Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

*Iza* napisał(a):
Nie ma za co. Ja w końcu fanką jestem Harroldzika;) .
A tapeta jest w s p a n i a ł a . Jak będe miała kiedyś swojego yorka to nauczysz mnie zrobić taką?:razz: ;)

No no jestes kolejna jego fanka gdyz na osiedlu na ktorym mieszkam wszyscy go uwielbiaja.

A co do tapetki to moge nauczyc tylko nie mam zdolnosci do tlumaczenia wiec nie wiem czy cos zrozumiesz, ale jak bedziesz chciala to z checia zrobie dla ciebie tapetke z twoim przyszlym yorkusiem ;)

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

go|denk@! napisał(a):
No no jestes kolejna jego fanka gdyz na osiedlu na ktorym mieszkam wszyscy go uwielbiaja.

A co do tapetki to moge nauczyc tylko nie mam zdolnosci do tlumaczenia wiec nie wiem czy cos zrozumiesz, ale jak bedziesz chciala to z checia zrobie dla ciebie tapetke z twoim przyszlym yorkusiem ;)

Ale super :multi: :multi: :multi: ,tylko tego przyszłego yorka musze skombinować:evil_lol:

Posted

wow, ale świetna tapetka :loveu::loveu:

Tuffi w pazdzierniku skończy 5 lat i do tej pory tylko raz pływał w basenie i do tego jeszcze nie z własnej woli ... po prostu wpadł :evil_lol:
Był szczenoiorkiem , ja wiem , chyba ok.6-7 mcy, obserwował jak pańcio chlapie się w basenie ( jeszcze przed sezonem ) i sobie wskoczył , a nie przypuszczał ile tam wody...:cool3: od tej pory unika wody jak może ...:cool3:

Posted

[quote name='Magda_Miki']Jestem w końcu:p

Im dłużej się przyglądam Harroldowi to bardziej jest podobny do Gizma (psa kuzynki). Muszę poszukać fotki

Jak znajdziesz fotkę to wstaw bo ja w sumie nie widziałam psa który jest bardzo podobny do Harroldowatego.

[quote name='Alka'] wow, ale świetna tapetka

Tuffi w pazdzierniku skończy 5 lat i do tej pory tylko raz pływał w basenie i do tego jeszcze nie z własnej woli ... po prostu wpadł
Był szczenoiorkiem , ja wiem , chyba ok.6-7 mcy, obserwował jak pańcio chlapie się w basenie ( jeszcze przed sezonem ) i sobie wskoczył , a nie przypuszczał ile tam wody... od tej pory unika wody jak może ...

Dziękuje cieszę się, że tapetka Ci się podoba.

Harry pierwszy raz też nie wlazł do wody z własnej woli. Po raz pierwszy'wszedł' na zachęt - piłeczkę. Dzień był wtedy bardzo upalny i od tamtej chwili Harruś włazi do wody za każdym razem gdy może nawet do kałuży wlazie. A kiedyś to wszelkie kałuże, rzeczki, strumyczki, stawy, jeziora omijał szerokim łukiem.

I teraz fotecki. Wykorzystując fakt iż regulamin się troszeczke zmienił co do wielkości fot wstawiam większe. Nie są bardzo dobrej jakości gdyż są robione komórką.

Narazie wsjo jak znajde troche czasu wstawię jeszcze cosik

Posted

[quote name='go|denk@!']Jak znajdziesz fotkę to wstaw bo ja w sumie nie widziałam psa który jest bardzo podobny do Harroldowatego.

Znalazłam:cool3:

Lekko podcięty

Pod Mikusiem

Z Mikim

Mi się wydaję, że jest podobny tylko, że krótszy:p

Posted

No naprawde jest podobny. Nawet sierść ma taką lekko falistą jak Harry. Może to rodzina? Chociaż wątlpliwe bo ja mojego niestety kupiłam u pseudohodowczyni w Chorzowie która sprzedawała psiaki z rodowodem i bez a co ciekawe jest zarejestrowana w Związku Kynologicznym :angryy:. Oczywiście pani zapytała się czy psiak ma być z rod. czy bez. Niestety mój tata się uparł że nie chce mieć psa z rod. (nawet moje tłumaczenie że rasowy = rodowodowy nie pomogło), no ale cóż siła wyższa. Gdy pani 'chodofffczyni' usłyszała że psiak bez papierów to odrazu mówiła, że w sumie racja bo poco wystawy itd.
A jego rodzice rodowody mieli nawet je widziałam psiaki też widziałam, ale czy to pawdziwi rodzice tego już nie wiem.

