Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Amelka Koksiu na pewno sie znajdzie... w najmniej przewidywanym miejscu. ja też jak ze schroniska uciekł Brutusek to postawiłam na nogi całe Zabrze po czym okazało się że biega sobie po osiedlu niedaleko schroniska. Zobaczysz na pewno się znajdzie. A sprawdzałaś w schronie? Może pobiegł gdzieś w tamtą stronę i się tam pałęta w okolicach...

• Replies 618
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szczęście w nieszczęściu z ta smyczą - może faktycznie gdzieś zahaczyć ale z drugiej strony więcej osob powinno zwrócić uwagę na psa ze smyczą- może kogoś ruszy serce i zadziała...

Posted

Dziewczyny,schron to jest sprawdzany codziennie.On sam to by tam nie wrócił na pewno,jak raz tylko przejeżdżał obok tego miejsca to zdenerwował się mocno w samochodzie,czyli choć na spacery tam w schronie nie chodził,to poznał to miejsce od razu.
A człowiek żaden,też go na razie nie odprowadził....

Posted

Dzięki Rotek,wiem,że na Ciebie to zawsze mogę liczyć.
Dwie Szczecinianki-Katarzyna Kuczewska i Doris też mnie wspierają.

Zrobiłam plakaty-znajomy mi wydrukował i kleiłam dziś.

Posted

amelka0 napisał(a):
Dzięki Rotek,wiem,że na Ciebie to zawsze mogę liczyć.
Dwie Szczecinianki-Katarzyna Kuczewska i Doris też mnie wspierają.

Zrobiłam plakaty-znajomy mi wydrukował i kleiłam dziś.

Amelko, podeślij mi wzór plakatu. Wydrukuje kilka sztuk i porozwieszam przy okazji ogłoszenia o kociakach... Może akurat wpadnie komuś w oko i pozpozna naszą zgubę

Posted

właśnie Amelko-jesteśmy z Tobą...
...mam dziwne przeczucie,że Koksik po ucieczce trafił w dobre ręce...,ze nie biega gdzieś tam samotnie,tylko,ze dobry człowiek go przygarnoł.

Posted

Dzięki Dziewczyny-bardzo jesteście miłe,że jesteście ze mną,bo ja już od zmysłów odchodzę.

Doris tylko jak z tym plakatem zrobić,ja nie mam drukarki więc mi znajomy zrobił na komputerze swoim w pracy i ja nie mam tego u siebie w kompie.
Dziewczyny, chciałabym abyście miały rację,ale niestety to chyba mała możliwość z tym domkiem,bo wiem jak ciężko z Tym Pieskiem(jako że jest średni)domek mi było znaleźć wszędzie szukałam,pytałam i nikt nie chciał.Tancerzyk czy Soniek czy Kleksia szybko domek znalazły dzięki plakatom-bo przed kolano były(chociaż dużo starsze)A Koksik to od początku miał pod górkę-nikt go nie chciał bo za duży- za kolanko-ale jak by to był Husky czy Golden(chociaż dużo większe)to by chcieli zaraz....Dlatego szukałam
wśród zakładów pracy i tam było ciężko ale w kocu ktoś się znalazł.

Marzę aby się znalazł,tylko o tym myślę,bo inaczej to....nie chce nawet mówić....Ale też się zastanawiam co z nim potem jak się znajdzie,gdzie go umieścić??

Posted

[quote name='amelka0']Dzięki Dziewczyny-bardzo jesteście miłe,że jesteście ze mną,bo ja już od zmysłów odchodzę.

Doris tylko jak z tym plakatem zrobić,ja nie mam drukarki więc mi znajomy zrobił na komputerze swoim w pracy i ja nie mam tego u siebie w kompie.

quote]

Amelko, może poproś znajomego, żeby przesłał mi to na adres doris_day@op.pl - podrukuje u siebie i porozwieszam

Posted

Dziękujemy Ciociu Rotek-my też robimy głęboki ukłon w Twoją stronę,za wszystko co robisz dla dobra zwierzaków i to nie tylko"swoich"ale również "cudzych" z innych miast,wspierasz je jak możesz,a to własną kasą,a to banerkiem a to ogłoszeniem a przede wszystkim walką o ich prawa,za co nie raz w życiu ci się dostało w kość,bo nie potrafisz milczeć gdy widzisz,że zwierzaki gdzieś są źle traktowane,że coś jest nie tak-postawa taka jakich niewiele!!
Poznałam kiedyś pewną wolontariuszkę,która walczyła w naszym schronie o prawa zwierzaków tak jak Ty-ale niestety musiała odejść....
Ciociu Doris jasne,pójdę w poniedziałek do pracy tego znajomego,żeby zrobił ogłoszenia.
To miłe,że jeszcze nie wszyscy zapomnieli o Koksiku!!

Posted

w dzisiejszych czasach wilele ludzi jest zaślepionych nie potrafią dostrzec krzywdy która tak naprawde jest obok nich.
masowo usypia sie psy....a ludzie myślą ze tak trzeba bo to dla ich dobra...
czasami tak jest wygodniej...
dobrze znam sytuacje w schronach i moge powiedzieć ze tych dobrych jest niewiele
Amelka ale wspólnymi siłami trzeba zmienic los naszych braci mniejszych....patrząc sercem mozemy zobaczyć dużo więcej....

Posted

Amelko, w takim razie czekam na maila.
Niestety Rotku - masz racje... coraz większa znieczulica i głupota - może mocno powiedziane ale jak widze co ludzie potrafia robić to aż noż otwiera się w kieszeni...

Posted

doris a wiesz co jest najgorsze...
..czasami nawet wolontariusze w schroniskach zgadzają sie z masową eutanazją!!!:angryy:
nie chcemy tego widzieć bo tak jest łatwiej:mad:

Posted

rotek_ napisał(a):
doris a wiesz co jest najgorsze...
..czasami nawet wolontariusze w schroniskach zgadzają sie z masową eutanazją!!!:angryy:
nie chcemy tego widzieć bo tak jest łatwiej:mad:

Chyba zartujesz?!?!?!!:crazyeye: nie mieści mi się to w głowie...