Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

o rany :( :( :( wydrukuje zdjęcia i wręczę moim Dąbrowskim studentom :( oby się biedaki odnalazły :(

Dzięki Marticzko.

Mam nadzieję, że się obaj ucieczkowicze znajdą.

Posted

Kopiuję z wątku poszukiwawczego:

Wydrukowałam dziś kolejne ogłoszenie.

Niestety zdjęcie jest czarno- białe.

Muszę zgrać ogłoszenie na pendrive /tak się chyba to nazywa/ i w poniedziałek polecę do jakiegoś punktu poligraficznego, żeby wydrukować ogłoszenie w kolorze.

Rozwiesiłam na:

1/ siatce ogródków działkowych, na Konopnickiej, rozmawiałam też z dwójką Działkowiczów

2/ na słupie przy Biedronce, na Konopnickiej

3/ u dr Wróblewskiego - powiedziałam Pani Doktor, że Misio ma nacięcie na uszku zrobione przez Doktora -też zwrócą uwagę

4/ Kaufland - na blankiecie sklepowym, bez zdjęcia

5/ słup na Osiedli Morcinka koło monopolowego i apteki

Jeszcze dziś przykleję dwa ogłoszenie na Łączącej i Kasprowicza.

No i trzeba czekać...

A, jutro jeszcze nakleję w Gołonogu.

No i jeszcze nakleiłam na słupie naprzeciwko CH POGORIA, przy przystanki autobusowym, skąd ludzie jadą na Korzeniec i Dziewiąty.

Posted

Chciałam bardzo podziękować AgusiP za zrobienie ogłoszeń na wielustronach internetowych, które zamieszczam poniżej:

Agusiu, bardzo, ale to bardzo dziękuję :)

Ja zamieściłam na stronach schronisk: Sosnowiec i Chorzów, Katowice nie mają takiej opcji, niestety...
Posted

Najgorsze jest to, że Misio niczym szczególnym się nie wyróżnia, tzn. ja go poznam wszędzie, ale dla innych osób jednym z wielu...

Ciągle myślę, co się z nim stało. Powinien wrócić sam.

Zniknął o 2 nad ranem, a od 7 rano już wstał mój mąż i sprawdzał, czy go nie ma...

Nie wiem co się wydarzyło w ciągu tych pięciu godzin, kiedy ludzi na ulicach prawie nie ma, ruch samochodowy praktycznie ustaje...no sama nie wiem...

Posted

A zdarzało mu się już kiedyś gdzieś tak zniknąć?

Joanko, bardzo, bardzo współczuję....

Jaszko, Misio przez pierwszy rok pobytu u mnie, w ogóle nie chciał wychodzić - omijał okna i drzwi z daleka.

Niestety później kombinował już jak tu nawiać. Próbował wyłazić przez rozstrzelnione okna /o zgrozo/.

Misiek umie też otwierać drzwi z klamki. Wisi na klamce  dopóki drzwi się nie otworzą. A w przedsionku przykładowo lufcik otwarty, no to Misiek hyc przez lufcik.

Potem już żeśmy zamykali drzwi do przedsionka na klucz. Nie wiem, czy pamiętacie, jak opisywałam, jak Misiek zamknął nas w domu i mój mąż wyłaził przez balkon i  skakał w klapkach przez płot, żeby otworzyć drzwi od frontu.

Klapki mu spadły, gacie mu pękły, ale w końcu drzwi otworzył...

A kto wypuścił Luśkę i jej otworzył drzwi do przedsionka ? no - Misiek...

Tak go gnało na dwór...

Ale  jak nawiał, to bardzo szybko wracał...skoczył sobie na kilka drzew, połaził sąsiadom po dachach i wracał...

Nigdy nie przepadł na tak długo...

Posted

Żeby tylko nikt mu nie zrobił  krzywdy,skoro taki ufny jest Misio:( :(

Tak to mnie bardzo męczy, to myślenie, że mogłoby mu się coś stać.

Jak mnie dopadają takie myśli, to je blokuję, staram się o tym nie myśleć.

Wyobrażam sobie, że jest już w domu i chrapie smacznie na swojej półeczce.

Misio wracaj !

