Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak tam noc minęła?

Z Julci poranny ptaszek, około 5 robi pobudkę... Pan mówił że dla niego to nie problem...  spałam dziś o godzinę dłużej, Stefania zlizała o 6 na poranne wyjście.

Julka odważna  nie boi się ludzi...ale do zmiany otoczenia, do nowych warunków, odgłosów, nowych ludzi musi się przyzwyczaić. Panowie bardzo sympatyczni szybko polubi/pokoch :)

Posted

Zdjęcie Pana Wojtka, nowego Opiekuna Julci. Tarzan pokazuje Julce gdzie trzeba dobijać się do drzwi, żeby wpuścili , albo żeby spokojnie pospać w ciepełku :) .

fb59427b7612.jpg

d4d16fdadc1d.jpg

Wczoraj dzwoniłam po dwóch godzinach, tyle wytrzymałam ;). Było ok, Julka akurat przy głaskaniu, wtedy oczywiście - Tarzan SPADAJ ;) . Zazdrośnica :). 

Posted

Tarzan piękny, dostojny pies

mam nadzieję że Julcia go rozrusza a on ją wyciszy ;)

Julka prosi gdy chce wejść do domu...jak każdy pies w różnych sytuacjach inne szczeknięcia, jedno mówi chcę do domu ;) Dograją się, muszą się poznać

Posted

Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia

Posted

Moli@, i co, nikt nie dzwonił w sprawie Meli? Pan był fajny, szukał kompanki dla swojej wycofanej suni, ale miał też na oku pannę ze schroniska....

Posted

Dzwonił...

Pan ma wycofaną shibe,  bojącą się ludzi, nieufną w stosunku do psów

Mela do odważnych nie należy, nieufna, płochliwa, ostrożna w kontaktach z człowiekiem...

Nie z każdym psem może swobodnie przebywać... jak pisałam wcześniej na wątku, przy psach odważnych, zrównoważonych, pewnych siebie, dominujących jest wszystko okej ale psiaki wycofane, spokojne większe i  mniejsze, nadpobudliwe jak nasza Agusia, chore, starsze lubi gnębić, atakuje, prowokuje, potrafi użyć zębów i awantura gotowa zęby idą w ruch.

" (...) Shiby absolutnie nie nadają się do szkoleń metodami awersyjnymi, fatalnie reagują na byłych policyjnych trenerów i innych, którzy widzę w nich tylko psa. Moja trenerka jako pierwsza powiedziała mi, że to nie są psy, tylko rasa pierwotna. Jeśli zrozumiesz, że masz w domu zwierze pierwotne, które przez National Geographic zostało uznane jako najbliższe genotypowi wilka to już naprawdę połowa sukcesu."

Posted

Mówiłam mu właśnie, że Melcia na pewno nie będzie od razu merdać ogonem, jak ich zobaczy i nie będzie tak otwarta, jak tamta w schronisku, która jak opowiadał, od razu się łasiła. Cóż, dobrze, że mam nadzieję tamta znalazła nowy dom :) .