Kaaasia Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 Super focisze :loveu: Cytować nie będę bo za dużo mi sie podoba ;) Quote
Robokalipsa Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 Kaaasia napisał(a):Super focisze :loveu: Cytować nie będę bo za dużo mi sie podoba ;) Dzięki :loveu: Quote
Robokalipsa Posted October 21, 2013 Author Posted October 21, 2013 Jeśli macie facebooka to bardzo prosimy o głos ,możemy wygrać legowisko Rogza :D https://www.facebook.com/photo.php?fbid=459160464202222&set=a.450501765068092.1073741829.450205855097683&type=1&theater Quote
gops Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 [quote name='Robokalipsa']Jeśli macie facebooka to bardzo prosimy o głos ,możemy wygrać legowisko Rogza :D https://www.facebook.com/photo.php?fbid=459160464202222&set=a.450501765068092.1073741829.450205855097683&type=1&theater Ten konkurs nie jest na lajki :) Świetnie jej w batmanach ! Quote
gops Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 Robokalipsa napisał(a):Serio? :oops: Tak :lol: Spójż dokładnie jak tam piszę , założyciele strony wybierają . Quote
qmu Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 tez wyczytalam ze to oni sobie wybieraja ... zrobic wam konkurencje ? heheheh Quote
Robokalipsa Posted October 21, 2013 Author Posted October 21, 2013 gops napisał(a):Tak :lol: Spójż dokładnie jak tam piszę , założyciele strony wybierają . No to suchar :roll: Ale dzięki za info :D Quote
Robokalipsa Posted October 21, 2013 Author Posted October 21, 2013 qmu napisał(a):tez wyczytalam ze to oni sobie wybieraja ... zrobic wam konkurencje ? heheheh A czemu nie :diabloti: Dawaj dawaj i to szybko ,chcę tam zobaczyć Negruchę i Diesla :loveu: Quote
Majkowska Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 Gloria jest przepiękna !! Jeśli ona już tak imponująco wygląda to nie wiem co będzie jak dorośnie ;) Amber też fajna - jakie między nimi jest pokrewieństwo ? Quote
Robokalipsa Posted October 21, 2013 Author Posted October 21, 2013 Dzięki :) Mam nadzieję ,że wyrośnie z niej maszyna taka jak jej mamuśka :loveu: Pokrewieństwo żadne :D Tylko przydomek i hodowca ten sam ;) Quote
Robokalipsa Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 Dziś fotki nie - psie :p Mój Eryk na placu zabaw z chłopcem umówmy się = X: X otwiera soczek w kartonie i wywala papierek z rurki do piasku. Na co mój syn z mega oburzeniem E: Ej chlopczyku wyrzyciłeś papierek X: (...) E: Chłopczyku Ty słyszysz?! Wyrzuciłeś tu papierek a tak nie wolno X nadal bez odpowiedzi E: No zobacz! (tu podnosi tę nieszczęsną folijkę i macha nią X przed oczami) Wyrzuciłeś papierek z soku! Nie wiesz ,że się wyrzuca do śmietnika?! O tam! Żebym ja to ostatni raz widział.. Dobra? X: (...) + oczy jak 5zł E: No! Po czym podreptał zamaszyście do śmietnika i wyrzucił papierek :evil_lol: Mój bohater czystej piaskownicy : + Quote
Pani Profesor Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 ale czapa :D ale bym popylała na zajęcia w takiej :D Quote
Robokalipsa Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 Dzisiejsze wygibasy z 13 tyg amstaffką Jaffą. Identyczne temperamenty ,więc zabawa wysmienita. Pomijając fakt,że przez pierwsze 5-10 min Kasta chciała zeżreć maleństwo.. I to na poważnie :mad: Już myślałyśmy ,że nici z ich znajomości . Quote
phase Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Chciała zeżreć, bo miała dość młodej? Świetna dziewczyna! I ten kolorek http://imageshack.us/a/img850/5017/buni.jpg Quote
Robokalipsa Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 Nie nie - chciała ją zeżreć zanim ją w ogóle powąchała :eviltong: A później to wariowały prawie do upadłego Quote
qmu Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 Jaffa swietna, a z tego co widze to z Kastuchy calkiem niezla opiekunka :) Ciekawe jak to bedzie jak podrosnie czy sie nadal dziewczyny beda lubic, bo to roznie bywa... Ale nie ma co gdybac swietnego kompana spacerkow bedziecie mialy :) Quote
Majkowska Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 Taką słodzinkę chciała zjeść ? Aż jej na grzbiecie jeż został :P Quote
