Beatkaa Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 (edited) [FONT=georgia]Znowu Olkusz…. Znowu szczeniak…. Znowu chory……. Mała Yoko(Bajka) już bezpieczna w DT dzięki Pani Edycie , naszej współorganizatorce , ale chora….Działanie było szybkie : przedwczoraj zdjęcie na FB przerażonej psinki w Olkuszu, błyskawicznie zorganizowany DT ,a dzisiaj mała opuściła schron….. Do samochodu wsadzam przerażoną , trzęsącą się sunię z podkulonym ogonkiem i pełnymi strachu zaropiałymi oczami…..Siedzi na podłodze i próbuje ze strachu schować się pod kocem, który dla niej przygotowałam….Przez[/FONT][FONT=georgia] całą drogę nie wydaje ani jednego dżwięku …..Sparaliżowana strachem…. Oczka brzydkie, przekrwione, zaropiałe… Miała jechać prosto do Dt , ale wizyta u weta staję się koniecznością….. Już w Sosnowcu sunia wymiotuje…. nie chcecie wiedzieć czym….. Pani doktor podaje małej leki na oczka i szampon do natychmiastowego użycia, bo sunia ma pchły i mnóstwo pchlich odchodów…. Skóra jest aż czarna…..Jedziemy do DT…. Sunia je i pije i ......widzimy,że natychmiast po jedzeniu ma biegunkę…..Straszną biegunkę, leci z niej woda... Z powrotem do weta…… Teraz już Yoko dostaje trzy zastrzyki, bo nie ma na co czekać , nie wiemy co to może być.W końcu prawie nic o niej nie wiemy , poza tym skąd została zabrana …….Sunia piszczy bo zastrzyki bardzo bolesne, szczypią , ale nie ma w niej cienia agresji…. Wtula się w Panią Edytkę, chyba wyczuwa dobrego człowieka…. Ponownie zawozimy ją do DT…. natychmiast zasypia , słabiutka, umęczona…. To jeszcze psie dziecko, ma może 3 miesiące, bardzo przerażone…..Dzięki Wam dostała szansę…..Proszę nie zostawiajcie jej teraz….. Wspólnymi siłami doprowadzimy ją do zdrowia i znajdziemy domek…. Dla osób chcących wspomóc sunię podajemy konto fundacji Mondo Cane , prosimy o wpłaty z dopiskiem Yoko. [/FONT] Wydarzenie na facebooku: https://www.facebook.com/events/523145137764146/ [FONT=georgia] Konto udostępnia Fundacja Mondo Cane:[/FONT][FONT=georgia] Fundacja MONDO CANE ul. Grodziska 13 96-321 Żabia Wola NIP 5291801195 konto Bank Pekao S.A. 58 1240 6348 1111 0010 4518 3305 zagranica : pay pal - fundacja.mondocane@gmail.com IBAN PL58124063481111001045183305 SWIFT:PKOPPLPW Dopisek Yoko Za wszystkie wpłaty Bardzo Serdecznie Dziękujemy!!!!![/FONT] WPŁATY NA MONDO CANE: ************************ 13.09 MAGDALENA K. 40 ARKADIUSZ P. 15 16.09 ALDONA T. 15,00 17.09 KAZIMIERZ M. 20,00 HANNA B. 120,00 JOANNA J. 25,00 JOLANTA K. 38,00 19.09 GRAŻYNA T.-W. 25,00 JOANNA K. 60,00 25.09 rach. 4/09/2013 -150,00 razem 208 zł Edited October 13, 2013 by Beatkaa Quote
Beatkaa Posted September 14, 2013 Author Posted September 14, 2013 Przeklejam z fb: "Yoko w samochodzie, skulona ze strachu...Próbowała schować sie pod kocyk, który przygotowałam....Przez całą drogę nie wydała ani jednego dżwieku...." "U Pani doktor w gabinecie była bardzo grzeczna, troszkę piszczała podczas bolesnych zastrzyków ale nie ma w niej cienia agresji...... Tuliła się do Pani Edyty... Wyczuła dobrego człowieka " Quote
Beatkaa Posted September 14, 2013 Author Posted September 14, 2013 (edited) Teraz obecnie Yoko ma zapewniony DT u pani Joli,który załatwiła pani Edytka :) "Moi drodzy, Yoko musi być leczona....Dostała krople do oczu, szampon leczniczy i trzy zastrzyki..... Jutro kolejna wizyta, kolejne leki.... Bardzo prosimy o wsparcie, bo DT jest bezpłatny ale za karmę i opiekę weterynaryjną, a mówiąc prawdę nie wiemy jeszcze co jej jest i jakie będą koszty...." PROSIMY O WSPARCIE :( Edited September 14, 2013 by Beatkaa Quote
Nadziejka Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 (edited) Przybieglam Beatko na wolanie Twoje :modla:do cudownej cudownej malizny ojejjj:placz::-(:-( żeby tylko udało się wszystko:modla::modla::iloveyou::iloveyou::iloveyou:pani Edytka - to jest może Edytka u której był Brajluszek? gdzie jest to dt , czy w Sosnowcu? sciskam ogromnie ogromnie za malenka ksiezniczunie ....co przeszla ......:bigcry::bigcry:przecież to miejsce nie powinno już istnieć ..tam w tym potwornym Olkuszu .....:shake::shake: rozsyłam po cudnych cioteczkach Edited September 14, 2013 by ewa gonzales Quote
