Majkowska Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 Zgapiaaaaacie :evil_lol: I tak nikt jak Walduś tak nie umie pozować , a pozatym to my pieńki mamy lepsze :diabloti: A tak serio to ładniutko :loveu: Quote
agutka Posted November 15, 2013 Posted November 15, 2013 pieńki pieńkami a Kastencja piękna z fotki na fotkę ;) Jak jej ciecza? kawalerzy się zbliżają? Quote
Robokalipsa Posted November 16, 2013 Author Posted November 16, 2013 Majkowska Walda nikt z tymi pozami nie przebije :D Profesor Ja też kocham ten typ :loveu: agutka Zadziwiajaco dobrze,przestała mi furkać na psy a wręcz przeciwnie ,wygląda jakby nagle wszystkie polubiała :diabloti: Jeszcze nie szwendają się za nami adoratorzy ,ale czekamy :mad: hehe Quote
Oscar Patric Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 bullowatyh nie da się nie kochać,są tak nie samowite:loveu: Quote
agutka Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 agutka napisał(a):pieńki pieńkami a Kastencja piękna z fotki na fotkę ;) Jak jej ciecza? kawalerzy się zbliżają? a to i niedługo zacznie się łasić i prosić o jakiegoś samczyka:evil_lol: Quote
Robokalipsa Posted November 18, 2013 Author Posted November 18, 2013 Sprzedooom 2 obróżki ;) http://tablica.pl/oferta/obroza-furkidz-i-skora-ID4bwep.html Quote
Pani Profesor Posted November 18, 2013 Posted November 18, 2013 właśnie tę w komiks chciałam kupić Patrykowi, ale za duża i za szeroka jest Twoja :( zdecyduję się chyba jednak na Batmany, bo faktycznie wygląda na trochę przetartą od używania ta z Furkidz... Patryka obróżka to już formalność, wisi jak ścierka i czuję, że lada chwila się rozleci :D Quote
Robokalipsa Posted November 19, 2013 Author Posted November 19, 2013 Mam dylemat Życia normalnie... Zamówiłam Kaścinie szelki do WP ,wywaliłam 80zł na nie.(używka 5/6cm pasy :multi:) A teraz mi się zachciało obroży.. Szerokiej i jakiejś mega zajebistej. No i nie wiem na co się zdecydować :angryy: prestige turkusową 5cm http://prestigedogs.pl/p/236-obroza-5-cm-turkus Czy może ręcznie robioną 7 cm skórę z ćwiekami ??? http://allegro.pl/obroza-7cm-gladiator-skorzana-skora-i3724468033.html Ja pierdyle :placz: :placz: :placz: :placz: Kiedyś człowiek całe życie psa na jednej prowadzał i żył :diabloti: Quote
phase Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 [quote name='Robokalipsa'] prestige turkusową 5cm http://prestigedogs.pl/p/236-obroza-5-cm-turkus Czy może ręcznie robioną 7 cm skórę z ćwiekami ??? http://allegro.pl/obroza-7cm-gladiator-skorzana-skora-i3724468033.html Ja pierdyle :placz: :placz: :placz: :placz: Kobietą być.. :diabloti: A tak serio to ta pierwsza ma za...isty kolor, po prostu jest mega!!!! Druga podoba mi się, ale za duża znaczy zbyt szeroka, jakby miała chociaż już te 5cm, ale to moje zdanie. ;) Ja zawsze kupowałam obroże (nie chodzi mi o moją Żabkę tylko schroniskowe psiaki) na stronce pitman. Byłam bardzo zadowolona. :) Quote
gops Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 7cm to jest bardzo dużo dobre na molosy nie na ttb , serio nie będzie na niej dobrze wyglądać . Możesz taką kupić 5cm wtedy będzie ok np. http://pitman.pl/pl/p/Obroza-ELEGANCE-PIT/420 . Mówię z doświadczenia , więcej niż 5cm zwyczajnie jest dla takiego psa niewygodne . Quote
