Nikki Posted September 15, 2007 Author Posted September 15, 2007 Trzeby by podać adresy tych bazarków ;) Quote
Nikki Posted September 15, 2007 Author Posted September 15, 2007 Pierwszy: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6944391#post6944391 Drugi: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=81261&highlight=r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci Zapraszam Quote
Gosiapk Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Loguś szuka domku. Czy jest jakaś szansa na DT dla Logusia? Quote
Nikki Posted September 17, 2007 Author Posted September 17, 2007 Nie zastanawiałam się nad tym....Może ktoś by się znalazł Quote
Nikki Posted September 17, 2007 Author Posted September 17, 2007 Gosiapk może wiesz jak znaleźć domek tymczasowy? Quote
terra Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Na początek dodaj w tytule o poszukiwaniu DT dla Loga. Quote
terra Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Zobaczymy, może to zainteresuje kogoś. Logo szuka domku lub DT. Quote
Nikki Posted September 19, 2007 Author Posted September 19, 2007 Gosiapk napisał(a):On chyba musi do Niemiec jechać Dlaczego tak uważasz? Quote
Gosiapk Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Nikki napisał(a):Dlaczego tak uważasz? bo tylko tam rozumieją, że pies niewidzący, chory lub stary też zasługuje na miłość. Quote
Gosiapk Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Loguś szuka domku z pachnąca kiełbachą. Quote
Nikki Posted September 19, 2007 Author Posted September 19, 2007 Gosiapk napisał(a):Loguś szuka domku z pachnąca kiełbachą. Lub szyneczką hehe Quote
Ulka18 Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Nikki, w Polsce jest bardzo trudno znalezc dom dla kalekiego psa, obojetnie czy bez lapki, czy niewidomego, czy z padaczka. NIKT nie chce chorych psow. A do Niemiec udaje sie wyadoptowac psy na wozeczkach, sparalizowane. O dom tymczasowy trudno nawet dla zdrowego psa, a co dopiero dla niewidomego :shake: Quote
Gosiapk Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Ulka18 napisał(a):Nikki, w Polsce jest bardzo trudno znalezc dom dla kalekiego psa, obojetnie czy bez lapki, czy niewidomego, czy z padaczka. NIKT nie chce chorych psow. A do Niemiec udaje sie wyadoptowac psy na wozeczkach, sparalizowane. O dom tymczasowy trudno nawet dla zdrowego psa, a co dopiero dla niewidomego :shake: Niestety to prawda... co za wstyd dla Polaków. :oops: Quote
Nikki Posted September 20, 2007 Author Posted September 20, 2007 Ulka18 napisał(a):Nikki, w Polsce jest bardzo trudno znalezc dom dla kalekiego psa, obojetnie czy bez lapki, czy niewidomego, czy z padaczka. NIKT nie chce chorych psow. A do Niemiec udaje sie wyadoptowac psy na wozeczkach, sparalizowane. O dom tymczasowy trudno nawet dla zdrowego psa, a co dopiero dla niewidomego :shake: Jednak mam iskierkę nadziei po tym jak niewidoma Nika znalazła dom. Quote
Gosiapk Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Nikki napisał(a):Jednak mam iskierkę nadziei po tym jak niewidoma Nika znalazła dom. Obawiam się, że to był wyjątek potwierdzający regułę. Quote
terra Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Niewidomy Mawi też znalazł dom. Nie jest łatwo, ale nie jest niemożliwe. Trzeba wierzyć, że znajdzie się taki ktoś, kto pokocha i przygarnie Loga. Na pierwszą piesku! Quote
Gosiapk Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Mawi to rasowiec, im jest jednak łatwiej. Quote
Nikki Posted September 21, 2007 Author Posted September 21, 2007 Ulka18 napisał(a):Nikki, w Polsce jest bardzo trudno znalezc dom dla kalekiego psa, obojetnie czy bez lapki, czy niewidomego, czy z padaczka. NIKT nie chce chorych psow. A do Niemiec udaje sie wyadoptowac psy na wozeczkach, sparalizowane. O dom tymczasowy trudno nawet dla zdrowego psa, a co dopiero dla niewidomego :shake: Do Niemiec? Mam właśnie tam ciotkę. Mogłaby dać ogłoszenia. Tylko problem z kontaktem, czy ktoś w schronisku umie niemiecki? Co w ogóle sądzicie o tym pomysle? Quote
Ulka18 Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Do Niemiec? Mam właśnie tam ciotkę. Mogłaby dać ogłoszenia. Tylko problem z kontaktem, czy ktoś w schronisku umie niemiecki? Co w ogóle sądzicie o tym pomysle? W schronisku nikt nie zna niemieckiego. W kontaktach moge posredniczyc, bo i tak ja obsluguje skrzynke schroniska, niemiecki znam w miare dobrze (ehhh na studiach lepiej, teraz troche juz zapomnialam). Najgorzej bedzie z transportem do Niemiec, bo to niesamowicie daleko do granicy. Ale moze jakos by sie psinke udalo podrzucic blizej Niemiec. Ale jesli chodzi o czipowanie, paszport, to p.kierownik ma doswiadczenie i przerabial te procedury juz kilka razy. Dobrze byloby, ze Ciocia napisala do jakiejs organizacji w Niemczech, ktora zajmuje sie niewidomymi psami. Quote
Nikki Posted September 22, 2007 Author Posted September 22, 2007 Ulka18 napisał(a):W schronisku nikt nie zna niemieckiego. W kontaktach moge posredniczyc, bo i tak ja obsluguje skrzynke schroniska, niemiecki znam w miare dobrze (ehhh na studiach lepiej, teraz troche juz zapomnialam). Najgorzej bedzie z transportem do Niemiec, bo to niesamowicie daleko do granicy. Ale moze jakos by sie psinke udalo podrzucic blizej Niemiec. Ale jesli chodzi o czipowanie, paszport, to p.kierownik ma doswiadczenie i przerabial te procedury juz kilka razy. Dobrze byloby, ze Ciocia napisala do jakiejs organizacji w Niemczech, ktora zajmuje sie niewidomymi psami. Czyli co mam napisać cioci? Zeby znalazła jakąś organizację i napisała im maila o tym, że Logo szuka domu? A co z ogłoszeniami? Quote
Recommended Posts