Cisex Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 Zabrałyśmy w poniedziałek 3 suczki z Ligoty na sterylke. Jedna z nich okropnie przerażona, nie wychodzi z budy cała się trzesie.... Zabrałyśmy ją do samochodu i zawiozłyśmy do lecznicy. Całą drogę leżała w bagażniku była bardzo przerazona. Suczka ma wygryziony bok. Musiały ją psy pogryść. U weterynarza okazało się że suczka była w wysokiej ciąży jeden płód był martwy... Nie mogłysmy tej biednej suczki Azy zawieśc spowrotem do Ligoty więc zabrałam ją do siebie. W domu jest jej lepiej juz tak się nie boi leży na łóżku cały czas i śpi. Odpoczywa po cieżkim zabiegu. Biedaczka już tyle wycierpiała. Potrzebuje teraz swojego domku takiego na zawsze. Aza nie jest młoda ma bardzo zniszczone zęby trudno określić jej wiek. Jest bardzo spokojna, załatwia się na dworze potrzebuje trochę czasu żeby się przestać bać. Aza zaczyna się lepiej czuć psychicznie, lubi biegać na spacarach przy Odrze, myśli nawet o piłeczce. Czy znajdzie się ktoś kto da jej szansę??? Quote
Cisex Posted May 18, 2007 Author Posted May 18, 2007 Aza nie może długo u mnie zostać bo mam własnego Ligociaka. Młodego pieska który bedzie jej dokuczać. Narazie szczenik jest u rodziców ale nie może tam długo zostać. Czy ktoś nie potrzebuję wspaniałej suczki, która już dużo przeszła w swoim życiu? Nie chce jej zawieść do Ligoty, nie poradzi tam sobie. Proszę niech Aza nie będzie dla Was obojętna.:-( Quote
agusiazet Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 Tylko nie oddaj jej z powrotem!!!! Może jakiś hotelik? Deklaruję 50 zł!!! Może ktoś się dołoży? Napisz listy do Dogomaniaków na PW z prośbą o pomoc - na pewno pomogą. Dla Maksi zebrałyśmy tą drogą i przez bazarek ponad 600 zł!!! Postaram się na weekendzie bazarek dla niej zrobić!!! Tylko proszę nie oddawaj jej do schronu!!! Quote
Cisex Posted May 18, 2007 Author Posted May 18, 2007 Nie oddam ją do schronu tylko nie może długo być u mnie. Zależy mni na znalezieniu jej dobrego domu. Mam nadzieje że mogę liczyć na Dogomaniaków. Quote
Koperek Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 No pewnie, że możesz liczyć!:lol: Zrób jej dobre zdjęcie (najlepiej kontrastowym tle do jej umaszczenia) całej sylwetki i prześlij mi na maila: era.kobb@interia.pl a dam ją we wtorek do GW. Quote
Alpina Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 Cioteczki kochane, ja też deklaruję wpłatę na tę biedaczkę ale w czerwcu..Przepraszam, ale tydzień temu miałam sterylkę Soni i również trochę zaszalałam na bazarkach :oops: ...W czerwcu coś wyskrobię dla niej na pewno... Quote
agusiazet Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 Ja już zaczęłam wysyłać listy z prośbą o zajrzenie na watek i ew. pomoc!!! Mam nadzieję, że będzie odzew, to taka ładna owczarkowata sunia!!! Quote
Cisex Posted May 18, 2007 Author Posted May 18, 2007 Zdjęcia ładne to może jej zrobie jak bedzie miała ściągnięte szwy, bez fartucha. Operacje miała w poniedziałek to jeszcze poczekam. Może się odstresuje i zacznie jeśc bo narazie to tylko śpi. pewnie odsypia operacje i wogole miała ciężko. Quote
Cisex Posted May 18, 2007 Author Posted May 18, 2007 Ma ją zszytą i narazie nie wyglada za ładnie(cała się srebrzy):) Quote
agusiazet Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 a czy ew. hotelik to dobry pomysł? Czy sunia ma książeczkę zdrowia i czy jest szczepiona? Quote
Cisex Posted May 18, 2007 Author Posted May 18, 2007 Narazie będzie u mnie nie chce jej oddawać do hoteliku. Zobacze jak się bedzie czuła za pare dni i zapoznam ję ze szczeniakiem. Myśle że bedzie dobrze. Tylko tak bardzo bym chciała znaleść jej dobry dom. Quote
Cisex Posted May 18, 2007 Author Posted May 18, 2007 Jeżeli chodzi o finanse to chyba na karme by się dla niej przydało. Quote
pucka69 Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 jaka piekna suczka! zupełnie sie nie da określić wieku? 5 lat? 10? też mogę na nią bazarek wystawić. zaraz robię! i zmogę zadaklarować pomoc pieniężną na karmę Quote
dziuba Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 Sunia ma połamane kły, część zębów jest pościerana prawie do dziąseł - to nie tylko efekt wieku, ale też warunków w jakich przebywała. Wiele młodych ligockich psów ma pieńki zamiast zębów :( Aza może mieć ok 8 lat. Siedząc w Ligocie udawała, że jej nie ma. Jak już człowiek poświęci jej chwilkę uwagi i zdobędzie jej zaufanie, zaraz delikantnie domaga się dalszych pieszczot. I ogon działa! musi trafić do domku ciepłego i ostatecznego. Quote
_beatka_ Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 jaka ona piękna, szkoda takie aniolka:shake: a na onkowym forum i allegro jest? Quote
fizia Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 Bedactwo... Dobrze, że jest juz bezpieczna!! Dałam Ją na owczarek.pl http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=10832&PN=1&TPN=1 Quote
_beatka_ Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Cisex napisz jakiś ladny teks i dodaj pare zdjęć i przeslij mi na maila beatkac@op.pl to wstawię ja na allegro:razz: Quote
Czaka Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Dziewczyna jest prześliczna i ma takie ufne spojrzenie. Quote
Cisex Posted May 21, 2007 Author Posted May 21, 2007 Aza dzisiaj: Nad allegro jeszcze myśle moze Dziuba mi pomoże?:razz: Quote
Recommended Posts