Pani Profesor Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 turkusowa śliczna :cool3: do Kastuni w kolorze latte będzie bardzo pasować :cool3: Quote
Robokalipsa Posted November 19, 2013 Author Posted November 19, 2013 gops właśnie tez mi się wydaje że z 7cm to bym przesadziła.. ale kurcze taka fajna :diabloti: Chyba sama sobie kupie... na specjalne okazje :cool3: haha Z pitmana też są fajne ale nic mnie nie zachwyca jakoś szczególnie,zreszta jak bym miała zamawiać nawet tą gladiator to zażyczyłabym sobie żeby 2 rzędy kolców przy krawędziach zostały zamienione na płaskie ćwieki albo coś okrągłego lub całkiem zdjęte. Nie chciałabym Kastora pokaleczyć ;) I tez się bardzie skłaniam do tej z prestige ,tylko mnie utwierdziłyście ,że to jednak będzie lepszy wybór ;) Quote
Oscar Patric Posted November 19, 2013 Posted November 19, 2013 turkusowa jest świetna,a co chodzi do obróż z kolcami,musisz uważać aby psiak Ciebie nią nie podrapał,Oscar już taką nosi od dłuższego czasu i ani razu się nią nie zranił Quote
Robokalipsa Posted November 20, 2013 Author Posted November 20, 2013 Wezmę turkusową :) Przyszły nam dzisiaj szelki do WP :multi: Pasują idealnie i jeśli jutro pogoda dopisze to idziemy na pierwszy testowy spacerek z oponką :cool3: Dzisiaj niestety nie rozpieszcza-mokro ,zimno i mżawi :shake: A mi się nie uśmiecha zmoknąć w lesie a później nieść na plecach ubłoconą oponę :D Quote
Robokalipsa Posted November 20, 2013 Author Posted November 20, 2013 Obawiam się,że Kast by nie odpuściła turlającej się oponie :D Quote
phase Posted November 20, 2013 Posted November 20, 2013 Robokalipsa napisał(a): Chyba sama sobie kupie... na specjalne okazje :cool3: haha :roflt: Robokalipsa napisał(a): Przyszły nam dzisiaj szelki do WP :multi: Pasują idealnie i jeśli jutro pogoda dopisze to idziemy na pierwszy testowy spacerek z oponką :cool3: Dzisiaj niestety nie rozpieszcza-mokro ,zimno i mżawi :shake: A mi się nie uśmiecha zmoknąć w lesie a później nieść na plecach ubłoconą oponę :D Oooo jestem ciekawa jak dziewczyna sobie radzi. :) Z niecierpliwością czekam na fotki. ;) To jak u mnie, jest obrzydliwie na dworze i to już od miesiąca jak nie dłużej. :( Quote
Robokalipsa Posted November 20, 2013 Author Posted November 20, 2013 :eviltong: ............................................. Póki co szelki jej śmierdzą :D Mało ich nie wciągnie nosem tak niucha. Ciągnęła już raz oponę na guardach dla sprawdzenia jak reaguje na "dodatkowy ogon" . 5min rozkojarzenia a potem ,aż biegła z oponką i była zadowolona z takiej formy spacerku :) Więc myślę,że treningi wejdą na stałę w nasze życie, a i mi się przy okazji przyda trochę ruchu :D Będziemy po lesie biegać razem :loveu: Quote
Robokalipsa Posted November 20, 2013 Author Posted November 20, 2013 Ogłaszam wszem i wobec ,że skusiłam się na Barf'a :D Narazie pomalutku będziemy próbować ;) Quote
agutka Posted November 21, 2013 Posted November 21, 2013 kurde ostro się bierzecie do roboty- szelki , barf toć to maszyna będzie niedługo ;) my już drugi tydzień na surowym ale sucz cały czas głodna jest na tym jedzeniu :mad: Quote
