Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękujemy za odwiedzinki. U Lusi bez zmian, tak jak wczoraj i przedwczoraj.
No jedyna zmiana to ta, że kot rośnie w siłę, bo jest pojedzony i wyspany, i ma lekkie ADHD. Wchodzi dosłownie wszędzie, skacze po meblach. Dziś patrzę, a kot włazi z fotela na parapet, a potem, uwaga...zanim się zorientowałam, zeskoczył z tego parapetu, bo zobaczył muchę. Wylądował na plecach i dawaj, dalej gonić tę muchę. On chyba mysli, że jest niezniszczalny...niestety.
No i wybrzydza już przy jedzeniu.

Posted

[quote name='joanka40']Dziękujemy za odwiedzinki. U Lusi bez zmian, tak jak wczoraj i przedwczoraj.
No jedyna zmiana to ta, że kot rośnie w siłę, bo jest pojedzony i wyspany, i ma lekkie ADHD. Wchodzi dosłownie wszędzie, skacze po meblach. Dziś patrzę, a kot włazi z fotela na parapet, a potem, uwaga...zanim się zorientowałam, zeskoczył z tego parapetu, bo zobaczył muchę. Wylądował na plecach i dawaj, dalej gonić tę muchę. On chyba mysli, że jest niezniszczalny...niestety.
No i wybrzydza już przy jedzeniu.

arystokratka :eviltong:

Posted

Relacja przed pójściem spać: Luśka już śpi, nawet się do mnie przysunęła bokiem. Zastrzyk zrobiony na dwa ukłucia, bo tak nawiewa...ale wszystko wcisnęłam w kota. Tabletek już nie chce jeść, więc dostała utłuczona miksturę leków, lekko rozrobioną wodą, w strzykawce, prosto do ryjka - to jej nawet pasuje. To chyba tyle, reszta jak w poprzednie dni. Dalej przemieszcza się ciągnąć zad i załatwia bez kontroli. Pampersy w akcji, bo inaczej się nie da.
Zaczepia koty, które jej wyraźnie nie lubią i atakuje psa, który ją wyraźnie lubi. Po prostu nie wyciąga wniosków i ładuje się w kłopotliwe sytuacje.
Uważa się za kota zdrowego, bez ograniczeń, kocha jedzenie, spanie na łóżku i skoki na glebę, a reszta problemów jej nie dotyczy.
Nogę sobie znowu rozwaliła, tak więc odleżyna jest na stałe pod wysuszającym opatrunkiem z jałowych gazików. Dziś mi nie do śmiechu, marzy mi się potrójna dawka Prozaku, czy Prozacu i to natychmiast. Idę spać, bo już nic dzisiaj ze mnie nie będzie. Pozdrawiam wszystkich odwiedzających. Dobrej nocy.

Posted

Joanko - ja nieustannie podziwiam.
Wiem ile jest pracy i zajęć przy gromadzie zdrowych zwierząt a co dopiero z takim stadem jakie Wy macie, plus Luśka, która jak piszesz - uważa się za zdrowego kota, ale jest jak jest....
Pozdrawiam i życzę dużo sił.
I wyśpij się ;-)

Posted

Dajcie spokój Dziewczyny, z tym Prozakiem,to przegięłam. Wyspałam się i od razu świat wygląda inaczej.
Kolejny dzień z życia kota:
Kot jest dziś bardzo grzeczny, nie darł się o jedzenie, zjadł kulturalnie, to co dostał. Na noc nie zakładałam majtek, bo sporo w nich chodził w ciągu dnia. Rano miałam miłą niespodziankę, bo podłoga nie była szaleńczo zasikana, a tylko były 3 siknięcia.
Luśka chyba wreszcie doszła do wniosku, że jest na nas skazana i, że żaden lepszy człowiek jej się w chwili obecnej nie trafi i jest nawet miła.
Ponieważ jutro jedzie na wizytę, do lekarza, więc wycięłam jej dziś spilśnione futro za uszami, żeby nie było żadnych dredów.
Tak więc, przepraszam za te teksty z Prozakiem, aż mi głupio...:oops:.

Posted

[quote name='joanka40']Dajcie spokój Dziewczyny, z tym Prozakiem,to przegięłam. Wyspałam się i od razu świat wygląda inaczej.
Kolejny dzień z życia kota:
Kot jest dziś bardzo grzeczny, nie darł się o jedzenie, zjadł kulturalnie, to co dostał. Na noc nie zakładałam majtek, bo sporo w nich chodził w ciągu dnia. Rano miałam miłą niespodziankę, bo podłoga nie była szaleńczo zasikana, a tylko były 3 siknięcia.
Luśka chyba wreszcie doszła do wniosku, że jest na nas skazana i, że żaden lepszy człowiek jej się w chwili obecnej nie trafi i jest nawet miła.
Ponieważ jutro jedzie na wizytę, do lekarza, więc wycięłam jej dziś spilśnione futro za uszami, żeby nie było żadnych dredów.
Tak więc, przepraszam za te teksty z Prozakiem, aż mi głupio...:oops:.

