Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pogubiłam się .
Dziadeczek nadal na ulicy, ale pod czyimś nadzorem - ktoś go widzi, daje jeść, sprawaza, czy zdrowie się nie pogorszyło, tak?
Czy pomieszkuje w swoim starym domu po zmarłym Panu, czy szęda się po różnych miejscach?
Czy jest szansa na to miejsce u Murki przed zimą, czy Dziadzio jest w kolejce, ile piesków przed nim i czy coś od Murki wyjedzie do DT w najblizszym okresie ?
Czy jest może szukany inny hotel?

Posted

juz mówię:
dziuniek łazi, gdzie chce, ale ostatnio zaczął częściej przebywać na podwórku sąsiadów mojej mamy (nie dosłownie, bo moja mama tam nie mieszka, to dom po babci, używany w sezonie letnim wakacyjnie). ci sąsiedzi to b. prości i starsi ludzie, więc nie wszystko z nimi się załatwi, ale wiedzą, ze ktoś ma po niego przyjechać, pomogą złapać i nie meldują gminie, żeby go zabrała (bo w tedy trafiłby do schronu w zamościu). czy go dokarmiają, tego nie wiem. moja mama go dokarmiała, ale twierdzi, ze on musiał sobie radzić, że na pewno ktoś go dokarmiał, bo nie rzucał się na jedzenie.
dziadek jest pierwszy w kolejce u murki, z tego, co zrozumiałam, to kwestia krótkiego czasu. podobno do ds jedzie amstaffka, a na pewno jedzie yoda.
nie szukamy innego hotelu ze względu na to, że murka jest w skali kraju b. niedaleko (100km) i że dziadek - nie łudźmy się - będzie tam pewnie dożywotnio, więc chcemy, zeby był w miejscu pewnym.

Posted

Zamojska amstafka Mojra na razie nie jedzie - rodzina wciąż się zastanawia...
Były zrobione wymagane badania - jednak na razie nie ma decyzji.
Ale w sobotę z hoteliku Murki do moich znajomych jedzie mała sunia Agatka - być może to przyspieszy przyjazd dziadka...
A Yoda faktycznie ma super dom w Warszawie.

Posted

agat, dziunek jest po właścicielu...

pisałam do agat pw w sprawie transportu - miejsce czeka na dziadka (hura!), organizujemy transport z Murką, i wymysliłysmy, zeby nie fatygowac agat, bo to daleko, a od murki jest tylko 100km do dziuńka, szybciej i taniej.

Posted

[quote name='sleepingbyday']agat, dziunek jest po właścicielu...

pisałam do agat pw w sprawie transportu - miejsce czeka na dziadka (hura!), organizujemy transport z Murką, i wymysliłysmy, zeby nie fatygowac agat, bo to daleko, a od murki jest tylko 100km do dziuńka, szybciej i taniej.[/QUOTE]

A koszty? ....

Posted

12 zł za dobę w jego grupie wagowej, już z karmą.

dziuniek ma sponsora na całość tej kwoty, skarpeta owczarkowa obiecała 200zł na weterynarza. ile będzie trzeba wydać na ogarnięcie zdrowotne (szczepienie p.wściekliźnie, sprawdzenie, co ze skórą itp), to sie okaże, może mniej?

Posted

[quote name='sleepingbyday']12 zł za dobę w jego grupie wagowej, już z karmą.

dziuniek ma sponsora na całość tej kwoty, skarpeta owczarkowa obiecała 200zł na weterynarza. ile będzie trzeba wydać na ogarnięcie zdrowotne (szczepienie p.wściekliźnie, sprawdzenie, co ze skórą itp), to sie okaże, może mniej?[/QUOTE]

Ale masz farta z tymi sponsorami;)

Posted

[quote name='sleepingbyday']dziś dziuniek będzie jechał do Murki - trzymajcie kciuki za szczęśliwe wyłapanie psa![/QUOTE]

i to jak trzymamy !
polska wieś to nie jest miejsce dla psa :(
zwłaszcza po śmierci opiekuna

nie tak daleko szukac: u moich rodziców jest psiak dziadka
dziadka rodzina zabrała 'do bloków' dla psa niestety miejsca nie wystarczyło :(

Posted

[quote name='sleepingbyday']dziś dziuniek będzie jechał do Murki - trzymajcie kciuki za szczęśliwe wyłapanie psa![/QUOTE]

Trzymam kciuki

[quote name='3 x']i to jak trzymamy !
polska wieś to nie jest miejsce dla psa :(
zwłaszcza po śmierci opiekuna

nie tak daleko szukac: u moich rodziców jest psiak dziadka
dziadka rodzina zabrała 'do bloków' dla psa niestety miejsca nie wystarczyło :([/QUOTE]

Rodzice przygarnęłi czy psiak sie błaka:(?