Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

La-a napisał(a):
Moje serduszko nazwaliśmy Chowder. Geneza imienia-bajka o takowym tytule na Cartoon Network. Codziennie przed pracą odstresowujemy się z TZetem oglądając kreskówki. Dopiero niedawno zgooglowałam to slowo i okazało się, że Chowder to nazwa zupy rybnej :cool3:
Żadne inne do szczeniaczka tak nie pasuje:loveu:

hehe fajniuchne :D:D

• Replies 222
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Imię przyszło do nas samo, w momencie wybrania rasy i rodziców.
Potem rok czekania na szczeniora.
Ale ciągle było wiadomo,że to będzie Iwan.
Czemu?
Bo on taki Iwan Groźny "inaczej"...
W domu częściej Gamoń.

Są też koty- Vera i... Herman.
Na tymczasie były też: Ike (Ajk), Gabi, Pitek.
Szczury- Kenzo i Gabana.

Posted

kropka77 napisał(a):
Imię przyszło do nas samo, w momencie wybrania rasy i rodziców.
Potem rok czekania na szczeniora.
Ale ciągle było wiadomo,że to będzie Iwan.
Czemu?
Bo on taki Iwan Groźny "inaczej"...
W domu częściej Gamoń.

Są też koty- Vera i... Herman.
Na tymczasie były też: Ike (Ajk), Gabi, Pitek.
Szczury- Kenzo i Gabana.

co to za rasa

Posted

Lucky, bo to z ang. szczęściarz ;) Luna, bo to było niemal niemozliwe, zebym miała suczke i sobie obiecalam, ze jezeli jakims cudem bedzie to nazwe ją Luna, bo uwazalam i nadal uwazal ze to najpiekniejsze imie dla suczki. No i znaczy Księżyc (ktory uwielbiam). ( suczke juz mam;))

Poprzednie pieski: Kuba, Murzyn (po poprzedniku), Reks, Diana (po ksieznej)

Posted

Znajomi mieli suczke o imieniu Dejzi któa była goldenem retrierem a że Dejzi jak była mała była do tej rasy podobna to tak ją nazwalismy ;)
Pozatym Dejzi znaczy po jakiemuś Stokrotka :)
A ja bardzo lubie te kwiatki...

Posted

no a angielski to wlasnie JAKIS jezyk i wszystko jasne :D

mojego chlopaka brat psa nazwal Rambo bo taka ciapa byl jak byl maly i to taki kontrast mial byc a teraz sie okazalo ze jak dorosl to szaleje, pewnie go to imie zachecilo:D:D:D

Posted

A mój w papierach ma Magnus ale to bardzo poważne imię dla takiego gamonia jak nasz psiak. Zanim jeszcze zawitał do nas wybrałam dla niego imie Lilo , trochę dlatego że lubie kolor fioletowy ( liliowy ) a troche dlatego że przypomina mi Lilo z bajki Lilo i Stich , niestety potem okazało się że przypominał mi Sticha a Lilo to dziewczynka a mi się powaliło.... ale Lilo już został. W skrócie Lilek , Liluś , Liliano albo Futrzak :) Lilo jest szanaucerkiem mini :)

Posted

Mój Bazyli ma na imię Bazyli :) w papierach Amber, ale Bazyli bardziej do niego pasuje - jest duży, zrównoważony i ma coś kojącego a zarazem bystrego w oczach (taki mix :).
Nie pamietam skąd to imię, nosiłam je w głowie chyba, a ostatnio ktoś mi powiedział, że rano leci bajka w ktorej występuje smok Bazyli.

Posted

Moja suczka Vienna zawdziecza swe imie przeuroczym kelnerom z hotelu Vienna z B-B:loveu:. Trafiła do mnie dzien po weselu(ktos ją wyrzucił z samochodu) na którym własnie byli oni zatrudnieni.

Posted

z tymi imionami to u mnie jest zawsze śmiechowo bo kazdy zwierzak oprócz pierwszego ma przynajmniej drugie imię albo nawet więcej:evil_lol: czyli:
Borys- Bogdan, Bondzio
Korek-Loszka
Max- Nytek-Gzytek
no jedynie sunia moja [*] uniknęła tego okrutnego rytułału:eviltong: nie chciałabym być żadną Loszką ani Nytą-Gzytą :evil_lol:

Posted

fibi:) napisał(a):
z tymi imionami to u mnie jest zawsze śmiechowo bo kazdy zwierzak oprócz pierwszego ma przynajmniej drugie imię albo nawet więcej:evil_lol: czyli:
Borys- Bogdan, Bondzio
Korek-Loszka
Max- Nytek-Gzytek
no jedynie sunia moja
  • uniknęła tego okrutnego rytułału:eviltong: nie chciałabym być żadną Loszką ani Nytą-Gzytą :evil_lol:

• haha :lol: a czemu nie :D 'Nyta-Gzyta' :razz: ładnie :cool3::lol:

• 2 weeks later...
    Posted

Wszystkie mają tak jak w rodowodzie.
    Wader ma Wader, Desi ma Desi :razz:
    'Wader' bardzo pasuje do Wadera :D
    A Desi miała się nazywać Esme (nie, nie ze względu na zmierzch).
    Cezar (mix) nazywa się tak od cesarza rzymskiego - jest taki dostojny i w ogóle ;)

Posted

mój maluszek nazywa się Szakal, tak nazwał go mój chłopak chyba na przekór temu że jak pojawił się w domu to była taka mała beczułka bez dna. obecnie dochodzę do wniosku że imię dla niego jest trafione, psiak zmienił się uwielbia zabawy w parku bieganie za swoimi zabawkami. jakoś nie nauczył się zabierać innym psiakom zabawek nie interesują go czyjeś zabawki ale w zamian za to swoich też nie oddaje, kiedy wyczuwa że może mu ją któryś zabrać po prostu przynosi mi zabawki pod nogi i kładzie żebym pilnowała.
    widząc psiaka którego naprawdę lubi zaczyna się szaleństwo i wyścigi we dwoje.

Posted

Aris dostał imię po kucu z ośrodka, gdzie kiedyś jeździłam konno - jako szczeniak był taką samą puchatą kulką o podobnym umaszczeniu, i pierwsze skojarzenie to właśnie z owym rogalinkowym Arisem ;)