Nutusia Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 O boże - wczoraj 3miesięczy Kubuś stracił łapinkę po tym, jak bawiły się nim DZIECI (!!!!!), a dziś to... Zakleili jej mordkę, żeby nikt nie usłyszał jej wołania o pomoc... (...) to, co człowiek świadomie czyni zwierzętom, zwiastuje początek zagłady naszego gatunku. Wyrzekamy się wszystkiego, co potencjalnie nas wyróżnia. Przemoc, która jest wszechobecna, człowiek kiedyś postanowił zrównoważyć Prawem. Dziś coraz częściej Bezprawie czyni Prawem i nie rozumie, że kopie sobie grób. Niesie zagładę sobie i tym, za których wziął odpowiedzialność. Człowiek pozbawił zwierzęta prawa do godnego życia i godnej śmierci. Za tę hańbę będziemy musieli kiedyś odpowiedzieć, bo to my przecież pozbawiamy tych praw także siebie: żyjemy głupio i głupio umieramy. "Epoka nasza czyli zgon, ogromna die Likwidation" - jak pisał Czesław Miłosz. Na własny użytek nazwałem nasze czasy: Wielki Przemiał.(...) Quote
Zofija Posted September 4, 2013 Author Posted September 4, 2013 Marycha35 napisał(a):Zosiu bardzo dobry pomysł z fotkami suni kiedy poczuje się lepiej! Trzeba zrobić podpuchę i znaleźć gnoja, który ją skrzywdził!!! A może już dać znać na Policje??? Biedna sunieczka, jak ona musiała cierpieć!!!! I po co ktoś się tak zabawiał??? To się nie mieści w głowie:shake: Chciał ją zabić w taki sposób??? Niby mam psychologiczne wykształcenie za momento, ale nie kumam takiego zwyrodnialstwa!:angryy: Marycha- masz psychologiczne wykształcenie? To zawsze był mój "konik" . Pełno na świecie zwyrodnialców, niestety. Kiedyś czytałam, ze 90% pedofili było również w dzieciństwie ofiarami tego wynaturzeństwa. Quote
Zofija Posted September 4, 2013 Author Posted September 4, 2013 ewa1980o napisał(a):zabrakło słow nawet w łacińskim języku poraziło mnie to co przeczytałam jaka kanalią i gnida podła trzeba być zeby skazać psa na takie cierpienie jak bardzo zgnity mózg trzeba mieć żeby takie pomysły w nim sie rodziły, cieszę sie że jest bezpieczna i jednocześnie wciekła ze to "coś" chodzi spokojnie po ziemi tak-kanalia. Ale takich jest więcej niż nam się wydaje Quote
Zofija Posted September 4, 2013 Author Posted September 4, 2013 [quote name='mimiś']Zofija ,daj w 1 poście dane i nr konta ,bo nawet nie napisałaś o jakiej Fundacji mowa;) Dam:)- tutaj strona Fundacji: www.fundacjalepszyswiat.pl . Sarinka będzie na bezpłatnym tymczasie. Tylko leczenie i jedzonko. Sama bym ją wzięła. Na stałe. Bo wygląda jak moja "Ciamba" . Tylko wtedy dostałabym wypowiedzenie z mieszkania ze skutkiem natychmiastowym;). Quote
Zofija Posted September 4, 2013 Author Posted September 4, 2013 [quote name='Nutusia']O boże - wczoraj 3miesięczy Kubuś stracił łapinkę po tym, jak bawiły się nim DZIECI (!!!!!), a dziś to... Zakleili jej mordkę, żeby nikt nie usłyszał jej wołania o pomoc... (...) to, co człowiek świadomie czyni zwierzętom, zwiastuje początek zagłady naszego gatunku. Wyrzekamy się wszystkiego, co potencjalnie nas wyróżnia. Przemoc, która jest wszechobecna, człowiek kiedyś postanowił zrównoważyć Prawem. Dziś coraz częściej Bezprawie czyni Prawem i nie rozumie, że kopie sobie grób. Niesie zagładę sobie i tym, za których wziął odpowiedzialność. Człowiek pozbawił zwierzęta prawa do godnego życia i godnej śmierci. Za tę hańbę będziemy musieli kiedyś odpowiedzieć, bo to my przecież pozbawiamy tych praw także siebie: żyjemy głupio i głupio umieramy. "Epoka nasza czyli zgon, ogromna die Likwidation" - jak pisał Czesław Miłosz. Na własny użytek nazwałem nasze czasy: Wielki Przemiał.(...) Nutusiu- to zaburzona osobowość . Człowiek chory. To chyba tak się zaczyna od dziecka... Quote
