Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 542
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Mrzewinska
Posted

Bardzo sie ciesze, ze zobaczysz maliny u Laluny!!!!

Naprawde to dobra decyzja - najpierw zobaczyc jaki to jest pies!!!!

Zofia
PS jesli porozumiesz sie z opiekunkami Gajki, moglabys na kilka dni przyjechac do Krakowa, zatrzymac sie u mnie, ciasno, ale sie zmiescimy we dwie w jednym pokoju i przez kilka dni z moja pomoca zaprzyjaznialabys sie z Gajka.

Posted

aga-zapalka napisał(a):
no bardzo chętnie przyjade:)także tylko napisz gdzie na partynicach...i porozmawiamy o moim doświadczeniu..
bardzo sie ciesze że sie spotkamy:multi:

zajecia mamy na wyscigach konnych, Jak wejdziesz to kieruj się do trybun. My mamy miejsce obok trybuny. Poznasz po kolorowych przeszkodach i psach. Ja bede około 18.30 bo pracuje.
Jestesmy tam do 20.
Być moze beda dwie albo trzy maliny. Matka, córka, i szczenie 6 mies. Moze tez przyjdzie czarny belg z adopcji. Zobaczysz jak sie zachowują, jaki to temperament i jaka wielkość.
No i jaki żywioł i pracuś. Gdybynie to ze wole bordery, to brałabym pod rozwage maliniaka, bo jest to rasa którą bardzo lubię za ich temperament.
Mój pierwszy pies rasowy,miał byc belgiem, ale jak już się dogadałam to okazało sie ze briard. Tez nie załuje. Ale belgi podziwiam za ich niezniszczalnosć w pracy.:evil_lol:

Posted

bosche już nie moge sie doczekać:) mam nadzieje że trafie:) bo nigdy sie tam nie zapuszczałam :p to do zobaczonka wieczorkiem:) na pewno mnie poznasz po tym że będe poszukująca i na dodatek bez psa :eviltong:

Posted

Mrzewinska napisał(a):
Bardzo sie ciesze, ze zobaczysz maliny u Laluny!!!!

Naprawde to dobra decyzja - najpierw zobaczyc jaki to jest pies!!!!

Zofia
PS jesli porozumiesz sie z opiekunkami Gajki, moglabys na kilka dni przyjechac do Krakowa, zatrzymac sie u mnie, ciasno, ale sie zmiescimy we dwie w jednym pokoju i przez kilka dni z moja pomoca zaprzyjaznialabys sie z Gajka.

huh bardzo chętnie ale to troche kosztowny wyjazd...:( jak dla mnie musiałabym prawie 100 wydać :shake: a wole dołożyć te pieniążki na smakołyki dla psa...albo choćby na szkolenie...no i szczurka nie miałabym z kim zostawić ;) ale dziękuje za zaproszenie

Posted

aga-zapalka napisał(a):
bosche już nie moge sie doczekać:) mam nadzieje że trafie:) bo nigdy sie tam nie zapuszczałam :p to do zobaczonka wieczorkiem:) na pewno mnie poznasz po tym że będe poszukująca i na dodatek bez psa :eviltong:

Jak samochodem to autko zostawiasz przed bramka. I idziesz cały czas asfaltem i trzymasz sie lewej strony. Trybuny zobaczysz bez problemu i kieruj sie do nich. A mnie poznasz po dwóch biało czarnych takich samych, i jednym kudłaczu briardzie, ostrzyzonym. ;)

Posted

LALUNA napisał(a):
Jak samochodem to autko zostawiasz przed bramka. I idziesz cały czas asfaltem i trzymasz sie lewej strony. Trybuny zobaczysz bez problemu i kieruj sie do nich. A mnie poznasz po dwóch biało czarnych takich samych, i jednym kudłaczu briardzie, ostrzyzonym. ;)

a jak tramwajem?:) jestem niestety nie zmotoryzowana:)

Posted

Autobus 113 spod dworca i wysiadasz przy bramie, a dla bardziej aktywnych tramwaj 17 i albo wysiadasz na mijance i jeden przystanek autobusem 113 albo idziesz na piechotę.;)
Zostaje Ci jeszcze rower. Niekeidy druga instruktorka z malina potrafi przyjechac aż z Sienkiewicza na rowerze.
Z jakiej dzielnicy- ulicy jedziesz?

