Sabina02 Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 agat21 napisał(a):To może rzeczywiście dla Nikusi najlepsze wyjście?? Ja tak mysle, bo pewnie musialaby czekac na ta operacje miesiacami... Mawi, ktory jedzie pierwszy, tez juz sporo czeka, a co dopiero Nika...:-( Quote
Rodzice Maciusia :) Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 A ja mam pytanie: ile kosztuje operacja niewidomego psiaka? Wzięłam małego ślepaczka i planujemy jego operację na własny koszt i chciałbym mniej więcej zorientować sie w cenie Quote
Sabina02 Posted June 8, 2007 Author Posted June 8, 2007 Rodzice Maciusia :) napisał(a):A ja mam pytanie: ile kosztuje operacja niewidomego psiaka? Wzięłam małego ślepaczka i planujemy jego operację na własny koszt i chciałbym mniej więcej zorientować sie w cenie Operacja zacmy psa schroniskowego kosztuje ok. 500 zl, bo lekarz pobiera tylko za koszty materialow, ale jesli jest to psiak prywatny, to dojdzie do tego koszt "robocizny" (nie wiem jaki). Mozesz wyszukac w necie Dr. Garncarza w Warszawie i napisac do niego e-mail z tym pytaniem... Quote
Ulka18 Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Jesli Pani zdecydowala sie na adopcje niewidomej Niki, to powinna skontaktowac sie ze schroniskiem, wylaczenie z panem kierownikiem Andrzejem Skowronem, mail : mtoz@neostrada.pl, mtoz1@tlen.pl. Tel. +17 583 15 32 Poczta schroniska oraz strona jest nieczynna z powodu awarii serwera. Ja nie mam zadnych mocy decyzyjnych w sprawach adopcji, moge jedynie pojechac i zrobic nowe zdjecia. Dogomaniaczki w Szczecinie znam, siostra Ariadny sprawdzala nam juz raz domek. Mam nadzieje, ze tym razem tez pomoze lub inne dogomaniaczki stamtad sprawdza domek.... Natomiast zupelnie nie widze szans na transport az do Szczecina...to jest ponad 750 km w jedna strone. Jak zroganizowac tak powazne logistyczne przedsiewziecie dla niewidomego, wystraszonego psa :???: Ostatnio udalo nam sie ze Stesknionym i grzecznosciowym transporcie do Legnicy dzieki AGAT21, ale to bylo tylko do Legnicy... To bedzie najgorszy kamien milowy do pokonania...:roll: Quote
Sabina02 Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 A moze ktos z dogomaniakow pomoglby w transporcie... Pomoglabym z kasa... Moge tez zapytac tej Pani czy bylaby sklonna odebrac ja chociaz moze w polowie drogi... Quote
Ulka18 Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 NIIKA pojechala dzisiaj do domu. Reno2001 czekala na nia w Tarnowie, gdzie dowiozl ja chyba pan kierownik (moze pan Wiesiek). Pojedzie z Reno do Lodzi, a jutro do Poznania, gdzie bedzie czekac na nia nowa pani. Drugi niewidomy pies czyli MAWI bedzie mial badanie wzroku we wtorek w Krakowie u dr Stefanowicza. Mam nadzieje, ze bedzie mozna zoperowac oczka Mawiego. Quote
Sabina02 Posted June 17, 2007 Author Posted June 17, 2007 Dziewczyny, trzymajmy kciuki za Mawiego! Quote
Ulka18 Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Niestety pan dr Stefanowicz nie dal szans Mawiemu na operacje :shake: Jego oczka sa za bardzo zaniedbane i zrosty sa za stare, zeby zoperowac. Zajrzyjcie na watek Mawiego zalozony przez Irenaka. Quote
Sabina02 Posted June 21, 2007 Author Posted June 21, 2007 Ulka18 napisał(a):Niestety pan dr Stefanowicz nie dal szans Mawiemu na operacje :shake: Jego oczka sa za bardzo zaniedbane i zrosty sa za stare, zeby zoperowac. Zajrzyjcie na watek Mawiego zalozony przez Irenaka. I co teraz??? :-( :-( :-( Czy on wogole nie widzi???? Trzeba bedzie mu szukac domku tak jak jest... Nika znalazla to i Mawi znajdzie... Quote