Dzisiaj albo jutro będą new fotecki Harolda więc się przygotujcie:razz:

Posted

Przepraszam, że nie wstawiłam fotek ale Image Shack mi nie działa mam nadzieję, że chwilowo. Ale nie martwcie się bo wstawiam 'Harrusiowate' filmiki

http://s188.photobucket.com/albums/z62/Goldie93/?action=view&current=HPIM6640.flv
Harry skaczący przez oponki

http://s188.photobucket.com/albums/z62/Goldie93/?action=view&current=HaroldandEfendi021.flv
Komenda noga w wykonaniu Harry'ego

http://s188.photobucket.com/albums/z62/Goldie93/?action=view&current=HaroldandEfendi024.flv
Komendy noga - siad - zostań - do nogi

A z Harrusiowatych nowinek to jutro na 15.00 idziemy do fryzjera. I będę mieć łysolka w domciu. W sumie trochę mi żal tych długich kudełków, ale niestety sytuacje nas zmusza do strzyżenia psiaka bo jedziemy na wieś a tam pełno błota i bym psa nie doczesała.

Guest Agata_B
Posted

Jak go wyczeszesz to nie ma prawie wcale loczków....

...
śliczny :loveu:
Mi zawsze podobały się takie jasne yorki... zawsze takiego chciałam mieć.

Posted

Jeszcze raz muszę napisać, że Harry super wygląda! Szkoda tych długich włosków, no ale w końcu odrosną:loveu:

I jaki mądry! Myślałaś o jakimś kursie PT, albo agility?:cool3:

Posted

[quote name='Agata_B']Jak go wyczeszesz to nie ma prawie wcale loczków....
...
śliczny :loveu:
Mi zawsze podobały się takie jasne yorki... zawsze takiego chciałam mieć.

Wiem im miał dłuższe tym mniej loczków było a po pożądnym wyczesaniu to efekt widoczny na fotce.

No ja zawsze chciałam ciemnego yorka. Ale teraz nie chciałabym rzadnego innego tylko jasne (co nie zmienia faktu że ciemne mi się podobają)

[quote name='Pinczerek-Jacky']
U nas pogoda okropna a u was ?

A u nas w kratkę. Jedną godzinę leje i jest 15 stopni, a drugą godz. jest cudowna pogoda i 20 C.

[quote name='Magda_Miki']Jeszcze raz muszę napisać, że Harry super wygląda! Szkoda tych długich włosków, no ale w końcu odrosną

I jaki mądry! Myślałaś o jakimś kursie PT, albo agility?

Cieszę się, że Ci się podoba. A to co widać na tej 'długowłosej' fotce to rok zapuszczania z lekkimi podcięciami mojego wykonania.

A myślałam i to ile! Tylko moi rodzice nie chcą płacić za takie dziadostwo (tak oni na to mówią :roll: ). A o agillity to już jest gorzej. Bo i rodzice nie chcą i u nas w Katowicach toru nie ma w pobliżu (GOSTAR ma ale to za daleko i mój tata nie da rady mnie tam podwozić a sama nie wiem gdzie to jest).

I mam jeden filmik wczorajszy

http://s188.photobucket.com/albums/z62/Goldie93/?action=view&current=H010.flv

Za niedługo powinny być fotki jak mi necik nie nawali

Posted

Obejrzałam galeryjkę i jestem pod wrażeniem:loveu:
Piękny psiak a szatę ma cudną, mi nigdy nie udało się zapuścić takiej Baksymilianowi

A w nowej fryzurce bosko mu:loveu:

A i świetnie wyszkolony, ja sobie obiecałam że za mojego diabła się przez wakacje wezmę ale on się strasznie boi jak coś ma ćwiczyć a skakać przez nic nie chce chyba że innej drogi nie ma:shake:
Gratuluję psiaka:)