Zofija Posted September 4, 2013 Author Posted September 4, 2013 Sarinka już w dt. Zjadła indyczka z ryżem:) Quote
Onaa Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Nie używam brzydkich słów raczej ale K....a M.ć ...#$&3%. :( :( :( ... Jest już na fb ? Quote
bela51 Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Jestem na watku Sariny i będę. Zadne słowa nie wyrazą mojego dla niej wspólczucia i wscieklosci na oprawce. Oby udało sie go odnaleźć i ukarac. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 [quote name='Zofija'][FONT=Times New Roman]Sarina to starsza sunia w typie owczarka-trochę niemieckiego, trochę belgijskiego. Została znaleziona jak leżała w lesie, pod drzewem, z pyszczkiem owiniętym grubą taśmą klejącą. Wezwano odpowiednie służby i suczka trafiła do cieszyńskiego schroniska. Zagłodzona, przeraźliwie chuda, weterynarz po badaniu podjęła decyzję o natychmiastowej operacji, z suczki ciekła ropa. Nie była to jednak choroba, po otworzeniu jamy brzusznej okazało się, że ktoś pociął jej pochwę i macicę ostrym narzędziem, może wprowadził do środka żyletkę, może drut. Rany ropiały od środka, a suczka niewyobrażalnie cierpiała. A ta ludzka bestia zostawiła ją w lesie na śmierć… Sarina jest już po operacji, nie trafi do schroniska, zostanie pod opieką fundacji. Wiele tygodni zajmie, zanim dojdzie do zdrowia, trzeba ją odkarmić, ale też, przede wszystkim, wrócić jej wiarę w człowieka, bo na razie suczka boi się każdego ruchu, wstaje i sztywnieje gdy tylko ktoś wejdzie do pomieszczenia. Nie wiadomo, ile lat była katowana, w jej stanie trudno określić wiek, ale prawdopodobnie ma około 10 lat. Zbieramy na dobrą karmę i opiekę weterynaryjną dla niej! Jeżeli ktoś może pomóc prosimy o wpłaty na konto fundacji z dopiskiem „Sarina" [/FONT][FONT=Times New Roman] [/FONT] Zofija, dobrze byłoby umieścić w pierwszym poście namiary na Fundację. To biedactwo jest tak wychudzone, czy możliwy jest zakup jakiegoś miękkiego legowiska dla suńki ? Wesprę maleńką grosikiem ;). Nie dziwię się Zofija, że płakałaś... Opowiadałam o tej strasznej historii dzisiaj mężowi. Nie mogę powtórzyć naszych słów ... Nie mogę wyrazić wściekłości wobec kata suni i żalu, że tak strasznie cierpiała :-(. To jakiś bardzo chory umysł, jak można świadomie chcieć zgotować taką straszną mękę żywej bezbronnej istocie... Słowa po prostu grzęzną w gardle... Nie ogarniam, a myślałam, że na dogo już wiele widziałam... Dobrze, że sunia jest już pod dobrą opieką. Zofija, bardzo ważna jest pełna dokumentacja weterynaryjna i fotograficzna. Zdrowiej sunieczko, jeszcze będziesz bezpieczna, najedzona, kochana i szczęśliwa:thumbs:. Quote
muufinka Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Pasja rano udostępniła wątek na FB, przeczytałam i od rana słów nie potrafię znaleźć żadnych by to skomentować ... to jest tak dla mnie niewiarygodne .... no ku..wa czytam, patrze, zerkam 10 raz i nie wierzę. Pomogę w udostępnianiu, ogłaszaniu jak będzie trza i chociaż złotówe przysłowiową po wypłacie wyślę. Dużo nie pomogę bo biednie u nas, ale grosz do grosza.... i siem uzbiera;) Quote
auraa Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Takie okrucieństwo nie powinno zostać bezkarne!Brak mi słów... Quote