Robokalipsa Posted October 25, 2013 Author Posted October 25, 2013 Stwierdzam wszem i wobec ,że moim psom odjebało :angryy::angryy: Kasta rzuciła się dziś ze wściekłym ujadaniem na suke astke pod lasem (ale w sumie tamta ruszyła pierwsza i bez smyczy,więc tłumaczyłam to "obroną własną") Ale 10 min temu to tragedia,wzięłam dwa psy razem na szybkie siku na osiedlu.. Szedł facet z goldenem z którym obydwoje sie bawili jakiś czas temu. Ale dzisiaj widocznie żaden nie chciał się bawić :shake: No i jazda.. Kasta skrzek na całe osiedle i udało jej się goldena kłapnąć w pysk a Biały skorzystał z okazji ,że trochę luźnej smyczy dostał.. I heja na goldena.. Efekt taki ,że ma dziure w łapie i teraz lezy i się ciamka a Kasta s*******ila do klatki.. Oczywiście wszystkie psy były na smyczach tyle ,że golden się zaplątał w moją i nie miałam jak Białasa zdjąć z niego bo z tą pizdą się siłowałam.. A facet hm.. Bynajmniej nie próbował wchodzić między psy.. Ciekawe czy goldenek ucierpiał :-( Więc tak ,poddaję się i Kasta ląduje w kagańcu i kolczatce na amen + ostra musztra z posłuszeństwa.. Wiem ,że kolczatka to objaw bezsilności ale jako narzędzie szkoleniowe niestety będzie.. Nie ogarnie jej na obroży a kantar drze jej morde do krwi.. A Biały.. Biały bez niej jest aniołem.. Nawet nie spojrzy na innego psa. Ta idiotka mała nakręca zadyme.. :-( Co zrobiłam źle ,że nagle stała się tak agresywna :???: No dosłownie z dnia na dzień :-( Jeszcze 3 dni temu bawiła się z yorkiem,wcześniej z innymi psami i nie było nawet szczeku.. Myślałam ,że udało się zażegnać problem :-( A tu takie coś.. Jestem załamana i chce mi się poprostu ryczeć.. Nie chcę mieć opinii osoby ,która ma asta dla szpanu,nie chcę ,żeby moja suka miała łatkę agresywnej.. O rany :placz: Sory za wulgaryzmy ale kurcze jeszcze się trzęsę.. Quote
Majkowska Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 nie martw się. To tylko psy,choć wiadomo takie sytuacje są. Pracuj nad tym, a dacie radę. Może to tylko okres przejściowy w dorastaniu? Psy w stadzie są silne odważne i nakręcają jeden drugiego, zawsze tak jest. Quote
gops Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 Pies dorasta , to niestety nie rzadkie że w taki właśnie sposób . Praca, praca, praca i ogarniesz ją , powodzenia! Quote
Robokalipsa Posted October 25, 2013 Author Posted October 25, 2013 Wiecie co martwi mnie ,że to dorastanie może utrwalić te złe zachowania. Mam nadzieję,że uda mi się to wyplenić całkowicie. Kurcze sterylizować ją chcę jak najszybciej ale ona nie ma nadal cieczki.. Tu już nie ma żartów No i pierwsze co to koniec ze wspólnymi spacerami ,będą chodzić osobno. Dzięki za otuchę :-( Lecę wybierać z mojej bogatej biblioteczki jakąś książkę z behawioru.. Może się w końcu moja kolekcja na coś konkretnego przyda.. Quote
agutka Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 kochana... cieczka się panience nie zbliża??? to jest pierwszy objaw nawet u najgrzeczniejszych suczek ;) kolczata nie jest zła ale nie myślałaś o szkoleniu? konsekwencja inaczej dyscyplina powinna szybko rozwiązać problem ;) trzymam kciuki :) Quote
Robokalipsa Posted October 25, 2013 Author Posted October 25, 2013 No młoda ma.. prawie 9 mieś więc... chyba się zbliża :crazyeye: Myślisz ,że to może być "bodźcem"? Bardzo bym chciała żeby dostała teraz jakos,to za 2/3 miesiące pójdzie sterylka. Może ją to utemperuje choć odrobinę,a może wręcz przeciwnie .. zobaczymy Kolczatka będzie służyć jako narzędzie szkoleniowe/korekcyjne. Inne metody ma w d** Smaczki,zabaweczki,kantar (obciera i na dodatek nie działa) ,obroże zaciskowe i pół zaciskowe,zawracanie,siadanie i inne cuda.. Została kolczatka (która jest zła,bo ja naprawdę jestem przeciwnikiem,dlatego uważam że poniosłam porażkę wychowawczą,że muszę się z żelastwem "przeprosić")- "wyraźna" korekta + nagroda. Innego wyjścia nie widze. Oczywiście na spacery osiedlowe ,gdzie będzie okazja spotkać psa i właśnie ćwiczyć,ćwiczyć i ćwiczyć. Dalsze wyprawy na zwykłym sprzęcie bo nie wyobrażam sobie żeby pies biegał ciągle w kolcach a tym samym przyzwyczajał się ,że zawsze kłuje Nie mam jak jej szkolić ,u mnie szkolenia są tylko w soboty a ja mam szkołę,którą muszę zaliczyć. Szkolenie będzie na wiosnę ze specjalistą,bo wtedy będę miała na to czas i pieniądze. Póki co będę ją sama korygować. W końcu nikt za mnie całej "brudej" roboty nie wykona. .. Quote
Recommended Posts