joanka40 Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 (edited) Lucinda - Pudernica he, he... A tu Luśka wcina chyba psią karmę. Ciekawa jestem ile przytyła, bo brzucho trochę jej urosło. Stoi ładnie na nóżkach, głównie o to mi chodziło, żeby pokazać, że jest postęp, bo do ładnych zdjęć, to zdjęcie trudno byłoby zaliczyć: Dziewczyny, a tu udało mi się przyłapać mrówkę, jak wlecze do gniazda suchą, kocią karmę /wysypałam kiedyś dla kota podchodzącego pod okna/. Leciała tak szybko z tym kawałkiem, że trudno było zrobić zdjęcie, bo ciągle znikała mi z kadru. Taka mała, a taka silna... A tu mam jeszcze jedno fajne zdjęcie,choć kiepskiej jakości. Zwróćcie uwagę na kromki chleba, pięknie wyjedzone i na tego gołębia, który zarzucił sobie "naszyjnik" na szyję: Edited October 20, 2013 by joanka40 Quote
agat21 Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 Joanka jakie fajne zdjęcia Ci wychodzą - a wszystko to dzięki niezwykłemu zmysłowi obserwacji ;) Quote
agat21 Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 A kicia pięknie stoi na łapkach zaiste :) Quote
Nadziejka Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 Janinkoooooooo ale cuda ale cuda:multi::loveu::loveu::loveu::loveu:mroweczka pudzianeczka hihiiiiiiiiii Quote
joanka40 Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 agat21 napisał(a):Joanka jakie fajne zdjęcia Ci wychodzą - a wszystko to dzięki niezwykłemu zmysłowi obserwacji ;) Wychodzę na dwór, a tu kocia karma się przechadza, no to się schylam, patrzę, a tu mrówa pcha z tyłu karmę. No to szybciochem, do torebki, po telefon i bach mrówa uwieczniona. Taka chodząca karma to jest dopiero zjawisko. A zdjęcia gołębiom robiłam, jak czekałam na mojego męża,tzn. głównie na transport :evil_lol:, pod szpitalem w Czeladzi. Spóźnił się prawie 30 minut. Tak się nudziłam, że z nudów zaczęłam łazić, patrzę a tu gołębie, wyżarte kanapki /ale tak bardzo ładnie wyżarte/ i na koniec jeszcze ten naszyjnik... no myślałam, że padnę. Quote
joanka40 Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 [quote name='ewa gonzales']Janinkoooooooo ale cuda ale cuda:multi::loveu::loveu::loveu::loveu:mroweczka pudzianeczka hihiiiiiiiiii To samo pomyślałam, że to Pudzian wśród mrówek. Quote
joanka40 Posted October 21, 2013 Author Posted October 21, 2013 (edited) Nie ma co dłużej owijać w bawełnę, czas nazwać rzeczy po imieniu: Krecik się stacza... Najpierw znęcał się nad młodymi /Luśką i Miśkiem/, potem nie wrócił parę razy na noc domu, a rano czuć było od niego lekki fetor...w sobotę wrócił pobity: głowa oskalpowana w dwóch miejscach, uszy pogryzione... Dostał szlaban na nocne wyjścia, łeb zalany Gentamycyną powoli się zasklepia. Nigdy nie myślałam, że ma tak słabą psychikę i zazdrość zepchnie go na samo dno... Co prawda, jak rano widzę co Luśka powyczyniała, to też bym sobie kogoś chętnie oskalpowała...więc staram się go zrozumieć, pewnie sprowokował mordobicie... Ponadto Lucinda zajęła mu JEGO FOTEL i go zaśmierdziła... A był wychowywany od małego BEZ PRZEMOCY i co, gdzie się tego nauczył ? Kumple z podwórka go zepsuli, jak nic, patologia jakaś... Edited October 21, 2013 by joanka40 Quote
joanka40 Posted October 21, 2013 Author Posted October 21, 2013 Lucinda rano łobuzowała trochę ale tylko trochę i w sumie jak padła koło 11, to z przerwą na obiadek śpi do tej pory :lol:. Znalazłam dziś źródło ukrytego smrodu...W sobotę wyczyściłam tapicerkę Wezyrem, umyłam podłogę, a smród dalej powalający...I dziś namierzyłam tajny schowek na kupy i mocza... Rogówkę trzeba było odsunąć...No może nie pachnie u mnie teraz fiołkami ale jest nieźle . Quote
Nadziejka Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 :cool2::modla::modla:Joanko :iloveyou:stokroć dziekuje:buzi:za cudna opieke nad Lucindeczka .....mąż to chyba jakiś janiol?:modla: Quote
joanka40 Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 ewa gonzales napisał(a)::cool2::modla::modla:Joanko :iloveyou:stokroć dziekuje:buzi:za cudna opieke nad Lucindeczka .....mąż to chyba jakiś janiol?:modla: Ewcia, dzięki za odwiedzinki na wątku :lol:. Quote
Maruda666 Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Pomysłowe te kociate :evil_lol: - ja w zeszłym tygodniu schowek na ,,płynne" znalazłam w rogu pokoju za drapakiem, a jako że niedaleko stoi kuweta, to od jakiegoś czasu się dziwiłam, co ten żwirek tak jedzie :evil_lol: Biedny Krecio :loveu: jakaś Lampucera go wygryzła z fotela i jeszcze na dworze w mordę walą :shake: Quote
