Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja też tanio nie mam bo baraz za 7 zl za kg,, wół różnie podroby za 5 zł skrawki 5-8 w zależności z kim się ugadam telefonicznie,
zamierzam się do tego mięcha z allegro co Robo bo Sagat mi też bardzo ładnie przyswaja surowiznę i zaczyna mieć piękne futro... po prawie 9 latach mechacenia:roll:

Posted

Hahah jak to gdzie :D Na allegro :diabloti: Wygodne pakowanie po 1 kg zamrożone :eviltong: Prawie ,że identyko jak aspolowe. Naprawdę dużo nie odbiega :) A gdzie to wepchne to nie mam pojęcia hahah ze 20 kg wcisne do siebie a 9 poupycham po znajomych hahaha :placz:

Posted

i co, jakościowo są spoko te kiełbachy? nie jestem przekonana do wszystkiego pakowanego :mad: szkoda, że nie ma podanego składu procentowego, tj. ile mięsa, ile woła, ile kości...

...ale chyba zamówię na próbę, bo taniocha ;) dociera zamrożone?

Posted

To nie są kiełbachy,normalnie ścinki.

200 komentów negatywnych do 48 tys wszystkich to raczej nie wiele ;) Ja zamawiałam ,mi pasowało. Teraz przyjdzie duża partia to zobaczymy czy też będzie ok :)

Posted

zawsze możesz psiurom urządzić UCZTĘ :cool3:

tak sobie myślę, co by zrobił Patryk w obliczu 30kg mięsa? niby żre ile jest, ale czyżby przejadł 2x siebie? :evil_lol:

niedługo ma 'rocznicę' przybycia (zamiast urodzin :cool3:) i z TŻtem wymyśliliśmy, że damy mu w prezencie browara (bezalkoholowego!), pizzę i kubełek lodów :D bo to jego trzy ukochane produkty...

Posted

[quote name='Pani Profesor']zawsze możesz psiurom urządzić UCZTĘ :cool3:

tak sobie myślę, co by zrobił Patryk w obliczu 30kg mięsa? niby żre ile jest, ale czyżby przejadł 2x siebie? :evil_lol:

niedługo ma 'rocznicę' przybycia (zamiast urodzin :cool3:) i z TŻtem wymyśliliśmy, że damy mu w prezencie browara (bezalkoholowego!), pizzę i kubełek lodów :D bo to jego trzy ukochane produkty...

Życzę Wam po tej uczcie przespanej nocy czystej podłogi i braku smrodu po sraczce i bąkach :P
Już ja widzę, jak by Dexa po takiej uczcie rozsadzały bąki i srał by chyba aż po ścianach :D

Posted

A ja mimo chęci barfowania zostalam zmuszona do suchych kulek bo Clayetan prawie po każdym surowym sie zatykał i cierpiał .
I dawałam twarogi i jogurty na odetkanie i starałam sie dawać rzeczy gdzie jest jak najmniej kości i dupa z tego wyszła .
Teraz od czasu do czasu mu rzuce korpus , szyje czy skrzydło z indyka bo lubi ale zazwyczaj i tak kolejnego dnia ma problem z załatwieniem się .

Posted

[quote name='Baski_Kropka']Życzę Wam po tej uczcie przespanej nocy czystej podłogi i braku smrodu po sraczce i bąkach :P
Już ja widzę, jak by Dexa po takiej uczcie rozsadzały bąki i srał by chyba aż po ścianach :D[/QUOTE]

nie damy oczywiście w ogromnych ilościach, bo szkoda, żeby się miał męczyć (choć on po okradnięciu śmietnika rzadko kiedy miał problemy...), ale micha browara (bez alko) + micha lodów + kawałek pizzy nie zaszkodzi pewnie ;) nagram to, bo on oszaleje, kiedy zobaczy że te trzy produkty wędrują do misek i to wszystkie naraz:D
dziwny pies - można przy nim jeść parówkę i żebra w stopniu znośnym, a jak ktoś ma loda...makabra, zaczepia ludzi z lodami na ulicy, jak lata luzem :eviltong: na szczęście każdy się z tego śmieje, albo nawet mu coś da :diabloti:

