Pani Profesor Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 tadaaam, zaliczone. pierwsze w życiu oszczekanie przez asta! :) ale to Patryk zaczął :angryy: ja się czasami zastanawiam nad jego instynktem samozachowawczym... :D a tak na marginesie,to obróżki z KudłatyArt są trochę droższe, niż z DogStyle, ciekawe jak z ich jakością w porównaniu do tych drugich...? Batmany też mi się nieziemsko podobają :loveu: a szukam dla Pata jakiegoś zestawu konkretnego, bo ma dziadowską smycz i dziadowską obrożę, kupowaną w ciemno na szybko w markecie, bo nie wiedziałam, po jakiego psa jadę do schronu :) Quote
Robokalipsa Posted November 4, 2013 Author Posted November 4, 2013 Majkowska napisał(a):Kropcia, Kajtuś, Łatek pewnie też na liście - ciekawe co z Amorkiem :diabloti: Dlaczego właściwie Cię irytują? Bo co 2 pies na osiedlu tak był wołany. Masakra :placz: Amorek może być,nie słyszałam jeszcze takiego imienia u psiaka. Takie romantyczne :loveu: Quote
Robokalipsa Posted November 4, 2013 Author Posted November 4, 2013 Profesor kudłate batmalny najlepsze jakościowo. Mocna ,wygodna ,nie szmaci się,nie rozciąga i najważniejsze - super wygląda. Jest z taśmy a wzorek na niej, więc podejrzewam ,że dłuuuugo będziemy ją miały. Bo tych bawełnianych szmatek jak furkidz już nie kupię (noooo chyba że się skuszę na opcję z łańcuszkiem ,bo pół zacisk masakrycznie się wyciera),mam 4 z czego tylko 2 wyglądają ok. Hm dostał ripostę od asta :D Podejrzewam ,że Kasta również chętnie by go poczęstowała kilkoma "wyzwiskami". Dziewucha ma teraz ciężki czas ,gdyż upragniona cieczka dziś zaczęła.. kapać :D W końcu. A z wariatką nie idzie wytrzymać. Tu się listka wystraczy albo krzaczka,wyjącego wiatru, ucieka przed zaparkowaną przyczepką ale za chwilę czai się ,żeby ją upitolić w oponę :D Ogólnie chodzi po osiedlu nastroszona i udaje posokowca hahah nos w trawie i to tak głośno furka ,że nie jednokrotnie przechodnie się śmiali,że prosiak orzechów szuka :evil_lol: Quote
Oscar Patric Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 super mała się rozwija,śliczniutka jest:loveu: Quote
Majkowska Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 Robokalipsa napisał(a):Bo co 2 pies na osiedlu tak był wołany. Masakra :placz: Amorek może być,nie słyszałam jeszcze takiego imienia u psiaka. Takie romantyczne :loveu: A ja słyszałałam. I to nawet często... Kiedyś była nawet gadka z jednym właścicielem "jak pana piesek się wabi?" -"Amorek" - " ooo mój też " Niech żyje oryginalność :lol: Quote
Pani Profesor Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 [quote name='Robokalipsa']Profesor kudłate batmalny najlepsze jakościowo. Mocna ,wygodna ,nie szmaci się,nie rozciąga i najważniejsze - super wygląda. Jest z taśmy a wzorek na niej, więc podejrzewam ,że dłuuuugo będziemy ją miały. Bo tych bawełnianych szmatek jak furkidz już nie kupię (noooo chyba że się skuszę na opcję z łańcuszkiem ,bo pół zacisk masakrycznie się wyciera),mam 4 z czego tylko 2 wyglądają ok. Hm dostał ripostę od asta :D Podejrzewam ,że Kasta również chętnie by go poczęstowała kilkoma "wyzwiskami". Dziewucha ma teraz ciężki czas ,gdyż upragniona cieczka dziś zaczęła.. kapać :D W końcu. A z wariatką nie idzie wytrzymać. Tu się listka wystraczy albo krzaczka,wyjącego wiatru, ucieka przed zaparkowaną przyczepką ale za chwilę czai się ,żeby ją upitolić w oponę :D Ogólnie chodzi po osiedlu nastroszona i udaje posokowca hahah nos w trawie i to tak głośno furka ,że nie jednokrotnie przechodnie się śmiali,że prosiak orzechów szuka :evil_lol: o, to dobrze, że mi powiedziałaś, to zobaczę te Kudłate obróżki, bo właśnie celowałam w Furkidz albo Dogstyle, te ostatnie mają najfajniejsze imho... szkoda, że właśnie z Dogstyle nie masz, bo na tej opinii mi najbardziej zależy i też chcę półzacisk :) a odnośnie chrumkania, to Waldek Majkowskiej też tak fuka śmiesznie jak dzik :D strasznie to urocze [quote name='Majkowska']A ja słyszałałam. I to nawet często... Kiedyś była nawet gadka z jednym właścicielem "jak pana piesek się wabi?" -"Amorek" - " ooo mój też " Niech żyje oryginalność :lol: nigdy nie znałam żadnego Amora, to tak odnośnie pospolitych psich imion :cool3: za to Cezarów znam kilka, Brutusów też i Aresów przede wszystkim, a Amor jakoś mnie ominął w karierze :D Quote
