Jump to content
Dogomania

Dławik na ringu

Co sądzicie o łańcuszku zaciskowym?  

68 members have voted

1. 1. Co sądzicie o łańcuszku zaciskowym?

• Dobra rzecz
      36
    • Czasami i na niektóre psy sie przydaje
      19
    • Stosuje raz na 10 wystaw i z wielkim bólem
      4
    • Nigdy!
      10

Recommended Posts

Posted

Zapomniano tu jeszcze wspomnieć o gabarytach wystawianego psa. Ja mimo tego, że całkiem dobrze dogaduję się ze swoim psem na ringu (dog niemiecki), to nie odważyłabym się wystawić go na zwykłej ringówce. Chociaż moja smyczka do łańcuszka gabarytami raczej pasuje do yorka :evil_lol: to właśnie ten łańcuszek jest dla mnie zaworem bezpieczeństwa - bo Tofi waży ciut więcej ode mnie :eviltong:. Swoją drogą chyba nie jest to jego przedmiot kaźni, bo na nic innego, nie reaguje takimi salwami entuzjazmu jak na ten kawałek metalu :cool3:...nawet jak usłyszy że go wyjmuję z kieszeni.

Posted

łańcuszek do naprawdę świetna sprawa i ładnie to wygląda, ale tylko wtedy kiedy Handler potrafi wykorzystać jego właściwość...a nie, że ciągnie po ringu psa, który próboje się z niego wydostać:)

Pzdr.
MateUsz

Posted

Mój pies do 15 miesięcy był wystawiany na ringówce, ale odkąd mu urosła obfita kryza, jest wystawiany na łańcuszku. Po prostu psy z obfitą kryzą w ringówce wyglądają koszmarnie, tylko na łańcuszku prezentują się dobrze. Nie zawsze łańcuszek jest narzędziem kaźni. :eviltong: :evil_lol:

Posted

Jak czytam te Wasze wypowiedzi to chyba spróbuję tego łańcuszka bo zawsze mam problem jak ringówka mierzwi włosy na karku suczy. Sucza ma tego włosa trochę a będzie mieć jeszcze więcej i może na łańcuszku będzie się lepiej prezentować.
Natomiast nie zaryzykuję wystawiania szczeniaka na łańcuszku.

Guest Reyes
Posted

Temat powstał w 'moich klikerowych' czasach :-)
Przyznam że się przez ten czas przekonałam do łańcuszków - jeśli umie się je używać oczywiście :roll:

Posted

Han Sharn napisał(a):
Natomiast nie zaryzykuję wystawiania szczeniaka na łańcuszku.

No to oczywiste chyba, że najpierw trzeba psa nauczyć chodzić i biegać na łańcuszku (na ringówce zresztą też). Zaczyna się przecież od nauki chodzenia i biegania w zwykłej obroży. :evil_lol:

Posted

Mój szczenior w wieku 3,5 miesiąca biegał po ringu na łańcuszku i prezentował się wtedy bajecznie :loveu:

Łańcuszek to cudowna rzecz :) Pieknie wyglada i swietnie sie z nim pracuje na ringu.

Posted

Ja mojego basenji obecnie na ringu tylko na lancuszku wystawiam, ale pies musial do tego dojrzec, bo jak ktos byl w Bedzinie w zeszylm roku- widzial co sie dzialo na JH:eviltong:

• 3 months later...
Guest Reyes
Posted

AlaNowak napisał(a):
Ja mojego basenji obecnie na ringu tylko na lancuszku wystawiam, ale pies musial do tego dojrzec, bo jak ktos byl w Bedzinie w zeszylm roku- widzial co sie dzialo na JH:eviltong:

Widzę że temat odżył. To może ja się wypowiem. Mimo wcześniejszych oporów, które miałam zakładając ten temat, przekonałam się do łańcuszków :-). Jeśli tylko handler umie ich używać :-).

• 8 months later...
Posted

Zastanawiałam się nad łańcuszkiem, ale czy do niego trzeba od razu kupować jakąś smyczkę, czy można wyjść w tej normalnej? Nie chcę głupio wyjść...

W ringówce mojej strasznie się włos stroszy...

Posted

Saga200 napisał(a):
Zastanawiałam się nad łańcuszkiem, ale czy do niego trzeba od razu kupować jakąś smyczkę, czy można wyjść w tej normalnej? Nie chcę głupio wyjść...

W ringówce mojej strasznie się włos stroszy...

Ze zwykła smyczą, bedzie glupio wyglądało...chyba ze smycz jest czarna/brązowa.

Lepiej kupić skórzaną smyczkę, nie są drogie.

Posted

Dziękuję ;)
Ja osobiście mam 3 smycze - automat; krótką, grubą, czarno-niebieskawą; czerwoną z regulacją długości.
Ew. pod wystawą chyba kupię smyczkę, za pewne czarną, ale to się zobaczy.

Posted

Saga200 napisał(a):
Dziękuję ;)
Ja osobiście mam 3 smycze - automat; krótką, grubą, czarno-niebieskawą; czerwoną z regulacją długości.
Ew. pod wystawą chyba kupię smyczkę, za pewne czarną, ale to się zobaczy.

jezeli to nie ma być jedna i jedyna wystawa, to kup :) . Powodzenia !