Asiu nie nudzi Ci się z Lusieńką oj nie nudzi. Dużo dużo cierpliwości Ci życzę bo będzie na pewno jeszcze potrzebna ;) ale Ty dzielna kobietka i oaza spokoju na pewno dasz sobię radę :) i pamiętaj mój telefon dostępny 24 na dobę ;)

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Asiu nie nudzi Ci się z Lusieńką oj nie nudzi. Dużo dużo cierpliwości Ci życzę bo będzie na pewno jeszcze potrzebna ;) ale Ty dzielna kobietka i oaza spokoju na pewno dasz sobię radę :) i pamiętaj mój telefon dostępny 24 na dobę ;)[/QUOTE]
Bardzo dziękuję za propozycję dzwonienia w kryzysowych sytuacjach przez całą dobę :lol:. Całe szczęście, mogę Ci obiecać, że nie musisz się obawiać takowych telefonów. No najwyżej dwa razy dziennie, w rozsądnych godzinach :lol:.

Posted

[quote name='Beatkaa']Trzymamy kciuki z całych sił ;) A Ty Joasiu nie przepraszaj,nie masz za co :):) Pamiętaj my tu Cię zawsze wesprzemy :)[/QUOTE]
Dziękuję bardzo, Beatko.
Mam nadzieję, że doktor będzie miał pozytywne wieści dla nas. Kicia jest pełna życia, bawi się piłeczkami, długopisami, uwielbia wyglądać przez okno i wygrzewać się na słońcu. Sposób chodzenia zaakceptowała, choć próbuje stawać na czterech łapach. Największym problemem i to też nie dla niej,a dla opiekuna - jest niekontrolowane załatwianie się.
Dr Wróblewski mówił, że trzeba do 1,5 m-ca aby kręgi jako tako się zregenerowały. Wyliczyłam, że półtorej miesiąca kończy się na początku listopada, więc mamy dużo czasu.
Bardzo jestem ciekawa piątkowej wizyty i rokowań z katowickiej przychodni.
W każdym razie trzymamy za wizytę kciuki.

Posted

Już sama nie wiem, kto kogo atakuje: czy Luśka pozostałe koty, czy pozostałe koty Luśkę. Chyba rozwiązanie jest pośrodku. Na razie wszyscy nerwowi, bo mięso jeszcze jest gorące i potwory snują się głodne i wściekłe :motz:.

Posted

Już opisuję. Tak więc byłyśmy najpierw u dr Gierka, który bardzo pozytywnie ocenił stan Luśki, a konkretnie regenerację układu kostnego. Następnie zadzwonił do dr Olender z Tychów i ruszyłyśmy tamże. Kochane Dziewczyny:
* rokowania są bardzo dobre
* zwieracze zdaniem fachowca powoli przejmują swoją funkcję
* po wypadku samochodowym kicia ma stłuczoną miednicę oraz narządy wewnętrzne, stąd problem z załatwianiem i najlepiej gdyby leżała w łóżku pod pierzynką i się regenerowała :cool3:,
* Luśka dostała nawet syrop na uspokojenie ale oprócz syropku na kicię usypiająco działa pielucha, tak więc pampersowanie kota staje się koniecznością - przyspieszy regenerację nadwyrężonych narządów,
* a o takich skokach, jak ten wczorajszy z parapetu, to Luśka musi zapomnieć, bo niestety może sobie złamać kręgosłup :roll: i dopiero by było...
Już wstawiam tę wiadomość i piszę następną :lol:.

Posted

a mnie dosłownie głaz spadł z serca :mdleje::mdleje::mdleje:no i muszę pochwalic naszą Lusieńkę która oczarowała zarówno dr Gierka jak i dr Olender :lol: no i oczywiście nie mogę zapomniec o osobistych podziękowaniach bo podróżowanie z Lusią to czysta przyjemnośc ...Lusieńka tak pięknie śpiewa że radio do niczego nie było nam potrzebne ;)
Nasza kochana dzielna maleńka :loveu::loveu::loveu:

[B][COLOR=#0000ff]OGROMNE PODZIĘKOWANIA DLA DR GIERKA KTÓRY NIE WZIĄŁ OD NAS ANI GROSZA ZA WIZYTĘ I DR OLENDER KTÓRA POŚWIĘCIŁA ZARÓWNO NAM ;) JAK I KICI MNÓSTWO CZASU WSZYSTKO SPOKOJNIE I DOKŁADNIE TŁUMACZĄC :loveu::loveu::loveu: DZIĘKUJEMY !!!!!! [/COLOR][/B]

Posted

Na wyprawę pojechałyśmy we czwórkę: Martika, Ewcia Gonzales, Luśka i ja. Luśka w samochodzie zachowywała się jak opętana i Ewa próbowała choć trochę temu opętaniu zaradzić. Ale Luśka swoje wie i raczej w kwestii darcia jest niereformowalna.
Na dr Olender i dr Gierku Lusia zrobiła duże lepsze wrażenie, niż na nas w samochodzie :evil_lol:.
Luśka ma bogatą farmakoterapię, którą to będziemy kontynuować w ciągu najbliższych miesięcy.
Ponieważ kicia sika połowicznie, to raz dziennie będziemy próbować wyciskać sikura, żeby uruchomić rozleniwione połączenia nerwowe odpowiedzialne za działanie pęcherza.
Z leków będzie nadal w użyciu: Nivalin, steryd 5 mg /Encortolon/, wit. B complex, Rutinoscorbin, syropek na uspokojenie, parafina, żeby jelita zaczęły lepiej pracować /aktualne bobki nie przystoją kotu :razz:/ i [B]koniecznie obezwładniająca szaleństwa kota pielucha[/B] :diabloti:.
Dwa razy Luśka miała założoną pieluchę tak na długo, bo na 12 godzin i wydawało mi się, że po zdjęciu pieluchy kot lepiej chodzi ale byłam pewna, że mi się to wydaje. Okazuje się jednak, że tak długi wypoczynek doskonale regeneruje kota.