Pani Profesor Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 aaaa, i jeszcze coś - jakiej szerokości są te obróżki na Kaście? bo zastanawiam się nad 3cm dla Patryka i nie wiem, czy nie będzie za szeroko na jego lichą szyjkę ;) Quote
Robokalipsa Posted November 5, 2013 Author Posted November 5, 2013 [quote name='agutka']bierzesz pod uwagę sterylkę? Obowiązkowo i bez dyskusyjnie -- tak Dlatego tak czekałam. Miałam nadzieję na cieczkę w wieku 7 mieś i w zapewne dzisiaj by była juz po ciachaniu lub oczekiwała. Nie będę się rozpisywać na temat zalet sterylki ;) o tym wiemy oby dwie. A suką hodowlaną nie będzie i nie chciałam żeby była,po co mam jej ciało niszczyć, a i mam dość osób ,które już potrafią pytać kiedy szczeniaki.. I "tłumaczenia" mi,że ast musi mieć szczeniaki 1 raz w życiu bo inaczej jej od*******i :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: Szok ogólnie,że nadal taki ciemnogród panuje [quote name='unikatowydiament']super mała się rozwija,śliczniutka jest:loveu: Dziękujemy ;) [quote name='Majkowska']A ja słyszałałam. I to nawet często... Kiedyś była nawet gadka z jednym właścicielem "jak pana piesek się wabi?" -"Amorek" - " ooo mój też " Niech żyje oryginalność :lol: Nigdy nie słyszałam "Amorków" ,najczęściej jakieś Miki Maxie Sonie Pusie Brutusy. Co do oryginalności to właśnie taki przypadek ,że są na tox 2 suki ast - Kasty + moja... :roll: [quote name='Pani Profesor']o, to dobrze, że mi powiedziałaś, to zobaczę te Kudłate obróżki, bo właśnie celowałam w Furkidz albo Dogstyle, te ostatnie mają najfajniejsze imho... szkoda, że właśnie z Dogstyle nie masz, bo na tej opinii mi najbardziej zależy i też chcę półzacisk :) a odnośnie chrumkania, to Waldek Majkowskiej też tak fuka śmiesznie jak dzik :D strasznie to urocze Mi się też podoba to jej chrumkanie hehe A najfajniej jest jak idzie ludź a psa nie widzi tylko słyszy hahahah :diabloti: Kochana Kasty najwęższa jaką ma to zacisk - łańcuszek w paseczki z furkidz 3cm. Kudłaty to 4,5cm :razz: Quote
Majkowska Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 Czemu śmiejecie się z mojego Warchlaczka ? :lol: A Kasty w astach też spotykałam ;D A Apolla spotkałyście? Powiem szczerze że m. in go dlatego tak prędko zmieniłam bo miałam ogromny uraz do imienia. Znałam kilka Apollów i ich właściciele mieli coś nie tak, jarali się tym imieniem jak diabli, że to taki bóg piękności itd... Pomyślałam że jak mam mojemu psu trajkotać Apollo to już wolę mu dać Kropek albo Buruś... Quote
Pani Profesor Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 Robokalipsa napisał(a): Kochana Kasty najwęższa jaką ma to zacisk - łańcuszek w paseczki z furkidz 3cm. Kudłaty to 4,5cm :razz: o cholerka :cool3: to może przesadziłam z tymi 3cm, skoro to na Kastę szerokość :cool3: Majkowska napisał(a):Czemu śmiejecie się z mojego Warchlaczka ? :lol: A Kasty w astach też spotykałam ;D A Apolla spotkałyście? Powiem szczerze że m. in go dlatego tak prędko zmieniłam bo miałam ogromny uraz do imienia. Znałam kilka Apollów i ich właściciele mieli coś nie tak, jarali się tym imieniem jak diabli, że to taki bóg piękności itd... Pomyślałam że jak mam mojemu psu trajkotać Apollo to już wolę mu dać Kropek albo Buruś... nigdy nie słyszałam, ale jest pretensjonalnie takie trochę :D ciężko zawołać, APOLLLLLLO :D a tak to rykniesz WALDEMAR! i się robi bardziej swojsko :D Quote
Robokalipsa Posted November 6, 2013 Author Posted November 6, 2013 Majkowska Kto się śmieje z Waldusia :siara: Apolla nie słyszałam ;) Ale widzisz jakie dostojne imona mają nasze psiury - Gloria i Apollo haha święta i bóg :D Profesor spokojnie,na Kaście 3 cm licho wygląda :diabloti: I powiem Ci że nawet Yorki paradują w 3cm ;) Wyglądają bardzo fajnie według mnie. Lepiej niż w kokardkach koralikach cyrkoniach itp :roll: Quote
