nateenanu Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 La-a napisał(a):Moje serduszko nazwaliśmy Chowder. Geneza imienia-bajka o takowym tytule na Cartoon Network. Codziennie przed pracą odstresowujemy się z TZetem oglądając kreskówki. Dopiero niedawno zgooglowałam to slowo i okazało się, że Chowder to nazwa zupy rybnej :cool3: Żadne inne do szczeniaczka tak nie pasuje:loveu: hehe fajniuchne :D:D Quote
kropka77 Posted October 12, 2009 Posted October 12, 2009 Imię przyszło do nas samo, w momencie wybrania rasy i rodziców. Potem rok czekania na szczeniora. Ale ciągle było wiadomo,że to będzie Iwan. Czemu? Bo on taki Iwan Groźny "inaczej"... W domu częściej Gamoń. Są też koty- Vera i... Herman. Na tymczasie były też: Ike (Ajk), Gabi, Pitek. Szczury- Kenzo i Gabana. Quote
roots23 Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 kropka77 napisał(a):Imię przyszło do nas samo, w momencie wybrania rasy i rodziców. Potem rok czekania na szczeniora. Ale ciągle było wiadomo,że to będzie Iwan. Czemu? Bo on taki Iwan Groźny "inaczej"... W domu częściej Gamoń. Są też koty- Vera i... Herman. Na tymczasie były też: Ike (Ajk), Gabi, Pitek. Szczury- Kenzo i Gabana. co to za rasa Quote
Esme Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 Lucky, bo to z ang. szczęściarz ;) Luna, bo to było niemal niemozliwe, zebym miała suczke i sobie obiecalam, ze jezeli jakims cudem bedzie to nazwe ją Luna, bo uwazalam i nadal uwazal ze to najpiekniejsze imie dla suczki. No i znaczy Księżyc (ktory uwielbiam). ( suczke juz mam;)) Poprzednie pieski: Kuba, Murzyn (po poprzedniku), Reks, Diana (po ksieznej) Quote
asia77 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Moja suńcia ma na imię Amber.Wybór był długi i ciężki szczególnie dla dzieci...w końcu tak zostało. Quote
Szarotka Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Moja psica ma na imie Maya bo przyjechala z Gwatemali a to kraj Mayow :):) Kocica Szarotka, bo szara, kot Rudy bo rudy i kot Ming - przyszedl z DT z takim imieniem :):) Quote
Monka. Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Znajomi mieli suczke o imieniu Dejzi któa była goldenem retrierem a że Dejzi jak była mała była do tej rasy podobna to tak ją nazwalismy ;) Pozatym Dejzi znaczy po jakiemuś Stokrotka :) A ja bardzo lubie te kwiatki... Quote
kropka77 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Monia_psiara napisał(a): Pozatym Dejzi znaczy po jakiemuś Stokrotka :) po angielsku.. Quote
Karusia1997 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 A mój piesek jest Roki. sama to wymyśliłam;) Quote
Szarotka Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 kropka77 napisał(a):po angielsku.. Daisy :):) Quote
358Andzik358 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 no a angielski to wlasnie JAKIS jezyk i wszystko jasne :D mojego chlopaka brat psa nazwal Rambo bo taka ciapa byl jak byl maly i to taki kontrast mial byc a teraz sie okazalo ze jak dorosl to szaleje, pewnie go to imie zachecilo:D:D:D Quote
lilo Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 A mój w papierach ma Magnus ale to bardzo poważne imię dla takiego gamonia jak nasz psiak. Zanim jeszcze zawitał do nas wybrałam dla niego imie Lilo , trochę dlatego że lubie kolor fioletowy ( liliowy ) a troche dlatego że przypomina mi Lilo z bajki Lilo i Stich , niestety potem okazało się że przypominał mi Sticha a Lilo to dziewczynka a mi się powaliło.... ale Lilo już został. W skrócie Lilek , Liluś , Liliano albo Futrzak :) Lilo jest szanaucerkiem mini :) Quote