joanka40 Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 Maruda666 napisał(a):Pomysłowe te kociate :evil_lol: - ja w zeszłym tygodniu schowek na ,,płynne" znalazłam w rogu pokoju za drapakiem, a jako że niedaleko stoi kuweta, to od jakiegoś czasu się dziwiłam, co ten żwirek tak jedzie :evil_lol: Biedny Krecio :loveu: jakaś Lampucera go wygryzła z fotela i jeszcze na dworze w mordę walą :shake: Ale się uśmiałam z komentarza :lol:, dobre, mocne słowa. Co do smrodków, to rzeczywiście lokalizacja ich jest dość trudna... A Lampucera dziś dostała syropek Hydroxyzynę, bo szaleje od rana i na dwór chce wychodzić. Stoi przy oknie i się wydziera. Ona cały czas myśli, że jest zdrowa :crazyeye:. Quote
agat21 Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Biedny Krecik.. Życie kotów też niełatwe, jak się chce honor zachować.. Quote
joanka40 Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 agat21 napisał(a):Biedny Krecik.. Życie kotów też niełatwe, jak się chce honor zachować.. Dobrze powiedziane :lol:. Quote
joanka40 Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 Dziś po raz pierwszy, widziałam jak Lucinda myje się tam :oops:. Bardzo się cieszę, że wreszcie zaczęła dbać o siebie, bo chłopaki traktują ją jak menela spod budki z piwem... Lucinda dobra jest w zapasach, wlekają się z Miśkiem za łby. Ze Skrzatem Luśka też się tłucze ale to sparring kontrolowany. Wydaje mi się, że dzisiaj dlatego chciała tak bardzo wyleźć na dwór, bo chciała spróbować swych sił z łobuzami z podwórka. Quote
WIGA Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Koty to mają dobrze-cieszą się tym co mają,nie marnują czsu na rozpamiętywanie.Za to psie lubią sie nad soba poużalać,naprawdę,zupelnie jak niektórzy ludzie!:shiny: Quote
joanka40 Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 WIGA napisał(a):Koty to mają dobrze-cieszą się tym co mają,nie marnują czsu na rozpamiętywanie.Za to psie lubią sie nad soba poużalać,naprawdę,zupelnie jak niektórzy ludzie!:shiny: Mój pies jest u mnie osiem lat i jeszcze do siebie nie doszedł po traumie /a wzięłam go jak miał 4 lub 5 lat/, więc rzeczywiście dość długo użala się nad sobą :evil_lol:/. Nerwica mu pozostała :cool3:. Ale moje kićki też są bardzo uczuciowe, czuję ich obezwładniającą miłość na każdym kroku, a szczególnie wtedy, gdy zmierzam w kierunku kuchni ;). Ale tak serio, to czuję ogromną dumę, jak moja półdzika kotka, po 6 latach wspólnego życia, położy się przy mnie i nawet pozwoli poczochrać. Czuję się wtedy tak, jak poskramiaczka dzikich zwierząt. No cóż zmarnowałam talent, wybierając złe kierunki studiów...:cool3:. Quote
joanka40 Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 Słuchajcie Dziewczyny, Lucyna jest u mnie od 6 września i spektakularnej poprawy, to raczej nie widzę. Nadal łazi, tak jak łaziła, do kuwety wpadnie sobie, po drodze do kuchni, posiedzieć na kamyczkach. No na 100, to jej się przytyło i widzę, że dobra jest w judo. Ale jest jedna sytuacja, w której Lucyna używa 4 łap: akcja schody. Potrafi na nie wejść i zejść /głową do przodu/ stosując cztery łapy. Więc w tych schodach: cała moja nadzieja, na poprawę naszego losu...i uwolnienie się od lęków o to, że nagle zabraknie w domu papieru toaletowego. Quote
Martika&Aischa Posted October 22, 2013 Posted October 22, 2013 Asieńko może te schody to dla niej jakaś rehabilitacja ;) albo udaje zołza bo się boi że ją oddasz :diabloti: Quote
joanka40 Posted October 22, 2013 Author Posted October 22, 2013 Martika@Aischa napisał(a):Asieńko może te schody to dla niej jakaś rehabilitacja ;) albo udaje zołza bo się boi że ją oddasz :diabloti: Te schody działają na nią bardzo mobilizująco, to fakt. A udawać może, oczywiście...kto ją tam wie...:razz:. Quote
joanka40 Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 Dziś dotarły na konto pieniążki od Ewci Gonzales dla Luśki. Konto Lucindy powiększyło się o 15 zł. Serdecznie dziękuję w imieniu futrzaka. Kłaniam się nisko. Quote
Martika&Aischa Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Asieńko mam nadzieję że mnie nie przegonisz :( mamy od dziś popołudnia pod opieką Pana Kota i to nie byle jakiego bo jego rozmiary mnie powalają ;) http://www.dogomania.pl/forum/threads/248166-Przepi%C4%99kny-MOHITO-z-ogromnym-ropniem-na-brzuchu-zbiera-na-lecznie-%28-Szukamy-DT-%28?p=21455394#post21455394 Quote
joanka40 Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 [quote name='Martika@Aischa']Asieńko mam nadzieję że mnie nie przegonisz :( mamy od dziś popołudnia pod opieką Pana Kota i to nie byle jakiego bo jego rozmiary mnie powalają ;) http://www.dogomania.pl/forum/threads/248166-Przepiękny-MOHITO-z-ogromnym-ropniem-na-brzuchu-zbiera-na-lecznie-(-Szukamy-DT-(?p=21455394#post21455394 Już właśnie byłam na wątku Pana Kota, dzięki za informację o Tłuścioszku. Quote
Recommended Posts