Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lula to szelciak. Imię dostała po neurotycznej bohaterce jednego z moich ulubionych filmów "Dzikość serca" Davida Lyncha. Kolak to z kolei Viva. Nazwałam ją tak na czesć mojej ukochanej suki (najcudowniejszej psicy jaką kiedykolwiek poznałam), znajdy w typie goldena należącej do mojego przyjaciela z Republiki Południowej Afryki.

• Replies 222
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hexa - z niemieckiego hexe (czarownica). Nad imieniem myślałam prawie 2 miesiące, odkąd ją zamówiłam po urodzeniu. Imię wzięło się stąd, że zaczarowała moją mamę :razz:. Mama przed przyjazdem szczeniaka upierała się, że nie będzie się psem zajmowała, żadnych spacerów czy karmienia. Dotrzymala tylko ostatniego, a na spacer drugiego dnia ze szczeniakiem pobiegła o 6 rano :-o i tylko mnie poinformowala po tym jak wstałam, że psiaka nakarmić trzeba bo już była na spacerku :razz:.

Posted

Witajcie!
Hehe, fajnie się czyta ten wątek, myślałam, że tylko ja miałam pustkę w głowie jak przyszło co do czego.. :cool3: z resztą ja do imienia przywiązuję wagę dużo większą niż powinnam - musi koniecznie coś fajnego znaczyć i muszę mieć możliwość dorobienia sobie do niego całej ideologii :razz:
Nasz kundelek ze schroniska ma na imię Cheero, wołamy do niego Cheero, Cheerosław, Cheeros - imię samo w sobie nie znaczy nic konkretnego, ale kojarzy mi się z cheer, czyli pocieszać, opromieniać, wypogodzić, osładzać :) i taki własnie jest nasz Cheero :)
Nasz szczyl BC ma na imię Bliss - czyli poprostu z ang. - szczęście :) to prezent od narzeczonego, wymarzony, wyczekany, więc nie mógł nazywać się inaczej :) w rodowodzie też b.fajnie się nazywa - Mutinous Boy - zbuntowany chłopak, i też po części oddaje jego charakterek :D wołam do niego Bli lub poprostu Bliss i chyba też lubi swoje imię :lol:

Posted

Mój pies w papierkach ma 'Alta Carya FCI TYMON', a po domowemu Simba. Dlaczego? Bo wygląda jak mały lew :lol: Zwany również Wombatem, bo kolego do tego właśnie zwierzaka porównał Simbe, gdy miał 13 dni :evil_lol:

Posted

Ja swojego nazwałam Chabi. Bo ja z chłopakiem jesteśmy fanami FC Barcelony, a w finale LM komenatator mowił na Xaviego Chabi :D I mu tak zostało.

Posted

mój pies to kundliszcz więc nie ma papierów :razz: :p
nazywa się Michael, czemu? bo mam świra na punkcie serialu Prison Break (tj. Skazany na Śmierć) i tam główny bohater to Michael Scofield :diabloti: :evil_lol:

pojawiły się zdrobnienia od Michael, Majkul, Mike, Majkuś, Majszczel, Mikuś, Miki, Lulu... :evil_lol::cool1:

Posted

Kaję wymiślił mój brat, a czym się kierował? nie wiem :p Ale Kaja idealnie pasuje bo sucz lubi "śpiewać" :evil_lol: Zwłaszcza u weta :roll:

Masaj. No tu jest bardziej złożone :evil_lol: W rodzinnym domku dostał imię Masa, po przyjeździe do PL imię dostało literkę J bo zauważono że Uszatek lubi wysoko skakać i jest troszkę wyższy niż pozostale corgi :eviltong::evil_lol:

Posted

moja sucz jak do mnie przyszla miala juz 7 miesiecy i nazywala sie Misia
ja chcialam jej zmienic imie na Rasta ale bardzo dobrze juz reagowala na Misia wiec nie zmienilam
po domowemu Zdzicha ;)

drugi psiak pudel sredni juz z nami 12 lat , od szczeniaka
nazwalismy go Baster z jakiegos filmu , teraz nie pamietam jakiego , w kazdym razie w filmie byl to owczarek niemiecki :evil_lol:

Posted

Miałam mojemu psu wymyślić imię na "A" do metryki. Ponieważ lubię chemię to wzięłam układ okresowy pierwiastków i padło na "Aktyn" :cool3: Domowe miało być inne, ale nic nie mogłam wymyślić fajnego to zostało Aktyn, które mi się spodobało

(a przez czyjąś pomyłkę w papierach ma Alt, a jego brat Aktyn :lol:)

Posted

Light of Shin-Ra napisał(a):
Ha. Nareszcie ktoś kto lubi anime. Super. Ja Noir akurat nie mam ale za to sporo innych. A już w Inu Yashy jestem zakochana stąd i mój ukochany pies tak dostał. Naraki się powinien nazywać Sessomaru ale to było niewygodne do wołania.

a obecny awek jest z Final Fantasy.

moj szczenior ma wlasnie imie po mogglu z Final Fantasy podajze X ,Nono Moguri :) reagowac reaguje i przy okazji latwe do przyswojenia - Nono :)

Posted

Mój rudzielec w rodowodzie ma BETWEEN HEAVEN AND HELL Zambi czyli miedzy niebem a piekłem :eviltong:. To imię to strzał w dziesiątkę, bo u domu to istny anioł, a za to w polu... prawdziwy diabeł :diabloti:. W domu mówimy na niego Neo. Imię wybrane przez mojego tate, fana matrixa :cool3:. Neo znaczy wybraniec i taki właśnie jest mój książę ;);).

