Guest Mrzewinska Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Gajka zaczyna niedlugo szkolenie regularne - narazie ma lekcje okazjonalne. Ale sama wpadla na pomysl, aby przynosic smycz wlascicielowi, kiedy potrzebuje wyjsc z domu... Kombinowac to ona potrafi niesamowicie - i uczy sie nieprawdopodobnie szybko, zeby pies po takich przejsciach tak bardzo chcial pracowac z czlowiekiem, to nie zdarza sie czesto. Zofia Quote
Martens Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Aż zazdroszczę psicy ;) Mam nadzieję, że już na zawsze zostanie w tym domku, a jej państwo nie zmarnują takiego potencjału :cool3: I wierzę, że za roczek-dwa jakaś niechciana malinka trafi do mnie :loveu: Quote
LALUNA Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 A co z reszta rodzeństwa Gajki? Ta co jest - była w schronie? Quote
Guest Mrzewinska Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Nie wiadomo, czy to rodzenstwo - ja nie mam zadnego kontaktu z nowotarskim schronem czy ktos cos wie o tych psach? Bo podobno tam mialy byc. Zofia Quote
nathaniel Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Całkiem niedaleko mnie dziewczyna mieszka , no no :) Gdzie suńka będzie chodzić na szkolenie, jeśli można wiedzieć oczywiście ;) ? Quote
Cimi Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 nathaniel, u Marka Fryca ;)- tak wczesniej było pisane. Quote
Ludek Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 Dziś trafiłam na wątek Gaki i bardzo mnie jej historia zainteresowała. Podziwiam również ludzi, którzy nie zostawili jej samej. Cieszę się, że są również szkoleniowcy, dla których ważne jest dobro zwierzaka i pomagaja bezinetresownie. :) Tez jestem ciekawa jak potoczyły sie dalsze lody Gajki. Quote
zdrojka Posted September 11, 2007 Posted September 11, 2007 No właśnie, wiadomo coś nowego? Jak się Gajka sprawuje? Quote
pusia2405 Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 [quote name='zdrojka']No właśnie, wiadomo coś nowego? Jak się Gajka sprawuje?[/quote] Ja też jestem ciekawa:oops: Quote
Nanami Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Z tego, co przeczytałam na innym forum, znów trafiła do poprzedniego domu tymczasowego, bo własciciele jednak nie byli w stanie zapewnic jej tyle szkolenia i nie podołali jej. I znów szuka domu... Quote
zdrojka Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 No nie, to niemożliwe, a miało być tak pięknie :-( Co to za forum??? Quote
pusia2405 Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 O kurcze:cool3:, to też nieciekawa sytuacja... Może znowu coś więcej na dogo napisać...z odnośnikiem do tego drugiego forum? Quote
Nanami Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Ja sie nie czuje upowazniona do pisania czegokolwiek wiecej, a forum owczarkowe... http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=11000&PN=4 Osoba ogłaszająca to oczywiscie jest 100% wiarygodna. Quote
Martens Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 A już myślałam, że zostanie tak dobrze.. Gajka potrzebuje prawdziwego fanatyka malinek. I trzeba chyba przenieść wątek i zmienić tytuł? Quote
Lodigezja Posted October 4, 2007 Author Posted October 4, 2007 Tak, niestety Gajka znowu szuka domu, nowi Pańciowie nie podołali tak wymagającej rasie. Na razie sunia jest jeszcze w Gliwicach na czas poszukiwania nowego domku. Gajka potrzebuje wymagającego właściciela który pokarze jej co wolno a co nie, wyszkoli, wybiega, zmęczy, znajdzie zajęcie i nie pozwoli się rozwydrzyć. Quote
Ludek Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 Kurcze, strasznie mi przykro, że suni sie nie udało. Wiem, co to znaczy mieć trudnego psa. Zwłaszcza jeśli trenuje się sport, gdzie pies musi być spuszczony. Trzymam za nia kciuki. Mam nadzieję, że w końcu znajdzie wspaniały dom, który bedzie umial z nia pracować. Quote
Ayia Posted October 5, 2007 Posted October 5, 2007 zmiencie tytul.. na inny bardziej taki aby ludzie wchodzilo! to ogloszenia robic od nowa? :-( Quote
