tu_ania_tu Posted September 10, 2013 Posted September 10, 2013 joaaa napisał(a):Piotrek powiedział, że Stasiek Klopsik bardzo mu się podoba z charakteru. :) Do tego stopnia, że chętnie zabrałby go do swoich rodziców, którzy dwa lata temu stracili Rudolfa, cudownego bordoga z podobnym charakterem (tak mówi Piotrek). Ale maja przygarniętego staruszka, który go nie zaakceptuje, niestety. fajne info, szkoda, ze dom zajety. A on nie taki wyrywny do takich opinii. :) Allu poczekajmy, mam odzew od Wa-wy. Nie wiem na ile pewny, dam ci znać jutro Alla Chrzanowska napisał(a):Dziewczyny! Mogę wysłać dla Stasia kołdrę, ale dopiero w środę. Wysyłać? Quote
AnnaEwa Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Byliśmy dziś ze Staśkiem na kontroli u dr Jaśkiewicz. Oczy znacznie ładniejsze i już nie takie schowane, ale dostał jeszcze kolejną porcję kropelek. Akurat, bo poprzednie właśnie się skończyły. Dr Jaśkiewicz prosiła, żeby chłopaka pokazać, jak się nowe opakowanie skończy, czyli pewnie za 1,5 tygodnia. Łapy trochę lepiej - zaczerwienienia między palcami zbladły. Gulki na stopach miękkie i jakby trochę mniejsze. Wetka radzi, żeby jeszcze poobserwować. W końcu chłopak w hoteliku dopiero 1,5 tygodnia siedzi. Szelki Staś ma śliczne od pana behawiorysty, ale żeby jakieś postępy zrobił.... Pani Grażynka mówi, że zrobił, ale jak nas zobaczył, to mu z głowy wywietrzały. Skacze dalej na ludzi (z miłości), nie słucha się, ciągnie jak lokomotywa. A jeśli słucha się choć trochę, to zdecydowanie mężczyzn. Przykleił się do Tadeusza po prostu. Po weterynarzu chcieliśmy mu spacerek zrobić, ale lało, więc zabraliśmy go do siebie do ogródka. Myślałam, że może z Kiką pobiegają. Ale zabawy nie było. Jakoś on się jej nie spodobał, a jego ona niespecjalnie interesowała. Biegał, wąchał, obsiliwał nieznane miejsce i co chwila sprawdzał, gdzie Tadeusz. W hoteliku znów baranki sprzelał, jak odchodziliśmy i nie mam złudzeń za kim... Mądry, mający czas i konsekwentny Pan pilnie mu potrzebny. Boję się, że Pani Grażynka wiele z nim nie zdziała, niestety. Quote
tu_ania_tu Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Stas w przyszłym tygodniu pojedzie do Agaty Canis Quote
AnnaEwa Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 (edited) To super, że trafi do Agaty. Ona będzie potrafiła go ogarnąć:) ps. właśnie doczytałam na molosach, skąd wolne miejsce u Agaty. Przykre to. A wiadomo chociaż, dlaczego właścicielom poszukiwania zajęły dwa miesiące? Edited September 12, 2013 by AnnaEwa Quote
Maryna Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Nic nie wiem ,idę obadac AniuE radośc sprawilaś mi podwójną fotkami ulubieńców:-) Dobrze,że Agata popracuje ze Stasiem Quote
AnnaEwa Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Szkoda, że ci "ulubieńcy" sobie do gustu nie przypadli, bo poganialiby trochę oboje. Za to Stasiek i TZ sobie przypadli, na co patrzyłam z lekkim przerażeniem. Trudno było im się rozstać... Ale w sumie nie dziwię się. Stasiek nie tylko śliczny, ale i taki słodki, kochany, dzieciakowaty słoń w składzie porcelany. Ale bez złych intencji:) Quote
_Dunaj_ Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Fajny ten "maluszek", a Kika jak poznała dżentelmena Geralda to wybredna się zrobiła:) Mam ochotę umówić się z Tobą Aniu i podjechać do Stasia, ale wiem czym by się to skończyło, nawet nie będę próbowała, tym bardziej, że czarne i płaszczaki w tej chwili szukające domu rozkładają mnie na łopatki, to tzw przeniesienie, zaraz widze swoje gamonie i jestem chora, że nie mogę zabrać ze sobą Quote
Maryna Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 AniaE-Pewnie by się dotarli z czasem;-)a T.się nie dziwię,ciężko się odkleic od gamońka Quote
AnnaEwa Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 [quote name='_Dunaj_']Fajny ten "maluszek", a Kika jak poznała dżentelmena Geralda to wybredna się zrobiła:) [/QUOTE] Żebyś wiedziała :) Quote
AnnaEwa Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 [quote name='Maryna']AniaE-Pewnie by się dotarli z czasem;-)a T.się nie dziwię,ciężko się odkleic od gamońka[/QUOTE] Jolu nie mamy teraz ani tyle czasu, ani warunków, żeby się zająć wychowywaniem 80 kilo gamonia :( Quote
Maryna Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Aniu-wiem przecież ,tak se tylko gadam.. Quote
Alla Chrzanowska Posted September 16, 2013 Author Posted September 16, 2013 Zaglądam do Stasia:) Quote
AnnaEwa Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 Ania mówiła, że akcja na razie odwołana. Quote
AnnaEwa Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Bo sytuacja jest dynamiczna:) Zobaczymy, jak się rozwinie. Rozmawiałam dziś z Panią Grażynką. Stasiek opanował wreszcie kwestię czystości i nie zalicza już wpadek - sygnalizuje szczekaniem potrzebę udania się do ogródka;) Reszta bz - są dni, kiedy słucha się jako tako pani Grażynki, są takie, że rżnie głupa. Klei się do syna Pani Grażynki - też Stasia... I jego słucha zdecydowanie chętniej. To potwierdza nasze spostrzeżenia, że Stasiek to pies raczej pana niż pani. Aaaaa, niestety, kołdrę od Alli rozniósł w ciągu kilku pierwszych godzin. Lepiej sprawdzają się dywaniki, wykładziny, bo nawet memłane, żyją dłużej. Drugiej kołdry na rozszarpanie oczywiście nie dostał:) Quote
tu_ania_tu Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Agata chciała hotel na zimę zamknąć, bo ogrzewanie ją zżera, ale zobaczymy czy się Stasiowemu urokowi skutecznie oprze:diabloti: Quote
Alla Chrzanowska Posted September 18, 2013 Author Posted September 18, 2013 [quote name='AnnaEwa']Bo sytuacja jest dynamiczna:) Zobaczymy, jak się rozwinie. Rozmawiałam dziś z Panią Grażynką. Stasiek opanował wreszcie kwestię czystości i nie zalicza już wpadek - sygnalizuje szczekaniem potrzebę udania się do ogródka;) Reszta bz - są dni, kiedy słucha się jako tako pani Grażynki, są takie, że rżnie głupa. Klei się do syna Pani Grażynki - też Stasia... I jego słucha zdecydowanie chętniej. To potwierdza nasze spostrzeżenia, że Stasiek to pies raczej pana niż pani. Aaaaa, niestety, kołdrę od Alli rozniósł w ciągu kilku pierwszych godzin. Lepiej sprawdzają się dywaniki, wykładziny, bo nawet memłane, żyją dłużej. Drugiej kołdry na rozszarpanie oczywiście nie dostał:)[/QUOTE] Dajcie mu drugą:) Wyślę następne:) Quote
tu_ania_tu Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Allu to się mija z celem, kilka minut i po kołdrze, wywalenie pieniędzy w błoto, To już lepiej w dywan zainwestować. Quote
Maryna Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='tu_ania_tu']Agata chciała hotel na zimę zamknąć, bo ogrzewanie ją zżera, ale zobaczymy czy się Stasiowemu urokowi skutecznie oprze:diabloti:[/QUOTE] Nikt się nie powinien!!oprzec.Staś jest świetny:-) Quote
AnnaEwa Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 To prawda :) Staś wszystko robi całym sobą, pije wodę z miski całym sobą, wchodzi na ogrodowe krzesła i stół całym sobą i serca podbija całym sobą. Nawet, a może zwłaszcza męskie serca :) Quote
Recommended Posts