Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam!
jestem właścicielką 14 miesięcznej suczki doga niemieckiego, tydzień temu została po raz pierwszy zaszczepiona przeciw wściekliźnie, jednak od ok 4 dni występują u niej problemy z przyjmowaniem pokarmów i płynów, mianowicie sunia ucieka od jedzenia i picia. nie chce ani karmy ani smakołyków, odwraca głowę bądź ucieka, co gorsze nie chce nawet pić. byłam wczoraj u weta, przebadał ją i stwierdził że jest zdrowa, podał jej zastrzyki na pobudzenie układu pokarmowego ale i to nic nie dało. pomocy:-(

Posted

sppokojnie,jeśli pies odmawia przyjmowania pokarmów przez 24 h to nic mu się nie stanie,nawet jeśli jest to zwierzę rosnace.szczepienie p/wściekliznie(myślę o monowalentnej szczepionce)jest jednym z najbezpieczniejszych szczepionek(wirusy zabite),a do tego jak piszesz szczepienie było wykonane 4 dni temu więc anafilaksjęmozna wykluczyc.
być może to co dzieje się się z twoim psem nie ma nic wspólnego ze szczepieniem,skoro lek wet stwierdził po badaniu że psu nic nie jest to pewnie tak jest.jeśli pies nie będzie dalej spozywał płynów/jedzenia przez następne dni znaczyc to oze poważniejsze przyczyny,wuięc wtedy nalezałoby się udać znów do lek wet.pozdrawiam

Posted

dziękuję za odpowiedź, chyba niepotrzebnie zaczęłam panikować, przed chwilą napiła się i zjadła trochę karmy więc chyba się poprawia:multi: