asia2607 Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 witam! jestem właścicielką 14 miesięcznej suczki doga niemieckiego, tydzień temu została po raz pierwszy zaszczepiona przeciw wściekliźnie, jednak od ok 4 dni występują u niej problemy z przyjmowaniem pokarmów i płynów, mianowicie sunia ucieka od jedzenia i picia. nie chce ani karmy ani smakołyków, odwraca głowę bądź ucieka, co gorsze nie chce nawet pić. byłam wczoraj u weta, przebadał ją i stwierdził że jest zdrowa, podał jej zastrzyki na pobudzenie układu pokarmowego ale i to nic nie dało. pomocy:-( Quote
gryf80 Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 sppokojnie,jeśli pies odmawia przyjmowania pokarmów przez 24 h to nic mu się nie stanie,nawet jeśli jest to zwierzę rosnace.szczepienie p/wściekliznie(myślę o monowalentnej szczepionce)jest jednym z najbezpieczniejszych szczepionek(wirusy zabite),a do tego jak piszesz szczepienie było wykonane 4 dni temu więc anafilaksjęmozna wykluczyc. być może to co dzieje się się z twoim psem nie ma nic wspólnego ze szczepieniem,skoro lek wet stwierdził po badaniu że psu nic nie jest to pewnie tak jest.jeśli pies nie będzie dalej spozywał płynów/jedzenia przez następne dni znaczyc to oze poważniejsze przyczyny,wuięc wtedy nalezałoby się udać znów do lek wet.pozdrawiam Quote
asia2607 Posted August 31, 2013 Author Posted August 31, 2013 dziękuję za odpowiedź, chyba niepotrzebnie zaczęłam panikować, przed chwilą napiła się i zjadła trochę karmy więc chyba się poprawia:multi: Quote
Recommended Posts