Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fotografa ;)
Całość kosztów na jednego psiaka wynosi aż... 2,40 zł :) Z tego połowę już opłaciła mdk8 (wpłaciła na parę psiaków z nadwyżką i prosiła by resztę podzielić na inne psiaki), czyli wychodzi 1,20 zł :)

Posted

A to takie briardoterierowate coś - bardzo fajne roczne psisko :) Szuka domu oczywiście - może chcesz? :)

Ja już muzzemu przelałam całą należność za paliwo, więc mogę po prostu doliczyć do hotelowania tą straszną kwotę :)

Posted

Murka - chyba trzeba będzie umawiac kastracje, no nie?
ile kosztuje u twojego weta?

i ważne - chyba zanim go odjajczymy trzeba obejrzeć zęby! czy wet je widział? ponoć w kiepskim stanie były, zeby mu serce od tego nie siadło.

Posted

Kastracja u nas to 100 zł, jakbyśmy od razu czyścili zęby z kamienia to +50 zł. Przy okazji kastracji wet może zrobić przegląd zębów. Mogę się umówić z wetem na zabieg i tuż przed szybki ogląd (np. serce) czy nie ma przeciwwskazań. Bo wozić się wcześniej do lecznicy to trochę bezsensu. Wet stosuje narkozę wziewną, więc zwłaszcza przy staruszkach jest to bezpieczniejsze.

Posted

to tak zróbmy w takim razie. ja nei wiem, czy tam jest kamień do usuwania, bo może zeby do usuwania? a może nc? zaglądałas mu w paszczę, wiesz lepiej, czego sie spodziewac.
mamy jeszcze z owczarkowej 120zl do wydania, jeśili zeby by wchodzily w grę, to potrzebujemy 30zł. jakos to zbazarkuję. jeśli termin kastracji będzie szybki, to czy będziesz mogła założyć za mnie tą końcowkę, zanim bazarek się przemieli?

Posted

Ok, to się ugadam z wetem na przyszły tydzień i będziemy działać.
Do zabiegu trzeba jeszcze doliczyć koszty dojazdu do lecznicy: mamy 10 km w jedną stronę, więc jedna wizyta wychodzi 10 zł, a kiedy zawozimy i potem odbieramy psiaka to 20 zł. Czasami jeszcze jakiś psiak się zabiera przy okazji i wówczas koszty się rozkładają.

Posted

Za samą kastrację i dojazdy wyjdzie razem 120 zł.
Czekam aż mi się sunia wygoi po sterylce (jutro jej może zdejmę kołnierz) i będę dzwonić do weta z następnym pacjentem.

Posted

Umówiłam się z wetem na poniedziałek; ze względu na wiek Dziuńka przed zabiegiem wet chce zrobić analizę krwi (w ten sam dzień), żeby sprawdzić czy nie ma przeciwwskazań.

Rozliczenie:

Wpłaty:
+47,50 zł agat21
+432 zł Michał T.
+1,20 zł mdk8
Razem: +480,70 zł

Koszty:
-360 zł hotelowanie
-47,50 zł transport z Tyszowiec
-2,40 zł sesja foto
Razem: -409,90 zł

+480,70 zł - 409,90 zł = +70,80 zł
Stan konta na 25 październik wynosi +70,80 zł.

Posted

Ja liczę od dnia przyjazdu: 30 dni. Także te 70 zł to do chyba końca października jest (bo tak miałam podać koszty na początku: koniec września i cały październik) :)

Posted (edited)

no to te 70zł się wyrówna zaraz, nie?

murka, daj znać, jak kastracja, czy wszystko ok.

murka, mam jeszcze dwie prośby - o info, co z zębami, oraz o to, żeby wetka powiedziała, w jakim wieku może być dziuniek - potrzebuję do ogłoszeń.

przy okazji - dowiedziałam się, że dziuniek był bity - prawdopodobnie przez brata własciciela, ktory nie był zbyt skory do pomocy jeszcze za zycia tego wlaściciela (ktory chyba też miał za uszami w tej kwestii).

reakcja sąsiadów z tyszowiec na opowieści mojej mamy, że teraz dziuniek jest kąpany i w ogóle: no, to on teraz ma lepiej, niż jego właściciel za życia.

Edited by sleepingbyday
Posted

Zawiozłam dziś Dziuńka do lecznicy, ale kastracja będzie jutro rano, bo wet miał dziś urwanie głowy (po długim weekendzie wszyscy się zjechali), ale zrobił analizę krwi i nie ma przeciwskazań do zabiegu :) Ząbki też ma obejrzeć, choć na moje oko to one nie są jakieś tragiczne.

Jeśli Dziuniek był bity to na szczęście nie zostawiło to śladu na jego psychice, jest niezwykle ufny wobec ludzi. Ogólnie bardzo fajny z niego, dziarski dziadeczek.
Sierść wydaje mi się, że już całkowicie ok, już chyba Dziuńka nie swędzi, bo się nie czochra.