Posted

LALUNA napisał(a):
Autobus 113 spod dworca i wysiadasz przy bramie, a dla bardziej aktywnych tramwaj 17 i albo wysiadasz na mijance i jeden przystanek autobusem 113 albo idziesz na piechotę.;)
Zostaje Ci jeszcze rower. Niekeidy druga instruktorka z malina potrafi przyjechac aż z Sienkiewicza na rowerze.
Z jakiej dzielnicy- ulicy jedziesz?

a to koło mnie!! mieszkam na żeromskiego!!to może bym się z nią wybrała"?

Posted

Raczej nie zdazysz, bo to ja mam na 18.30 a ona musi odrabiać za mnie duzo wczesniej.:evil_lol:
No to jak te tereny, to z tamtad tez jedzie Rufus czarny belg. Ale później a do niej nie mam telefonu. Wiec i tak lepiej abys była blizej godziny 19, bedziesz miec wieksza skale porównawcza ;)

Posted

czarny belg koło 1-2roku z panią blondynką z włosami do ramion? zagadałam wczoraj taką panią w parku (wstyd sie przynać-całkiem obcą:oops: ) trenowała właśnie ze swoim posłuszeństwo...ona też mówiła że do was czasem na partynice zagląda...
a to byłby ci psikus jabkby one to te same były:p

Posted

aga-zapalka napisał(a):
czarny belg koło 1-2roku z panią blondynką z włosami do ramion? zagadałam wczoraj taką panią w parku (wstyd sie przynać-całkiem obcą:oops: ) trenowała właśnie ze swoim posłuszeństwo...ona też mówiła że do was czasem na partynice zagląda...
a to byłby ci psikus jabkby one to te same były:p

Czy ona bolndynka to nie wiem, nigdy sie nie patrze na ludzi tylko psy, zreszta imiona też najpierw psie zapamietuje :evil_lol:
Roczny samiec Rufus, zaadoptowany i tez łapki maczała w tym troche Zosia :diabloti: Jedyne czego nie mogę darowac to to ze nie byłą suczka. Bo wolę do pracy suczki. A ta ma wszystko co potrzeba. Czyli jest suczka, młoda i jeszcze w dodatku wysterylizowana. Czyli problem z głowy. No i jest cudna :loveu:
A reszte wszystko idzie zrobic, tylko praca, praca i będzie dobrze;)

Posted

mam nadzieje że cała ta historia skończy sie happy endem :lol:
p.s
ale mówie... siedze jak na szpilkach doczekać sie nie moge....:evil_lol: pewnie będe wcześniej niż o 19.00..;) i popatrze sobie dłużej

Posted

Przyjdz przyjdz.
Mysle ze nie bedzie problemu abys sie zabrała z czarnym Rufusem potem do domu.
NA dzisiaj mamy zaplanowany program agility, a potem cwiczonko pod pokazy posłuszeństwa. ;)

A powiedz cos o swoim rotku? To był samiec, czy suka? Cos go układalaś ?

Guest Mrzewinska
Posted

Aga-zapalka, jesli po wizycie u Laluny dojdziesz do wniosku, ze malina to zwierzak dla Ciebie, porozum sie z opiekunkami Gajki.
kontakt z Joanna tel. kom. 0 692 333 197

Zofia

Posted

Aga-zapałka, jeżeli zdecydujesz się na maliniaka, to napisz nam coś o sobie. Gajka jest pod moją i Doroty opieką, dzwoń jak tylko będziesz chciała wiedzieć coś więcej o Gajce, mój komórkowy 0692 333 197, stacjonarny 012 358 385 1. Joanna

Posted

A narazie mamy mały problem. Właśnie nadciągneły czarne chmury, trąba powietrzna i grad z ulewa, pioruny i błyskawica.
Nasza malina z włąscicielka na posterunku, ale pewnie tylko dlatego ze im nawałnica nie pozwala wyjsć z baraku. Jedyne co pocieszjace ze to ponoć na Warszawe idzie , a Worcłąw jedynie bokiem zahacza, wiec nie jetesmy w srodku tego żywiołu. :p

Posted

no dziewczyny u mnie leje jak z cebra...ulice pozalewane...lewo z poczty wróciłam...raczej nie będe miała jak sie dziś dostać na partynice:placz: a tak sie cieszyłam...nie wygląda na to że sie wypogodzi...ale to nie znaczy że mówie nie!!

