gazzy Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 (edited) TOFIK to spokojny, uroczy psi senior,ma około 11 lat. Trafił do schroniska wraz z zamknięciem firmy, której terenu pilnował przez wiele lat. Niestety pisiak ma poważne problemy z tylnymi łapkami - bardzo dokuczają mu stawy. A psiak jest naprawdę fajny, poczciwy,mało wymagający , nie przejawia agresji, na spacerkach potrafi chodzić na smyczy. Schronisko to nie jest najlepsze miejsce dla takiego staruszka, który może nie przeżyć kolejnej mroźnej zimy. On mieszka tu w kojcu,w budzie…a jesienią i zimą wiadomo…zimno,mokro,marzną stare łapki,bolą stawy. Ostatnio z łapkami Tofika jest gorzej, ale lata w podłych warunkach w firmie ,której pilnował zrobiły swoje, łapki są osłabione, czasami się trzęsą,jak Tofik za dużo chodzi,pewnie psiak ma też zaniki mięśniowe. Najlepszym lekarstwem na jego dolegliwości jest po prostu dom – ciepły i bezpieczny,z wygodnym,miękkim legowiskiem i człowiek ,który zadba o tego poczciwego,spokojnego psiaczka..... Szukamy mu takiego domu z nadzieją,że znajdzie się osoba, która go pokocha.. która pochyli się nad losem psiego weterana i da mu dom, choćby na chwilkę aby mógł zaznać jeszcze ciepła, aby mógł w nim spokojnie doczekać swoich dni. Szukamy mu domu,w którym nie musiałby pokonywać schodów, najlepiej z ogródkiem, kawałkiem zieleni…..żeby nie musiał nadwerężać swoich osłabionych łapek. Tofik jest wykastrowany i zaszczepiony. Przebywa w schronisku w Przyborówku 30km od Poznania Link do wydarzenia na facebooku : https://www.facebook.com/events/519765881445472/ ------------------------------------------------------------------------------------------------ Kontakt w sprawie adopcji * Basia 600979648 * basiamk1231@wp.pl * Karolina 697 967 977 * karolina.slowek@gmail.com Edited September 26, 2013 by gazzy Quote
zerojeden Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Zobaczyłam go na fb... moich rodziców 60kg sunia w wieku teraz 14,5 lat też ma taki problem z tylnymi łapami i o kilku eksperymentach z lekami itp najlepiej jej służy caniviton do każdego posiłku podwójna dawka i jak bardziej niedomaga to 2-3 dni dostaje tabletki przeciwzapalno-przeciwbólowe i chodzi wolniej ale chodzi normalnie a było już tak że trzeba było ją wynosić i żadne zastrzyki i inne cuda nie działały. A po sterydach zaczęła nam wymiotować cały czas. I jeszcze masaże na przykurcze jej pomogły i ograniczenie kalorii bo czym cięższa była tym gorzej jej było. Myślę że nawet dobra duża ciepła buda z ogromną ilością słomy będzie lepsza i codzienna opieka w jakimś hoteliku na już i szukanie mu domu wtedy. Quote
Malawia Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 I tu cicho i pusto :placz:ja na dogo się nie znam, nie umiem rozsyłać, nie umiem się wogóle poruszać.... A Toffik potrzebuje pomocy! Quote
obiezyswiat75 Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 a jakiej pomocy potrzebujecie tak konkretnie? bo znalezienie domu na cito dla chorego psa graniczy z cudem :( Quote
Nadziejka Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Przybieglam na zawolanie cioci Halabajowki , porozsylam troszkę , cudny jest niunieczek :glaszcze::modla::modla: Quote
Olusia88 Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Serce mi pęka jak widzę takiego psiego staruszka , całe życie służył człowiekowi i też nie miał pewno swojego jednego ludzia i teraz schronisko , mogę chociaż podrzucić dziadka Tofika Quote
zerojeden Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Dziękuję ciotki kochane. Trzeba mu pomóc koniecznie biedny jest strasznie. Quote
Nadziejka Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Dziewczyny kochane rozsyłajcie gdzie możecie , a może jakiś cudzik:modla::thumbs::thumbs::iloveyou: Quote
Aimez_moi Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Jestem z zaproszenia Ewci......... w razie zbiorki kasy dorzuce sie na pewno. Koniecznie trzeba Mu pomoc. Quote
mdk8 Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 ja też przybiegam szybciutko. Stałej nie dam już rady ale od czasu do czasu coś dorzucę. Quote
cisowianka Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Jestem, cioteczka Ewcia niezawodna.ale ....nie będę się rozpisywać bo nie mam pomysłu, dorzucę też grosza. Quote
agusiazet Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Biedaczek, takie staruszki chwytają za serce najbardziej:) Jeśli będzie zbiórka dorzucę się na pewno. Tylko jak mu znaleźć człowieka? Wydaje się nierealne:( A w schronie można wdrożyć leczenie? Quote
gazzy Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 Bardzo dziękuję za przybycie :loveu: Musimy zrobić burzę mózgów... Może jakiś DT płatny ? Jakaś fundacja ? Znacie kogoś kto prowadzi DT i ma miejsce ? Quote
gazzy Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 UWAGA, UWAGA !! Mamy hotelik w ogrzewanym budynku za 300 zł !!! Damy radę ?? Więcej szczegółów napiszę później, jak czegoś się dowiem. Quote
ciapuś Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 gazzy napisał(a):UWAGA, UWAGA !! Mamy hotelik w ogrzewanym budynku za 300 zł !!! Damy radę ?? Więcej szczegółów napiszę później, jak czegoś się dowiem. SUPER Gdyby było potrzebne legowisko,smycz czy obroża to chętnie podaruję staruszkowi Quote
auraa Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Jaki biedak. Znalezienie domu graniczy z cudem:shake: Quote
malagos Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Strasznie biedny..... Myślę jak auraa, pewnie to dt dożywotni...... Quote
gazzy Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 Pewnie tak, ale i tak najlepszy zwykły dom, bez schodów Quote
Aimez_moi Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 gazzy napisał(a):UWAGA, UWAGA !! Mamy hotelik w ogrzewanym budynku za 300 zł !!! Damy radę ?? Więcej szczegółów napiszę później, jak czegoś się dowiem. Czekamy........ Quote
Ellig Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 Jestem zapisuje, przeczytam i pomyslę. Jak psiak trafi do bezplatnego Dt wtedy możemy pomoc ze skarbonki Klubu WB. Quote
Recommended Posts