WeronikaS. Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 (edited) Franek zawdzięcza swoje imię samemu sobie. Zareagował na nie od razu :-) Jest cuuuudny ! Kochany i przesłodki. Malutki psiak, dość wychudzony. Ma słodką mordeczkę ale niestety oczka pełne smutku i prośby o miłość rodziny, która zapewni mu kawałek miejsca w swoim sercu. Niestety Franek nie potrafi chodzić na smyczy. Muszę z nim popracować :-) Bardzo mądry psiak z niego i chyba juz troche wyszkolony, bo potrafi komendy : łapka i proś. Siad też potrafi ale ciężej mu to wychodzi :-) Lubi inne psiaki, grzecznie się z nimi wita :-) Lubi paróweczki i ciasteczka :-) Nie jest skory do miziania chociaż nie pogardzi checią pogłaskania go :-D To narazie tyle relacji z pierwszego spaceru :-) Kontakt do opiekuna: Tel: 797856902 e-mail: w_stefanik@interia.pl Edited October 14, 2013 by WeronikaS. Quote
WeronikaS. Posted September 5, 2013 Author Posted September 5, 2013 Niestety piszę z telefonu więc nie mam jak dodać zdjęcia. Ale jutro będzie dodane ;-) Quote
ania91sc Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 zapisuję tajemniczego jak na razie Franka :D Quote
WeronikaS. Posted September 6, 2013 Author Posted September 6, 2013 Franek ma numer 786/13. Możecie go zobaczyć na stronie schroniska, bo niestety nie ma zdjęć na picasie a zdjęcie, które chciałam tutaj wrzucić jest tak malutkie, że nie widać na nim tej uroczej mordki :) W następny czwartek wezmę aparat i porobię mu zdjęcia to wrzucimy je tutaj i pokażemy na nich cały urok Franka :D Quote
choba Posted September 6, 2013 Posted September 6, 2013 Potwierdzam - Franek jest uroczy :loveu: Niestety nie mogliśmy się bliżej zapoznać, bo Karbon na to nie pozwalał... Quote
choba Posted September 6, 2013 Posted September 6, 2013 Raczej o swoją prywatną przestrzeń :eviltong: Ale to u niego normalne - poszedłby z Frankiem na spacer i już nie byłoby takiego problemu ;) Quote
maciaszek Posted September 6, 2013 Posted September 6, 2013 Zaraz dodam Franka na stronę Fundacji i na katowicki wątek :). Quote
WeronikaS. Posted September 6, 2013 Author Posted September 6, 2013 Ooo..:) Dziękujemy za zdjęcie :) Quote
WeronikaS. Posted October 13, 2013 Author Posted October 13, 2013 Wczoraj w schronisku była pewna Pani z synkiem. Jak zobaczyła Franka podeszła do niego ze słowami: To ty jesteś ten piękny ! :) Popatrzała na niego, pogłaskała i stwierdziła, że ma taki ciepły wzrok :) Mam nadzieję, że może po niego wróci, bo wydaje się być bardzo fajną osobą u której Franuś na pewno byłby szczęśliwy :) Franek uwielbia się bawić piłką ! Ciężko z oddaniem jej ale bieganie za nią to czysta przyjemność :) Jego spojrzenie sprawia, że chce się go przytulić i nie wypuszczać z objęć :) Lubi suchą karmę, ciasteczka no i parówki oczywiście :) Dalej ciągnie na smyczy ;/ Cóż trzeba będzie trochę więcej czasu i cierpliwości za nim się nauczy :) Quote
choba Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 Fajnie by było, gdyby Frankowi się udało :) Quote
WeronikaS. Posted October 13, 2013 Author Posted October 13, 2013 Nom :) W sumie to ta kobieta nie była tak na 100% zainteresowana adopcją ale było widać, że Franek bardzo jej się spodobał :) Quote
kasencja Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 A czy wiadomo o Franku coś więcej? Skąd się wziął? Jak reaguje na dzieci/koty? Czy oprócz ciągnięcia na smyczy nad czymś trzeba z nim jeszcze popracować? Quote
WeronikaS. Posted October 13, 2013 Author Posted October 13, 2013 Skąd się wziął tego nie wiem. Raczej tylko ze smyczą ma problem chociaż już powoli zaczyna robić postępy. Niestety nie przepada za innymi psiakami. Czasem ładnie się przywita a czasem lubi pokazać kto tu rządzi. Nie potrafi się bawić z innymi psami. Kiedy on i jakiś kolega/koleżanka dobiorą się do jednej zabawki Franek zaczyna atakować "przeciwnika". Bywa zazdrosny o opiekuna. Nie wiadomo jak reaguje na koty i na dzieci. Chociaż w stosunku do chłopczyka był ok. Nie wiemy jak z mniejszymi dziećmi. Franek na pewno jest nauczony jeździć samochodem, bo kiedy tylko otworzę drzwi z mojego auta od razu próbuje wskoczyć do środka. Frankowi (z tego co zauważyłam) ciężko przychodzi nauka. Trzeba mu poświęcić więcej czasu i cierpliwości na pewne rzeczy. Tak jak mówię, nie potrafi chodzić na smyczy ale robi pewne postępy. Na wybiegu powinien być sam. Jest typowym psem do miziania ^^ Sam wskakuje na kolana, daje buziaki i prosi o pieszczotki :) Dziwię się, że mój Franuś jeszcze jest w schronie...:( Quote
soboz4 Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 Wczoraj niestety Franek siedział w boksie, musisz weroniko zgłaszać nieobecności na naszym forum www.forum.przystanekschronisko.org Ma tez bardzo mało zdjęć, zgłoś się na zdjęcia albo do Ali Nowak, albo do Ani Nizoł albo do mnie bo nic o nim nie wiadomo, a dobrze by było zrobić mu wizytówkę i ogłoszenia, bardzo jest smutaśny w schrosinku Quote
soboz4 Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/763133Lata30Cm13082013R?noredirect=1#5933929037350066082 Quote
WeronikaS. Posted October 13, 2013 Author Posted October 13, 2013 Franek był wczoraj na spacerze od 10.00 do 12.00. Na przekazaniu karmy niestety nie mogło mnie być i dlatego był w boksie bo musiałam go oddać. W czwartek zrobię mu więcej zdjęć. Tylko mam prośbę - gdyby ktoś mógł mu zrobić wizytówkę to będę wdzięczna gdyż sama kedyś próbowałam zrobić wizytówkę i niestety nie potrafię :) Quote
soboz4 Posted October 13, 2013 Posted October 13, 2013 zrobię mu, ale nie mam najlepszych zdjęć, nie widziałam Cie wczoraj ani na zebraniu, które było o 10:00 ani na przekazaniu karmy, a tam mieli być wszyscy Wciąż nie potrafię opanować psów, które niby wychodzą a nie ma o nich zbyt dużo informacji, dla mnie podstawą jest album na picaso wraz z danymi do opiekuna, zdjęcia mogą być zrobione nawet telefonem, ale chodzi o to by pies zaistniał na internecie, a Franek wychodzi od 5 września i do tej pory nie miał żadnych zdjęć... Quote
WeronikaS. Posted October 13, 2013 Author Posted October 13, 2013 Ja byłam od 10.00 do 12.00 i niestety nie mogłam być dłużej... Zdjęć do tej pory nie było, bo miałam zepsuty aparat a z telefonu wychodzą nie najlepsze zdjęcia. Bez sensu żebym wstawiała rozmazane zdjęcia, na których w ogóle nie widać psa. Quote
Recommended Posts