cisowianka Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Jestem na zaproszenie na razie zapisuje bo muszę uciekać. Quote
Martika&Aischa Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Jestem i ja ....płakac się chce :( kochana maleńka :( Quote
teresaa118 Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Ciocia ewagonzales jest niesamowita. Znowu szuka pomocy dla biedactwa. Narazie jestem obecna i przygladam sie. Pozdrowienia Quote
Figunia Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Też przybiegam od Cioci Ewy. Znowu oczy sie pocą...Taka kruszynka biedniutka. Muszę iść, Sońka prosi na spacer, będę tu wracać. Quote
Beatkaa Posted September 14, 2013 Author Posted September 14, 2013 (edited) [quote name='ewa gonzales']Przybieglam Beatko na wolanie Twoje :modla:do cudownej cudownej malizny ojejjj:placz::-(:-( żeby tylko udało się wszystko:modla::modla::iloveyou::iloveyou::iloveyou:pani Edytka - to jest może Edytka u której był Brajluszek? gdzie jest to dt , czy w Sosnowcu? sciskam ogromnie ogromnie za malenka ksiezniczunie ....co przeszla ......:bigcry::bigcry:przecież to miejsce nie powinno już istnieć ..tam w tym potwornym Olkuszu .....:shake::shake: rozsyłam po cudnych cioteczkach Ewcia,Yoko jest u pani Joli na DT w Sosnowcu. Dziękuję cioteczki za przybycie.....sami na pewno nie damy rady :( Najświeższe wieści: "Malutka ma sie nieźłe,chociaz jeszcze utrzymuje sie rzadka kupka.Dzisiaj byłam z nią na kolejnej wizycie,dostała zastrzyki-antybiotyk i przeciwzapalny.Biedactwo płakało i tuliło sie do mnie.Cała droge niosłam ja na rękach bo nie chciałam stresowac samochodem.Mała boi sie wychodzic,paralizuje ja strach,od razu chowa sie po kątach.Przylepia do muru,włazi pod śmietnik.Nawet nie chce pomyśłec co ta malizna musiała juz przejsć.Do Pani Joli tuli się juz jak do mamusi.Została dzisiaj wykąpana,co tez było okropnym stresem.Dogaduje sie świetnie z psami,jest łagodna,grzeczniutka.Jutro idziemy na kolejną porcje zastrzyków" Edited September 14, 2013 by Beatkaa Quote
Gabi79 Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 O rany, jaka ślicznotka!!!!!! Dobrze, ze jest bezpieczna w DT Quote
cisowianka Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Trochę czasu minie zanim strach przejdzie, schron odciska swoje piętno chyba na każdym psie, u jednego będzie to strach u drugiego agresja. Bądźmy dobrej myśli, ja dopiero pod koniec miesiąca będę mogła podrzucić jakiś grosik. Quote
róża35 Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Biała ,z ciemną główką ,śliczna:loveu: Quote
Martika&Aischa Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 maleńka jest prześliczna. Z pewnością szybciutko znajdzie domek oby tylko zdrówko jej dopisało:( Quote
MALWA Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 Zapisuję się u maluszka..............poczytam później Quote
róża35 Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 Yoko,będzie chyba większą suczką.... Quote
Beatkaa Posted September 15, 2013 Author Posted September 15, 2013 Witam wszystkich i dziękuję za obecność :Rose: [quote name='malagos']Jak jej możemy pomóc?..... Ciociu na pewno pomoc finansowa,jakieś bazarki...a jak sunia dojdzie do siebie to wtedy ogłoszenia. Zobaczcie jak się tuli do pani Joli...:loveu: Quote
ania75 Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 Ale z niej słodziak - domek do którego trafi wygra los na loterii ;) Quote
Beatkaa Posted September 16, 2013 Author Posted September 16, 2013 [h=5]Moi Drodzy , nasza mała Yoko, ma przyjaciela :) To ten oto piękny owczarek :) Podobno, mimo różnicy w gabarytach, pięknie się razem bawią, a raczej to on zabawia Yoko, bo na pełną zabawę nasza mała jest jeszcze troszkę za słaba.....[/h] [h=5]Maleńka dostała wczoraj (15.09)ostatnią porcje zastrzyków i leków. Można powiedziec,ze wraca do zdrowia.We wtorek zostanie ponownie zakropiona na pchły i kleszcze oraz zaczipowanaJest cudownym,kochanym pieskiem,ale jeszcze potrwa zanim nabierze ufnosci. [/h] Quote
yolanovi Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 Śliczna kluseczka :) i jaka szczęśliwa w ramionach tymaczsowej opiekunki. sama słodycz:loveu: Quote
Recommended Posts