Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 542
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja marzę o maliniaku, ale mam w tej chwili 1 dużego psiura i brak kasy na drugiego :-( W dodatku drugi koniec Polski :-(

Ale w suni się zakochałam z miejsca, na razie pomogę chociaż bannerkiem.

Posted

cioteczki na "adopcje.org" juz na sunieweszlo 104 osoby :evil_lol:

jak beda telefony warto pytac skad maja informacje ułatwiło by to gdzie najlepiej wystawiac psy :) :cool3:

Posted

LALUNA sunie mi poprostu wpadla w oko bardzo i chce aby miala dobry domek :loveu: a wiem ze to pieski wymagajace bo moj jest jej mieszanka :evil_lol:
Nie moge jej wziasc to choc pomoge w ogloszeniach jej :loveu: :oops:

Posted

Ja już się nie uczę :bigcool: dopiero w sierpniu się wezmę a teraz wreszcie przeczytam "Pies który kochał zbyt mocno" kupiłam sobie na mikołaja i nie miałam kiedy przeczytać :oops:

Guest Mrzewinska
Posted

Lodigezja napisał(a):
Sorki że tu nie zaglądałam ostatnio ale przeżyłam traumę na forum belgów (rozszarpali mnie na strzępy) więc musiałam się pozbierać. Martwi mnie tylko że szczeka na dzieci, tzn na chłopców, ale ponieważ jej nie dopuszczam to nie wiem czy to szczekanie podszyte jest strachem, agresją czy chęcią zabawy.

Bardzo mi przykro, ze piszesz w ten sposob. Bo z forum belgow byla konkretna realna pomoc. Zdjecia tu zamieszczane Kasia z forum belgow robila, ktos cos dorzucil do sterylki, ja oferowalam nieodplatna pomoc szkoleniowa jak dlugo bedzie trzeba. Takze dlatego, ze jestem belgomaniaczka.
Ta pomoc szkoleniowa ograniczyla sie na razie do dwoch spotkan - jednego wstepnego, drugiego na placu - chociaz bylam gotowa pracowac z suka dalej.

Poczulas sie urazona czyimis zbyt emocjonalnymi wypowiedziami, jakie sa na kazdym forum - Twoje prawo.

Ale skoro piszesz oskarzajac publicznie forum belgow - to ja musze napisac, ze z pomoca od belgomaniakow spotkalas sie takze.

Mnie tez martwi jej reakcja na chlopcow - malinois musi byc socjalizowany, prawdopodobnie jest to reakcja agresywna ze strachu.
I powinna byc jak najszybciej opanowana. To jeszcze da sie opanowac.
Gaja wymaga szkolenia.

Zofia

Posted

Saba napisał(a):
LALUNA się ociąga :mad: :eviltong:

Bo miałam bardzo pracowity dzień :eviltong: Byłam na wyscigach konnych, robiliśmy pokazy, a potem trenowalismy pasienie. Psy padły i nawet żarcai sie nie domagaja. A najlepszym psem pasterskim okazał się mój briard :evil_lol:
Owce myślą ze to tez owca i nie trzeba je zaganaić tylko prowadze sobie Fieste przy nodze a one za nia sobie grzecznie ida i wachaja co to za owca taka piekna . NAwet jak nie chciały przejść przez żywopłot to za Fiesta poszły jak w ogien :diabloti:

Posted

Też się dziwię, ze taka cisza. Powinna stać kolejka chętnych. Może będzie tak, jak z borderką Barbi. Pierwsi chętni zrezygnowali już na początku , potem z drugim domem nie wyszło, potem długo, długo cisza i nagle ciach - sunia pojechała do domku

Guest Mrzewinska
Posted

Powinna stac kolejka - ale ludzie chyba uwazaja, ze jak malina - to od razu wyszkolona, odwazna, obroncza.
A Gaje sponiewieralo zycie, sponiewierali ludzie i zeby ja ustawic inaczej, wymaga bardzo duzo pracy.
Ja nadal jeszcze podtrzymuje oferte bezplatnej pomocy szkoleniowej.
O ile ktos chce z tego skorzystac oczywiscie.

Zofia