soboz4 Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 ale to przeszło miesiąc, przecież zawsze jest kilkanaście osób z aparatem fotograficznym w schronisku, a pies nie ma żadnego ogłoszenia od momentu jak wyszedł, podstawą jest ogłaszanie psa, a bez zdjęć tego sie nie da zrobić. Weroniko tyle osób zawsze jest chętnych do zrobienia zdjęć! Wiem, że to nie jest jednoznaczne ze znalezieniem domu, ale przynajmniej można sobie powiedzieć "zrobiłem wszystko co w mojej mocy, by psiak znalazł dom"... Quote
WeronikaS. Posted October 13, 2013 Author Posted October 13, 2013 Napisałam na facebooku, że ma kilka ogłoszeń. Zawsze wszyscy moi podopieczni mieli zdjęcia i pierwszy raz mi się zdarzyło, że przez dłuższy czas pies nie miał zdjęć. Zawsze robię wszystko co pomoże psu znaleźć dom zamieszczając ogłoszenia na różnych stronach internetowych. Przynajmniej się staram tak robić. http://katowice.lento.pl/franek-uroczy-psiak-ze-schroniska-czeka-na,1412982.html http://tablica.pl/oferta/ten-slodki-pyszczek-szuka-kochajacego-domu-ID3N1nw.html http://www.anonse.pl/podglad_ogloszenia/6613118?nc=1 http://alegratka.pl/ogloszenie/franus-kochany-pyszczek-czeka-na-dom-22981575.html Większość zrobiłam na nowo. Quote
maciaszek Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 Na Picassie Franek ma wpisany zły numer w albumie. 763/13 zamiast 786/13. Quote
choba Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 [quote name='maciaszek']Na Picassie Franek ma wpisany zły numer w albumie. 763/13 zamiast 786/13.[/QUOTE] Poprawione :) Quote
soboz4 Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 Franek jest już w hoteliku przy schronisku! Jedzie do Poznania do Anny Owczarczak!!! Bardzo się cieszę! proszę o zdjęcie jego ogłoszeń! :multi: Quote
WeronikaS. Posted October 14, 2013 Author Posted October 14, 2013 (edited) To super ! A co więcej wiemy o tej Pani ? :) Ogłoszenia zdjęte ! :) Edited October 14, 2013 by WeronikaS. Quote
WeronikaS. Posted October 14, 2013 Author Posted October 14, 2013 Ania jest super osobą. Nie mam żadnych wątpliwości, że Franuś będzie w 7 niebie :) Będzie miał towarzystwo, ponieważ Ania ma też settera :) Zobaczymy jak się dogadają. Mam nadzieję, że nie będzie zgrzytów między nimi :D Ogólnie po rozmowie z nią odniosłam bardzo dobre wrażenie co do jej osoby :) Quote
ania91sc Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 To super :) Bardzo się cieszę, że mu się udało :) Quote
soboz4 Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 cieszę się, ja też jak z nią rozmawiałam odniosłam bardzo dobre wrażenie! Miała pieska bardzo podobnego do franka, ma na bieżąco zamieszczać zdjęcia psiaka! Quote
WeronikaS. Posted October 14, 2013 Author Posted October 14, 2013 Tak wiem, mówiła mi. I od razu uprzedziłam, że będę prosić o zdjęcia i nowe informacje co jakiś czas. Quote
WeronikaS. Posted October 18, 2013 Author Posted October 18, 2013 Franuś w drodze do domciu !! Pan Marcin przyjechał około 17.45. Niestety Franek na początku burknął na niego i był bardzo spięty w jego towarzystwie. Po chwili podałam Panu Marcinowi smycz, Franek szedł obok niego ale non-stop oglądał się za mną i miał podkulony ogon. Kiedy oboje zaczęli się bawić piłką Franuś bardziej się przekonał do niego. Dostał kawałek smakołyka więc automatycznie Pan Marcin mógł już go pogłaskać i było wszystko idealnie. Niestety przy wkładaniu Franka do auta znowu burknął i uciekł z niego. Więc znowu dostał smakołyka ale już musiał wskoczyć do samochodu żeby go zjeść :) Kiedy odjeżdżali Franek ciągle wodził za mną wzrokiem, pomachałam mu kilka razy i tyle go widziałam :D Franek pojechał w szelkach przypięty do pasa zabezpieczającego :) Pan Marcin wziął kocyk i transporterek na wszelki wypadek oraz smycz, bo chce z nim raz wyjść się załatwić i dać mu pić :) Dokumenty oczywiście również zabrał ^^ Ja mam tylko jego obróżkę :P Mam nadzieję, że podróż minie im bez większych problemów :) Przed wyjazdem Franek był 1.40h na wybiegu i trochę go wymęczyłam więc mam nadzieję, że zaśnie w podróży :) Będę czekała na wieści od Ani jak już dojadą :) A teraz ostatnie chwile w schronie :) : Quote
WeronikaS. Posted October 18, 2013 Author Posted October 18, 2013 Franek oficjalnie w NOWYM DOMKU ! Jutro więcej ciekawostek :-) Quote
soboz4 Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Na FB już sporo zdjęć, zapoznanie odbyło się bez zgrzytów, Franek się zadomawia, zaliczył juz dziś wizytę u psiego fryzjera! Quote
WeronikaS. Posted October 19, 2013 Author Posted October 19, 2013 Franek na początku był spięty. Noc przespał :-) Dzisiaj już był zadomowiony :-) Sam przychodził do swojej nowej pani i prosił się o pieszczoty :-) Z dwiema nowymi współtowarzyszkami był już na spacerku i bardzo ładnie się ze sobą dogadywali z tego co Ania mi pisała :-) Ogólnie jest super ! :) Quote
ania91sc Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 W takim razie fantastyczne informacje :) Quote
WeronikaS. Posted October 31, 2013 Author Posted October 31, 2013 http://www.dogomania.pl/forum/threads/248337-Ramis-50-centymetrowy-psiak-szuka-domu-!! Zapraszamy do Ramisa ! Quote
Recommended Posts