpływ miał na to mieć :diabloti:, później stanęło na imieniu Bono, a ostatecznie rodzice nazwali go... Bleki :stupid: Quote
Robokalipsa Posted October 31, 2013 Author Posted October 31, 2013 Profesor aż ciekawa jestem imion dla dzieci :evil_lol: Znam sukę o imieniu Bleki - amstaffka,taka maszyna że hu hu :razz: Ogólnie to ja zawsze wymyślam fajne imiona tak mi się wydaje hehe a kończy się na zwykłych :roll: A psy były następujące od kąd się urodziłam. Figar - średni płowy z ciemną maską wilkowaty lekko , potem Tipi zmieniony na Grymek :angryy: schroniskowy średniak, później Tina biała terrierowata znaleziona w Parku.. nie pamiętam ale byłam w 1/2 gim i ją znalazłam na wycieczce klasowej.. Wypłakałam u kierowcy,żeby wziął z psem. Miała być Shakią (szakią) wiecie czasy Shakiry :D Przelotem była Majka, a nadal jest Iris CC Gaspar który miał być uwaga LIKANEM byłam fanką underword i Kasta ,która początkowo miała być Lego ,Deneris ,Basha.. Stanęło na Kasta bo ja nie mogłam się zdecydować i decyzję podjął TŻ. W ciągu 5 sek ... :D Quote
Robokalipsa Posted October 31, 2013 Author Posted October 31, 2013 Jakby ktoś miał ochotę to można sobie obejrzeć rodowód Kasty ;) http://www.pedigreedatabase.com/american_staffordshire_terrier/dog.html?id=1983892-gloria-rapax Quote
Robokalipsa Posted October 31, 2013 Author Posted October 31, 2013 Kilka foteczek na wieczór ;) :loveu: Gotowa do ataku w obronie dziecka :cool3: Ochrona musi być,a co :diabloti: Quote
Kaaasia Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 http://imageshack.us/a/img834/5798/eube.jpg Uśmiech od uch do ucha :loveu: Quote
agutka Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 mafija podwórkowa rządzi ;) http://imageshack.us/a/img11/2667/rxri.jpg Quote
Majkowska Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 Czarna wygląda przy niej jak świnka morska :D Quote
Pani Profesor Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 [quote name='Robokalipsa']Profesor aż ciekawa jestem imion dla dzieci :evil_lol: Znam sukę o imieniu Bleki - amstaffka,taka maszyna że hu hu :razz: Ogólnie to ja zawsze wymyślam fajne imiona tak mi się wydaje hehe a kończy się na zwykłych :roll: A psy były następujące od kąd się urodziłam. Figar - średni płowy z ciemną maską wilkowaty lekko , potem Tipi zmieniony na Grymek :angryy: schroniskowy średniak, później Tina biała terrierowata znaleziona w Parku.. nie pamiętam ale byłam w 1/2 gim i ją znalazłam na wycieczce klasowej.. Wypłakałam u kierowcy,żeby wziął z psem. Miała być Shakią (szakią) wiecie czasy Shakiry :D Przelotem była Majka, a nadal jest Iris CC Gaspar który miał być uwaga LIKANEM byłam fanką underword i Kasta ,która początkowo miała być Lego ,Deneris ,Basha.. Stanęło na Kasta bo ja nie mogłam się zdecydować i decyzję podjął TŻ. W ciągu 5 sek ... :D Odnośnie tej Shakiry i mody na imiona... spanielka babci, która miała być moja, jak się odchowa, nazywała się - uwaga - MILAGROS :diabloti: hahaha, czasy telenoweli...:loveu: rodzina generalnie zdrobniła to na Milka, ale wraz z babcią ukułyśmy te wspaniałe imię zadowolone z siebie nieziemsko, komedia :D [quote name='Majkowska']Czarna wygląda przy niej jak świnka morska :D Kasta jest piękna :crazyeye: uwielbiam takie asty 'kluchowate', tzn. nie grube, bo jest ślicznie umięśniona, tylko takie większe, molosowate lekko... takie do poklepania po doopince :loveu: a powiedz, obróżkę masz z DogStyle? bo ja chcę swojej francy nabyć właśnie stamtąd, a wiem, że jest kilka innych firm, które szyją tego typu. Patryk brzydki, to chociaż go wystroję ładnie :diabloti: Jak jakościowo i skąd ona jest? Quote
Pani Profesor Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 a te imię Bleki jest wg. mnie obrzydliwe, tak samo jak Dżeki, strasznie nie lubię, a laba zawsze wołam jakkolwiek inaczej, byleby tego nie używać :diabloti: Quote
Robokalipsa Posted November 1, 2013 Author Posted November 1, 2013 Ach nie kompromitujmy się już więcej wymyślnymi imionami :D Ona jest taki czołg to racja. I chyba do 30kg dowali tak jak jej mamuśka.. :diabloti: Miło ,że się podoba :oops: Obróżki kolorowe to mamy z Furkidz. Jedynie Batmany są z KudłatyArt + dwie czarne zwykłe + dławik i kolczatka. ....................................................................................................... Mnie tak irytują imona typu pusia, sonia, mika, maksiu... No i dżeki tez. Ale Bleki jakoś mi się nie zrymowało. Suka jest czarna więc skojarzyłam z kolorem ;) Quote
Majkowska Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 Robokalipsa napisał(a): Mnie tak irytują imona typu pusia, sonia, mika, maksiu... No i dżeki tez. Ale Bleki jakoś mi się nie zrymowało. Suka jest czarna więc skojarzyłam z kolorem ;) Kropcia, Kajtuś, Łatek pewnie też na liście - ciekawe co z Amorkiem :diabloti: Dlaczego właściwie Cię irytują? Quote
Pani Profesor Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 mnie np. Maks nie irytuje, chociaż jest pospolite - mogłabym tak zostawić, jakbym wzięła schroniskowca z przybitym imieniem, za to Dżekiego bym zmieniała choćby go tak nazywali od 10 lat :diabloti: okropne jest też Puszek,bo to i dla kota i dla psa i dla cholera wie czego... Kajtek, Kubuś też pospolite, ale ładnie brzmią, Amor też jest ok :D za to np. Brutusa nie lubię imienia, choć ukochany ast TŻ-ta tak się zwał...a u mnie na poprzednim osiedlu był yoruś wychodzacy z babulinką o tym imieniu :diabloti: żywe 3kg Brutusa :diabloti: Quote
Majkowska Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 Kumpela ma Brutusa to mówią mu Brut i od tej pory mi się Brutus kojarzy z brudem :D Quote
phase Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Bardzo ładny, ogarnięty rodowód. http://www.pedigreedatabase.com/american_staffordshire_terrier/dog.html?id=796962-don--king-of-rings :loveu: Zdjęcia dzieci z TTB zawsze są cudowne! Berek! :D http://imageshack.us/a/img11/2667/rxri.jpg Quote
Recommended Posts