Posted

no i mi się zdublowało...

ale wyobraźcie sobie, że na początku stycznia, pojawił się w okolicy duży, czarny kot, o błyszczącej sierści.

Widziałam go trzy razy - dziś trzeci raz na dachu sąsiada.

Przeglądając ogłoszenie na stronach: koty zaginione znalazłam ogłoszenie, że Pani z Dąbrowy, ze Staszica szuka czarnego kota, takiego sporego, z krawacikiem.

No i dziś patrzę przez okno, a czorny kocur łazi po dachu.

Pierwsze co to szukam aparatu, żeby mu zrobić zdjęcia - no ale w takich momentach aparaty się gdzieś teleportują.

No to złapałam lornetkę, nie żebym ją miała pod ręką, do podglądania, ale akurat tak się składa, że zawsze pamiętam,gdzie jest lorneta :)

Patrzymy więc na tego kota i tak: czarny jest,duży jest,gruby to już nie za bardzo,bo schudł, no i gapię się, czy ma krawat.

No, ma takie coś rozmamłane pod szyją, brudne...

Dzwonię do Pani ze Staszica i pytam się o tę krawatkę - mówi, że była taka mało konkretne, szarawa.

Wiecie, że to może być kot ze Staszica :)

Tzn. jest 50%, że to on i 50%, że nie on, ale  50% to moim zdaniem sporo.

Pani chciała jechać po kota, no ale kot już gdzieś poleciał i go wcięło.

Umówiłyśmy się, że jak go zobaczę, to mu zrobię zdjęcia.

Może to ten ze Staszica - zobaczymy.

Posted

Taka kocia ciekawość ,może kotu zrobić krzywdę,ale cóż nic na to nie poradzimy ,prócz naszej wzmożonej czyjności ,ale i to też  zawodzi,nasz Edmur ,jakieś trzy miesiące temu wyszedł na klatkę schodową,kiedy ktoś od nas wychodził-po prostu BEZSZELESTNIE ,NIEZAYWAŻALNIE dał drapaka.Na szczęście drzwi na ulicę zamykane są na domofon.Przeszukałam wszystkie pięć pięter-wsiąkł jak kamfora,wydrukowane zostały już ogłoszenia ze zdjęciem Edmurka,a tu , na drugi dzień jak gdyby nigdy nic pojawia się  na schodach:) :) podążając za wracającą z uczelni córką.Od tej pory już mu nie w głowie jego kociej ,wyściubiać nosek za drzwi-na całe szczęście,ale i tak jesteśmy czujne:) :),bo ...licho nie śpi:) :)

Posted

Taka kocia ciekawość ,może kotu zrobić krzywdę,ale cóż nic na to nie poradzimy ,prócz naszej wzmożonej czyjności ,ale i to też  zawodzi,nasz Edmur ,jakieś trzy miesiące temu wyszedł na klatkę schodową,kiedy ktoś od nas wychodził-po prostu BEZSZELESTNIE ,NIEZAYWAŻALNIE dał drapaka.Na szczęście drzwi na ulicę zamykane są na domofon.Przeszukałam wszystkie pięć pięter-wsiąkł jak kamfora,wydrukowane zostały już ogłoszenia ze zdjęciem Edmurka,a tu , na drugi dzień jak gdyby nigdy nic pojawia się  na schodach:) :) podążając za wracającą z uczelni córką.Od tej pory już mu nie w głowie jego kociej ,wyściubiać nosek za drzwi-na całe szczęście,ale i tak jesteśmy czujne:) :),bo ...licho nie śpi:) :)

Różo, jutro idę na ogródki działkowe.

Jedna Pani widziała podobnego kotka na działkach.

A, że ogródki działkowe są zamykane na klucz, więc idę z Panią.

Miejmy nadzieję, że wrócę z Misiem.

Dziś w południe,dzwoniła do mnie Pani, która widziała podobnego kotka, ale ten widziany miał obróżkę, a Misio nie.

Więc to na pewno nie on.

Posted

Na ogródki idziemy we czwartek.

Nocny obchód nic nie dał.

Dzięki uprzejmości Pani z Miau, Misio będzie miał /może nawet już ma/ ogłoszenia na Łęknicach.

