Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bblue napisał(a):
Nie mam pojęcia...
Szczeka, rzuca się, gryzie. Na prawdę nie wiem.

Hmm..może z tego wyrośnie.
A co mówi na to pan Waldek? Wkońcu jak pamiętam to od niego masz pieska .

• Replies 401
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

*Iza* napisał(a):
Hmm..może z tego wyrośnie.
A co mówi na to pan Waldek? Wkońcu jak pamiętam to od niego masz pieska .

Nic nie mówił, bo o to się nie pytałam.

Posted

[quote name='Bblue']Nic nie mówił, bo o to się nie pytałam.[/quote]

[FONT='Times New Roman']Marysiu, piesek należy do tych co nie dają sobie dmuchać w kasze, a ponieważ należał do tych co na końcu sprawdzają coś nowego to reaguje szczekaniem. Musisz więcej go socjalizować z innymi psami. Może poproś BERKA o pomoc niech spróbuje Tobie podpowiedzieć jak postępować. Ja przyznam się w tych sprawach raczej bardzo mało się znam. Do tej pory nie miałem problemów z moimi sukami.[/FONT]

Posted

[quote name='waldek2'][FONT=Times New Roman]Marysiu, piesek należy do tych co nie dają sobie dmuchać w kasze, a ponieważ należał do tych co na końcu sprawdzają coś nowego to reaguje szczekaniem. Musisz więcej go socjalizować z innymi psami. Może poproś BERKA o pomoc niech spróbuje Tobie podpowiedzieć jak postępować. Ja przyznam się w tych sprawach raczej bardzo mało się znam. Do tej pory nie miałem problemów z moimi sukami.[/FONT][/quote]

Dobrze, zapytam się.

Posted

[quote name='Bblue']Nie mam pojęcia...
Szczeka, rzuca się, gryzie. Na prawdę nie wiem.
Już pisałam Ci że próbuję zastosować taką metodę , którą wyczytałam w książce Jan Fennell "Zapomniany język psi" z wydawnictwa Galaktyka, zamówiłam to sobie przez internet. Metoda nazywa się Amichien Bonding Dobrze mi się mówi, a propos szczekania, bo Rubis właściwie szczeka tylko w domu jak cos się rusza na zewnątrz, a na spacerkach wogóle. Natomiast, mam problem z ciągnięciem na smyczy, nie umiem go nauczyć chodzenia przy nodze, tylko zawsze się wyrywa. Tak że łatwo się uczy czegoś co nie wymaga nauki, a z tym co wymaga to gorzej:diabloti:

Posted

[quote name='Reniagoj']Już pisałam Ci że próbuję zastosować taką metodę , którą wyczytałam w książce Jan Fennell "Zapomniany język psi" z wydawnictwa Galaktyka, zamówiłam to sobie przez internet. Metoda nazywa się Amichien Bonding Dobrze mi się mówi, a propos szczekania, bo Rubis właściwie szczeka tylko w domu jak cos się rusza na zewnątrz, a na spacerkach wogóle. Natomiast, mam problem z ciągnięciem na smyczy, nie umiem go nauczyć chodzenia przy nodze, tylko zawsze się wyrywa. Tak że łatwo się uczy czegoś co nie wymaga nauki, a z tym co wymaga to gorzej:diabloti:

Scooby też w domu nie szczeka. Nawet jak słyszy psa na zewnątrz. Gorzej jak go widzi. Koleżanka ma suńkę beagla i jak widzą się na spacerech to tragedia normalnie.
Z ciągnięciem na smyczy to jest różnie. Jak idziemy gdzieś na spacer to nie, ale jak wracamy to szkoda gadać...

Posted

[quote name='*Iza*']Cześć Marysiu!

Ślę pozdrowienia dla Ciebie i Scoobiego :lol:[/quote]

O 18 ide na spacer ze Scoobym. I będzie moja ukochana beagielka Megi. :loveu:
Porobie fotki i wieczorem wstawie :)

Ja również pozdrawiam :lol:

Posted

[quote name='Bblue']O 18 ide na spacer ze Scoobym. I będzie moja ukochana beagielka Megi. :loveu:
Porobie fotki i wieczorem wstawie :)

Ja również pozdrawiam :lol:[/quote]

Mi się też strasznie beagielki podobają:loveu: , ale chyba yorki są lepsze:lol: .