Posted

tzn ma być:
no, nie jadę
czy
no nie, jadę
?:lol: (chyba to drugie, wnioskując z reszty zdania ale już zmęczona jestem więc swojej interpretacji tak do końca nie ufam)

Bo wiesz, tu wszyscy czekają na wieści, aż się ludziom ręce trzęsą z nerwów;) Pojechała czy nie, wie ktoś? :)

Posted

[quote name='MonikaSz']Nie skreślajmy na dzień dobry osób nie mających doświadczenia. Wcześniejsze adopcje belgów (chociażby Charliego: http://www.belgi.com.pl/viewtopic.php?t=1597&start=0 ) dowiodły, że osoba bez doświadczenia, ale przy odpowiedniej pomocy szkoleniowej jest w stanie sobie poradzić z belgiem po przejściach. Nikt nie ma za złe, że piszesz o swoich wątpliwościach, bo każdy z nas chce jak najlepszego domku dla Gajki. Nie ma się co obrażać, ale sama widzisz, że nie jest to taki łatwy pies ...

Ja sie nie obrazam przeciez. Miekki pies to jak dla mnie znacznie wiecej pracy.Szczerze mowiac...preferuje silne, dominujace psy. Grysiek jest na czele hierarchii psiej a Dropek tuz przed koncem. I szczerze Drop wymaga ode mnie znacznie, znacznie wiecej pracy zarowno fizycznej jak i psychicznej, przewidywania itd.Musze tez znacznie bardziej panowac nad swoimi reakcjami- bo to co Gryf by nawet nie zauwazyl u Dropa jest zaznaczane bardzo wyraznie. Np. zamnknieciem sie w sobie na dluzszy czas.
I tak cichutko sie pochwale ze... po szczeniakach Gajki Gryf przeslicznie sie zachowuje do szczeniakow. Zaden z teamu Rescue tak ladnie i opiekunczo nie zareagowal na 2 miesiecznego malucha BC. Raczej ignorowaly- natomiast Gryf wszystko mu pokazywal i oprowadzal, a wrecz chronil od innych mlodszych, niedelikatnych w obejsciu kolegow.

Sorki za offa- trzymamy mocno kciuki za Gaje.Za dobry domek.

Guest Mrzewinska
Posted

Katcherine, ja napisalam - miekka jak na belga:evil_lol: . I ta miekkosc to dotyczy checi relacji z opiekunami.

Relacja z dzis - latwiejsze przywitanie ze mna - ciagnela w moja strone, glaskalam bez smakoli. Po treningu - chodzenie przy nodze, zostawanie w siadzie, do mnie, warowanie, uczenie hasel "przywitaj", lapania gryzaka uciekajacego na smyczy - przystapilysmy do uczenia hasla zabawa.
Czyli ja i jedna z pań opiekunek przerzucalysmy sie gryzakiem, a Gajka na luznej smyczy siedziala - bez nakazu pozostania - przy drugiej pani.
I Gajka, dzikus zabrany z lasu, bez zadnego przymusu ani zachety wskoczyla miedzy nas lapiac fruwajacy nad nia gryzak, i juz uczyla sie, ze czlowiek niekoniecznie kamieniem rzuca!
I zlapala w dziob rzucony w jej strone gryzak bez wahania...
Zero reakcji na sygnal karetki pogotowia, gdy gdzies z lomotem jakas brama chyba zostala zaytrzasnieta - szczeknela ostrzegawczo w tamta strone, zeby to cos, co huczy, nie podchodzilo za blisko.
Tak, ona jest miekka - jak na belgusie.
Pierwszy raz zostalam dzis polizana po twarzy, niezle, jak na czwarte spotkanie.
Ale najbardziej mnie cieszy zlapanie w powietrzu przerzucanego gryzaka.

Zofia