joanka40 Posted October 14, 2013 Author Posted October 14, 2013 Lucinda Pampuła w czasie drzemki. Ogon oblepiony nie powiem czym... Quote
Maruda666 Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 Tylnymi łapkami rusza całkiem sprawnie:):) Żeby jeszcze te zwieracze zaczęły działać. Quote
Martika&Aischa Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 łapulki w ruchu i oby tak dalej :) jest zdecydowana poprawa :) a Lucinda wygina śmiało ciało ;) Quote
joanka40 Posted October 14, 2013 Author Posted October 14, 2013 [quote name='Maruda666']Tylnymi łapkami rusza całkiem sprawnie:):) Żeby jeszcze te zwieracze zaczęły działać.[/QUOTE] Marudko, ja mam film jak ona chodzi. Wcześniej trzymała się na łapach 3,4 sekundy, a obecnie potrafi przejść nawet 10 metrów i dopiero wtedy "kacnie" sobie na bok. Wspina się wszędzie, ten tył kota podjął wreszcie współpracę. Wcześniej Luśka składała się z dwóch części: super sprawnego przodu i ciągniętego, majtającego się tyłu. Poprawa jest widoczna. Ale zwieracze dalej nie działają, choć w domu mam zdecydowanie czyściej, nie leje się już z niej cały czas, jakoś dłużej trzyma te swoje "zawartości". Trzeba czekać...może w końcu Luśka zaskoczy. Quote
majowa Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 to ja sie powolutku reklamuje z bazarkiem, jeszcze musze pouzupełniać opisy i dwie rzeczy wywlec z szafy ale mysle ze jutro ruszymy :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/247839-nie-pisa%C4%87-robi-si%C4%99-do-Dla-Luski-i-Emki-27-X-22-00 Quote
joanka40 Posted October 14, 2013 Author Posted October 14, 2013 Bazarek piękny. Dziękuję ogromnie za ogromny wysiłek przy przygotowaniu bazarku. Sporo się trzeba napracować przy tym. Jeszcze raz bardzo dziękuję w imieniu Luśki :loveu:. Quote
joanka40 Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 [quote name='majowa']na bazarek z podpisu zapraszam :)[/QUOTE] Ogromnie dziękuję :Rose:. Zaraz lecę na bazarek :scared:. Ja też jestem w trakcie kończenia bazarku, tylko komputer z aparatem odmówiły chwilowo współpracy i końcówka bazarku stoi na razie w miejscu. Quote
joanka40 Posted October 17, 2013 Author Posted October 17, 2013 Dzisiaj skończę bazarek na Lucindę i Miśka. Mam za stary komputer i niestety odmówił współpracy z aparatem. Ale dziś już ruszymy. Z bazarków na Luśkę planujemy ją zaszczepić, w przyszłości zrobić sterylkę. Do tej pory też nie wrzucałam w koszty zakupów takich jak: żywność, środki czystości...Szkoda mi było brać na to ze skarbonki luśkowej, bo koszty leczenia i tak są spore. Jeśli będzie Luśka miała więcej kasy i tzw. zapas, to pozwolę sobie zakupić karmę i mnóstwo papieru toaletowego /który stał się moim przyjacielem/ oraz worki na śmieci do przykrywania tapicerki, bo nawet jak Luśka ma pieluchę, to wycieka z niej sporo. Pozdrawiam wszystkie osoby podczytujące wątek. Quote
Nadziejka Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 no i czytam zagladuniam i jezdem uchachanaaaaaaaaaaa:cool3::loveu::grins::grins::megagrin::megagrin::megagrin:po uszy samiuckie:loveu: ech Joanko jakie szczęście ze jesteś taka supoerciowa ciociunia mamunia cudności Donna Lucyja ma u Was:iloveyou::iloveyou::iloveyou:rajus i Misiulinio tez i pięknie dziekuje za cale poswiecenie , za opieke dzień i noc :modla::modla::modla:zdrowenka dla caluniej rodzinki Quote
Maria1957 Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 ... witam Lusieńkę ... i Was Dziewczynki ... trzymam mocno kciuki za powrót Lusieńki do pełnego zdrowia i sprawności ... a na bazarek też zajrzę ... Quote
Nadziejka Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 :iloveyou:Maria1957 napisał(a):... witam Lusieńkę ... i Was Dziewczynki ... trzymam mocno kciuki za powrót Lusieńki do pełnego zdrowia i sprawności ... a na bazarek też zajrzę ... Witaj Marysienko:bye::buzi::buzi:u Lusienki Quote
joanka40 Posted October 17, 2013 Author Posted October 17, 2013 Dziękujemy za odwiedzinki Kochane Dziewczynki :loveu:. Quote
joanka40 Posted October 19, 2013 Author Posted October 19, 2013 (edited) Na konto Luśki od Matriki&Aischa wpłynęło jeszcze z bazarku 6,75 zł. Bardzo dziękuję za pomoc dla kici. Ogromny bazar, ogromna praca. Kłaniam się nisko. Edited October 19, 2013 by joanka40 Quote
joanka40 Posted October 19, 2013 Author Posted October 19, 2013 (edited) Pozwoliłam sobie na zakupienie dla Luśki: suchej karmy,mokrej karmy, fileta z kurczaka, mokrych chusteczek, papieru toaletowego i worków na śmieci do zabezpieczania tapicerki. Paragon w trakcie ściągania...strasznie wolno to idzie... Edited October 20, 2013 by joanka40 Quote
joanka40 Posted October 19, 2013 Author Posted October 19, 2013 Dzisiaj mieliśmy gości i dzieciaki zachwycały się głównie Miśkiem ale ponieważ wiadomo ile mam kotów, to chciały wyoglądać każdego. I nagle pada pytanie: - A gdzie jest ta na L..., no ta, jak jej tam Lafirynda ? A drugie dziecko: - Nie Lafirynda, tylko Lucyna ! Gdzie jest Lucyna ? Quote
iwonamaj Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Lafirynda brzmi ładnie, niezależnie od tego, co potocznie oznacza ;), Lucyna też fajne imię :) Quote
Nadziejka Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 :crazyeye::evil_lol::loveu:..ojoj znow czytam i padlam .....:Poland::lol!::D:D:D:D...Lusienko pozdrawuankam w niosek ciebie i stadeczko calunie :kociak::iloveyou::iloveyou::iloveyou: Quote
joanka40 Posted October 19, 2013 Author Posted October 19, 2013 Wreszcie wymęczyłam bazarek na Lucindę i Miśka. Zapraszam serdecznie: [h=1]Misz-masz na: Lusię po wypadku i Misia przybłędę do 27.10 do godz.22...[/h] Quote
Martika&Aischa Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 "Lafirynda ":crazyeye::cool3::cool3::cool3: Quote
joanka40 Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 Martika@Aischa napisał(a):"Lafirynda ":crazyeye::cool3::cool3::cool3: No, myślałam, że padnę ze śmiechu. Lucinda, Lucyna, Lafirynda załapała jakiś mały katarek, jak nie przejdzie do jutra, to podjedziemy z nią do dr Wróblewskiego. Z chodzeniem mamy obecnie zastój, dalej ciągnie tył ale coś ruszyło w kwestii kuwety. Jak jej się chce, to leci prędziutko ale jeszcze się nie wyrabia. Ponadto jak śpi, jest wystraszona, to od razu popuszcza. Ale jest światełko w tunelu. Quote
Martika&Aischa Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 no tak ;) raz pod górkę raz z górki ale wierzę że będzie dobrze. Nie może byc inaczej :) Quote
majowa Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 dobrze ze nie Lampucera :diabloti: mam nadzieję, że małymi kroczkami będzie szło ku lepszemu Quote
joanka40 Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 Idąc za Miejskim Słownikiem Slangu: "Lampucera Pudernica, postarzała laseczka, która myśli, że jeszcze się podoba facetom, w celu zatuszowania swojego wieku, używa bardzo ostrego makijażu." Dobre. Właśnie się zastanawiałam, co to znaczy :diabloti:. No bo Lafirynda, to latawica, delikatnie mówiąc :evil_lol:. Quote
Recommended Posts