Majkowska Posted November 21, 2013 Posted November 21, 2013 Ale fajnie :) A jak namawiasz ją żeby ciągnęła równomiernie? Bo ja kiedyś Waldkowi też przyczepiałam różne przedmioty do ciągnięcia - przeważnie to pomagał mi ściągać z lasu różne korzenie itd, ale on tak leci jakby piórko za sobą ciągnął... :D Quote
Robokalipsa Posted November 21, 2013 Author Posted November 21, 2013 agutka kochana,taki jest plan - dobre odżywianie + sport. Będzie biegała z oponą i też raz na jakiś czas z łańcuchem na szyji,coś w rodzaju obroży ze sztabkami tyle,że własnego pomysłu :D Ja przy okazji równo z nią będę biegi uprawiać :D Nie chcę z niej robić żylastego pita ale chciałabym żeby się trochę żeźbiła :loveu: A ile jej dajesz jedzonka na dzień? Mi dla Kastora wychodzi 660g dawki dziennej. I myślę ,że przy wysiłku będzie tyle jadła lub jeszcze więcej to wtedy zmienie jej z 3% masy ciała na 4%. A no i pewnie sporo przytyje w ciągu pierwszych 3 miesięcy Barf'u. Możemy się wymieniać spostrzeżeniami ,ja bardzo chętnie ;) A właśnie ,w jaki sposób Ledę przestawiałaś? "Książkowo" czy inaczej? Majkowska ona pierwsze 10 min nie łapała rytmu a póżniej to już równiutko. Ja jej w sumie tez pomogłam bo narzuciłam tempo i nie dałam jej wybiegać przed siebie. Jestem z niej bardzo zadowolona bo szybciorem załapała jednostajny ruch :loveu: Dowal Waldkowi więcej ciężaru to nie będzie mu łatwo tak fruwać :diabloti: Quote
Pani Profesor Posted November 21, 2013 Posted November 21, 2013 Możemy Waldkowi zainstalować Patryka w koszyku na grzbiecie :diabloti: jest dosyć wygodnicki, więc świetnie się poczuje w roli królewny :diabloti: Quote
agutka Posted November 21, 2013 Posted November 21, 2013 ja wcześniej zaczęłam od surowego mięsa i to był mój błąd bo sraczka na wysokości lamperii ;) na niebieskim doradziły mi laski żebym zaczęła od żołądków z treścią ponieważ pies był tylko na suchej i jej brzuszek nie miał odpowiedniego ph w żołądku dlatego takie cyrki z kupą . Teraz wcina mięcho aż jej się uszy trzęsą , obecnie dawałam 35 deko mięsa plus starte warzywka i czasem jabłko , chyba dawkę trochę powiększę bo glizda cały czas głodna i monitorować czy w szerz nie idzie ;) Leda od jakiegoś czasu bączyła i to od karmy średniej jak i z górnej półki , ciągle miała wielki brzuch a po pierwszym dniu barfu wszystko ustąpiło:crazyeye: także już wiem że na trawienne przypadłości to naturalny lek. Barf podaję ze względu na grzyba -może pomoże zregenerować skórę no i na rozrost mięśni bo ona ma fajną rzeźbę ale rozrost mięśni stanął w miejscu :mad: czy będziesz podawać wypełniacz w postaci ryżu czy czegoś innego? Quote
Robokalipsa Posted November 22, 2013 Author Posted November 22, 2013 (edited) Ile Leda waży? Może Ty jej za mało dajesz po prostu :) 350gr mięsa na dzień to mi się wydaje że duzo za mało.. Jeśli normalnie z ryżem je i jest ok to dawaj ;) . Nie może być ciągle głodna bo zacznie sobie szukac sama żarcia. Ja na początku surowym a póżniej stopniowo równiez spróbuję wprowadzić ryż. Jak się uda to będzie jadła ryż + surowe. Jeśli przyswajanie się nie zmieni to będzie miała zapełniacz na 100% A długo dawałas Ledzie żwacze? Ja zamówiłam tylko kg..Bo zabrakło na sklepie :/ Więc podzielę jej na 3 dni.. po 330gr najwyżej się troszkę przegłodzi. Trudno,a za tydzień domówię z 7 kg żeby mieć już na zaś. Edited November 22, 2013 by Robokalipsa Quote
Recommended Posts