lisc.miety Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Mój Bazyli ma na imię Bazyli :) w papierach Amber, ale Bazyli bardziej do niego pasuje - jest duży, zrównoważony i ma coś kojącego a zarazem bystrego w oczach (taki mix :). Nie pamietam skąd to imię, nosiłam je w głowie chyba, a ostatnio ktoś mi powiedział, że rano leci bajka w ktorej występuje smok Bazyli. Quote
Vienna Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Moja suczka Vienna zawdziecza swe imie przeuroczym kelnerom z hotelu Vienna z B-B:loveu:. Trafiła do mnie dzien po weselu(ktos ją wyrzucił z samochodu) na którym własnie byli oni zatrudnieni. Quote
...::Basia::... Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Moja suczka nazywa sie Niki (Nicola) i jakoś tak mi przyszło skojarzenie że jest czarna jak cola to Nicola a mama wymyśliła zdrobnienie:evil_lol: czasem jeszcze wołamy na nia lamparcik:evil_lol: Quote
fibi:) Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 z tymi imionami to u mnie jest zawsze śmiechowo bo kazdy zwierzak oprócz pierwszego ma przynajmniej drugie imię albo nawet więcej:evil_lol: czyli: Borys- Bogdan, Bondzio Korek-Loszka Max- Nytek-Gzytek no jedynie sunia moja [*] uniknęła tego okrutnego rytułału:eviltong: nie chciałabym być żadną Loszką ani Nytą-Gzytą :evil_lol: Quote
358Andzik358 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 fibi:) napisał(a):z tymi imionami to u mnie jest zawsze śmiechowo bo kazdy zwierzak oprócz pierwszego ma przynajmniej drugie imię albo nawet więcej:evil_lol: czyli: Borys- Bogdan, Bondzio Korek-Loszka Max- Nytek-Gzytek no jedynie sunia moja uniknęła tego okrutnego rytułału:eviltong: nie chciałabym być żadną Loszką ani Nytą-Gzytą :evil_lol: haha :lol: a czemu nie :D 'Nyta-Gzyta' :razz: ładnie :cool3::lol: Quote
fizzy Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Borys:loveu: mój sznaucer ( a raczej w typie:roll:) Quote
O1us_89 Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Sorry za offa http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-mala-kudlatata-sunia-3-mies-psie-dziecko-prosi-o-domek-fotki-172197/index2.html Quote
Dominika l Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Mój york ma na imię Dżeki dlatego że kiedys, za nim go kupiłam spotkalam na spacerze psa ktory mial tak na imie i to wlasnie od niego zrodzila sie moja miłośc do psów. Quote
Aysel Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Wszystkie mają tak jak w rodowodzie. Wader ma Wader, Desi ma Desi :razz: 'Wader' bardzo pasuje do Wadera :D A Desi miała się nazywać Esme (nie, nie ze względu na zmierzch). Cezar (mix) nazywa się tak od cesarza rzymskiego - jest taki dostojny i w ogóle ;) Quote
polubek Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 mój maluszek nazywa się Szakal, tak nazwał go mój chłopak chyba na przekór temu że jak pojawił się w domu to była taka mała beczułka bez dna. obecnie dochodzę do wniosku że imię dla niego jest trafione, psiak zmienił się uwielbia zabawy w parku bieganie za swoimi zabawkami. jakoś nie nauczył się zabierać innym psiakom zabawek nie interesują go czyjeś zabawki ale w zamian za to swoich też nie oddaje, kiedy wyczuwa że może mu ją któryś zabrać po prostu przynosi mi zabawki pod nogi i kładzie żebym pilnowała. widząc psiaka którego naprawdę lubi zaczyna się szaleństwo i wyścigi we dwoje. Quote
Zorlis Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Aris dostał imię po kucu z ośrodka, gdzie kiedyś jeździłam konno - jako szczeniak był taką samą puchatą kulką o podobnym umaszczeniu, i pierwsze skojarzenie to właśnie z owym rogalinkowym Arisem ;) Quote
fibi:) Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='358Andzik358']haha :lol: a czemu nie :D 'Nyta-Gzyta' :razz: ładnie :cool3::lol:[/QUOTE] to mój brat takie cuuudowne przydomki wymyśla :evil_lol: Quote
Recommended Posts