Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Franca81']Jak ktos startuje bez pytania do mojej rozbrykanej polrocznej psiny to po prostu glosno mowie zeby nie dotykac bo ona zarazi grzybica. I mam swiety spokoj. :diabloti:[/QUOTE]

Proste i skuteczne :lol:

Posted

[quote name='Koszmaria']ja jestem jakaś dziwna,ja się pytam właściciela czy mogę psa pogłaskać,nawet jak ten bez pytania na mnie skacze...[/QUOTE]
Zupełny ewenement z Ciebie :) A tak serio to wielki plus za to :)

Ja generalnie nie głaskam cudzych psów na powitanie. No chyba że się trafi taki że leci do mnie i od razu na kolana, ale jak jest sytuacja że spotykają się gdzieś psy to ja im się nie wtryniam. Daję się obwąchać i tyle. Do znajomych psów jeśli faktycznie podejdą do mnie i okazują sympatię to głaskam.
Ale niektórzy to witają się z psem serdeczniej niż ich psiak. Nieraz widzę że leci pies do psa, a właściciel nagle rzuca się mu na szyję i tita albo zaczyna go czochrać zamiast pozwolić mu najpier nawiązać dobre psie relacje.

• 2 weeks later...
Posted

Ja posiadam Shih Tzu, więc znam Twój problem... Mi w zasadzie pomaga mój charakter, to jest MÓJ pies i w żadnym wypadku nie jest to ZABAWKA, więc wystarczy to ludziom zakomunikować, bardziej lub mniej uprzejmie. Jak widzę nadchodzące dzieciaki, to od razu im mówię: Nie, nie możecie pogłaskać. Czasem dodaję, że ugryzie (Mój pies nie lubi dzieci, więc do końca nie mogę być pewna jak zareaguje.) A co do sytuacji u teściów, to już w ogóle skandal... Najpierw bym dokładnie wyjaśniła o co mi chodzi i dlaczego, a później twardo postawiła na swoim, tyle. Nie można pozwolić sobie ludziom wejść na głowę... Takie moje zdanie;)