Guest Mrzewinska Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Podaje tu wiecej szczegolow, ktore podalam tez na psy sportowe, a ktore mozna przekopiowac na inne znane Wam strony - z podaniem kontaktu na Lodigezje (lub na mnie, wtedy natychmiast Lodigezje zawiadomie) "Gajka znowu szuka domu. Obecny dom okazal sie domem tymczasowym. Zywiolowosc, temperament i podejmowanie decyzji na wlasna lape w wykonaniu Gajki przeroslo oczekiwania jej obecnych opiekunow. Dla Gajki potrzebny jest ktos, kto potrafi podporzadkowac sobie maliniaka, bo w tej chwili w Gajce narasta wg opisu obecnych wlascicieli agresja na tle terytorialnym. Konieczny jest ktos, kto znajdzie czas na szkolenie. Obecna opiekunka ze wzgledow losowych szkolenia pod kontrola trenera nie podjela. Gajka jest calkowicie pewna dla obecnej opiekunki i jej meza. I dla mnie, choc nasza wspolna praca trwala krotko. Ale nie ma zaufania do nikogo, kogo spotyka przypadkowo, okazjonalnie. Gajka jak napisano z Gliwic, i z tego co widzialam sama, bo bylam tam z wizyta - potrafi pozostawac w domowym kennelu, zachowuje czystosc w domu. Potrafi samorzutnie przynoszeniem smyczy - nigdy tego nie uczona - sygnalizowac chec wyjscia. Ale ma ochote zapolowac na domowego kota i obecna opiekunka nie umie powstrzymac jej od takich zachowan. Ani od innych zachowan, ktore tez wynikaja z nieufnosci i pilnowania wlasnego terenu, takich np jak starty na rowerzystow przejezdzajacych zdaniem Gajki za blisko. Wprawdzie w Krakowie przeszla krotki trening zobojetniajacy rower, ale to bylo za malo, a w nowym miejscu opiekunka nie potrafi powtorzyc takiej pracy z psem. Zwierze nie dla kazdego. Na pewno nie do domu, gdzie sa male dzieci - Gajka dzieci nie zna. A jesli zna, to drazniace przez plot. Jesli ktos mialby czas i ochote doprowadzic Gajke do normalnosci, jesli ktos chce pracowac z trudnym psem - prosze o kontakt. Gajka jest wysterylizowana, ma okolo 1,5 roku - przypominam, ze zostala znaleziona blakajaca sie w lesie z resztka lancucha na szyi, obok trupa innego psa. Co przeszla, dlaczego boi sie mezczyzn lub atakuje ze strachu - tego nie wiemy. Wiadomo jednak, ze nawet do mezczyzny da sie przekonac. Ale nie od razu. Do obcych prawdopodobnie nigdy ufna nie bedzie, ale moze byc pod kontrola. Zofia PS dolaczam link do filmiku nagranego podczas drugiego spotkania Gajki ze mna, nie potrzebowalam kaganca, ona jest do opanowania! Wystarczy umiec spokojnie okazac zdecydowanie. Jeden z najlepszych krakowskich trenerow Jacek Lewkowicz pracowal z nia takze kilka razy i Gajka po pierwszym przejsciu placu miala zdjety kaganiec, pozwala sie glaskac, lapala zabawke, chetna byla do pracy, zaczynala sie z Jackiem - obcym ogromnym facetem - bawic! Lezala spokojnie obok niego, podporzadkowala sie. To jest zwierze, ktore trzeba przekonac ze nie musi sie bronic przed czlowiekiem, ze nic jej nie zagraza. Warunek - ktos, kto z nia pracuje nie moze sie jej bac!!!! I bedzie pracowac codziennie. http://pl.youtube.com/watch?v=YtqmBIHF-_0 Quote
Guest Mrzewinska Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Drodzy Moderatorzy, jak mozna tez watek przeniesc do psow poszukujacych domu??? Moze tam latwiej ktos zobaczy???? Zofia Quote
Saba Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 fajna ta Gaja Kurcze że dla biduli nie ma miejsca :-( Quote
Guest Mrzewinska Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Ano - nie ma, moze dlatego, ze uczciwie uprzedzamy, ze trzeba szkolic, pracowac z psem???? Kto moze przeniesc wątek - moderatorzy, autorka? Bo ona przeciez stracila dom i jest psem w potrzebie. Zofia Quote
Saba Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 moderatorzy mogą przenieść, trzeba do nich priva napisać. Ja też kiedyś szukałam domku dla psa i ostrzegałam że pies potrzebuje pracy, na szczęście się udało, ale też pisali do mnie żebym tego nie robiła bo domu nie znajdę :roll: Quote
Maupa4 Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 [quote name='Mrzewinska']Drodzy Moderatorzy, jak mozna tez watek przeniesc do psow poszukujacych domu??? Moze tam latwiej ktos zobaczy???? Zofia [quote name='Mrzewinska'] Kto moze przeniesc wątek - moderatorzy, autorka? Bo ona przeciez stracila dom i jest psem w potrzebie. Zofia [quote name='Saba']moderatorzy mogą przenieść, trzeba do nich priva napisać.:roll: pisac do moda PW ... pisac PW Quote
Recommended Posts