Posted

Mój haszcak ma na imię Luna... Te imie znalazłam w internecie... I na kartce wyisałam różne imiona i moja mama powiedziałaze te jest najlepsze to tak zostało.. I Luna po łacinie oznacza księżyc i tez mi sie bardzo podoba.. Nawe do niej pasuje tylko szkoda ze njie ma błękitnych oczek.

Posted

Mój Border to Lucky. Trochę takie pospolite imię :evil_lol: Miał być Lukasem, ale w rodowodzie dostał Lucky to już jakoś nie chcieliśmy mu zmieniać, bo reagował na 'Lucky', a nie 'Lukas' :razz:

Posted

Moja psina ma na imię DIANA. Nie pamiętam dlaczego się tak nazywa :shake: . Gdy do nas przyjechała ja miałam 6 lat :roll: . Pamiętam tylko, że mój tata czytał z jakiegoś "zbioru imion" itp. różne imiona, gdy doszedł właśnie do Diany, to wszystkim się spodobało i tak zostało :lol:.

Posted

My w domu mamy JOKO-sukę kaukaza, w schronie dali jej dzika- bo taka była, ale jakoś zdecydowanie mi do gustu nie przypadło, i w sumie nie wiem skąd się nam joko wzięło, ale wszystkim się spodobało, no i babcia nie miała problemów z wypowiedzeniem.
Drugi jest Diego, na cześć Diega z Epoki Lodowcowej, bo nasz Rotek ma dokładnie taki sam charakterek, jak bajkowy Diego:diabloti: niby twardziel bez skrupułów, a jednak w środku drzemie wieeelki misio :loveu:

A znajda nasza, dostała Niagara, bo to ooogromny żywioł, i nie do ogarnięcia, pomijam fakt, że jak do nas dotarła, to lała strumieniami, szczególnie fajnie było jak sikała na schodach, a ktoś akurat pod schodami przechodził:roll:. Jednego razu moj TZ stwierdził, że takie ilości wody to nawet Wodospad Niagara nie przerabia, no i jakoś tam zostało:evil_lol:

Posted

Mój psiak ma na imię Ringo... na cześć jednego z Beatles'ów - Ringo Starr'a :roll:
Poprzednia sunia miała na imię Sisi xD niestety kiedy ją dostałam, to byłam dzieciakiem zakochanym w bajce "Księżniczka Sisi" i tak zostało...choć później Sisi przekształciło się w pseudonim SISOK :p

Posted

Moje psisko nazywa się Odi na cześć psa z Garfielda. Nie mogłam zdecydować się na żadne imię, aż pewnego razu leżałam sobie na łużku u mojej babci i nagle ,,spłynęło'' na mnie to imię:loveu:

Posted

Mój psiak ma na imię Neron , nazwałam go tak bo gdy byłam dzieckiem bardzo spodobał mi się pewien Owczarek Niemiecki który miał tak właśnie na imię , wtedy sobie obiecałam żę w przyszłości będe miała dokładnie takiego psa no i marzenie się spełniło z tym żę chyba bardziej wdał się w złego władcę :shake:

Posted

Kateczka napisał(a):
Tanoshii-Harumi Mała Yakuza:evil_lol: w domku Tano albo szaTanoshii:cool1:
czyżby wielbicielka mangi?;)
mój poprzedni pies miał na imię Czarek - bo tak go nazwała poprzednia właścicielka. czasem mówiliśmy na niego też "Czarkocki" albo "Czarko".
Obecny pisak ma już trzecie z kolei imię (na dwa poprzednie i tak nie reaguje). Mirek nazywa się Mirek od imienia mojego przyjaciela... (no i chciałam żeby miał ludzkie imię):cool1:

Posted

Juz po uśpieniu mojej poprzedniej suczki - Niki (*) planowałam mieć psa. Tylko jakie by tu imię nadać przeceiż nie ma żadznego fajnego... I oglądałam na AP "Pies na medal" i tam była suczka Ami (Ejmi) spodobało mi się imię i tak mialo być tylko ze babcia i mama i tak by tego nie wymawaiły więc postanowiłam że będzie Emi ;] Koleżanka jeszcze podpowiedziała Holly i to druga propozycja. A dla psa miało być Rico (Riko). No ale z racji że do mojej suczki pasowało Emi więc tak zostało juz kilka metrów od schroniska ;p

Posted

Mój Dog Niemiecki w rodowodzie ma imię Grom, mi się ono nie spodobało i wołamy na niego Afro, czemu, nie wiem może dlatego że jest czarny:) Imie wymyślił mój kuzyn.

Posted

Moje psisko ma na imię Chester. Wymyślone na długo przed psem xD. A skąd ? Nie od serka do chamburgerów, ani od wokalisty z Linkin Parku. Od pantery z Cheetosów xDD. A zcemu tak ? bo nic ładniejszego w tamtym czasie nie wymyśliłam ani nie znalazłam ^^
Ale i tak Chestera częściej nazywam Krowa, niż po imieniu xD. Bo jest duży, niezgrabny i je trawę :evil_lol::evil_lol: