Moli@ Posted December 20, 2015 Posted December 20, 2015 Jak Julcia zmężnieje nabierze masy to kaukaz przy niej to Pikuś ;) Może Pan zgodzi się wstawić filmik ;) Quote
Moli@ Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 Jak tam noc minęła? Z Julci poranny ptaszek, około 5 robi pobudkę... Pan mówił że dla niego to nie problem... spałam dziś o godzinę dłużej, Stefania zlizała o 6 na poranne wyjście. Julka odważna nie boi się ludzi...ale do zmiany otoczenia, do nowych warunków, odgłosów, nowych ludzi musi się przyzwyczaić. Panowie bardzo sympatyczni szybko polubi/pokoch :) Quote
dreag Posted December 21, 2015 Author Posted December 21, 2015 Zdjęcie Pana Wojtka, nowego Opiekuna Julci. Tarzan pokazuje Julce gdzie trzeba dobijać się do drzwi, żeby wpuścili , albo żeby spokojnie pospać w ciepełku :) . Wczoraj dzwoniłam po dwóch godzinach, tyle wytrzymałam ;). Było ok, Julka akurat przy głaskaniu, wtedy oczywiście - Tarzan SPADAJ ;) . Zazdrośnica :). Quote
Moli@ Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 Tarzan piękny, dostojny pies mam nadzieję że Julcia go rozrusza a on ją wyciszy ;) Julka prosi gdy chce wejść do domu...jak każdy pies w różnych sytuacjach inne szczeknięcia, jedno mówi chcę do domu ;) Dograją się, muszą się poznać Quote
Moli@ Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=4HCscmhRsVQ&feature=youtu.be Quote
doris66 Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 Wspaniale. Piękne psy, życzę szczęścia Julci. Quote
dreag Posted December 26, 2015 Author Posted December 26, 2015 Dzięki????. Jak to się mówi święta, święta i po świętach ???? ???? Quote
doris66 Posted December 27, 2015 Posted December 27, 2015 Cegiełki i książki dla szczeniaków z pudełka . Zapraszam. http://www.dogomania...łka/?p=16692747 Quote
Moli@ Posted December 29, 2015 Posted December 29, 2015 z podpisem "czy te oczy mogą kłamać" ;) Quote
dreag Posted December 31, 2015 Author Posted December 31, 2015 Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku :) Quote
Moli@ Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 Szczęśliwego Nowego Roku :) Swojego człowieka, wspaniałego domku dla Meli... 1 Quote
Moli@ Posted January 8, 2016 Posted January 8, 2016 Piękne psy... Mam nadzieję że wszystko układa się dobrze, Julcia grzeczna... zrozumiała że starszego Pana też należy słuchać... Quote
doris66 Posted January 8, 2016 Posted January 8, 2016 No...ale Julka to ma minę....strach się bać. Quote
dreag Posted January 11, 2016 Author Posted January 11, 2016 Moli@, i co, nikt nie dzwonił w sprawie Meli? Pan był fajny, szukał kompanki dla swojej wycofanej suni, ale miał też na oku pannę ze schroniska.... Quote
Moli@ Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 Dzwonił... Pan ma wycofaną shibe, bojącą się ludzi, nieufną w stosunku do psów Mela do odważnych nie należy, nieufna, płochliwa, ostrożna w kontaktach z człowiekiem... Nie z każdym psem może swobodnie przebywać... jak pisałam wcześniej na wątku, przy psach odważnych, zrównoważonych, pewnych siebie, dominujących jest wszystko okej ale psiaki wycofane, spokojne większe i mniejsze, nadpobudliwe jak nasza Agusia, chore, starsze lubi gnębić, atakuje, prowokuje, potrafi użyć zębów i awantura gotowa zęby idą w ruch. " (...) Shiby absolutnie nie nadają się do szkoleń metodami awersyjnymi, fatalnie reagują na byłych policyjnych trenerów i innych, którzy widzę w nich tylko psa. Moja trenerka jako pierwsza powiedziała mi, że to nie są psy, tylko rasa pierwotna. Jeśli zrozumiesz, że masz w domu zwierze pierwotne, które przez National Geographic zostało uznane jako najbliższe genotypowi wilka to już naprawdę połowa sukcesu." Quote
dreag Posted January 12, 2016 Author Posted January 12, 2016 Mówiłam mu właśnie, że Melcia na pewno nie będzie od razu merdać ogonem, jak ich zobaczy i nie będzie tak otwarta, jak tamta w schronisku, która jak opowiadał, od razu się łasiła. Cóż, dobrze, że mam nadzieję tamta znalazła nowy dom :) . Quote
dreag Posted January 19, 2016 Author Posted January 19, 2016 Co słychać na królewskich terenach ? :) Quote
Recommended Posts