Takie zdjęcia Misia jeszcze znalazłam:

6b17d4cf876b.jpg

addcbb9c4f19.jpg

• Upvote 1
Posted

Oj Misiu, Misiu... Czemu taki niegrzeczny jesteś?
Będzie dobrze, musi być. Znajdzie się w końcu łajza niedobra :D

Ja dzisiaj też mało na zawał nie zeszłam, bo nam dwa koty wyszły jak gdyby nigdy nic. Brat przyszedł na chwilę i nie domkną drzwi wejściowych. Więc nasza Mania ze Stefkiem stwierdzili, że sobie na spacer wyjdą. A to koty niewychodzące ogólnie są, Mania tylko czasami na smyczy i w szelkach wychodzi. Całe szczęście zdążyły dojść tylko do drzwi od klatki schodowej (które do facto były uchylone i jakby chciały to bez trudu by się przecisnęły) i je złapałam. Ale co się człowiek strachu najadł, to lepiej nie mówić.

Posted

Oj Misiu, Misiu... Czemu taki niegrzeczny jesteś?
Będzie dobrze, musi być. Znajdzie się w końcu łajza niedobra :D

Ja dzisiaj też mało na zawał nie zeszłam, bo nam dwa koty wyszły jak gdyby nigdy nic. Brat przyszedł na chwilę i nie domkną drzwi wejściowych. Więc nasza Mania ze Stefkiem stwierdzili, że sobie na spacer wyjdą. A to koty niewychodzące ogólnie są, Mania tylko czasami na smyczy i w szelkach wychodzi. Całe szczęście zdążyły dojść tylko do drzwi od klatki schodowej (które do facto były uchylone i jakby chciały to bez trudu by się przecisnęły) i je złapałam. Ale co się człowiek strachu najadł, to lepiej nie mówić.

Tucha, bardzo Ci dziękuję za dobre słowo :)

Niech wróci szybciutko Misio.

Jeśli chodzi o Twoje kotki i wydarzenie z dnia dzisiejszego, to ja to znam - czasami wystarczy kilka sekund, żeby koty wymyśliły jakąś akcję.

Wydaje się człowiekowi, że jeden kot, z drugim kotem śpią w najlepsze, a nagle taki śpiący kot wylatuje jak torpeda człowiekowi między nogami i zmartwienie gotowe.

A Mania ze Stefkiem widzę podobne kombinatory do moich.

Posted

Znalazłam Misia.

Niestety nie żyje. Przyniosłam go do domu.

Zginął w wypadku. Nie leżał jednak na poboczu. Spadł z takiej górki...

Ja wzięłam obcego kota po wypadku i zmieniam mu pieluchy od 1,5 roku.

Ktoś potrącił mojego kota i nawet się nim nie zainteresował.

Nigdy nie wierzyłam w sprawiedliwość...

Bardzo dziękuję wszystkim Dziewczynom, które pomogły mi i wspierały w poszukiwaniach.

Gdybym wtedy poszła wcześniej spać, a nie kombinowała z tą głupią kratą, o drugiej nad ranem Misio by żył.

Posted

Nie da się wszystkiego przewidzieć, może by żył, a może nie. Mozę twoje kombinowanie z kratą niczego by nie zmieniło.

Miałam jakieś 6 lat, gdy kot sąsiadki przeprowadził się do nas, bo ona zamykała go w piwnicy ze szczurami. Pewno wieczoru nie wrócił. Nie było go też o 23. Ani rano. Chodziłyśmy, szukałyśmy. Pewnego ranka powiedziałam mamie, że już nie będę płakać za Burkiem, bo on nie wróci, bo nie żyje. Moi kuzyni znaleźli go w lutym, były roztopy. Ktoś go powiesił na płocie z siatki. Wokół głowy miał drut. Szukałyśmy tam wiele razy, wcześniej go tam nie było. Burek nie przypominał kota zaginionego w listopadzie. Widok był straszny. Pamiętam jakby to było wczoraj. Nie wiem komu się naraził i jak długo ów ktoś na niego polował. Miał u nas dach nad głową, pełną miskę i głaski. Nikt nie zamykał go w piwnicy, żeby żywił się szczurami. Sąsiadka mnie raz w tej piwnicy zamknęła. Koszmar.

Misiu miał u was dom i był szczęśliwy.

Przytulam