Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Dla psa o wadze 19 kg przy zastosowaniu wartości 2,5 % masyciała(pies sterylizowany,średnio aktywny) jako dawki dziennej:

dawka dzienna to 0,48 kg (480g) podzielona na potrzebnąilość posiłków (np 2 x 240g, 3 x 160g),
dieta jest bilansowana na 30 dni, całkowita ilość karmy wtym okresie to 14,3 kg.
Przy założeniu udziału 80% produktów pochodzenia zwierzęcegoto: 11,44 kg
w tym:
50% mięsa to: 5,72 kg
20% żołądków to: 2,29 kg
15% podrobów to: 1,72 kg
15% kości to: 1,72 kg
Przy założeniu udziału 20% produktów pochodzenia roślinnegoto:
2,86 kg
w tym:
75% warzyw to:2,15kg
25% owoców to: 0,72kg

Dla psa o wadze 19 kg przy zastosowaniu wartości 3 % masyciała (pies aktywny) jako dawki dziennej:

dawka dzienna to 0,57 kg (570g) podzielona na potrzebnąilość posiłków (np 2 x 285g, 3 x 190g),
dieta jest bilansowana na 30 dni, całkowita ilość karmy wtym okresie to 17,1 kg.
Przy założeniu udziału 80% produktów pochodzenia zwierzęcegoto: 13,68 kg
w tym:
50% mięsa to: 6,84 kg
20% żołądków to: 2,74 kg
15% podrobów to: 2,05 kg
15% kości to: 2,05 kg

Więc tak jak myślałam,dajesz jej za mało ;)

Edited by Robokalipsa
Posted

o ho ho widze ze niedosc ze sporty sie wkrecily na glowe to jeszcze barfem raczysz Kastuche :) Ja po tygodniu barfowania odpuscilam sraka taka ze az szok :crazyeye:, teraz dostaje normalnie brita + 2 razy w tygodniu surowe miecho i warzywka czy owocki. Chyba jej to pasuje :) bo mi na bank.

Posted

Pani Profesor napisał(a):
Patryk mój waży 13kg, to u bullka jakoś trochę mało mi się wydaje, tak na oko :cool3:, ale się nie znam, wg. wzorca suka od 25 w górę powinna ważyć.

Z rodowodem , a Agutka ma suke z adopcji .;)

Posted

po pierwsze Leda należy do mniejszych standardów, po drugie poznałam ostatnio standarda wielkości Ledy który ważył 24 kg i to mała beczułka :roll:
a trzecia ważna sprawa mój bull nie będzie wyglądał jak większość spasionych świnek ;) nie posiada peda wystawy nas nie interesują więc po co ma pływać w tłuszczu ;) a jeszcze zapomniałam standardy potrafią być dość wysokie więc waga bardziej pod dużego :eviltong:

co do karmienia to faktycznie troszkę za mało dawałam, teraz z domieszką ryżu wygląda na nażartą :diabloti::diabloti:

Posted

gops napisał(a):
Z rodowodem , a Agutka ma suke z adopcji .;)

A to przepraszam, nie doczytałam :) 21 bądź 23kg (nie pamiętam) ma suczyna niby-husky koleżanki i wygląda troszeńkę 'zdrowo' :cool3: a jest wyższa od standardowego bullka, więc to zależy...

Robokalipsa - zamówiłam Patrykowi batmany właśnie :cool3: 3cm z podszyciem żółtym, zobaczymy jak się będzie nosić. Dzięki za polecenie tego sklepu, bo sama go nie wynalazłam z odmętów sieci ;)

Posted

agutka napisał(a):
a czemu ma się gryźć? wiadomo ryżu tylko ciutka , przecież surowego ryżu nie wrzucę:D:D:D:D:D

A no nie wiem ;)
Oj tam napuchnie w brzuszku :D:D

Robokalipsa - zamówiłam Patrykowi batmany właśnie :cool3: 3cm z podszyciem żółtym, zobaczymy jak się będzie nosić. Dzięki za polecenie tego sklepu, bo sama go nie wynalazłam z odmętów sieci ;)

No to czekam na zdjęcie Pata w Batmanach :D Ja też bym nie wiedziała o Kudłatym ani o M.Kozie żebym w wątkach obrożowych nie szperała :evil_lol:

Posted

ja wygrzebałam tylko DogStyle, Furkidz, ActivDog i Oh My Pet, ale tam królują te bawełniane, a ja chcę jakościowo porządną - Kudłata wydaje się ok, zobaczymy, niedługo dojdzie,to zaprezentuję :)

chcesz porządne to zajrzyj do prestige bardzo fajna babka prowadzi biznes, później pokodog ,pitman to nie tylko akcesoria dla bullowatych . Uwierz że starczy mu taka obroża do końca życia ;)

Posted

pitman i prestige widziałam, tego trzeciego mi nie googluje :cool3: ale mi nie chodziło o jakąś obrożę do końca życia, tylko 'estetyczną', a jednocześnie nie na kilka razy :) te np. z pitmana mi się zwyczajnie nie podobają, Patryk nie eksploatuje swojego sprzętu jakoś mocno, tyle że do tej pory mieliśmy jedną obrożę, jakąś lichą badziewkę z Kauflanda, więc szukałam czegoś fajniejszego, ale głównie pod kątem wizualnym :diabloti: (ciocia_pustak)

skusiłam się na Kudłatą,bo Robokalipsa poleciła jako najtrwalszą, bawełniane taśmy rzeczywiście wyglądają na przetarte :)

Posted

z moich doświadczeń z białą stwierdzam że najwolniej wycierają się materiały bardziej nylonowe bo tak jak mówisz bawełna zaraz wygląda jak szmata z lumpa ;)

Posted

Robokalipsa napisał(a):

Dowal Waldkowi więcej ciężaru to nie będzie mu łatwo tak fruwać :diabloti:

A jak z niego bulla zrobię ? :D
I tak się cieszę bo rozbudował się trochę z wiekiem, jak był mlodszy to wydawało mi sie że zawsze już będzie takim śledzikiem ;)

Posted

[quote name='Pani Profesor']więc właśnie te batmany są z innej taśmy, niż typowa bawełnianka, mam wrażenie, że lekko prążkowanej - zobaczymy na żywo :) batmany sa ze zwyklej grubej tasmy . Na to wzorek a od wewnatrz skorka.
D
[quote name='Pani Profesor']ekhem, śledzikiem...

pozwolę sobie przekleić zdjęcie (z miną za milion dolarów :cool3:)

przecież tutaj wygląda jak koksik po siłowni, na żywo - zapewniam - jego umięśnienie robi wrażenie :cool3: mi sie podobaja wlasne szczudłate psy u ktorych widac miesnie :D Majkowska zrob z Waldka CHARTA
:diabloti:

Posted

[quote name='Majkowska']A może Yorkusia? :evil_lol:[/QUOTE]
A broń Cię Panie Boże :mad:

[quote name='Pani Profesor']Robokalipsa, mam batmany :D

tzn. leżą na poczcie, ale dziś listonosz coś przywlókł i to najpewniej to - jutro odbiorę i będzie wielki pokaz :cool3:[/QUOTE]

Jako ,że pisałaś mi tu nowinę wczoraj to lecę do Ciebie dzisiaj patrzeć czy aby na pewno się już pochwaliłaś :loveu::loveu::loveu: