calessandra Posted October 16, 2013 Author Posted October 16, 2013 [FONT=Times New Roman]Dziękuje za opinię [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman] Ale temat od początku jest tak prowadzony by łatwo móc zweryfikować fakty [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman]Ale …. Mam pytanie, co jest złego w tym, że doświadczony hodowca, gdy znajduje świetną karmę nie dostępną w Polsce, sprowadza ją do obrotu i jeszcze poleca ?[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Czy jest bardziej uczciwie, ukryć taki fakt – to proste, wystarczy inne zdjęcia, inna skrzynka (darmowa), podpisy typu Zespół sklepu i … reklamować produkt właśnie tak, by się nie dało połączyć faktów ?[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Tu, ktoś musi informacji poszukać i ma podane wszystko by ją zweryfikować, a resztę oceni już sam. Oczywiście można to zrobić tak, by takiej możliwości nie było, ale czy jest to uczciwsze ?[/FONT] Quote
Floriska Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 Nie no pewnie, jakiś kawałek uczciwości w tym jest, tylko niestety bazujący na tym, czy człowiek będzie chciał doczytać, poszukać, rozwiązać ,,zagadkę" :eviltong: w większości przypadków na pewno nie. I pytanie, czy jak już się doszuka, to jak zareaguje na to odkrycie? W większości zapewne tak jak ja- początkowo chciałam kupić karmę później poczułam się zwyczajnie rozczarowana i oszukana. Wystarczyło dodać przy poście z tabelką, że w jakiś sposób jest się powiązaną z tą firmą, w jakiś sposób reklamuje czy chociażby zajmuje jej dystrybucją w Polsce- i już inaczej bym patrzyła na sprawę. Niemniej - pozdrawiam, a ocenę pozostawiam każdemu indywidualnie :) Quote
isabelle301 Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 Dokładnie - nikt nie ma nic przeciwko informacji otwartej - witam, jestem hodowcą BOS, i od niedawna zajmujemy się dystrybucjąw Polsce karmy x... polecam bo moje psy ją bardzo polubiły i zapraszam na stronę... tu podajemy linkę. Natomiast to co robisz calesandro to zwykły chwyt, nic wiecej. Ja już wogóle pomijam fakt niezgodności w opisach składu choćby karmy w wersji rybnej... pomijam fakt tej nieszczęsnej marchewki bogatej w jod (aby zaspokoić zapotrzebowanie dobowe na jod pies o wadze 40kg musiałby tej marchwi pożreć ze 20kg o ile nie lepiej)... ale opisujesz się tutaj jako osoba wykształcona, co to nie ty! a na stronie wszystko masz "ŚWIERZE" - dla ścisłości gdybyś jednak nie skumała o co biega poprawna pisownia to świeże. Mało tego - taki doświadczony hodoffca jak ty, z takim doświadczeniem nie wie czy jeżeli na usg wyszedł jeden płód to jest szansa na więcej... Nasza calessandra nie tylko na tym forum próbuje zamydlić oczka innym - na goldenowym robi dokładnie to samo Quote
calessandra Posted October 17, 2013 Author Posted October 17, 2013 [FONT=Times New Roman]Kiedyś był film pt: „Szpital na peryferiach” oto pewien cytat z niego „Gdyby głupota miała skrzydła latała by Pani jak gołębica” bardzo trafny prawda Isabelle301 ..[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Wiesz co podobno powiedział Sokrates? Takie sławne zdanie: Wiem, że nic nie wiem”, wiesz jak jest ono interpretowane ? Podpowiem: posiadanie wiedzy o własnej niewiedzy, czy braku doświadczenia – ta wiedza cechuje ludzi mądrych, doświadczonych, bo wynika z poznania ogromu wiedzy i doświadczeń, które dopiero uczą nas pokory wobec życia. Zadufanie w sobie cechuje ludzi, którzy dopiero liznęli wiedzy, ci którzy się w niej zagłębili nabrali pokory. [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]A to cytat:[/FONT] [FONT=Times New Roman]Czy ktoś ma doświadczenie, w 28 dniu potwierdzona ciąża niestety jednopłodowa, wet mówi, że może być więcej ale ... Tu moje pytanie czy u kogoś potwierdzono jeden płód a było więcej ?[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Rozumiesz słowo doświadczenie ? Czyli nie teoretycznie a faktycznie tak było. A wiesz co to jest statystyka ? To nauka, która pozwala nam obliczyć prawdopodobieństwo wystąpienia zdarzenia. Dzięki temu, możemy podjąć decyzję o dalszym toku postępowania. Może nie zdajesz sobie sprawy, ale hodowca musi myśleć analitycznie, tego wymaga genetyka. A na końcu proponuję rozróżniać teorię i wiedzę teoretyczną od praktyki.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Każdy mądry doświadczony człowiek, jeśli z czymś w swojej praktyce, osobiście się nie spotkał to…. skorzysta z praktycznych doświadczeń osób, które problemu praktycznie dotknęły. Ale jak na wstępie … by to pojąć trzeba mieć jedną cechę – mądrość. [/FONT] Quote
isabelle301 Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 [quote name='calessandra'] [FONT=Times New Roman]Wiesz co podobno powiedział Sokrates? Takie sławne zdanie: Wiem, że nic nie wiem”, wiesz jak jest ono interpretowane ? Podpowiem: posiadanie wiedzy o własnej niewiedzy, czy braku doświadczenia – ta wiedza cechuje ludzi mądrych, doświadczonych, bo wynika z poznania ogromu wiedzy i doświadczeń, które dopiero uczą nas pokory wobec życia. Zadufanie w sobie cechuje ludzi, którzy dopiero liznęli wiedzy, ci którzy się w niej zagłębili nabrali pokory. [/FONT][FONT=Times New Roman] [/FONT] Poznajesz swoją własną wypowiedź? "[FONT=Times New Roman]Psami zajmuje się od około 20 lat, od około 10 hoduje psy, o wiele dłużej szkole i pracuje z psami. Dorobiłam się sukcesów zarówno hodowlanych jak i sportowych. Moje psy – wszystkie – cechuje przede wszystkim zdrowie, dożywają przedziału wiekowego 16-18 lat w zdrowiu i świetnej kondycji. Obecnie moja najstarsza sunia 9,5 letnia biega za piłką, bryka, bawi się jak młody psiak. Przez te wszystkie lata nauczyłam się NIE SŁUCHAĆ wszelkiego autoramentu, naukowców i specjalistów od żywienia psów, ich poglądy zmieniają się średnio co trzy lata, co róż udowadniając inne teorie, w zależności od tego, kto im płaci." [/FONT] Jak się to ma do sławnego zdania Sokratesa? Aby cytować wielkich tego świata dobrze jest wiedzieć przy jakich okazjach to można robić i co najważniejsze rozumieć owe wypowiedzi. [quote name='calessandra'] [FONT=Times New Roman]A to cytat:[/FONT] [FONT=Times New Roman]Czy ktoś ma doświadczenie, w 28 dniu potwierdzona ciąża niestety jednopłodowa, wet mówi, że może być więcej ale ... Tu moje pytanie czy u kogoś potwierdzono jeden płód a było więcej ?[/FONT] [FONT=Times New Roman]Rozumiesz słowo doświadczenie ? Czyli nie teoretycznie a faktycznie tak było. A wiesz co to jest statystyka ? To nauka, która pozwala nam obliczyć prawdopodobieństwo wystąpienia zdarzenia. Dzięki temu, możemy podjąć decyzję o dalszym toku postępowania. Może nie zdajesz sobie sprawy, ale hodowca musi myśleć analitycznie, tego wymaga genetyka. A na końcu proponuję rozróżniać teorię i wiedzę teoretyczną od praktyki.[/FONT] Statystycznie to ja i mój pies mamy po 3 nogi... bardzo pomocne narzędzie. Statystycznie jeżeli ktoś miał przypadek, ze usg wykazało 1 płód a urodziły się 2 szczeniaki - powinnaś oczekiwać 1.5 szczenięcia w tej ciąży... Nie wiem jaki chcesz tok postępowania w takiej sytuacji przyjąć... Nie wiem jaki wogóle możesz tok postępowania przyjąć, czy urodzi się 1 czy 10 nie masz na to wpływu najmniejszego a twoim jedynym tokiem postępowania jest przyjąć poród i pilnować czy aby napewno suka będzie się dzieckiem/ dziećmi opiekowac nalezycie. [quote name='calessandra'] [FONT=Times New Roman]Każdy mądry doświadczony człowiek, jeśli z czymś w swojej praktyce, osobiście się nie spotkał to…. skorzysta z praktycznych doświadczeń osób, które problemu praktycznie dotknęły. Ale jak na wstępie … by to pojąć trzeba mieć jedną cechę – mądrość. [/FONT] A tu znowu kłania się Sokrates... Na temat przytoczonego cytatu z filmu - nie wypowiem się - nie oglądam durnowatych filmów...zamast tego wolę pogłębiać swoją wiedzę i edukować innych Quote
Recommended Posts