Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Martika@Aischa napisał(a):
trzymam kciuki za zdrowie Lusieńki oraz jutrzejszą wizytę u weta. Oby sen okazał się lekarstwem.

Marticzko, sen na nią działa dobrze, więc czekamy do jutra.

Posted

Maruda666 napisał(a):
Z tym colonem, to chyba dobry pomysł :) albo samej babki by jej do jedzenia dodawać ( tylko tego może by księżniczka nie raczyła spożyć ;) ).

Tak, samej babki chyba by nie zjadła, ale w strzykawce jakoś wchłonie.

Posted

Dziewczyny, z Luśką wszystko dobrze. Po SPA u weta bardzo jej się poprawiło.
Płukanie jelit, w różnych kręgach zwane też lewatywą, bądź - hydrokolonoterapią zdziałało cuda. Od wczoraj Luśka stara się regularnie uzupełniać powstałe w ciele ubytki i je jak świnka.
Cewnikowanie Pani Doktor Ola zrobiła profesjonalnie, więc i pić można różne rzeczy do woli.
I Luśka szczęśliwa.
Do kuchni leci jak torpeda i drze się o jedzenie, jak syrena strażacka, a już dawno tego nie było.
Trochę mnie kot przeczołgał, bo lewatywa poniedziałkowa, miała swój dalszy ciąg i we wtorek i nawet jeszcze wczoraj.
I z kota się wylewało,to co tam siedziało.
No ale wczoraj po południu i dziś, jest już dobrze.
Luśka ma teraz talię osy i nabija się z Kreta i Skrzata, którzy takowej nie posiadają.

Posted

[quote name='joanka40']Dziewczyny, z Luśką wszystko dobrze. Po SPA u weta bardzo jej się poprawiło.
Płukanie jelit, w różnych kręgach zwane też lewatywą, bądź - hydrokolonoterapią zdziałało cuda. Od wczoraj Luśka stara się regularnie uzupełniać powstałe w ciele ubytki i je jak świnka.
Cewnikowanie Pani Doktor Ola zrobiła profesjonalnie, więc i pić można różne rzeczy do woli.
I Luśka szczęśliwa.
Do kuchni leci jak torpeda i drze się o jedzenie, jak syrena strażacka, a już dawno tego nie było.
Trochę mnie kot przeczołgał, bo lewatywa poniedziałkowa, miała swój dalszy ciąg i we wtorek i nawet jeszcze wczoraj.
I z kota się wylewało,to co tam siedziało.
No ale wczoraj po południu i dziś, jest już dobrze.
Luśka ma teraz talię osy i nabija się z Kreta i Skrzata, którzy takowej nie posiadają.

:eviltong::eviltong::eviltong:

Posted

[quote name='ewa gonzales']Joanko slij mi num konta
niedawno usuwalalm wszystkie pw
i usunelam tez num konta Twój
Lusiu :calus:[/QUOTE]
slij mi num konta

Posted

Czy takie zaparcia mogą się u Lusi w przyszłości znowu pojawić? biedna mała ,a to miała bezpośrednie starcie z lewatywą:(na pewno dużo się stresowała,głaski i całuski dla rekonwalestentki:loveu:,dobrze ,że wszystko jest dobrze:)

Posted

[quote name='róża35']Czy takie zaparcia mogą się u Lusi w przyszłości znowu pojawić? biedna mała ,a to miała bezpośrednie starcie z lewatywą:(na pewno dużo się stresowała,głaski i całuski dla rekonwalestentki:loveu:,dobrze ,że wszystko jest dobrze:)[/QUOTE]
Tak zaparcia mogą być co jakiś czas. Od jutra zaczynam podawać ten preparat dla ludzi COLON. Rozrobię trochę w wodzie, potem do 2 mililitrowej strzykawki i do dzioba i tak 2 razy dziennie.
Zobaczymy jak podziała.
Przy tych zabiegach trzymałyśmy Luśkę we trzy - dwie Panie Doktor i ja. Tyle siły jest w tym małym ciałku.
Podobno bardzo trudno jest założyć cewnik kotu, ale udało się za pierwszym razem.
Luśka była bardzo "zapchana" - aż trudno uwierzyć ile tego wszystkiego w niej zalegało.
Tak więc teraz już będę czujna i jak się brzuch powiększy, to będę wiedziała, że to nie efekt dobrego odżywienia, a choroby.
To i tak, jak Luśka była u dr Jarzębowskiego na konsultacji /dzięki Fundacji Miaukot/, to dowiedziałam się, że jak pęcherz u kota jest zapchany, to sięga aż pod żebra.

Posted

[quote name='joanka40']Tak zaparcia mogą być co jakiś czas. Od jutra zaczynam podawać ten preparat dla ludzi COLON. Rozrobię trochę w wodzie, potem do 2 mililitrowej strzykawki i do dzioba i tak 2 razy dziennie.
Zobaczymy jak podziała.
Przy tych zabiegach trzymałyśmy Luśkę we trzy - dwie Panie Doktor i ja. Tyle siły jest w tym małym ciałku.
Podobno bardzo trudno jest założyć cewnik kotu, ale udało się za pierwszym razem.
Luśka była bardzo "zapchana" - aż trudno uwierzyć ile tego wszystkiego w niej zalegało.
Tak więc teraz już będę czujna i jak się brzuch powiększy, to będę wiedziała, że to nie efekt dobrego odżywienia, a choroby.
To i tak, jak Luśka była u dr Jarzębowskiego na konsultacji /dzięki Fundacji Miaukot/, to dowiedziałam się, że jak pęcherz u kota jest zapchany, to sięga aż pod żebra.[/QUOTE]

Jezusicku - to musi być horror dla bidulki z takim pęcherzem i zapchanymi jelitami. Dobrze, że to już za nią.
ściskam i Siuśkota i wszystkie dzielne osoby, które ją ratowały z Joanką na czele

Posted

[quote name='agat21']Jezusicku - to musi być horror dla bidulki z takim pęcherzem i zapchanymi jelitami. Dobrze, że to już za nią.
ściskam i Siuśkota i wszystkie dzielne osoby, które ją ratowały z Joanką na czele[/QUOTE]
Cała ta akcja do momentu lewatywy była bardzo higieniczna, że tak powiem.
Ale jak przyszło do lewatywy, to zrobiło się gorąco i to chyba wszystkim tam obecnym.
Żeby taki mały kotek wydzielał takie opary siarkowodorowe, no to się w głowie nie mieści.
Luśka po raz drugi osiągnęła rozmiary tygrysa: pierwszy raz stała się nim po "głupim jasiu", a drugi raz, właśnie w poniedziałek, podczas lewatywy.
Nawet bardzo zapchany tygrys nie miałby szans z Luśką, moim zdaniem.

Posted (edited)

...tym bardziej, że Luśka uwielbia jedzenie urozmaicone.
I nie jeden raz znajdowałam ją w worku na śmieci, jak wcina resztki sałatki ziemniaczanej, albo pakuje w siebie kaszankę.
Lubi też kanapki z masłem.
No wszystko lubi.
Muszę bardziej uważać na to co ona w siebie pakuje i zawiązywać worek na śmieci.

Edited by joanka40
Posted

[quote name='Maruda666']Obawiam się, że samo zawiązanie może niewiele pomóc - musisz sobie takie poczwórnie wzmocnione sprawić :evil_lol:[/QUOTE]
hahaha...
- worki pancerne poproszę, a dla Luśki kaganiec.