[quote name='gops']A ja mimo chęci barfowania zostalam zmuszona do suchych kulek bo Clayetan prawie po każdym surowym sie zatykał i cierpiał .
I dawałam twarogi i jogurty na odetkanie i starałam sie dawać rzeczy gdzie jest jak najmniej kości i dupa z tego wyszła .
Teraz od czasu do czasu mu rzuce korpus , szyje czy skrzydło z indyka bo lubi ale zazwyczaj i tak kolejnego dnia ma problem z załatwieniem się .[/QUOTE]

a za 'zatykanie' uznajecie, kiedy pies kuca i nie może się wypróżnić, czy to, że w ogóle nie próbuje? bo Patryk ma czasem tak, że ponad dobę nie robi koo, ale nie kuca, nie wysila się, nie męczy - po prostu jakby mu się nie chciało.
miał tak przedwczoraj, calutki dzień nic, dopiero wczoraj po południu - a zeżarł z kilo serc, kurzą nogę i warzywa.

Posted

zastanawiam się, czy jest taka opcja, że psu się poprawia 'wchłanialność', bo na bank go jeszcze mama podkarmia, a koo jedna na dobę-dwie, taka poprawna :cool3: ale nic go nie boli, nie męczy się i nie ma twardego brzucha.

to możliwe, że tak się trawienie uregulowało? kiedyś robił nawet 3x dziennie.

Posted

Moje po suchym to srały na każdym spacerze jak konie :diabloti:

Na barfie raz na dzień to norma. 2x zdarza się jak dostaną coś.. Szybszego :diabloti:

Z zatwardzeniami ma Kasta problem po wielkich kościach wołowych i po... patykach :eviltong:
Więc tu unikamy i jest ok.

PP Kasta ma szał na pudełka po jogurtach haha nie da zjeść ,siedzi ,patrzy w oczy i mlaska :loveu:

Posted

Patryk też dostaje banerki po jogurtach i ogólnie wszystko do wylizania, ale pod warunkiem, że się odwali i pójdzie do siebie na czas naszego jedzenia :eviltong:

to dziwne, że psy reagują na takie 'nie-psie' rzeczy tak mocno, bo mam wrażenie, że bardziej Patrykowi zależy na tych lodach i piwsku, niż na mięchu...

Posted

[quote name='Robokalipsa']Haha jakbyś Ty jadła ciągle kiełbasy a raz na tydzień dostała nagle pierożki to tez byś tak na ich punkcie szalała :d[/QUOTE]

może i racja, ale wiesz - sądziłam, że dla psa nie ma nic atrakcyjniejszego niż kawał mięsiwa :cool3: a tu szok - pizza i ślinotok, lody i padaczka...

...właśnie do mnie wędruje pizza, ale będzie gapienie się :loveu:

Posted

[quote name='Robokalipsa']O pizza :D A dupa rośnie :eviltong:

[/QUOTE]

dupa niech se rośnie, choć zaraz lato i znowu będzie płacz "łojezu czemu nie schudłam przez zimę, za rok się zabiorę za to na czas!" :diabloti:

Posted

[quote name='Pani Profesor']...szczególnie, że poznał smak tego 'dobrego coś' i najwyraźniej posmakowało :cool3:
ma jeszcze obsesję na punkcie bananów, wpycha całego do gęby i mamla taką wielką gałę :D

Kastorowi gały wychodzą od bananów :D

[quote name='Pani Profesor']dupa niech se rośnie, choć zaraz lato i znowu będzie płacz "łojezu czemu nie schudłam przez zimę, za rok się zabiorę za to na czas!" :diabloti:

Skąd ja to znam :placz:

:diabloti: