Maruda666 Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 Asiu, smutne to co piszesz, ale to jak piszesz, powoduje, że uśmiech podstępnie wypełza na gębę :megagrin::megagrin: Quote
joanka40 Posted April 18, 2014 Author Posted April 18, 2014 [quote name='Maruda666']Asiu, smutne to co piszesz, ale to jak piszesz, powoduje, że uśmiech podstępnie wypełza na gębę :megagrin::megagrin: No bo Luśka czasami rzeczywiście mnie dołuje, a jedynym lekarstwem na doła, jest przekwalifikowanie go na jadowitą złośliwość. Jakoś trzeba sobie radzić :evil_lol:. Ostatnio śledzę w necie newsy na temat zakładania kotom pieluch...taka jest moja ostatnia pasja, a co :lol: i wyczytałam, żeby rzepy mocować zszywaczem na kocie. No i zszywamy zszywaczem pampersa na Luśce, który wcześniej lub później też spada, a raczej wcześniej...no więc przyszedł mi do głowy kolejny pomysł na zastosowanie tego zszywacza, ale Wam nie powiem jaki :diabloti:. Quote
Jasza Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 Powiedz, powiedz ;) (Luśka, a ty daj Joance dychnąć w czasie świąt chociaż trochę :razz:) Quote
joanka40 Posted April 18, 2014 Author Posted April 18, 2014 [quote name='Jasza']Powiedz, powiedz ;) (Luśka, a ty daj Joance dychnąć w czasie świąt chociaż trochę :razz:)[/QUOTE] Mój genialny sposób na zastosowanie zszywacza, mógłby spowodować, że stałabym się główną bohaterką "Sprawy dla reportera", "Interwencji", bądź "Uwagi ! Po uwadze", a na taki rozgłos i popularność medialną nie jestem jeszcze gotowa :evil_lol:. Quote
Martika&Aischa Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 [quote name='joanka40']Mój genialny sposób na zastosowanie zszywacza, mógłby spowodować, że stałabym się główną bohaterką "Sprawy dla reportera", "Interwencji", bądź "Uwagi ! Po uwadze", a na taki rozgłos i popularność medialną nie jestem jeszcze gotowa :evil_lol:.[/QUOTE] Luśka natomiast stała by się bohaterką programu "Dlaczego ja??? " :evil_lol: Quote
joanka40 Posted April 18, 2014 Author Posted April 18, 2014 [quote name='Martika@Aischa']Luśka natomiast stała by się bohaterką programu "Dlaczego ja??? " :evil_lol:[/QUOTE] Hahahaha...dobre, dobre... A był jeszcze kiedyś taki program: "Wybacz mi", czy coś w tym stylu...też byśmy się z Lucyndą tam wpasowały. Quote
róża35 Posted April 18, 2014 Posted April 18, 2014 Kotki często "wywalają" jak piszesz Joanko tylne nogi pod nasz nos ,aby je drapać po tylnej części grzbietu ,bardzo to lubią ,ale masowanie nóg -stanowczo -nie:),dla mnie Lusia jest mądrą kotką:) i nie pozwoli sobie na wszystko:diabloti:,obrażanie się ,to leży w naturze kota;),więc nie myślę ,że pomocna by tu miała być hydroxizina,kota nie zmnienisz,niestety to kot "rządzi":evil_lol: człowiekiem ,a nie odwrotnie:razz:.Koty lubią poszaleć,wydaje mi się ,że nie trzeba tak naturalny odruch "torpedować"lekami uspokajającymi:roll:.A jak bawisz się z Lusią w wolnym czasie?Moja kotka Kinia,kiedy ją chciałam pogłaskać po główce ,nieraz mnie gryzła-tak leciutko:cool3:,a nieraz pozwalała:) mi na te pieszczoty ,więc tak jak mówię ,za to Sapa jak nie było coś po jej myśli- warczała:crazyeye:.Takie są te nasze kochane koty.Jak zwykle -uściski dla Lusi-takie leciutkie:) Quote
joanka40 Posted April 18, 2014 Author Posted April 18, 2014 [quote name='róża35']Kotki często "wywalają" jak piszesz Joanko tylne nogi pod nasz nos ,aby je drapać po tylnej części grzbietu ,bardzo to lubią ,ale masowanie nóg -stanowczo -nie:),dla mnie Lusia jest mądrą kotką:) i nie pozwoli sobie na wszystko:diabloti:,obrażanie się ,to leży w naturze kota;),więc nie myślę ,że pomocna by tu miała być hydroxizina,kota nie zmnienisz,niestety to kot "rządzi":evil_lol: człowiekiem ,a nie odwrotnie:razz:.Koty lubią poszaleć,wydaje mi się ,że nie trzeba tak naturalny odruch "torpedować"lekami uspokajającymi:roll:.A jak bawisz się z Lusią w wolnym czasie?Moja kotka Kinia,kiedy ją chciałam pogłaskać po główce ,nieraz mnie gryzła-tak leciutko:cool3:,a nieraz pozwalała:) mi na te pieszczoty ,więc tak jak mówię ,za to Sapa jak nie było coś po jej myśli- warczała:crazyeye:.Takie są te nasze kochane koty.Jak zwykle -uściski dla Lusi-takie leciutkie:)[/QUOTE] Moje posty, często mają charakter żartobliwy i są pisane z przymrużeniem oka. Mając tyle kotów, sama często czuję się jak kot i odnoszę wrażenie, że moje koty uważają mnie za swoje guru :evil_lol: i co więcej one się mnie słuchają :lol:. Aczkolwiek nie są to zwierzęta stworzone do życia w stadzie, u mnie, u starej harcery, to stado tworzą i muszą ze mną współpracować. Jest jeszcze pies do pomocy, który trochę koty "ustawia". Co do leków stosuję tylko te zalecone przez neurologa, więc na pewno żadnej szkody Lusi nie wyrządzą. Hydroxyzynę stosuję wtedy, gdy Luśka jest nadmiernie pobudzona i zagraża samej sobie - co więcej od września korzystamy ciągle z tej samej flaszki. Różo, Lusia już została wygłaskana. Serdecznie dziękujemy za odwiedzinki. Quote
joanka40 Posted April 18, 2014 Author Posted April 18, 2014 A po Świętach wszystkich podczytujących wątek Siuśkota zapraszam serdecznie na cykl głupot totalnych o kotach. Ponadto pozwolę sobie zareklamować wątek kota Tofika z FB, który, zawsze wprawia mnie w dobry humor: https://www.facebook.com/pages/Co-ja-tofię/513784091987776?fref=nf i wkleję facebukowego bohatera. Ten krótki tekścik to przedsmak całego wątku :cool3:: Co ja tofię 10 godz. temu · Edytowany co za czasy, żeby nie miał kto kota po plecach podrapać, tylko cza korzystać z pomocy alternatywnie zorientowanych seksualnie części roweru Quote
joanka40 Posted April 18, 2014 Author Posted April 18, 2014 (edited) Tu jeszcze chciałam wkleić taki tekst o robakach, ale nie mogę go znaleźć. Edited April 18, 2014 by joanka40 Quote
joanka40 Posted April 19, 2014 Author Posted April 19, 2014 Dla wszystkich dogomaniaków. Zdrowych, spokojnych Świąt Wielkanocnych - życzę Wam serdecznie ja wraz ze swoim ZOO. Quote
Nadziejka Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Joasiuniu Tobie z calunia rodzineczka kocikowo psinkowa :loveu::loveu:Szczesiwych Cudownych Swiateczek Quote
róża35 Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Ja też życzę Tobie Joanko i Twojemu zwierzyńcowi,radosnych Świąt Wielkanocnych:) Quote
Martika&Aischa Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Asik ...Lusieńko i reszto cudownej ekipy Radosnych ...Cudownych Świąt Quote
Jasza Posted April 19, 2014 Posted April 19, 2014 Pięknych, spokojnych i dobrych Świąt Wielkiej Nocy :loveu: Quote
joanka40 Posted April 20, 2014 Author Posted April 20, 2014 Ha, nawet Luśka coś z tygrysa ma. O proszę: Naukowcom udało się odczytać sekwencje genomu tygrysów, śnieżnych panter i lwów. Co ciekawe - okazało się, że DNA tygrysów i kotów domowych pokrywa się w 95,6%. Rozdzielenie linii ewolucyjnej na te dwa gatunki miało miejsce ok. 10,8 milionów lat temu. Tak więc DNA kotów i tygrysów jest rozumiem takie samo w 95,6%. No proszę. Tak więc od jutra mamy kolejne szkolenie w domu, pt:"Tego kotom nie wolno. Przepisy BHP" Quote
Martika&Aischa Posted April 22, 2014 Posted April 22, 2014 a ja zaglądam do naszej aparatki Lucindy Fernandes Parea :lol: Quote
joanka40 Posted April 28, 2014 Author Posted April 28, 2014 Ewcia ogromnie dziękuję za zorganizowanie bazarku dla Luśki, z którego to na luśkowe konto wpłynęło 77 zł. Rozliczenie w poście nr 1. Ewcia serdecznie dziękuję, za bazarek i za to, że pamiętasz o Luśce. Kłaniam się nisko. Quote
joanka40 Posted April 28, 2014 Author Posted April 28, 2014 Ewcia ogromnie dziękuję za zorganizowanie bazarku dla Luśki, z którego to na luśkowe konto wpłynęło 77 zł. Rozliczenie w poście nr 1. Ewcia serdecznie dziękuję, za bazarek i za to, że pamiętasz o Luśce. Kłaniam się nisko. Quote
joanka40 Posted April 28, 2014 Author Posted April 28, 2014 Post mi się zdublował, ale co tam podziękowań nigdy dosyć. Quote
joanka40 Posted April 28, 2014 Author Posted April 28, 2014 (edited) Luśka zaprasza na wątek: Maleńka dwunóżka/potrzebne wsparcie! Film z psinką: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vY5mYGgTwO4 Edited April 28, 2014 by joanka40 Quote
joanka40 Posted April 28, 2014 Author Posted April 28, 2014 (edited) [quote name='Maruda666']Zaglądam do Lusieńki :) Witam serdecznie. No tak sobie pomyślałam, że wielbicielom Luśkota należy się sprawozdanie z ostatnich kilku dni. Tak więc cudowny efekt "głupiego jasia" minął, ale ponieważ był tak wielce pozytywy w skutkach, postanowiłam ten "efekt" odnowić samodzielnie. Co prawda, nie mam akurat "głupich jasiów" na stanie :evil_lol:, ale mam tą moją flaszkę syropku - ciągle ta sama od września zresztą :cool1:. Powiem tak, Luśka ma mocny łeb i powiedzmy sobie szczerze na nią takie "siuśki" specjalnie nie działają, ale syropek jednak ma wpływ na JAKOŚĆ SNU LUŚKOTOWEGO. Tak więc po trzech dniach solidnego spania po nocach, efekt "cudownego jasia" come back. W sobotę jeszcze było kiepsko, zresztą Martika wie co na temat Luśki wygadywałam przez telefon. A w niedzielę cud się stał - Luśka próbuje chodzić, włazi na schody i to wielokrotnie. Chodzi naprawdę sporo...a jak tak sobie połazi, to potem po tak dużym wysiłku fizycznym śpi pięknie bez syropku ;). Pielucha od wczoraj zdjęta, gdyż od razu dużo lepiej działa zwieracz. Co prawda sikur jest na podłodze, a nie w kuwecie - ale sikur jest porządny i nie ma tzw. przecieków. W maju kupię dziewczynie takie oto majtki GRANDE FINALE. I mam nadzieję, że majtki te zaprowadzą nas do WIELKIEGO FINAŁU pt."Cudowne uzdrowienie". Majtki mają taką adnotację: Mogą być stosowane także: * podczas nauki czystości u szczeniąt * u znaczących teren kocurów * u zwierząt nie trzymających moczu i kału * u cewnikowanych kotów O a tu link do majtek, może Wam podoba się jakiś inny wzór. Liczę na pomoc przy wyborze najlepszej bielizny dla Siuśkota. Potem do tychże majtek wsadzę TENA LADY i LADY SIUŚKOT może być żywą reklamą wyżej wymienionego produktu. http://www.pieszkotem.pl/category/pies-ubranka-buty-ozdoby-majtki-na-cieczke Edited April 28, 2014 by joanka40 Quote
Recommended Posts