Ulka18 Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Sabinko, trzeba szukac Mawiemu domek juz teraz. Nie ma szans na operacje :shake: Wierze, ze domek sie znajdzie. Zajrzyj na watek Mawiego, tam sa super zdjecia i tekst na pierwszej stronie. Quote
Sabina02 Posted July 2, 2007 Author Posted July 2, 2007 Ulka18, czy jest szansa na operacje dla ktoregos z pozostalych niewidomych psiakow? Nika jednak nie skorzysta z tych pieniazkow z AFN, wiec czy bylby ktos w stanie zajac sie innym psiakiem i uzyc tych pieniazkow??? Quote
Ulka18 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Niewidomy piesek z b. 167 odszedl za Tęczowy Most ['] ['] ['] Wiadomosc od p.kierownika z wczoraj :placz: :placz: :placz: Pani Agnieszko mam dość przykre sprawy. Otóż w ostatnich dniach za Tęczowy Most odeszły trzy pieski. >> Wybieg 167 niewidomy piesek kremowy >> Malutki piesek z budy od Targumu te odeszły ze względu na starość. >> Najbardziej jest mi żal, że odszedł Garnek który miał rozległy wylew wewnętrzny. Bardzo szkoda gdyż miał wspaniałych opiekunów wirtualnych. Quote
Reno2001 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Takich wiadomości nienawidzę :-( . Śpijcie spokojnie kochane psiątka. Nie dane wam było odejść w kochającym domu...Żal... Quote
Sabina02 Posted July 9, 2007 Author Posted July 9, 2007 :-( :-( :-( A co bylo powodem smierci tego niewidomego pieska? Quote
Edi100 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Biedne niewidome Psiątka:-( Te, powinny mieć miłości znacznie więcej:-( :-( :-( Quote
Ulka18 Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 te odeszły ze względu na starość Z tego co wiem to piesek ze 167 mial juz swoje lata...pozat tym ostatnio byly u nas dosc poteżne burze, w ubieglym roku kilka psow przez to tez odeszlo... Quote
Sabina02 Posted July 21, 2007 Author Posted July 21, 2007 Bardzo dziekujemy Pitty za pieniazki przekazane na AFN dla niewidomych psow z Mielca!!!:Rose: Quote
Sabina02 Posted July 24, 2007 Author Posted July 24, 2007 I sa nastepne pieniazki na AFN dla niewidomych psiakow z Mielca! :multi: Tym razem od Urszula K. i od Seaside... Dziekujemy!!! :loveu: Quote
Nikki Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Jednak moje bazarki coś pomagają :cool3: Jeszcze dzisiaj wystawie kilka przedmiotów ;) Quote
Ulka18 Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Nikki, kazdy bazarek to wsparcie dla psiakow...ja na jednym bazarku zebralam prawie 150,- zl ...niedlugo bede wystawiac kolejne. Bez bazarkow byloby ciezko zebrac pieniadze. Z dobrych wiesci : niewidomy collie MAWI w dniu 19.8 jedzie do domu w Kedzierzynie Kozlu. Jeszcze tylko domek sprawdzimy i Mawi pojedzie. Quote
Sabina02 Posted August 12, 2007 Author Posted August 12, 2007 Ulka18 napisał(a):Z dobrych wiesci : niewidomy collie MAWI w dniu 19.8 jedzie do domu w Kedzierzynie Kozlu. Jeszcze tylko domek sprawdzimy i Mawi pojedzie. Nareszcie sie kochany doczekal! :loveu: Trzymam kciuki! Quote
Nikki Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 :multi: :multi: :multi: Sama radość patrzeć jak takie chore, starsze pieski znajdują domy!! Żeby tylko psince było dobrze w nowym miejscu :loveu: :loveu: Quote
Ulka18 Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Zostalo jeszcze kilka niewidomym pieskow, ale wierze, ze i one znajda domy... Quote
Recommended Posts