Majkowska Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 [quote name='Pani Profesor'] :cool3: nigdy nie słyszałam, ale jest pretensjonalnie takie trochę :D ciężko zawołać, APOLLLLLLO :D a tak to rykniesz WALDEMAR! i się robi bardziej swojsko :D O tototo, pretensjonalne. Drażnią mnie takie imiona jak diabli :D A jak ryknę jeszcze jakiś epitet dodatkowy po "Waldemar" to jest jeszcze bardziej swojsko :D [quote name='Robokalipsa']Majkowska Kto się śmieje z Waldusia :siara: Apolla nie słyszałam ;) Ale widzisz jakie dostojne imona mają nasze psiury - Gloria i Apollo haha święta i bóg :D No czasem są uśmieszki jak psa wołam :D Moja hodowczyni nazywa mioty tylko imionami greckich bogów także szans nie było inaczej. Mialam brać Amora, ale wyszło jak wyszło ;) Hehe Gloria mi się akurat bardzo podoba,tymbardziej w obliczu amstaffki :D To takie słodkie ;) Quote
Robokalipsa Posted November 6, 2013 Author Posted November 6, 2013 Szkoda tylko ,że dziewucha się nie utożsamia z imieniem :diabloti: A co się dowiedziałam ostatnio,że suka między którą wybierałam to ostoja spokoju ,łagodności i karności... Haha ,że tez mnie się taki szatan spodobał :eviltong: Quote
Robokalipsa Posted November 11, 2013 Author Posted November 11, 2013 [FONT=comic sans ms]Listopadowa aktualizacja [/FONT]:cool3: Quote
Robokalipsa Posted November 11, 2013 Author Posted November 11, 2013 (edited) [FONT=comic sans ms]I jeszcze [/FONT]:eviltong: Edited November 11, 2013 by Robokalipsa Quote
Pani Profesor Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 jaka ślicznota :loveu: kocham :loveu: Quote
Majkowska Posted November 11, 2013 Posted November 11, 2013 piękne foty, jaka ona kochana :D A do czego ona tak skacze? Ja bym się bała że mi zęby powybija :D Pamiętam jak w schronisku bawiłam się z amstaffką patyczkiem i zamiast na kiju powiesiła się na mojej ręce. Ale mi krwiak wyskoczył.... Chyba z miesiąc go miałam :D Quote
Robokalipsa Posted November 11, 2013 Author Posted November 11, 2013 Dziękujemy :lol: Ona tak skacze "po buziaka" albo po cokolwiek co jest fajne do zabawy. Nie tyle na jej pysk trzeba uważać co na łapy bo jak skrobnie pazurem z wymachu to :placz: Quote
agutka Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 moja nie skacze tak wysoko ale także ma niekontrolowane ruchy i potrafi zębami złapać:roll: kiedyś mnie w nos dziabnęła i chodziłam przez tydzień z obdartym czerwonym kinolem... Quote
Pani Profesor Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 a ast mojego TŻ-ta był taki delikatny, że aż się chciało bawić :D wywalał się kołami do góry, otwierał paszczę aligatora (był porządnie zbudowany :cool3:) i brał moją rękę do tej paszczy, a następnie żuł z warkotem :loveu: nigdy nie miałam nawet śladu, ale z kolei labrador jak wyskoczy po buziaczka, to...ehh :roll: Quote
phase Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 http://imageshack.us/a/img202/4190/khx2.jpg W O W !!! Jeszcze te "podbite" oczy :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
qmu Posted November 12, 2013 Posted November 12, 2013 ale ona fajnie skacze :) Moja to ciezko naklonic zeby podskoczyla, nie wiem dupsko ma za ciezkie czy jak? jak na ludzi to skacze a jak ma skoczyc do kija to juz tak niezbyt zad oderwac od ziemi. Wtedy siedzi sie gapi i czeka az badyl gdzies poleci zeby mogla juz go gonic. A Diesel z kolei skacze, ale nie biega hahahaha Quote
Robokalipsa Posted November 14, 2013 Author Posted November 14, 2013 Pozówka :cool3: Paczaj Majkowska (nie)święta i walnięta też umie (prawie) jak Walduś :evil_lol:: Szaleńcza gonitwa po czym poślizg i zagadka - patyczek widmo - Było widać ,że leciał ale gdzie spadł to już nie :diabloti: Quote
Pani Profesor Posted November 14, 2013 Posted November 14, 2013 Kasta :loveu: to taki typ asta, jaki kocham najbardziej - kluchowaty, zbity, potężny, a jak leci do Ciebie i macha ogonem, to zamiata doopinką na boki i biczuje po nogach :D :loveu: Quote
Recommended Posts