Posted

[quote name='*Iza*']Mi się też strasznie beagielki podobają:loveu: , ale chyba yorki są lepsze:lol: .[/quote]

Beagla chcę już od 3 lat. Co prawda mam Scoobiego, ale będę dalej namawiać tatę na beagielka małego :)
Tata się uparł na ogara polskiego, ale mi to nie przeszkadza. Też bardzo lubię ogary :)

Posted

Spaceru jednak nie będzie. Dzwoniła Natalia i powiedziała, że coś się dzieje. Muszą pilnie do weterynarza jechać.
Ech.. tak to jest jak się kupuje psa z pseudohodowli :/

Posted

[quote name='Bblue']Beagla chcę już od 3 lat. Co prawda mam Scoobiego, ale będę dalej namawiać tatę na beagielka małego :)
Tata się uparł na ogara polskiego, ale mi to nie przeszkadza. Też bardzo lubię ogary :)[/quote]

Ogar i york? Nie boisz się że ogar mógłby coś zrobić twojej kruszynie?

[quote name='Bblue']Spaceru jednak nie będzie. Dzwoniła Natalia i powiedziała, że coś się dzieje. Muszą pilnie do weterynarza jechać.
Ech.. tak to jest jak się kupuje psa z pseudohodowli :/[/quote]

No tak, tylko że nawet psy z dobrej hodowli są czasami chorowite(chociaż się to zdarza się żadziej).

Posted

[quote name='Bblue']No co ty. Ogary są łagodne, na pewno nic by nie zrobił.[/quote]

Nie chodzi o to żeby mógł np.pogryść yorka. Mam na myśli wygłupy w czasie zabawy, ogar mógłby niechcący wyrządzić mu jakąś krzywdę.

Posted

[quote name='*Iza*']Nie chodzi o to żeby mógł np.pogryść yorka. Mam na myśli wygłupy w czasie zabawy, ogar mógłby niechcący wyrządzić mu jakąś krzywdę.[/quote]

Wydaje mi się, że nie powinien. Moja bardzo daleka ciocia trzyma yorka i berneńczyka. Jakoś do tej pory nic sobie nie zrobiły.

Posted

[quote name='Bblue']Wydaje mi się, że nie powinien. Moja bardzo daleka ciocia trzyma yorka i berneńczyka. Jakoś do tej pory nic sobie nie zrobiły.[/quote]

Widać zależy to od danego psa.

Posted

[quote name='Bblue']o Boże! Scooby ma kleszcza! Przed chwilą zobaczyam. Zadzwoniłam po tate i za 20 minut jedziemy do weta. Co ja mam robić? a jak mu sie cos stanie???[/QUOTE]

spoko, spoko, też panikowałam przy pierwszym, a teraz juz sama mu wyciągam, choć jest zakroplony, to i tak łapie, bo jest inwazja w tym roku kleszczy, tak na marginesie, mnie też w niedzielę capnął i biorę antybiotyk

Posted

[quote name='Reniagoj']spoko, spoko, też panikowałam przy pierwszym, a teraz juz sama mu wyciągam, choć jest zakroplony, to i tak łapie, bo jest inwazja w tym roku kleszczy, tak na marginesie, mnie też w niedzielę capnął i biorę antybiotyk[/quote]

Wiesz dlaczego tak panikuje? Bo on jest taki wielki i biały. W ogóle bym go nie zauważyła, ale kiedy wróciłam ze szkoły poczułam, że od Scoobiego śmierdzi. Patrzę, a tam kupka we włosach. wsadziłam go do wanny, umyłam i zobaczyłam coś białego. Próbuje to zmyć ale nie da rady. Patrze jeszcze raz a to coś jest w skórze i ma nogi!
ojciec szybciej!

Posted

[quote name='Bblue']Wiesz dlaczego tak panikuje? Bo on jest taki wielki i biały. W ogóle bym go nie zauważyła, ale kiedy wróciłam ze szkoły poczułam, że od Scoobiego śmierdzi. Patrzę, a tam kupka we włosach. wsadziłam go do wanny, umyłam i zobaczyłam coś białego. Próbuje to zmyć ale nie da rady. Patrze jeszcze raz a to coś jest w skórze i ma nogi!
ojciec szybciej![/quote]

Będzie dobrze! Zobaczysz..;)

Posted

Uf. już wszystko ok. Wet wyjął wielkiego kleszcza, przy okazji zaszczepił Scoobiego. Dał też tabletkę na odrobaczenie i wapno.
Nastraszył mnie tylko, bo Scoobiego prawdopodobnie czeka operacja...

Posted

[quote name='Bblue']Uf. już wszystko ok. Wet wyjął wielkiego kleszcza, przy okazji zaszczepił Scoobiego. Dał też tabletkę na odrobaczenie i wapno.
Nastraszył mnie tylko, bo Scoobiego prawdopodobnie czeka operacja...[/quote]

Jak to operacja? Co mu jest?

Posted

[quote name='*Iza*']Jak to operacja? Co mu jest?[/quote]

Rosną mu stałe zęby, a mleczne jeszcze nie wypadły. Ma takie dwa rządki.
Wet powiedział, że jak do połowy lipca nie wypadną to będzie trzeba usuwać.