zachary Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Dobrze by było, aby udało się zapobiec cierpieniu kolejnego niewinnego stworzenia...Sunieczko, skóra mi cierpnie z przerażenia, gdy czytam co cię spotkało... Quote
MALWA Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Przyszłam tu za bela51................. Jaki trzeba mieć zryty mózg, żeby zrobić tak potworną rzecz, o co chodziło tej bestii? Nie jestem w stanie nawet sobie wyobrazić ogromne cierpienie suni.........i jeszcze zaklejony pysk, by nie było słychać wycia............... Sprawdzę później, bo teraz nie widzę konta, i wpłacę dla suni. Quote
Nutusia Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Przyszło mi do głowy, że może ten ... chciał ją wysterylizować, np. aborcję przeprowadzić? Nie trafisz za pomieszanym umysłem zdolnej do wszystkiego ludzkiej bestii :( W jakiej miejscowości sunia ma DT? Quote
Zofija Posted September 4, 2013 Author Posted September 4, 2013 Nutusia napisał(a):Przyszło mi do głowy, że może ten ... chciał ją wysterylizować, np. aborcję przeprowadzić? Nie trafisz za pomieszanym umysłem zdolnej do wszystkiego ludzkiej bestii :( W jakiej miejscowości sunia ma DT? Nutusiu, w Ustroniu. Apetyt ma nieziemski. Co nie dziwi Quote
Zofija Posted September 4, 2013 Author Posted September 4, 2013 Piękna, prawda? I taka podobna do mojej Sambuni... Quote
Marycha35 Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Kochane smoczątko, zdrowiej, jedz i merdaj ogonkiem, na pohybel dewiantowi, który Cię męczył!!! Ktoś wcześniej o tym pisał, mnie też przyszedł do głowy pomysł z chałupniczo przeprowadzoną sterylką... Jak to inaczej wytłumaczyć???Zosiu, tak, właśnie kończę Psychologię na UŁ:) Quote
Zofija Posted September 4, 2013 Author Posted September 4, 2013 zachary napisał(a):Dobrze by było, aby udało się zapobiec cierpieniu kolejnego niewinnego stworzenia...Sunieczko, skóra mi cierpnie z przerażenia, gdy czytam co cię spotkało... Jak będę miałą zdjęcia bez ubranka to chyba zacznę ją ogłaszać- CZY KTOŚ WIE KTO JEST WŁĄŚCICIELEM TEGO PSA? Czy już? Jak myślicie?? Znaleziono ją w Jasienicy, w lesie Quote
Marycha35 Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Działaj!!!!!! Pytaj, ogłaszaj, zachęć nagrodą za info....zbierzemy kasę jak coś:) Gnoja dorwiemy, żeby więcej zwierząt nie oglądał, no chyba, że w pierdlu na ścianie, takie "zajączki"!!! Quote
Zofija Posted September 4, 2013 Author Posted September 4, 2013 Marycha35 napisał(a):Kochane smoczątko, zdrowiej, jedz i merdaj ogonkiem, na pohybel dewiantowi, który Cię męczył!!! Ktoś wcześniej o tym pisał, mnie też przyszedł do głowy pomysł z chałupniczo przeprowadzoną sterylką... Jak to inaczej wytłumaczyć???Zosiu, tak, właśnie kończę Psychologię na UŁ:) Chyba nie. Tak z opisu wetki to raczej, takie zwyrodnialstwo, znęcanie się. Nie będę opisywać, zeby się jakiś .... nie napawał i jeszcze nie próbował naśladować. Dogo moze czytać każdy. Niektórych to kręci. Taki ten świat. Że tak powiem, czasem mocno porąbany.. Quote
Zofija Posted September 4, 2013 Author Posted September 4, 2013 Marycha35 napisał(a):Działaj!!!!!! Pytaj, ogłaszaj, zachęć nagrodą za info....zbierzemy kasę jak coś:) Gnoja dorwiemy, żeby więcej zwierząt nie oglądał, no chyba, że w pierdlu na ścianie, takie "zajączki"!!! Dobrze-jutro się za to zabieram. Marysiu-psychologia jest baardzo ciekawa:) Quote
Zofija Posted September 4, 2013 Author Posted September 4, 2013 Jadę tam jutro-z karmą i ugotowanym mięskiem. To jak Sarinka pozwoli to wycałuję słodki pychol Quote
Recommended Posts